182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
memphys87 #154931 Kifinomult és elegáns reakció. A hivatalos oldalon is EUR-ban vannak az árak. Ha szeretnéd elmagyarázom, hogyan lehet átszámolni forintba.... -
A Honda-nak ott a nehézsége, hogy a többiek az első évben nagyobb mozgásteret kaptak. A Honda pl. már most hozza a Ferrari tavalyi időmérős idejét,..az még akkor a Q3-ba elég volt.
Jelenleg ők annyi módosító pontból gazdálkodnak mint a többiek, akik már egy éve csinálják.
Ettől függetlenül persze nagy a nyomás, mert olyan versenyzőket igazoltak le akit szinte mindenki az elejében szeretne látni, ez van,...ez az év ilyen lesz..egy kicsit javulni fog. -
Talán ekkora buktát, mint amit most a Honda levág nem saját csapatban utoljára a Porsche csinált 1991ben. Kihagytak pár évet, majd azt hitték, hogy ha jó turbót építettek, a turbókorszak után hipp és hopp menők lesznek ismét, csak hogy a 12 hengeresük gecinehéz volt, az ereje kb., mint a mostani Honda a többiekhez képest, stb. Az Arrows utána még 1x betett az autójába egy hasonlóan szar motort, melyet a hová tűnt Damon Hill miatt legalább sosem fogunk elfelejteni. De tény, a Honda dicstelenül távozott és ahogy elnézem most sem a csúcs felé tart. Ilyenkor egy Yamaha és egy Porsche simán dobbantott, a hülye Honda meg próbálkozik. Nem azt mondom, hogy 1x nem lesznek sikeresek, de a Merci mellé a turbókorszakban szerintem sosem fognak felzárkózni. -
ShaiHulud #154928 na meg itt nem is csak a gumi szamitott, hanem az uzemanyag. nem tudom lattatok-e hogy ertek celba. kimi hibaja ezen a palyan duplan megbosszulta magat, mert lemaradt, elfustolte a gumikat, es fel sem tudott mar zarkozni tok mindegy milyen gumival, mert sporolni kellett az uzaemanyaggal. igy is kimi votl az egyik legtobbet fogyaszto. -
Hát ezt nem fogjuk megtudni, annyit láttunk hogy a végén hiába ért mögé annyival nem volt gyorsabb feltehetőleg jobb gumin, mint a Kimi, hogy utoljára. Hozzáteszem ez ezen a versenyen volt így, az eddigi példák inkább azt mutatták amit mondasz, hogy Vettel talán jobban tudta tartani a lépést a Mercikkel. -
ShaiHulud #154926 hu bakker te tenyleg nagyon elfogult vagy:) -
G_ArchAngel #154925 Kiminek nem volt ilyen futama, hogy hatulrol a negyedik helyet hozta? -
Rajt és boxkiállás után 60 secig nem lehet állitani a motorvezérlést, ez nem hiba, hanem szabály mindenkinek, az hogy Kimi elfelejtkezett erről sajnos vezetői hibának számít, hiába a félrevezető cikk címek:) -
Dodo55 #154923 Nekem meg az, hogy az említett rajtbeállítással az autó a finom gázadást is nagy gáznak vette, holott nem az lenne a lényege, elég lenne nagy gáznál agresszíven reagálnia. -
Nem az a lényeg hogy átment ( ami nagyon szép volt, meg kellett csinálni... ), hanem az hogy Kimi mögött ért célba nem is olyan sokkal lemaradva. Nagyon kellett volna oda Vettel, talán kis nyomást tudott volna tenni a Mercikre. Kimi erre nem volt képes.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.08. 20:38:45 -
Valamiféle köze biztos van a kettőnek egymáshoz, szerintem nem véletlen, hogy a merci lépéselőnyben van, ők már elég régóta turbómotorokkal hajtják az AMG gépeket. Már a szabályváltozásnál azt gondoltam, hogy nekik ez előnyt fog jelenteni és szerintem biztos, hogy segített nekik, hogy van tapasztalatuk nagy teljesítményű turbókkal.
Kimit fikázni is divat, de mostanában már világszinten divat, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy most is mindenki Vettelről beszél, hogy de átment a mezőnyön, de könyörgöm, ezen a futamon 3 csapat volt a pályán gyakorlatilag (max négy ha a Lotust is nézem..) ez pedig a Merci, a Ferrari és a Williams. A többiek akadályok voltak, amit átlépett Vettel, nem nagyon izzadt meg egyik előzésénél se és a végén 2 tizedekkel autózott jobbat mint Kimi, úgy, hogy neki akkorra már nem sok lehetett a gumikban, mert (számomra érthetetlen módon) az utolsó 28 körre felrakták neki a szuperlágyat miután megpördült, ahelyett, hogy kapott volna lágyakat, amivel lett volna cirka 10 kör előnye Bottashoz képest gumi téren a végére. Eleve ő jött ki egyik legkorábban az első cserére szuperlágyról, nyilván nem volt az annyira jó alatta, de hát nem vagyok versenymérnök. Plusz már Kimi is mászott át a mezőnyön, nagyon nagy teljesítménybeli különbségek vannak a csapatok között, így ez szerintem nem akkora dolog, illetve inkább természetes.
Persze most megforgott, lényegtelen, hogy saját hibából vagy tényleg valami megviccelte, ez van. Az időmérős teljesítménye viszont tényleg elég tré (bár most pont nem volt az). Egyébként is teljesen lényegtelen ezeken pörögni, a Merci mindenkinek az arcára élvez egyelőre.
Utoljára szerkesztette: csabush, 2015.06.08. 20:26:26 -
Nem értek veled egyet, mert a mormota elég izgalmat okozott. 
De ez egy szar hétvége volt.
F1-t leírtad.
Indycar semmi izgalom Texason.
Nascar, Pocono..hagyjuk már big one sincs..
egyedül a WTCC-ben volt kis esemény..meg ezen a GT4-es befutón.
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.08. 20:20:21 -
TuskoMobile #154919 F1 teljesen más mint az utca auto gyártás mérnök gárda is javarészben különbözik kár hasonlítani -
Csak a Honda közben kihagyott 6 évet. Úgy nehéz autót csinálni, hogy a motor, hajtás nem jó, márpedig a McLaren olyan autót épített erre a rendszerre ami pocsék volt és most sem 100as még mindig. Erőben, karakterisztikában gyenge és baltával faragott. Kompletten az egész rossz, de ez látható is ahogy vezetik az autót, vagyis próbálják. Új autó kell, és a jövő évet építeni, amit márt javában csinálnak, idén meg tesztelnek szépen, és foltozzák a dolgokat. -
Oké,de ha a többiek tavalyi formájához viszonyitjuk a mostani mclarent akkor is gebasz van, mert akkor tavaly annak kellett volna bekövetkezni amit jósoltak, hogy az első felébe a szezonnak 60% a kieshet a kocsiknak és mégse ezt történt, az első perctöl kezdve mentek még a reanault is, pedig nekik gondjuk volt.
Tehát 2 lehetőség van
1.Valamit nagyon elk...tak csak nem valják be
2. valami nagyon innovativat és egy évre elöre tervezve fejlesztettek ,hogy a lemaradást ledolgozzák és ehhez még nem elég a technologiai szint. -
A cikkből nekem az jön le, hogy ez nem annyira motorvezérlési hiba, hanem inkább csak megfeledkezett róla, hogy kerékcsere után más a beállítás egy percig. -
Csak annyit mondtam, hogy a többiek ezen a téren is több mint 1 év előnyben és egy teljes szezonnyi tapasztalaton túlvannak... -
Most ezt ugy mondod, mintha a többi cégnek a civil autoikon kivül már lett volna az F1es hybrid hajtáslánca mikor tavaly vezették be először.
Tehát igen is ugyan az mint mondjuk egy toyota prius vagy renault vagy merci esetében. ott is az alapokat a civilből hozták majd az F1be tökéletesitik, hogy utána ujra a civilbe tudják hatékonyabban használni. -
"A 2007es Honda Civic is az volt"
Igaz, teljesen ugyan az. -
Na -
Baszki ez a mi a szar? Forintba írd köcsög! Ez itt nem apró!
Regisztráció időpontja: 2015. 06. 06.
Utoljára szerkesztette: pedobear, 2015.06.08. 18:57:00 -
Mi az hogy a hondának nincs tapasztalata a hybryd hajtással? A 2007es Honda Civic is az volt. Itt aki egyáltalán nem volt tapasztalata ilyen téren az a Ferrari volt, mivel az utcai autójuknál ez sose számitott ezért is húzták a szájukat a bevezetés miatt.
Kiminél meg motorvezérlés hiba volt -
Idén hányszor úszott el időmérő vagy verseny Kimi miatt.. ? -
Én nem tudom itt sokan mit néztek egy egész jó kis futam volt. Ha másért nem, ahogy Massa és Vettel jöttek előre. Nagy versenyt futottak mind a ketten. 
További érdekesség, hogy Rosberg már nem állt be a második helyre, hanem igenis nyomta neki, még ha itt ez nem is lett elég, hogy beérje Hamiltont.
A honda egy gyász, Kiminél meg majd kiderül mi is történt. -
Hondánál nem csak a motorról van szó... komplett hybrid hajtás és minden ami ezzel jár. Többieknek ezzel már volt tapasztalata, Hondának nem. Minden szempontból hátránnyal álltak neki, ezeket nekik is össze kell rakni. -
Azért azt se hidd el, hogy a honda nem állt neki a tervezésnek közel egyidőben a többiekkel , mert a visszatérés elött már azért fél-1 évvel már sztem biztosan tudták, hogy be akarnak ujra szálni és pont az uj motorszabály miatt,tehát mikor véglegesitették a szabályokat akkor ök is nekiáltak csak a bejelentés nem történt meg azonnal és ugye addig nem tudták a kasztniban tesztelni, mig a mercivel volt a mclaren szerződve.,
De fékpadon addig senki és semmi nem akadályozhatta volna meg öket , hogy ne teszteljék éjjel nappal a motort amig hivatalosan nem vettek részt.
ÉS azt aláirom, hogy az első évben nem lesznek jók,de hogy 300km-t nem tudnak végigmenni ugy, hogy ne dögöljön meg a motor?
ÉS ha jól emlékszem tavaly a ferrari volt ilyen helyzetben, hogy csak 2 csapat használta a motorukat mégse volt enynire gondban.
Ezt a zsetonos marhaságot meg hagyjuk, milyen marhaság ez is, hogy egy évvel késöbb belépő motorszállitónak ugyan annyi modositást engednek csak mint a régieknek.
Igy akkor mindig le lesznek maradva,mert elvettek tölük egy csomo lehetőséget a modositásra.
-
memphys87 #154905 Sziasztok!
Az idei, 2015-ös Magyar Nagydíjra lenne eladó jegyem.
Juttatási csomagom része a sportbelépő vásárlás, F1 belépőt terveztem venni (ezzel kalkuláltam), de sajna nem fogok tudni menni a futamra, így szeretném "kamatoztatni" a lehetőséget.
15% kedvezménnyel adnám az alábbi jegy(variációk) valamelyikét.
Szombati időmérőre ÉS a vasárnapi futamra:
- "GOLD 2" belépő 1 főre 43+268 EUR HELYETT 43+222 EUR, azaz 265 EUR !
- "SILVER 1" belépő 1 főre 36+225 EUR HELYETT 36+186, azaz 222 EUR !!
- "SILVER 2" belépő 1 főre 36+225 EUR HELYETT 36+186, azaz 222 EUR !!
- "SILVER 3" belépő 1 főre 36+225 EUR HELYETT 36+186, azaz 222 EUR !!
- "SILVER 4" belépő 1 főre 36+225 EUR HELYETT 36+186, azaz 222 EUR !!
CSAK a vasárnapi FUTAMRA:
- "GOLD 1" belépő 1 főre 297 EUR HELYETT 252 EUR !!
- "GOLD 2" belépő 1 főre 268 EUR HELYETT 228 EUR !!
- "GOLD 3" belépő 1 főre 297 EUR HELYETT 252 EUR !!
- "GOLD 4" belépő 1 főre 297 EUR HELYETT 252 EUR !!
EGÉSZ HÉTVÉGÉRE (péntek, szombat, vasárnap):
- "BRONZE 2" belépő 2 főre 238 EUR HELYETT 202 EUR !!!
Ha érdekel, írj a memphys87{kukac}gmail.com címre. -
Nem hiszem, hogy Kimi kap még egy évet a Ferraritól, ha nem szedi össze magát. Mások azzal hívják fel magukra a figyelmet, hogy a gyenge vasakból mit ki tudnak hozni... Kiminél meg már akkor örülünk, ha komolyabb hiba nélkül lehoz egy időmérőt vagy versenyt.
Neki drukkolok, de szinte mindig csalódás ér, és egy VB-hez ez nagyon kevés lesz. -
Laceee #154903 Talán mert a többi motorgyártó 2 évig fejlesztette a motorját a 2014-es bevezetésig (a Merci állítólag 3 évet fejlesztett), idén 3-4 év fejlesztés van a motorjukban, a Hondának max 1,5-2, ha egyik napról a másikra behoznák a többi gyártót az azt jelentené, hogy a többiek rossz munkát végeztek, főleg a zsetonos buzulás miatt is... -
G_ArchAngel #154902 Az egyetlen. -
Egy rakás szar volt a tegnapi futam és már 2008 óta rohadt unalmas az F1. -
kinézetet másolni lehet, de tesztelni csak futamok alatt tudnak, ráadásul csak ez a 2 autó van honda motorral így viszonylag kevesebb info áramlik a vissza motor viselkedéséről -
az egyik legizgalmasabb pillanat:
http://gfycat.com/CraftyDenseIberianemeraldlizard -
Na ezzel en is igy vagyok,egyszeruen nem ertem hogy mi folyik naluk...ezr az evet dobni kell,es rafekudni a jovo evi autora,mert iden amulyen "mertekben" fejlodnek szezon vegere joindulattal lesz nekik 8-10 pontjuk. -
A hondásokat nem értem, tavaly az összes csapatnak ugyan igy uj volt a felállás és a 7. futamra már szinte az egész mezőny stabilan be tudta fejezni a versenyt ha nem volt ütközés.
A hondánál mit csinálnak, hogy még most sem tudnak végigmenni egy versenytávot sem? Ráadásul ugy, hogy nekik ugymond volt egy évük, hogy a többi csapattól ellessenek pár apró trükköt amitől jobb vagy tartósabb lehetne a motoruk.
Még a menornak is mind a két kocsija is többet megy , pedig még az is kérdéses volt, hogy el tudnak e indulni ( tudom, hogy ott azért ferrari motor van),de a fejlesztések azért korántsem ilyen mértéküek mint egy hondánál. -
Fernandooo #154896 Hami hozta amit kellett, szépen elcicázott a reménytelenül teperő Rosberggel, Vettel és Massa adta a showt (azt a keveset), Grosjean és Kimi nem tagadták meg magukat, a McLaren-Honda szánalom és totál megértem Alonsot, Bottasnak ölébe hullott a dobogó, aztán kb. ennyi. A klasszikust önkényesen kiforgatva: Sok semmi nagy hűhóval. Na jó, Hami győzelmének örülök. -
Ez a futam nem sok semmi volt. :( -
Meg az, hogy Maldonado megszerezte idei első pontjait
-
Kimi megint kapott Vetteltől egy nagy tockost... be kellett volna hoznia a Ferrari 3. helyre... erre nem, mert elrontja, úgy ahogy senkit más. -
hát ehelyett tanulhatam is volna, jobban járok...
najó, vettel meg massa szépet mentek