182273
  • Totti5
    Hondát vezetőket ez nem vigasztalja hogy esélyük nincs erőből bármit elérni annyira gyenge a vas, lehet akármekkora ász valaki abban az autóban.
  • Dietrich
    Most volt...

• Dietrich
    2 gyártó van és több csapat..így van ez.
    ja és sorry...8 verseny volt és 7 győztes, egyedül Montoya tudott 2x nyerni. :)
    Ki lesz a bajnok te tudod? én nem.
    F1-ben ki lesz a bajnok te tudod? Én igen..Hamilton. :) amennyiben minden futamon tud indulni.
    Ilyenekre kell gondolni..
  • LaszloLedzenyi
    7 futamból 6 különböző pilóta és abból 6 pilóta Chevrolet-el és 1 Hondával. Szóval hogy is van ez a legjobb autó?
    Utoljára szerkesztette: LaszloLedzenyi, 2015.06.04. 19:45:44
  • Master91
    Mik azok a durva dolgok?
  • AnuluWork #154806
    Azért csapaton belül utoljára Button győzte le Hamiltont. .)
  • Dietrich
    Olvasni kell nem európai sajtót is. :)
    Andretti nagyon durva dolgokat mondott el a legdurvábbakat mi zajlott anno a függöny mögött és ez alapjaiban most sincs másként.
    valy vagy tavaly előtt mi is történt anno...gondolom nem hazudott.
    Most hihetetlennek tűnik, meg csak a sértődöttség beszél Bourdaisból meg savanyú a szőlő...semmi olyat nem mondott ami a korábbi csapatára vonatkozna csak megkérdezték tőle mi a különbség az F1 és Indycar utcai pályája között és ő elmondta.
    De pl. itt van a FIFA balhé. Mindenki tudta, hogy valami nem kerek, de sosem került ki napfényre a valóság. Semmi bizonyíték nem volt a vesztegetésekre eddig.
    Kifelejtetted a kitenyésztett F1 pilótákat..Hamilton, Vettel az. Őket már eleve úgy kezelték és írányították különböző csapatoknál, hogy a végcél a F1. Persze kell a tehetség is ezt nem is vitatja senki, de jelenleg mennyi tehetség van aki F1 közelébe sem kerül?

"Az F1 a legkeményebb, pont azért mert nem elég ha valaki nagyon jó."

Indycarban 3 különböző pályán kell jól teljesíteni, hogy valaki bajnok legyen. Miről is beszélünk?
    Button F1 bajnok volt azóta 0 eredmény..akkor ő szar versenyző? Itt csak az lehet bajnok aki a legjobb csapat, legjobb autójában űl..a szabályok miatt le volt zsírozva a RB bajnoki címei most meg a Mercedesnek van.
    Indycarban 7 futam után van 6 győztes. F1-ben mi a szitu?
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.04. 18:15:08
  • mcmoha
    Utánanéztem és persze igazad van. Mentségemre szolgáljon, hogy a 60-as, 70-es években nem nagyon irogattak amerikai kocsikról amelyekben akkor már megszokott dolog volt az automata váltó. :) Ha az oroszok találják fel biztos olvastam volna róla akkoriban.
  • Csabesz6
    Inkább pont fordítva, a fokozatmentes automaták (CVT) azért nem olyan régóta vannak a köztudatban. Sokkal korábban voltak hagyományos automaták már :)
  • mcmoha
    Pont erre gondoltam.
  • b-type
    huh, ez nagyon meredek :DD
    Az F1 a legkeményebb, pont azért mert nem elég ha valaki nagyon jó. Mivel azok jönnek ide, meg akit befizetnek, a kettő nem zárja ki egymást persze. De kb. semmi köztes. Aki nem kimagaslóan jó és támogatója sincs, az nulla eséllyel kerül ide, ellenben mehet az Indycar-ba, és mehet endurance sorozatba vagy más egyéb lehetőségek vannak....egy lehetőség nincs, az F1. Oda vagy valaki pénzzel, vagy qva nagy tehetséggel kerül be.
    ...és még így is bőven előfordul hogy valaki bár kimagaslóan jó, éles futamon nem vesz részt, vagy rosszul alakulnak a körülmények, és mellékvágányra kerül. Mint Glock aki RotY volt Amcsiban, és felemás lett az F1-ben, vagy Grosjean aki sz@r körülmények közt került be a Reanult-hoz aztán mehetett Endurance-ba majd visszalépett Gp2-be és újra F1.
    Az Amcsi sorozatokba, bár nagyon kedvelem őket mert jóval benzinszagúbb versenyeik vannak, sok 'lepattanó' megy. Endurace detto.
    Montoya-t nagyon kedvelem, és sztem nagyon erős lehetett volna az F1-ben ha jó időszakot fog ki, jelenleg az Indy500 győztes, futamgyőztes Monty F1-ben már nem mutatna semmit, egyrészt a kondi sem az igazi :D ..másrészt mert már nem olyan jó ami az F1-be kell pénz nélkül..
    Ez a nagyon helyzet, ..tök mindegy hogy a pénz miatt, vagy a kimagasló technikai kihívások miatt tart valaki az F1-be, akkora a tolongás a valamit is érő helyekre, hogy vagy nagyon sok pénz, vagy kimagasló tehetség kell. Más nincs.
  • Totti5
    Hülkenberg F1 szempontból van kétes helyzetben. Neki jobb csapat kellene, de minden foglalt és már itt vannak az új fiatalok, akik szintén azokra a helyekre fognak pályázni pár év múlva. Sajnos kevés a hely, telített a jobbnál jobb pilóták piaca. Indiával nem fog egyről a kettőre jutni, ha nem talál jövőre jobb helyet, akkor simán lehet hogy WEC-be megy mint GYÁRI! Porsche pilóta. Ott esélye van a győzelmekért harcolni és nyerni.

Azt hogy milyen kontextusban jön ide hogy "kihívás" értelmezhetetlen. Kihívás az bőven neki hogy az Indiát jobb helyekre kormányozza... de neki nem ilyen kihívás kell. Neki egy nyerőképes autó és sikerek. WEC-ben ezt megtalálhatja majd.
  • cement
    tehát te gyakorlatilag azt mondod, hogy mindenkivel direkt kicseszik a saját csapata, aki észak amerikából érkezik a f1be? eléggé nehezen hihető összeesküvés-elmélet
  • Master91
    Mennyi olyan van aki szart a meló helyén a melóba, ki rúgták, és akkor ment a fikázás a főnökre / munkahelyre.. :D

Ki fogja a jobb autót kapni? A jobb pilóta. Logikusnak találom.

Szándékosan szarul beállított autóval ki küldeni valakit tesztelésen....?
  • Dietrich
    Jó lenne ha elfelejtené már mindenki ezt a leszerepelt amcsis dolgot.
    Számtalan eset után vagy az illetők mondták el vagy maga a csapat mi is volt valójában.
    Andrettitől kezdve, Franchittin át, Bourdaisig.
    A F1-ben semmi nem szól a korrektségről...csak a pénzről a bizniszről.
    Maga a Toror Rosso csapat ismerte el miután Vettel feljebb lépett a lépcsőn, hogy az első futamot követően (Melbourne, emlékszünk még Bourdais első versenyére hanyadik volt mikor kiesett és Vettel hol volt) Vettel kapta a jobb autót. A szerencsétlen francia nem volt tisztában, hogy a németnek a Formula 3-tól red bull szárnyakon repült a F1-be és már csak egy lépésre volt a Red Bull F1 csapattól.
    Dariot meg egy kamu ki,ki tesztre hívták a jaguárnál, szépen szándékosan szarul beállított autóval küldték pályára..na ki volt a másik versenyző akinek lényegében már le volt zsírozva a F1 szerződése? ;)
    Andretti elég durva dolgokat mondott el...persze ezekről az európai média főleg a F1-hez kötött mélyen hallgat.

Bourdais a cikkben meg semmi olyat nem állított ami nem lenne igaz...
  • Master91
    "Ha az F1 lenne a legnagyobb kihívás akkor Hülkenberg nem ment volna el prototípust vezetni, szerintem!"

Lol, az nem lényeg hogy csapata talán jövőre el se indul? még mindig várnak az B verziós autóra , nem?
    Totál ködös az F1 jövője, kivéve a 3 csapatnak, jó hogy ki próbál más szériát, versenyezni akar még

Szerintem szó sincs az ő esetében ki hívásról. Csak állás keresésről rosszabb időkre.
  • Totti5
    F1
    Indycar
    Super Formula

Ez a 3 a csúcs formula autózásban az erőt és technikát nézve.
  • Norbi1990
    Úgy gondolom a GP2 is nagyobb kihívás egy pilóta számára. Ott vannak előzések, minden autó egyforma, 2 futam is van egy hétvégén, és túlbuzgó fiatalokkal van tele :D

Ha az F1 lenne a legnagyobb kihívás akkor Hülkenberg nem ment volna el prototípust vezetni, szerintem!
    Ezt most nem azért mondom, mert az F1 szar, de valamit kéne változtatniuk, mert én azt látom, hogy egyre több fiatal tehetség lemond az F1-ről és más szériákba csatlakozik ahol van hely és nagyobb, kiélezettebb versengés van az első helyekért.
  • Jeffjohnson
    Én azt nem is vitatom de az F-1 nem volt neki való, ahogyan az amcsi szériákban szereplők 99%-nak. Bárki bármit mond szerintem a nyitott karosszériás versenyautók között ezen a szinten az F-1 jelenti a legnagyobb kihívást.
  • mcmoha
    Burdais F1-es leszereplésében vastagon benne volt az üvegszemű is.
  • Dietrich
    Azt se feledjük ő nem rossz LM menő! Zárt kasztnis autókkal is jól megy mint ahogy ment is surfersben a V8SC autóval, most meg 3 endurance versenyen is indulni fog, közte Bathurst 1000-en amire Webber mondta ő sosem fog mert életveszélyes az a pálya.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.03. 17:07:36
  • mcmoha
    Gyerekkoromban még csak ez a CVT létezett és valószínűleg ez maradt meg bennem.
  • Totti5
    Burdé egy kiváló pilóta. Ő volt a ChampCar menő. Akkor azokkal az autókkal és szabályokkal ő volt az etalon 4 évig. Ezt senki nem veheti el tőle, akkor volt a csúcson. Indycarban nem úgy megy már neki, itt mások a sztárok, mások az autók és a szabályok. Egy más világ.

F1es kitérő nem alakult jól neki, de nem is kapott olyan lehetőséget h kihozza a maxot magából és az autóból. Kapott egy buzgó mára 4szer bajnok fiatalt, nyilván senki nem Burdéban látta a jövőt, hanem Vettelben, ez hamar kiderült.

A lényeg hogy minden időszaknak, minden szériának megvannak a nagymenő. Azt h később más szériában nem alkotnak maradandót semmit nem von le abból hogy mit értek el addig.
  • cement
    a CVT az =/= az automatával. minden CVT automata, de nem minden automata váltó CVT. sok féle automata váltó létezik.
  • bardocz
    Szerintem minden buzis, amit nem te kapcsolgatsz :(
  • nearo
    sose hallottam még, hogy valaki a fokozatmentest automatának nevezze :O
  • mcmoha
    Számomra, lehet rosszul gondolom, az automata váltó az fokozat nélküli. Amiben fokozatok vannak és elektronika kapcsolgatja az nekem automata vezérlésű váltó. :)
  • nearo

és azt minek nevezed, amit beteszel d-be, oszt mész, és kapcsolgatja a fokozatokat magától?
  • mcmoha
    Az automata váltóban nincsenek fokozatok. :)
  • HTS s3rg1nh00
    azért ne keverjük a szart a lekvárral,az "automata" váltóban vannak fokozatok és azokat kapcsolgatja magától,ez viszont fokozatmentes ami egész más tészta,bár tény hogy a versenyző egyik esetben sem avatkozik közbe.
  • Jeffjohnson
    Azt elhiszem, hogy nem ízlett neki az F-1, Vettel elpicsázta a nagy Champ car bajnokot, aki szerzett kemény 4 pontot. Ennek tükrében kicsit megmosolyogtató, amit mond. "Az IndyCarban senki nem keres egy fillért sem" Tényleg ezt mondta? Akkor ezek szerint az Indy car maga a vöröskereszt.

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.06.03. 08:34:18
  • Fernandooo #154780
    Nincs IndyCar topic?
  • Dietrich
    IndyCar's Sebastien Bourdais: Formula One 'has ruined every track'
    "Roger és csapata ezt nagyon eltalálta. Talán a 7-es kanyar előtti fékezési zónában, azon még szerintem lehetne egy kicsit dolgozni, de a Belle Isle szigeten igazi, kemény amerikai autóversenyt lehet futni. Az égvilágon semmi baj nincs itt.
    Kemény kihívás betonon menni. Detroit esőben pedig... hát nehezebb mint bármelyik F1-es pálya, beleértve Monaco utcáit is. Az F1 tönkretesz minden pályát. Ízetlen puding mindegyik. Monaco sem más, mint egy istenverte parkoló néhány kanyarral.
    A Formula 1-ben két dologból van túl sok: pénzből és pozícióból. Már nem a versenyzésről szól. Az IndyCarban senki nem keres egy fillért sem. Itt csak a tiszta, kőkemény versenyzés maradt."
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.03. 08:11:39
  • mcmoha
    Ezen a videón jól látszik, hogy Mansel eléggé látványosan mozgatja az ujját, Bergernél meg úgy néz ki mintha nem is váltana.
  • mcmoha
    Először két gombot nyomogattak, nem fülek voltak.
  • atiwrc
    Nem is olyan régen mintha lett volna itt (vagy valahol máshol néztem) a 2000-res évek környékéről egy vidi talán prost és én ott nem láttam hogy bármit is nyulkált volna a kormányon, csak fogta, nem piszkált semmi fület hátul.

Egyébként rallyban meg már 1992-ben a Subaru legacyban is volt kormányváltó néhány futam erejéig, mégis csak a 2002-03 környékén kezdett elterjedni a rallyautókban.
  • mcmoha
    Az egyetlen teljesen automata váltó, ami F1-es kocsihoz valaha is létezett. Az 1994-es szezon kezdetére már be is tiltották. 1989 óta használnak félautomata váltókat az F1-es autókban, de automata váltót soha se alkalmaztak.
  • Jeffjohnson
    Szép jelenet de ez az, ami nem lehetséges az F-1 ben a bonyolult aero felépítés miatt, egyszerűen nincs oda-vissza előzgetés. Meg ehhez a régi klasszikus hosszú pályák is kellenének.
  • desigo
    Nem sokat ér a szememben ez az ütközős,zúzós acsarkodás.
    Totál kezdő és amatőr szint.

A profik így tolják :

• repvez
    Természetesen, nem akarok halált vagy maradandó károsodást, de annak sincs semmi értelme, hogy kiáljon a 20. körbe, hogy még 2 futamot kibirjon a motor.

ÉS ahogy Boo Miller is irta, igy nem jön ki , hogy kiben van egy kis kurázsi beválalni egy két rizikós dolgot, mert vagy bünti van belőle vagy már a csapat nem engedi neki , mert akkor bukik a terv.