182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#154673 -
#154672 Hibáztak. Csapat is és Hamilton is. Nem kell ebbe többet belelátni, még ha nagyon sokan akarnak is... de mit? meg minek? de most megint lesz 2 hét szarrágás a semmiről. -
#154671 Több mint érdekes, de már az is kiderült hogy nem igaz amit a merci mond... -
#154670 Én önmagához képest hasonlítom csak ahhoz a 27db Indy500-hoz amit eddig láttam, olyan 8-ast adnék.
Aki ismeri és tudja az ovál versenyzés miben létét és próbál nem európaiként gondolkodni róla, annak ez végig egy izgalmas verseny volt. Bőven jobb a tavalyinál.
1 másodpercen belüli befutók az Indy 500 történetében:
0.043 - 1992 Al Unser Jr. - Scott Goodyear
0.060 - 2014 Ryan Hunter-Reay - Helio Castroneves
0.063 - 2006 Sam Hornish Jr. - Marco Andretti
0.104 - 2015 Juan Pablo Montoya - Will Power
0.160 - 1982 Gordon Johncock - Rick Mears
0.299 - 2003 Gil de Ferran - Helio Castroneves
0.570 - 1997 Arie Luyendyk - Scott Goodyear
0.695 - 1996 Buddy Lazier - Davy Jones
Montoya ezzel még kaszált 2,5-3 millát is amit nyílván a csapat fog szétdobni vagy megy bele a költségvetésbe.
Ha van Digisportod 1 óra múlva ismétlik a DS1-en 11:45-től. -
#154669 Annyiban van igaza, hogy Hamilton-t is büntették minde hülyeségért, hogy megfogják a stílusát...ez nála bejött, bár én nem hiszek ebben a szigorban. -
#154668 Hol pattog és mit? -
#154667 Csak megjegyzem, Perezt nem büntizték amikor NEM ESŐBEN, sőt a sokadik kísérletére, mint egy idióta nekiment Kiminek pár éve ... -
Masakari #154666 Köze nem volt az előzési pozícióhoz,szóval nem értem mit pattog Verstappen. Gyorsabb volt tény,de elbaszta, ennyi.
Massa-t meg lehet ostorozni,valóban nem megy neki a szekér úgy mint régen, de ettől 1 jó pilóta és majdnem ő nyert 2008-ban ezt ne felejtsük!! -
#154665 Hat azert valahogy ugyremlik, hogy egy hajszalon mult, hogy nem vette el Kimi elol a cimet ...szoval valami koze csak van hozza. :))) -
#154664 Mirol beszel Massa??? A holland lenyilatkozta,hogy azert rongyolt bele mert Grozsi hamarabb fekezett a vartnal,az elozo korokben megszokottnal,es mar nem tudott hova menekulni. O is forrofeju volt,de en 80-20%-ban a francia szamlajara irnam a dolgot. -
#154663 Ez is egy vélemény. Még jó hogy Sumi, Webber és a többiek 20 év tapasztalattal nem keveredtek hasonló helyzetben. Ja de. Ez van. Bennevan.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.05.25. 09:26:00 -
#154662 gyanús volt,hogy jönni fognak a kritikák,de pont Massa pofázik be Verstappennek,akinek kb.soha semmi köze nem volt az élmezőnyhöz...
"„Véleményem szerint ez elég veszélyes baleset volt. Számítottam rá, hogy büntetést kap ezek után. Egyszerűen későn fékezett – sokkal később –, és ami történt, igen veszélyes volt. Mindez azt mutatja, hogy a Forma–1-ben talán mégis sokat számít a rutin, és hogy tanuljon az efféle balesetekből, talán szigorúbban kell fogni őt. Nagyon szerencsés volt, hogy nem sérült meg, mert komolyabb baja is eshetett volna” – magyarázta a brazil, aki két éve egyébként kétszer is nagyot bukott a monacói egyes kanyarban, azaz tapasztalatból tudja, mennyire veszélyes lehet a Ste. Devote.
„Valójában még csak előzési pozícióban sem volt. A közelében sem volt annak, hogy mellé érjen, még mögötte haladt. Tehát ez túl sok volt. Amikor lehetséges, meg kell próbálni előzni – de nem akkor, amikor lehetetlenség. Különösen egy ilyen pályán.”
Massa szerint a sportág vezetőinek is komolyan kell venniük a történteket, s el kell gondolkodniuk azon, hogy egy ilyen rutintalan versenyzőnek (egy formaautós szezont futott az F1 előtt) szuperlicencet adtak. „Ez nagyon veszélyes volt rá nézve, hiszen még csak tizenhét. Ha megsérült volna valaki, akkor most mindenki erről beszélne. Azt mondanák: »Ennek a fickónak tizenhét évesen engedélyt adtak, és most ilyet csinál?« Most, hogy senki sem sérült meg, mindenki boldog. De ennél jobban kellene kezelni ezt a helyzetet” – figyelmeztetett 2008 ezüstérmese." -
#154661 Közben megtaláltam wikipedián, Maldonado az eddigi 6 futamból 2x ért célba.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.05.25. 08:00:07 -
#154660 Nagy gratula! -
#154659 -
#154658 És az Indy 500 győztese...
Juan Pablo Montoya!
-
twi452 #154657 ha itt beleolvastál már a topic-ba akkor az utolsó 15 kört sem érdemes :D -
#154656 -
#154655 Én azt hiszem a 50. kör előtt hagytam abba, addig nem volt semmi. -
G_ArchAngel #154654 Meg par valaszt megvarok, de ereztem, hogy el tudok 2 orat ertekesebben tolteni, mint a Monacoi Nagydij... -
#154653 az utólsó 15 kört elég megnézned akkor még talán izgulhatsz is egy kicsit,de amugy nem -
#154652 Köszi a tippet, minden verziót kipróbálok. :D -
G_ArchAngel #154651 10-es skalan mennyire volt jo a futam? Erdemes megnezni? -
#154650 Ne Indycarozzatok, mert Mester91 ki fog akadni megint. ;) -
#154649 Az olajat ne a tésztába tegyed, hanem ecsettel nyomassad fel vékonyan a serpenyőre, azt nem tapad le soha. -
#154648 Hihetetlen, hogy mennyivel természetesebben, lazábban nyilatkoznak egy Indy futam után a pilóták.
Az F1-ben is próbálják emberközelibbé tenni a pilótákat a futam utáni interjúkkal, de szinte minden futamon ugyan azt a rizsát mondják el, tök mindegy, hogy Berger vagy Kámbörbeccs kérdez.
Montoya elött le a kalappal!
Utoljára szerkesztette: skodatuning, 2015.05.24. 21:59:12 -
#154647 Fú, ez a mai futam, palacsinta sütés közben megnéztem a felét, de az biztos, hogy a palacsinta sütésnél több izgalom volt, vajon leragad, nem ragad? :D Ez még mindig édes kevés, jó lenne pár szabály módosítás. -
#154646 vááá Monty! -
#154645 vááá Monty! -
#154644 Montoya megnyerte az Indy 500at a 23. helyről. Elképesztő futam volt! -
#154643 Évről évre? hány éve is van a naptárban?
Nem, nem fogják. -
twi452 #154642 nem volt akkora bumm
kb ennyi lehet az oka -
#154641 Rendben,következő kérdés : Ricciardo miért nem kapott büntetést amikor Alonso ugyanazért a manőverért igen? -
#154640 Mert Verstappen tudta hogy Grosjean-nak korában lesz a féktávja.
Tök egyszerű, Grosjean már eleve használt lágyat tett fel és azon ment 44 kört mire utolérte Max Verstappen a 15 körös zsírúj szuperlágyon.
Biztos hogy rámondták a fülére mi a helyzet, mert rá szokták...de ha valamiért nem akkor is ment annyi kanyart Grosjean mögött hogy láthatta.
Grosjean vesztett helyzetben volt, de az utolsó még pontot érő helyet akkor sem adja át egy versenyző, ..középen volt, mert ha kivűl hagy helyet akkor kívül, ha belül hagy helyet akkor belül megy el Max akkora volt a gumikülönbség, másfél-két másodperccel ment jobbat Verstappen úgy hogy még nem is tudott szabadon menni Vettel miatt. -
#154639 Ott fékez ahol akar ...
Persze ember nincs aki ezt ki tudta volna védeni ,de akkor is ő volt elöl, azt csinál amit akar ...
amúgy néha láttam már ezzel trükközni pilótákat, egy pillanatnyi késés a kigyorsításban ha közel van a hátsó, majd utána teligáz és pont akkor lassít a hátsó, mert muszáj neki, amikor az első gyorsít, lehet nyerni egy két métert :) -
#154638 5 rajthelyes büntetés Verstappennek plusz még Massa is méltatja a fiatalt.
Egy dolgot nem értek : Az autók és a pálya is tele van szenzorokkal.Egyértelműen meg lehet mondani centiméterre,hogy Grosjean előbb fékezett a szokottnál vagy nem.Akár a saját korábbi fékezéseihez viszonyítva.
Miért nem lehet korrekt,szakmai ítéleteket hozni a FIA-nak? -
#154637 Most komolyan, itt azt vetik Rosberg szemére egyesek, hogy örülni merészelt, mivel megfeleződött a vb lemaradása?
Főleg miután a "dobogón" állva beismerte, hogy tényleg csak mák volt, Hami végig jobban ment.
Monacohoz képest egész eseménydús volt, a szokásos versenybírói következetlenségen túl, a nyomás alatt ismét bénázó Mercin át, a dühöngő Jégemberig.
Ahhoz képest, hogy itt állandóan elmondják mennyire lecsökken az erőforrások közötti különbség Verstappen egyszer sem tudta tartani a lépést az alagútban a Mercedes motoros Lotussal. Szerintem kizárt, hogy minden alakalommal ennyire elrontotta volna a kigyorsítást.
A meki végre pontott szerzett, hosszú idő után először hondával, és Buttonnal.
Ja és Maldonado eddig hány futamon ért célba, mert ez már durva! :D
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.05.24. 20:24:18 -
#154636 Nem maradt el hanem tini fiucskák álltak ott:)) -
#154635 Ez is a hozadéka, hogy valaki nagy port kavart a le pezsgőzőtt podiumos lánynak anélkül, hogy az érintettet megkérdezték volna róla.
Gondolom, most emiatt is maradt el.
A másik, hogy a birák, következetlenek, Verstappent megbuntetik, mert neki ment az elötte haladónak, miközbe indokolatlanul hamarabb fékezett grozsi, de riccardót nem mert kis hijján kiutötte raikkönent. -
#154634 nem akarják megszüntetni ezt a pályát?
valami szánalmas, és évről évre nevetségesebb az egész rongyrázó cirkusz körülötte...