182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Stockbauer33 #154713 Gábor Wéber
Massának rövid a memóriája Verstappen ügyben, vagy csak nem olvasott még a farizeusokról. Ha saját pályafutását is e szerint mérlegelte volna anno, sosem ért volna meg 218 F1-es Nagydíjat a karrierje.
Verstappen legalább akart és csinált is néhény belevaló dolgot az ütközésig is, hogy büntetés és nem előzés lett belőle nagyjából fél méteren múlt. Miközben akciók után sír az F1-es nézők tömege, ahogy akció van rögtön jön az ítélkezés is. A végül össze nem jött előzések, az összeakadások, a hibák épp úgy az autóversenyzés sajátjai, mint a ritkábban megvalósuló tökéletes megmozdulások.
Éppen ettől nehéz, ettől emberi, ettől értékelhető az egész. Nem tudom, Max Verstappen pályafutása meddig jut és mire lesz elég, de az biztos, hogy az eddigi hat F1-es hétvégéje alatt minden szempontból a Clarkok, Sennák, Schumacherek útján halad, ami előbb-utóbb keresztez néhány más pályafutást - meg féktávot is.
Ha Enzo Ferrari ma is élne, számomra nem kérdés, hogy kire emlékeztetné ez a gyerek, és hogy Valtteri Bottasszal szemben már most is őt választaná a későbbiekre magának. Ahogy azt tette 1977-ben is. Néhány hatalmas zakó, de egy örök F1-es legenda született abból a történetből. Most egy másik van születőben.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/119163 -
#154712 Nem tudni még, elvileg a CVC 2018-ban lepasszolja az F1-t...valami pénzügyi értelmetlenség miatt, amikor olvastam még értettem. Aztán hogy mi lesz, tözsde, vagy mások...az első felkínálásra is sokan jelentkeztek. Akkor volt Ecclestone botránya is a megvesztegetésről, nagy röhej volt ahogy a CVC lenyilatkozta hogy ha Ecclestone-t elítélik akkor kirugják...mikor pont az volt a cél hogy az F1 akkori értékét megállapító arc lett megkenve hogy értékelje jóval valós árán alul az F1-t, hogy a CVC jóárasítva vegye meg. ..
végül valami 100millát ítéltek meg büntinek Ecclestone-nak, ami több szempontból is röhej volt. Egyfelől mert eleinte tagadott mindent, aztán mikor kimutatták a megvesztegetésre adott pénz (44milla) össze-vissza útját tőle fakadóan, akkor bevalotta azzal hogy az becslést végző arc zsarolta meg valami adóüggyel...ami persze persze teljesen alaptalan volt :DD
..az sem számított, hogy Ecclestone az idő alatt míg a tranzakció létrejött, vett egy csomó CVC részvényt, hiszen tudta hogy meg fognak ugrani a részvényárak.
...nagyon büdös volt az egész, erről is van cikk ha valaki jogi izé: Ecclestone és a Müncheni törvényhozás
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.05.26. 21:13:39 -
G_ArchAngel #154711 En 86-tol neztem folyamatosan 2013-ig. Azota a futamok negyede kimaradt es nem banom... -
G_ArchAngel #154710 Ossze fog omlani Ecclestone utan. A csapatok a legkisebb dolgokban keptelenek egyeterteni, az F1 iranyitasaban es a befolyt osszegek leosztasan vegkepp nem fognak... -
#154709 Azért kíváncsi lennék arra, ha a Hungaroring magán kézben lenne, egy ilyen kis országban mégis hogyan tudná kitermelni azt a pénzt amit a törpe követel? Még WTCC sem lenne. -
#154708 -
#154707 Kifelejtetted azokat akik lassan 40 éve nézik...de ma már csak megszokásból. ;) -
#154706 ne csodálkozz...libsik lassan kicserélik a kék EU-s zászlót a szívárnyos zászlóra..
Euroviziós Dalfesztivál volt..
Euróbuzis Transzfesztivál volt....
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.05.26. 18:58:24 -
#154705 Alabama? láttad?
az elsőkön igen bénáztak a beállításokkal és a gyártót is kötelezték a hibák kijavítására. szóval a road része már rendbe van.
a SS pályákra való kittel nincs rendbe minden. -
#154704 Hogy egy kicsit visszatérjünk az F1 volágába is.Mostani idényre melyek azok az ujitások amivel nagyot lehet szakitani a csapatoknak.
Gondolok itt mint a 2 kipufogós rendszernél a coanda effect ,meg a befujt diffúzor.
Meg a MClaren tavaly talán a Meredith effekt-et is használta .
Szóval , most hol tudnak leleménnyel előnyt nyerni a többiekkel szembe? -
#154703 Itt az a lényeg hogy hogyan lett ez az F1 Ecclestone üzleti vállalkozása.
..hogyan lehetséges hogy Mosley hatalomra jutása után az FIA bérbeadta(!) jelképes összegért az F1 közvetítési díjjakat, majd eladta azt bagóért Ecclestone-nak 100 évre, hogy hogyan lett az hogy Balestre idején még az FIA-nak 30% járt a befolyó pénzekből addig Mosley FIA elnöksége alatt már csak 3%. ..és hogyan adta el Ecclestone az így a tulajdonába került jogokat dollár milliárdokért, és hogyan sikerült azokat hitelből megvenni a CVC-nek aminek következtében megugrottak a versenyrendezési díjjak, és top10-n kivül végzett csapatok nem kapnak semmit, a pontpénzek, a licence díjjak.
Kétségtelen hogy összeolvadt az F1 Ecclestone-nal, hogy nehéz elképzelni hogyan lesz utána.
Alapvetően a befolyó pénz a sorozatban szereplő csapatokat illetné, ..és nem lenne gond a szereplés, vagy a versenyrendezés.
Ecclestone nagy arc, de leborulni nem tudok előtte, mert nem az üzletembert nézem hanem a sportot.
-
G_ArchAngel #154702 Tegyuk hozza, hogy nem mindenhol omleszti a kormany az adofizetok penzet az F1-be. Magyar Nagydij sem lenne allami tamogatas nelkul es ezert nem az F1-et vagy Ecclestone-t kell elovenni, hanem a palyak menedzsmentjet es uzemeltetoit, mert a palya nem allami intezmeny es jotekonysagi szervezet, hanem uzleti vallalkozas. -
#154701 Azért az vicc hogy európa legerősebb gazdaságának országában nincs pénz az f1 re, mig Mo.-on vígan megy:D Gyanus hogy van még itt valami a háttérben:D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2015.05.26. 17:42:47 -
G_ArchAngel #154700 Igen, altalaban a sikeres uzlet hozomanya, hogy valaki gazdag lesz. Lasd Virgin, Microsoft vagy Apple - a kulonseg, hogy Richard Branson, Bill Gates es Tim Cook a vagyona jo reszet jotekonykodasra forditja, mig Ecclestone a lanyaira.
Ettol fuggetlenul nem lehet nem elismerni, amit tett es egy vilagkoruli szorakoztato showt epitett az europai, szenabalak kozotti korozgetesbol.
Penzt pedig azert nem kapnak a kisebbek, mert a nagyobbak nem mennek ebbe bele. -
#154699 No azért nem a német pilóta adja el a pályát. Aki német és nem kíváncsi a 4szer VB címet szerző Ferrari pilótára és a VB esélyes másik német versenyzőre az a "divat" szurkoló. Vettel nagyon jó arc, egy szava nem lehet senkinek rá. Rosberg visszafogottabb, de hát itt vezetniük kell, azért vannak nem sztárolni. Akinél adja magát a dolog pl Hamilton teljesen természetes. Szereti építeni az imidzsét, van is neki, jól is áll neki. Teljesen más mentalitást kíván ez meg.
A lényeg hogy azért nem lesz Német Nagydíj, mert Rosberg, vagy Vettel vagy Hülkenberg. Azért nem lesz mert a Német pályák anyagi gondokkal küzdenek, ami meg a pálya üzemeltetők és befektetők sara h ide jutottak az évek alatt. Egyszerűen nem tudnak rendezni.
„Nem számítok rá, hogy az idén Formula–1-es verseny lesz Hockenheimben. A megegyezésre kiszabott határidő lejárt. Az esély újjáélesztésére napról napra kisebb az esély – mondta Georg Seiler, a Hockenheimring igazgatója. – Imádjuk az F1-et, de ha nem kapunk anyagi támogatást, meg van kötve a kezünk.”
Ezért.
Nürburgring meg tavaly majdnem csődbe ment. Éppen hogy megmentették. Örülnek ha nem kell bezárni, nem hogy F1et rendezni. -
G_ArchAngel #154698 Le sem szarjak a britek, nem hogy Lewist, de ugy altalaban az F1-et sem. A nepesseg aranyat nezve kozelsincs annyi brit F1 fan, mint magyar.
Nagyjabol senkivel nem tudok F1-rol beszelni, aki angol. Bevandorlokkal igen, ok azert kepben vannak. Amugy Button volt mar akkor is a nagyobb reklamarc es mediakedvenc, mikor a McLarennel voltak es most is igy van. Jenson barmikor nyitott mindenfele nyilatkozatra es kozszereples, ekozben a bulvarmedia nem rohogi korbe, mint Hamiltont. -
#154697 ?
sokáig tartana leírni hogy lett Ecclestone sokszoros font(!) milliárdos.
De itt nagyjából leírják, milyen játék volt, és miért kerültek a pályák furcsa helyszínekre, miért kapnak már csak a top10-s csapatok pénzt, .. hogy miért kellett a dupla pontos szabálya.
Ecclestone nagy játékos, de amikor feladta Mosley-t a FOTA botrány kapcsán akkor szakítani kellett volna az F1-l és GP one, vagy más néven újra kellett volna osztani a lapokat.
Jutna pénz a kiscsapatoknak is.
..még itt sem írnak le mindent. De azért sokat.
-
#154696 Speciel amit Rosbergrol mondott,azok teljes mertekben igazak,ea jo eszrevetelek. Jo pelda hogy nem lesz nemet nagydij,pedig a NEMET sztarcsapatnal NEMET ul a kocsiban,de megse tudtak kilobbizni,mert Rosbergre kutya nem kivancsi. Vettel jo arc lehetett volna valamelyik nemet palyahoz,de nem forsziroztak a dolgot. Lewis meg egy komplett marka,mogotte a britekkel,komoly cegekkel,es ezek mellett azert a palyan is az egyik legjobb. Ezert is utaljak egyre tobben -
G_ArchAngel #154695 Igaza van sajnos, de Hamilton is szar pelda - az F1 Kanye Westje lett, pedig anno Buttonnal egyutt tenyleg jo mediaparost alkottak
-
#154694 -
#154693 Nem áll le:
Ecclestone: Vettel és Rosberg nem tesz jót az F1-nek -
#154692 http://formula.hu/f1/2015/05/26/most-ert-veget-a-de-villota-baleset-vizsgalata -
G_ArchAngel #154691 Nem erted, hogy mit irtam. Vagy el sem olvastad.
Nem az a baj, hogy szar a futam, hanem hogy tudja, hogy szar lesz es akkor is nezi. Te azert nezed, mert autoverseny, meglatod a rosszban is a jot es nem sirsz. Mas csak azert nezi, hogy vinnyogjon utana. -
#154690 Azért nézem mert autó és motorsport. Minden futam jő. Már eleve ezeket a vasakat jó látni a pályán körözni. Ha valakvalakit nem érdekel ne nézze. Ha te nem azért nézed mert F1 akkor onnantól kezdve mindegy ki mit mond. Nem azon kell hogy múljon hogy megnézed e. -
G_ArchAngel #154689 Azt hittem ide nagyreszt ertelmes emberek irnak.
Ha nem tetszik ne nezd. En sejtettem, hogy Monaco egy nagy szar lesz, nem neztem. Lekotottem magam massal. Masnap megkerdeztem es irtak paran, hogy semmi nem tortent. A hirportalokrol is ez jott at.
Ez egy sportmusor, kikapcsolodast kell, hogy jelentsen. Ne nezd az F1-et vagy az Indy-t, ha sejted, hogy nem fog tetszeni vagy a multbeli tapasztalat alapjan sejted, hogy unalmas lesz. Senki nem tart fegyvert a homlokdhoz, hogy muszaj legyen megnezni. Sajat valasztasod, nem kell utana itt sirni, te voltal, aki ezt valasztotta.
Az, meg aki szerint Bernie Ecclestone elbaszta az F1-et, ala is irta, hogy semennyire nem ert hozza es semmit nem tud a sport tortenelmerol.
Nem kell ragozni, de Bernie nelkul ma nem lenne F1. Ezt mindenki latja, aki az F1-ben dolgozik vagy odafigyelt a sport elmult evtizedeinek tortenelmere. Nincs is irritalobb, amikor egy alultajekozott fotelhuszar okosabbnak hiszi magat az F1 nagy oregjeinel, akik halasak azert, amit Bernie tett ezert a sportert. Vegul de nem utolsosorban, Ecclestone-nak semmi koze nincs a szabalyokhoz. Azok jelenleg sehol nem mukodnek jol, mielott valamelyik onjelolt csapatvezeto elojonne a Tilke palyakkal...
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.05.26. 12:13:00 -
Stockbauer33 #154688 -
Stockbauer33 #154687 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Toto Wolff:
"What a crazy day. I don’t think there has ever been a more bittersweet feeling than this one. We have won the Monaco Grand Prix and we have lost the Monaco Grand Prix all at the same time. First of all, we must apologise to Lewis Hamilton. We win and we lose together and what I am proud of in this team is that we take collective responsibility. But this is a day when we simply have to say sorry to our driver, because our mistake cost him the victory here. What happened? In simple terms, we got our numbers wrong. We thought we had the gap for Lewis to take fresh tyres and come back out in the lead behind the Safety Car, ahead of Nico and covering off any risk of another competitor taking fresh tyres. But the calculation was incorrect and he came out in third place. It was our decision to call him in and our mistake, pure and simple; in these situations, a driver trusts his team. Lewis had driven flawlessly until then and really delivered a perfect weekend, with a stunning pole lap and a masterful race. There’s nothing more to say other than to highlight the grace with which he handled the situation; he was a leader and a true sportsman this afternoon. As for Nico Rosberg, he didn’t put a foot wrong all day, and it would be wrong if we didn’t take the time to recognise his achievement: a third consecutive win in Monaco is something only three other drivers in history have achieved before. It is a very special moment indeed and one for him to savour. He didn’t have the pace of Lewis today but, in this sport, you take the victories any way they come. This, too, is motor racing. We now need to stay calm and analyse how we made the mistake this afternoon. We will be harshly self-critical behind closed doors and this experience will make us a better and a stronger team in the races ahead. There is still a very long way to go in this championship and today showed that we have the performance in our car to do the job this year."
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.05.25. 21:32:36 -
#154686 Ezek komolyan versenyeznek, hogy hogyan lehetne meg jobban elbaszni a sorozatot :D :D :D -
#154685 Sztem elég lapos az IC, a jobb pályákon, ahol hagyományosan jó verseny van azokat megnézem, meg term. a nagy versenyeket.
De egyébként nem egy nagy durranás, pláne ezzel a lökött sok szárnnyal.
De megfér egymás mellett. Az IC-nek teljesen más a hangulata, és az egésznek még megvan az olajszaga, ettől (is) remek.
Az F1 meg F1...csuda technika, legjobb versenyzők. -
bodajoci #154684 egy sz@r verseny volt, mikor Hinch nyert, de az meg az időjárás számlájára írható -
bodajoci #154683 há' erről írok, h az ic sokkal jobb, sztem az f1 sokkal inkább vonatozás, főleg a monaco -
#154682 Tehát amit Bernie évek alatt tönkretett azt a pilóták hozzák helyre.
lol -
#154681 Pont azt. ÚJ Indy autókat és a vergődést a road pályákon hogy nem tudnak egymással mit kezdeni. Vonatozás volt. -
#154680 Rajtot láttam aztán a 65-ben ébredtem, ha minden megy tovább én is alszom tovább kurva izgalmas volt az F1:DDD -
bodajoci #154679 rettentően unalmas??? meg normál pályák... nem tudom te mit néztél eddig :D az f1 a nyomában nincs az ic-nek izgalom terén...
-
#154678 Massa már a jövőjére gondol.. -
#154677 Teljesen más műfaj az OVÁL. Előzőleg mind normál versenypálya volt, javarészt rettentő unalmas futamokkal. A tegnapi meccs izgalmas és látványos volt végig. Esemény mindig történt, az élmezőny pedig oda vissza adogatta a labdát egymásnak, de a legjobban Montoya taktikázott. -
#154676 Nézem az Indy 500 ismétlését, és jelentősen felértékelődött nálam az F1. :D
Akinek tetszik lelke rajta, nekem nem jött át. :/ -
TuskoMobile #154675 Jó kis meccs volt azért lehet megint kicsit izgulni
OH cmon Lewis Don't cry.
Vén majom azért jól oda szólt a németeknek és tolta a felelősségét másra pedig már megpatkolhatna és jöhetne egy új korszak az f1-nek. -
#154674 http://formula.hu/f1/2015/05/25/meg-mindig-nem-vonzo-az-f1-a-red-bullnak
http://formula.hu/f1/2015/05/25/ecclestone-rosberg-rosszat-tesz-az-uzletnek
Eklesztone: A pilótáknak kell népszerűsíteni az F1-et, mert nem már tudja eladni magát...
Utoljára szerkesztette: pedobear, 2015.05.25. 12:49:44