FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
A Merci önként lejjebb vette 96 kilóra, ha jól olvastam ......

Szar vagy nem szar, a rendõr mondja meg mennyivel mentem, rinyálhatok én hogy szar az 5 éves trafipax 😊)))))

Erre én sem tudok mást mondani,l mint a szokásos redbull kiskapukeresést, majd tiltakozást, sírást... Csak most nem jött be 😊))

Fõleg ha a rendõr jóindulatú, és ötször rám szól, hogy gyorsan megyek,lassítsak de én kiröhögöm, csoda hogy seggbekúr? 😄

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Totti5
Nyilván ki akarták magukat záratni, a többi csapat meg egy bárány akik mindig mindent betartnak, az FIA me a zigaságos.

Szabály az szabály. Vétettek, a fellebbezés sem jött össze kizárták. Ezzel semmi gond nincs, de most ezért beállítani a RBt egy romlott csaló a szabályt be nem tartó alakulatnak és megint / most is rúgdosni õket az megnevetttõ, amikor õk voltak az egyetlen csapat akik az FIA hibás módszere ellen mentek. Mondjuk ha a Ferrari lett volna akkor is mindenhol kapnák az áldást a fanoktól? vagy erkölcsi gyõztesek lennének és az FIA a gonosz ördög? nekem ezzel csak ennyi a bajom, semmi más. Nem kell reagálni, úgy sem jutunk 1rõl a kettõre.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Jacek
Lehet hogy elbaszták, igen szar, szóltak mindenkinek ennyire állítsa így mérje.. nem a Redbullnak kellett a +25 lóerõ, mirõl is beszélünk? A többiek is állíthatták volna így nekik is lett volna +25.
Ey csapatnak nem volt jó, most feltételezzem hogy azt gondolták mindenki így használja mi emg nem és nyerünk +25 lóerõt... na most ez nem innováció.
Szimplán a többiek arcon szarása.. hogy mi ezt is megtehetjük...

Az, hogy lehet, hogy csak az RB nem tartotta be a szabályokat (ismét), miközben mindenki ugyanazt a módszert használta?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Totti5
Nyilván nem állítják, hanem az FIA orra alátolták a jó módszert, a pontos és kiértékelt adatokat, hogy hogy kellene mérni és ez hogy a pontos, nem ahogy ti gondoljátok, vagyis amit ti beismerten elbasztatok.

Nem. Nem az FIA a jó, az FIA évek óta egy hulladék következetlen bagázs. A probléma az, hogy majdnem az összes csapatnak ugyanúgy volt gondja ezzel az átfolyásmérõvel, de mégis betartották a szabályokat. Az RB-t még futam közben is kérték, hogy mit, hogy csináljon leszarták. Nyilván a többi csapat úgy volt vele, hogy majd összeülnek az FIA-val és megbeszélik, hogy akkor most mi legyen, addig meg követik a mindenkire vonatkozó szabályokat. Kivéve RB.

Ami még kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy az RB módszere 100%-ban pontos? Õk ezt állítják? Ez minimum LoL kategória, szerintük minden ötletük szabályos.

az a meki volt nem?
a.carkey
"Függetlenül attól, hogy a csapat szerint hibás volt a szenzor, az FIA engedélye nélkül nem alkalmazhatnak más áramlásmérési metódust."

Ennyi.

Minden más pedig a szokásos kiskapu amit lassan öt éve próbálnak kihasználni. Ha nem tudják lemásolni, akkor betiltatják, lsd. Lotus esete a fejlesztésekkel.

A medve nem játék.

f1live fb oldalán miket lehet olvasni, több agysejtem halt el 1 hsz elolvasásától mint egy végigvedelt éjszakától
Totti5
„A fellebbezés során remélhetõleg egyértelmûvé válik, hogy az autó megfelelt minden elõírásnak. Az átfolyásmérõ, melyet az autóba építettünk az FIA kérésére, bizonyítottan problémásan viselkedett a paddockban mindenütt, valamint már a teszteken történt bemutatása óta is, hiszen már ott is voltak ellentmondások. Olyan mérõeszközünk volt, amirõl már a beépítés során tudtuk, hogy hibás, ezért mi a saját számításainkra hagyatkoztunk az üzemanyag-fogyasztás terén, melyeket a motorban helyeztünk el, és amely egy pontosan kalibrált, következetes és megbízható eszköz volt a teljes hétvége során, nulla hibaszázalékkal. Nem fellebbeztünk volna, ha nem gondolnánk úgy, hogy védhetõ a helyzetünk. Csalódást keltõ, ami történt, és ez egyáltalán nem Daniel hibája volt. Nem hiszem viszont azt sem, hogy a csapaté. Mi megfeleltünk az elõírásoknak, és a fellebbezés során bemutatásra kerülõ dokumentumok ezt igazolni is fogják” – idézte Hornert Adam Cooper.

„Voltak gondjaink a szenzorral, amely megváltoztatta az adatokat a pénteki szabadedzés során. Ezt a szenzort aztán szombaton kicseréltünk egy másikra, ami az idõmérõn meghibásodott. Akkor arra kértek minket, használjuk a pénteki eszközt és igazodjunk hozzá. Ezt az átállást viszont nem éreztük helyesnek, és amikor versenyeztünk, kiderült, komoly eltérés van a szenzor által mért adatok és a valós benzinfolyás között. Itt van a nézetkülönbség közöttünk. Ez még egy kiforratlan technológia, és lehetetlen száz százalékig megbízni egy olyan szenzorban, amelyrõl szinte minden egyes alkalommal bebizonyosodott, hogy problémás.”

Akkor most az FIA a jó és az RB a gonosz? megpróbáltak a szabályok szerint 100% pontosan mûködni és nem az FIA elfuserált mérési módszere mellett. Ez nem tetszett az FIAnak. Most kellett volna mindenkinek így tenni nyomást gyakorolni az FIAra...

Mindenkinek jó volt az FIA által biztosított rendszer kivéve nekik. Jó tény, hogy mindenki rinyált miatta, és joggal, de csak az RB húzta meg (ismét), a szabályszegést.

Én valami olyat olvastam, hogy a futam elõtt megmondták nekik, hogy mit csináljanak, de õk úgy gondolták, hogy az nem jó így a saját fejük után mentek, azaz úgy értelmezték a szabályokat mint az elmúlt években. Kicsit itt, kicsit ott "rosszul értelmezzük" a szabályokat, az is pár tized. Kicsit jobban lelóg a szárny vagy kicsit máshogy mérünk mint az FIA, tök mind1, eddig is megúsztuk eztán is megfogjuk. Hát most nem jött be.

Az RB a saját feje után ment

Tehát nem teljesen megbízható adatok alapján hoztak döntést? Meg ha 100kg/óra a limit akkor miért kértek tõlük kevesebbet?
Totti5
Gábor Wéber

A mai Ricciardo kizárás nem jött teljesen váratlanul, az üzemanyag átfolyás pontos mérése már tavaly óta beszédtéma a háttérben. Az FIA által jóváhagyott ultrahangos mérõberendezéseket gyártó Gill Sensors ugyanis túl nagy szórású átfolyásmérõket szállít, a linkelt cikk szerint akár 1,5%-os eltéréssel.

Habár temérdek dolog változott idén, ám ez a lehetséges problémaforrás a technikai igazgatóknak listáján is szerepelt, sõt magam is beszélgettem róla többször is a tél folyamán dr. Hanula Barnával, a gyõri Széchenyi István Egyetem dékánhelyettesével, akit "F1 fizika" rovatunk szakértõjeként ismerhettek. Õ is jelezte, hogy rengeteg vita forrása lehet ez a rendszer, fõleg versenykörülmények között nehéz ennyire pontos és megbízható átfolyásmérést produkálni.

A Red Bull mai kizárása a szabályok alapján egyfelõl jogos, másrészt viszont a szenzorok közti szórás, vagy ugyanazon szenzor eltérõ értékei miatt (ez történt a Red Bullal) a csapatok számára érthetõ módon nehezen tolerálható helyzet adódik, fõleg ha saját befecskendezési adataik alapján úgy látják, hogy határon belül vannak.

A 100 kg/órás limit 27,78g/mp értéknek felel meg, és a változásával nagyjából lineárisan számolható a teljesítménynövekedés. A hírek szerint 96 kg/ó lett volna az FIA kérése a Red Bull felé, ami kb. 4%-os teljesítménycsökkenéssel járt volna a V6-os erejébõl - tehát a 600 lóerõ körüli csúcsteljesítmény alapján nagyjából 25 lóerõrõl beszélünk, amit a Red Bull nem szeretett volna elveszíteni, az FIA meg a szenzor adatai alapján úgy látta, hogy ennyi többlet lóerõkhöz jutnak.

Szóval nem csak az új erõforrások, de az azt felügyelõ technológia sem bombabiztos még, és ez versenyhelyzetben mindig vitákra ad majd alapot.

Ferrari és Alonso rajongóként nem szomorú hanem nagyon mérges vagyok. Ez a Montezemolo és Domenicali páros egy impotens tsz elnök vezetõ szintjén van és mégis a helyükön vannak évek óta.

Mondjuk amikor Brawn-ék leléptek tudtam, hogy nehéz évek jönnek, az ember ezt benyeli elfogadja, de amit ezek ketten csinálnak az több a soknál.

Például miért kellett egy elvileg top csapatnak egy semmirevaló Massát évekig pátyolgatni??? Vagy Domenicali minden éveleji teszt után elmondta, hogy nem vagyunk a leggyorsabbak de jó az alapja a kocsinak. Nem alap kell hanem teljes csomag.

Ezenkívül ez az ember nem érti az F1 lényegét, nem tudja mi az alapja az egész sportnak. Amióta õ a fõnök még senki nem másolt le semmit a ferrariról, mindig csak õk szaladtak a többi után. Ha nem te találsz ki elõször valamit kedves Stefano akkor aki elõtted találja ki a pályán is elõtted fog járni. ráadásul az utóbbi pár évben csak olyan lett bajnok aki kihasználta a kiskapukat, olvass a sorok között te vak kö**ög vagy takarodj el traktorszerelõnek.

Érdekes Ron Dennis pár rossz év után, ami nem is volt annyira rossz azon kívül, hogy valódi top pilóta nélkül maradtak, mert a nyomorék Martin nem tudott megtartani senkit a túlértékelt Buttonnál, azonnal lépett és kiba**ta Whitmarsh-t a p*csába. Meg is lehet nézni hol vannak, minimum a Ferrari elõtt.

Csak egyet kívánok, jövõre Alonso menjen máshova versenyezni.

lac coo
Ez miért új mindenkinek, hogy spórolni, kell ,be kell osztani ésszel, okosan ami van ? Az F1-ben gyakorlatilag ez mindig is megvolt .

Valahogy mindig van aki ennek a technikai és taktikai részét is megoldja, és gyorsabb mindenkinél ......a lassú meg így járt, ugyan az a szabály, ugyanannyi benzin ....Persze amióta verseny létezik, a lassabb mindig veri az asztalt, hogy neki ez nem jó 😄DD

No meg akinek karcsú, méltatlan a 7-800 vagy még több lóerõ, az nézzen traktorversenyt 😄DDDD

Szabi
<#idiota>

"Nulla tenaci invia est via"

FeikG
Azért mert nincs korlátozva a turbó nyomás,ezért van így korlátozva.
Igaz sztem is,bölcsebb lenne,inkább a turbót szabályozni,mivel a fogyasztás már egyszer limitálva van...
de hát az idióták,engem nem kérdeztek meg 😊

Norbi1990
Master91
Ezt így hülyeségnek gondolom én is.

Meg a 100kg max. ot is.
Legyen 130,140, és akkor lehetne pörkölni nekik, meg a fogyasztósat is növeljék meg picit...
Botond
Pont ezért nem értem én sem a pillanatnyi fogyasztás maximalizálását. Miért ne lehetne az, hogy akármennyit eszik a kocsi? Az év közbeni motorfejlesztéssel kombinálva ez azt jelentené, hogy akinek alacsonyabb az átlagfogyasztása az éles szituban több tartalékkal rendelkezne üzemanyagban és akkor odaléphetne egy kövéret. Talán látnánk elõzéseket is! És a motorfejlesztésekbõl profitálnának az utcai autók, megint több autógyár kapcsolódhatna be, nem csak 3, megint jó lehetne a sport. De ez a pillanatnyi fogyasztás maximalizálás ez most így ebben formában el nem tudom képzelni mire jó.
Miért mercinél mi a helyzet? Mi ebben a meglepõ?

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

kifli
vettel csak 2. számú!
Master91
Úgy hogy nincs 2 ugyan olyan autó még csapaton belül se
Azt elmagyarázná valaki, hogy a red bullnál, az egyik kocsi szar, a másik meg jó. hogy is van ez?
mcmoha
A szenzor:

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mcmoha
Errõl van szó...

Csuda vigye el . De legalább meg lett tudva, mely stream-et látják ezek közül külföldrõl, melyiket nem.
Na ez az elsõ ez mûködik.

lac coo
Fellebbezhet, de kb olyan, mintha én azt mondanám, hogy szar a trafipax, az én órám a jó, márpedig azon csak 50 volt 😊))))

sõt, jut eszembe , a SPORT-3 (listába lentebb) az MTV M1 ismétlést is adta, esetleg akkor meg azon
sport-3

OnlineTV-DR
Bocsesz, ebédeltem. Na ja, fene tudta, hogy nem megy külföldrõl.
Viszont ha megnézed a csatornalistát, van pár Sport csatorna, azok közül választhat aki külföldrõl akarta volna reggel az élõ adást.

Ez a német ORF1 . Mivel ez német stream, és õk is adták az élõ F1-et , errõl tán ment volna külhoniaknak is.

Most nyílván nem az megy, hiszen egy külföldi adó nem foglalkozik azzal, hogy az M1 mikor ismételi meg, van az M1-nek médiatárja, keresse meg aki utólag akar visszanézni.
V43 1105
Próbáld többször, ha van adblock kapcsold ki vagy add az oldalt a kivételekhez, néha nekem is eltûnt a player.. :-(

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Igen néztem ezt is de:
Cannot Load M3U8
404 not found

Firefox alatt meg a web player sem jelenik meg.

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Elég szar, mert ami mûködik is az sem érhetõ el külföldrõl.

Master91
Kocsis gtfo
Aki reggel még pihent, megnézheti ismétlést (kb. 14:10 kor indul). Forma1 online magyarul: STARTLAP-DR ,és OnlineTV-DR lapokon.

Tessék , itt a változtatható minõségû verzió : MTV M1 : 400 - 2900 kbps . Egyébként a csati-listába is ott van már.
Norbi1990
Red Bull fellebbez a döntés ellen.
benőmenő
Ja, hogy aaaz. Én egybõl a légkürtre asszociáltam 😄
szabii98
most majd jönnek mindenhova a csaló red bull szövegek. jeee 😄

I met God. She's black

Szabi
Kizárták Ricciardot

Merci 1-2 és Perez így pontszerzõ lett 😄

"Nulla tenaci invia est via"

b-type
motorerõt nehéz megsaccolni, de a Mercedes-t biztosra mondják hogy jóval erõsebb a beharangozott 580LE-nél inkább olyan 680LE-re teszik, a Red Bull szerint 740LE, és erre jön a +160LE
elsõ versenyen a lemaradás a tavalyi idõkhöz képest +3másodperc.
Az F2-s szint az 10másodperc felett van pályától függõen 😊)
Wéber G. véleményt osztom valahol, hogy meg fogják közelíteni másfél másodpercre a tavalyi idõket ha kiforrja magát a rendszer. ..és akkor még ott van hogy idén bizonyos motorrészegységeket fejleszthetnek is, ami jövõre már szintén befagyasztás alá kerül.
..
Egyszerûen arról van szó hogy máshol jön az erõ, és azt nem könnyû kezelni. Tavalyi aero-val még közelebb lennének.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mcmoha

Ohjajj megint ultra nagy hype utan kaptunk egy ilyet. Ez igy nulla de varjunk par futamot a temetessel. Remelem nem lesz mindig ez a sporolos vonatozas. Hang az avittos de tetszik mikor leforog a turbo belso nezetben. Ovatoskodas ment ma de majd valtozik ez.

http://gaborszantai.co.uk/

nearo
érdekes, rádióban déli hírekben már tényként közölték a kizárást, nem fenyegetésként

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

benőmenő
Kiminél aztmondja air horn :'D
Minstrel

😄

http://topgearhungary.blogspot.com/