FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnálom, hogy pont Massa alatt lesz jó a Williams
- Q3 extra szett gumit ( mindig az adott hétvégén használt lágy )
- Q2-ben elért legjobb kört teljesítõ gumiszettel kell a versenyen indulni
- Q1 18 perc , Q3 12 perc
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Neve mellett: "Nem túl magasan kvalifikált értelmiségi munkás paraszt vagyok"
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
egyszerûen érzem...meg az a tény, hogy átváltottak Mercedesre pont a legjobbkor
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
1. Massa Williams 1:33.258
2. Rosberg Mercedes 1:33.484
3. Räikkönen Ferrari 1:35.426
4. Magnussen McLaren 1:35.894
5. Kvyat Toro Rosso 1:36.113
6. Hülkenberg Force India 1:36.205
7. Bianchi Marussia 1:37.087
8. Ericsson Caterham 1:38.083
9. Grosjean Lotus 1:42.166
Massa megmutatta humoros oldalát: miközben a boxban hajtott át, egy váratlan mozdulattal jobbra rántotta a Williamst a Ferrari garázsa elõtt, mintha be akarna állni, de végül ment tovább az "övéihez". A Scuderia szerelõi éppen Räikkönent várták kerékcserére. A brazil mozdulata nagy sikert aratott, mindenki megmosolyogta.
Egybõl két típust is említhetek ami nekem is volt.
Pl. a 123-as "olajkályha,vagy a P505 2.5 TD.
Utóbbiba én tettem 600 ezret és 300-al vettem.14 éve adtam el és pár éeve még láttam futni..( Jó..egy hengerfej tömítést cseréltem)
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
-Különbözõ megközelítésekkel próbálkoztunk. (Csak találgatni tudjuk, mi a francért nem mûködik).
-A fejlesztésnek merõben új, eddig ismeretlen irányt adtunk. (Felvettünk három pályakezdõ kis köcsögöt a fõsuliról).
-Hatalmas technikai áttörést értünk el! (Nagyon flancos kinézetû lett, de még így sem mûködik).
-Az elõzetes tesztek eredménye meglehetõsen ellentmondásos. (Ez a vacak felrobbant, ahogy bedugtuk a konnektorba).
-A teszteredmények nagyon biztatóak! (Bedugtuk, és valamit csinált!)
-A teljes koncepciót tévesnek ítéltük, és elvetettük. (Tegnap kilépett az egyetlen csóka, aki értett hozzá).
-Megvizsgáljuk a problémát! (Persze, van elég bajunk ezen kívül is!)
-Teljesen új tervezésû. (Az alkatrészei egyik korábbi cuccunkkal se mûködõképesek).
-Energiatakarékos. (Amíg be nem kapcsolod).
-Nem igényel karbantartást. (Ha elromlik, ki kell hajítani a francba).
-Kevés karbantartást igényel. (Ne babráld, amíg el nem romlik, utána valószínûleg ki kell dobni a francba).
A medve nem játék.
Ma lejár az idei F1 motorok homologizáció határideje, mostantól kezdve elméletileg nem lehet változtatni a konstrukciókon a jövõ év kezdetéig.
Az ezt követõ továbbfejlesztések tehát csak jövõre lesznek bevethetõk, ám ez csak a teljesítményt és a hatékonyságot érintõ dolgokat érinit, ugyanis megbízhatósági, biztonsági és költségcsökkentési indokkal továbbra is módosíthatók az erõforrások külön FIA engedély és a többi csapat felügyelete mellett.
Ennek ellenére a többlépcsõs, egészen 2020-ig tartó véglegesítési fázis bizonyos konkrét megkötéseket is tartalmaz, amelyek száma évrõl évre nõni fog. A mai nappal az új erõforrások alábbi elemei véglegesedtek "örökre":
- a hengerek furatának távolsága
- a motorblokk magassága
- a hengersor eltolás mértéke
- a forgattyúsugár
- a tengelycsap és a forgattyúcsap átmérõ
- és a pneumatikus szelepvezérlõ rendszer
A komplett erõforrást 66 súlyozott egységre bontották, ezek közül jövõre további 10 kerül tiltólistára, míg 2019-re és 2020-ra már csak 3 módosítható eleme marad a motoroknak.
Kérdeztem tõle, hogy nem sok az egy kicsit?
Azt mondta erre, hogy egyáltalán nem, 1M mérföld is még teljesen normális náluk.
2 Toyota 0,58%
3 Mercedes-Benz 0,84%"
Toyota, Merci akkor stimm ahogy mondtam 😊
A Honda meg meglepõ, de csak kicsit. Sokan nem bíznak bennük, mert hogy "akik Hondát vesznek, azok biztos széthajtják", illetve a kiemelkedõen magas teljesítményük miatt úgy tûnhet, hogy rettenetesen ki vannak élezve. Ennek ellenére (és ezért mondtam, hogy annyira azért nem lepõdtem meg) pár éve hallottam, hogy egy márkaszervizben egy B16A1 motoros (1.6 / 150 LE), sok kilóméteres CRX-et csodált mindenki, hogy mennyire egészséges a motorja a kora / futásteljesítménye, és a modell rendeltetése (száguldó koporsó a beceneve) ellenére. Ezek szerint nem egy ritka jelenség volt ez.
Volt már ilyen az F1 történetében?
Mondjuk persze függ is hogy mikori évjárat.
És nem volt bontva a motor? Szelep csere, stb stb stb?
ain't got no history
Top tíz: a legmegbízhatatlanabb motorok
Plusz van egy másik is, aminek néhány régi modellje errõl híres, konkrétan ott a logoja a neved mellett 😄
Mondjuk az 1,5M tényleg durva példa, ellenben a kerek 1M már elég reális, sok jól sikerült darab kíméletlenebb üzemi körülmények mellett is kibírja.
Elmennek 1,5M km-t motormegbontás nélkül? 100000Ft-nál nem kell rájuk többet költeni 5-6 évente? Szabványos szerszámokkal, eszközökkel elvégezhetõ rajtuk minden karbantartási, és egyszerûbb javítási mûvelet OTTHON?
Versenyzõ Csapat Idõ Kör
1. Sergio Pérez Force India 1:35,570 mp 108
2. Fernando Alonso Ferrari 1:35,634 mp 122
3. Daniel Ricciardo Red Bull 1:35,743 mp 66
4. Felipe Massa Williams 1:36,507 mp 103
5. Jenson Button McLaren 1:36,901 mp 52
6. Jules Bianchi Marussia 1:38,092 mp 75
7. Lewis Hamilton Mercedes 1:39,041 mp 89
8. Jean-Éric Vergne Toro Rosso 1:39,636 mp 61
9. Esteban Gutiérrez Sauber 1:39,976 mp 106
10. Pastor Maldonado Lotus 1:41,613 mp 31
11. Marcus Ericsson Caterham 1:42,516 mp 55
idén lehet Massa újravirágzását fogjuk látni xD
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Elsõ futamra én Merci pole-t jósolok ha az elsõ sor is az övék akkor behúzzák a futamot ha a Ferrari 4nél rosszabb helyrõl rajtol akkor max dobogó és jó lenne ha a Mclarennél feltûnne megint egy bombaerõs újonc és visszatérnének a vb harcba Button bácsival.
A Merci és a Ferrari pilóta párosa a legütõsebb, remélem botránymentes lesz az év és hatalmas de sportszerû csaták lesznek csapaton belül. Rossz példa de egy olyasmi tetszene mint Webber és Alonso egymás közötti sportszerû de kemény csatái. Ha ebben a 2 csapatban ülõ pilóták közül valaki hozná el a vb-t akkor én már elégedett lennék de ha netán Mclarennél feltámadna Button vagy az új fiú villantana egy botrányosan nagyot akkor annak is tudnék tapsolni. Jó évnek tûnik. Reméljük senki sem fog dominálni és végig izgalmas lesz.
Megérzésem szerint Mclaren gyõzelem lesz, sztem Button behúzza az elsõt...Mercit erõsnek érzem, de valahogy tuti megbízhatatlanok lesznek õk is😊 Ferrarisok dobogósok lesznek, a Williams és a FI is ott lesznek az élmezõnyben talán a Sauber bár kétlem és utánuk fognak következni a Renaults csapatok...meggyõzõdésem, hogy sajnos a Caterham lesz a mezõny végén😞(( még a Marussia is jobb lesz náluk szinte borítékolható. Toro Rosso se lesz jobb...
Igazán nagy elõrelépést tavalyhoz képest a Williamstõl érzek esetleg a Mclarennek nem lesz olyan tragikus szezonja, mint tavaly sztem idén bõven dobogóra, esetleg gyõzelemre esélyes autójuk lehet. Mercedes pedig a Red Bull örökébe léphet akár a látottak alapján.
Bullok szerintem a szezon elején szenvedni fognak, még az sincs kizárva az elsõ néhány futamon célba sem érnek Vettelék. Szezon második felében, ha megoldják a megbízhatósági gondokat akkor gyõztes autójuk lehet akár hisz náluk a szakértelem és a költségvetés is...
Lotust nem tudom hovatenni...szerintem õk a Renault miatt szintén középmezõny bár állításuk szerint gyõztes autót építettek, amelyek alapjait bõven a tavaly szezon elején lerakták már...csakhát az a fránya Renault motor a hátrányukra válhat...
Kíváncsi leszek én sztem Mercedes-Mclaren harc lesz az elõkelõ idõmérõs pozíciókért...
HA kértek is volna, biztos jó okuk lett volna rá, egyértelmû hogy valami nem oké náluk.
Ha meg egész évben az összes renaultos hátul fog kullogni, mert esetleg rossz irányba fejlesztették (máig) a motort, az bizony iszonyat nagy katasztrófa is lehet(NE).
Nagyon necces az ügy az biztos.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(