182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
G_ArchAngel #154233 A legtöbb pénzt o kapja, nem véletlenül ment szívni. -
TuskoMobile #154232 ez a legjobb me3me
-
TuskoMobile #154231 fölös büntetni meg utálni mert jó megszívta bünteti most magát a hondánál
Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.04.22. 04:11:12 -
#154230 Basszus olvasd már el rendesen ami itt van: #154212.
Választhattak, hogy szemcsésedik a gumi, mint állat, vagy megreckírozzák, hogy kevesebb hűtést kap a fék.
Utóbbit választották és igazuk volt. Rosbergnak több gondja volt, mert többet autózott forgalomban. Egyik versenyző sem csinált semmit rosszul, és így utólag a csapat is jól döntött, mert ha jobban elhasználják a gumikat, és mondjuk plusz 1 cserét kell megcsinálni, akkor ismét a Ferrari nyer, mint Malajziában. -
#154229 Már írták de ez most pont nem jött be:))) Mert Rosbergra meg pont mondhatjuk hogy megelőzte, tehát messze volt a tökéletestől.
Mielőtt vissza ütnéd én értem mire gondolsz mivel amit le írsz azt mindenki érti, de lehet másként gondolkozni. Természetesen mindenkinek a saját segge rózsaillatú:)
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.04.21. 21:41:54 -
#154228 Bármi közbejöhet, amihez azonnal igazodni kell. Számtalanszor volt hogy alternatív taktikával valaki kilőtt és másodpeceket faragagott le, de a végén pont nem előzte meg. Nem véletlen!
Kivételek mindig vannak... -
#154227 Mégiscsak vannak véletlenek, mint pl a forgalom, mert ugy számolták hogy kibirja, nem azt tervezték be hogy utolsó körbe megdögliik:D Ez elég komoly jele annak hogy komolyan félnek a ferraritól:)
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2015.04.21. 21:35:59 -
#154226 Mert az megy hogy vasárnap óta azt kell olvasni tőled hogy Rosberg elcseszte? Tűnj már el -
#154225 "+5 kor es Kimi nyer"
Véletlenek nincsenek. Azért ülnek a mérnökök és a szakemberek, stratégák a gépek előtt hogy előre kiszámoljanak mindent. Jól hagzik mindig, hogy ha még lett volna 2-3 kör akkor megelőzi, csak a lényege az egésznek hogy az adott körszám alatt ne előzze meg. Hogy a végén 3 mpvel vagy 1 mpvel ér be előtte azt jelzi hogy tökéletes munkát végeztek, mert ez volt a cél.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.04.21. 21:33:07 -
#154224 Nem, az tényleg kesze kusza lett:) De bevallom hogy röhögtem ezen a szerencsétlenen, másik meg igazán lefosom a grammarnácikat itt a SG.hu szarkupacon:) -
#154223 Újaj mondtam én hogy nagy baj van itt fejben:DD Azért nem gondoltam hogy ennyire megártott hogy a kicsi Rosberged(már eleve a Rosberg rajongó az milyen állatfajta?) szétcseszte a fékét a verseny végére:) remélem kihevered és majd megpróbálsz az F1-ről is beszélni mert nem nagyon megy..... OMG
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.04.21. 21:27:12 -
#154222 Jó a szó!
De akár abba is hagyhatnák, mert már vége a futamnak lassan 3 napja. -
#154221 1, Elég lett volna egyetlen kör Kimi győzelméhez, mert Hamilton fékei teljesen elfosták magukat.
2, BEÉRTEK, egybe írjuk, borzasztóan bántja a szememet és mindenhol találkozni ezzel
3, Az előző kommented logikai értelmébe már inkább ne menjünk bele. Nem várok el perfekt helyesírást senkitől, pláne mobilról, de azért egy minimális szintet üssünk meg, ha kérhetem, hogy legalább érteni lehessen a másik gondolatait.
4, Várom a hisztit. -
G_ArchAngel #154220 Noverkem, ne sirjal, hogy nem jott be az almod es Rosbi ma sem fog hatulrol beleddurrantani. Hasznald a kis ujjacskaidat, csak torold le a nutellat rola mielott elkezded az orrodat turni :D -
#154219 Nem mondtam hogy nem kellett menni, de benne volt hogy nem birja a fek, le is irtak hogy az elejen tudtak.... Meg makjuk is volt hogy be ertek ebben a pozicioban, +5 kor es Kimi nyer.
De ezt valasztottak olyan szempontbol bejott hogy vegig birtak... -
#154218 Még jó hogy pofon egyszerű vezetni ezeket az autókat és mivel nem volt verseny nem is kellett nyomni hanem csak autókázni körbe körbe. -
#154217 -
#154216 Ejtettem egy hibát elfelejtettem hogy tudlak ignoralni:)))) BYE...
-
#154215 Jaja kislányom ennyire a szívedre vetted?:) De lényszíves ha te ennyire érzékeny vagy akkor linkel be légy oly kedves hogy téged mikor "hazughulye" le téged:DDd De csak azért mert korrekt leányzó vagy:)))
Egyébként ahogy látom elmelegítette a féket:)) lajtosabb féktávokat vesz nem melegszik el mit ahogy írtam lejjebb is:DDD -
#154214 Simán.
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.04.21. 18:23:46 -
G_ArchAngel #154213 Szerinted BooMiller lehazughulyezi Webert is, mert csak Rosberget vedi? -
#154212 Fékhibáról pontosan és érthetően.
Gábor Wéber added 2 new photos.
31 mins ·
A hétvégi Mercedes fékhibák okát érdemes tisztába tenni, mert egyrészt a csapat maga okozta, másrészt a versenyzők nem tudtak ellene mit tenni menet közben. Hamilton szerencséje mindössze az volt, hogy nem kellett csatáznia, így kellően meg tudta nyújtani a féktávjait, hogy ne legyen gondban az utolsó körre.
A mindkét autón jelentkező BBW (brake by wire) hibát amúgy a csapat által csökkentett fékhűtés okozta, amit még a pénteki szabadedzések után változtattak meg, többek közt ezzel is reagálva a gumimelegedési és kopási problémáikra, ugyanis a hűvösebb esti körülmények között a futófelület túlhevült, a karkasz viszont hűlni kezdett. Ez tökéletes táptalaj a szemcsésedéshez, ezért a szűkebbre vett fékhűtő csatornákkal melegebben tarthatták a felniket, amik sugárzó hője a gumiszerkezet hőmérsékletére is jó hatással van, így ideális tartományon belül maradhattak a Pirellikkel.
A gondot viszont már a futam elején látták a hátsó fékeknél a forgalomban (Rosberg korai rádióüzeneteinek egyike is erről szólt), ami a verseny végére a lekörözöttek kerülgetése közben mindkét autónál túllépett a kritikus tartományon a BBW rendszer leállását okozva. Mivel ilyenkor a hátsó fékkör normál hidraulikus fékkörre vált, így Rosberg utolsó előtti körben történt elfékezése közben esélye sem volt megállni féktávon, mert az elektronikus fékkör-vezérlés nélkül teljesen szétesik a normál fékegyensúly. Megállni ugyan meg lehet vele, de csak jelentősen hosszabb féktávval.
Elég megnézni a tempóvisszesést mindkét Mercedes esetében Raikkönenhez képest: Rosberg 2,62, Hamilton pedig 2,83 mp-et bukott vele, különbség mindössze a pályán elfoglalt pozíciójukban volt a hiba előjöttekor. -
#154211 Versenyzők D1TV
Ha igazan izgalmas és interaktív jellegű technikai sportokról és sportolókról szóló műsort szeretnétek nézni akkor itt van ezt nektek ajánlom.
Nézzétek meg.
Lassan induló Youtube csatornájukon minden részt elértek.
D1TV-n nézhető minden héten kedden és csütörtökön 14:30-tól.
-
Stockbauer33 #154210 Gábor Wéber
Montrealra jön a Ferrari továbbfejlesztett motorja, 20-30 lóerő plusszal, 5 zsetont felhasználva a megmaradt 10-ből. Barcelonára persze jelentős aerodinamikai változásokkal készül az összes csapat, a meglévő erőhátrány azonban akkor is megmarad, ha ezekkel előre is lépne a Ferrari.
Mivel még mindig egyértelműen a Mercedes az etalon, ezért a pályakarakterisztikák ismeretében Barcelonában és Monacoban sem lesz könnyű harcolni ellenük normál körülmények között, Montreal viszont épp megfelelő helyszín lehet.
http://www1.skysports.com/f1/news/12474/9814964/ferrari-challenge-set-to-be-boosted-by-canadian-gp-engine-upgrade -
G_ArchAngel #154209 Azert apuci penze sokat segitett abban, hogy ez legyen a vegeredmeny. Ha beleszuletnek egy kozeposztalybeli csaladba, akkor nem hiszem, hogy lennenek uj cicik, ajkak, haj, szemelyi edzo altal formalt test. Ergo a gazdag ferfiak eszre sem vennek oket. De szerintem meg igy sem kimondottan agyeldobos szepsegek, inkabb a csaladnev miatt vonzoak.
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.04.21. 09:15:47 -
#154208 az a poén hogy ha nekik az apjuk nem az lenne aki,és nem lennének végtelen anyagi lehetőségeik,akkor is találnának olyan faszit aki közel olyan pénzes mint az apjuk :D -
G_ArchAngel #154207 -
#154206 https://www.facebook.com/giedovandergarde/photos/a.201960726574886.37408.125415507562742/664461510324803/?type=1&theater -
#154205 Mire csúcson lesz megint a Ferrari nem lesz olasz verseny.
-
G_ArchAngel #154204 Tamara pár éve vett egy kristály fürdőkádat egymillió fontért, azaz 400 millió forintért. Ilyen gyerekeket még akkor kemény kihívás fenntartani, ha az F1 a fejőstehenünk... -
#154203 Ő már nem, de ők még igen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#154202 még mindig pénzéhes az öreg, pedig már így sem tud mit kezdeni vele -
#154201 Ez egy akkora faszkalap, hogy hihetetlen. Ezek után meg azon csodálkozik, hogy miért csökken a nézőszám. Idióta tajparaszt aki szerint Monza = Bakuval. Utálom ezt a vén pöcsfejet. Sokat tett az F1 lerombolásáért. -
#154200 Fú de mélységes itt az Alonso utálat. Akkor most ezért be is linkelem nektek ezt.
-
#154199 Ecclestone: Azerbajdzsán jó lesz Monza helyett -
#154198 -
G_ArchAngel #154197 -
#154196 Mondjuk ez pont akkor marhaság csak másik előjellel:D -
G_ArchAngel #154195 Biatore nélkul nem tud nyerni. Kellett a ravasz apuci ahhoz, hogy Alonso behúzza a VBket a nem kissé gyanús Renaultkal. Amikor a versenyzőnek kellett volna kijönnie belőle, Hamilton vagy Petrov ellen, az már nem ment. Szép nagy lufi volt ez az Alonso-legenda, de mára leeresztett... -
#154194 Hiaba a legjobb pilota, szerencsetlen nagyon rossz a csapatvaltasokban. Tenyleg, ennel szarabbul megirni nem lehetett volna az eligazolasait... :D