FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
"A Mercedes persze okosan félrevezetõ hivatalos képekkel árasztotta el a sajtót" <#ravasz1>
A dögök. Ezzel szivattak meg engem is, mert a netten nem lehet más képeket találni. <#zavart1>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Master91
Wéber Gábor:

magyarázat
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gábor Wéber
Like · Yesterday · Edited

Szokás szerint folyik a Szent Grál keresése a Mercedes teljesítménye kapcsán, mára már mindenki megírta, hogy heuréka, brit tudósok felfedezték!

Miközben a megoldás valóban elõnyös, a kialakításban nincs semmi váratlan, már tavaly év végén is szóbeszéd volt, hogy mely gyártó(k) választják esetleg ezt az utat. A Mercedes persze okosan félrevezetõ hivatalos képekkel árasztotta el a sajtót, ahol a komplett turbó a motor mögött van, ennél sokkal viccesebb, hogy a szenzáció "leleplezésére" még tegnap is sokan azokat a képeket rakták be illusztrációként, magyar és külföldi oldalakon egyaránt😊

Hogy mennyire volt nyílt titok a dolog, arról itt egy melbourne-i kép, aki kicsit is figyelt, az már akkor tudta, hogy a Mercedes valóban a motor "hideg" oldalára helyezte a turbófeltöltõ sûrítésért felelõs kompresszorát, aminek az egyetlen komoly hátránya, hogy a másik oldalon forgó turbinával egy komoly vibrációknak kitett tengely köti össze, ami 125.000-es fordulatnál okozhatna problémákat, de ezt leszámítva rengeteg elõnye van: hidegebb levegõ, ami nem csak csökkent töltõlevegõhûtési igényt (és ezáltal kisebb hûtõnyílást), de nagyobb teljesítményt is jelent, a jóval rövidebb nyomóvezetéknek köszönhetõen pedig jelentõsen csökken a turbólyuk.

Ez a megoldás idén már nem másolható, de a jövõ évi módosításai közé bárki betervezheti, nem beszélve a Hondáról, akik okosan kihagyták ezt az idei évet, így többek közt ebbõl is profitálhatnak a jövõ évi visszatéréskor.
mcmoha
Kiváncsi vagyok, hogy a kb fél méter hosszú, kétszázezerrel forgó tengelyt hogy csapágyazták? Meg a turbina tengelytömítése is érdekelne. Nagyon nehezen hiszem el, hogy ez tényleg így van megvalósítva. Persze az F1-ben minden lehetséges.

OFF: fájdalmas ilyet látni😉

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

HTS s3rg1nh00
az egy hónapos videó,akkor még nem nyomozták ki mitõl is ilyen erõsek.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

bardocz
Az elõzõ oldalon lévõ videóban nem így van, és az is mercedes. Direkt mást mondtak volna ott?
nearo
Jó is az a lelkiterror😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

repvez
Engem nem érdekelne,hogy mennyire viszik le az üzemanyagot, csak azt,hogy az ne azt eredményezze,hogy valamivel is sporolni kell.
Legyen az gumi vagy uza vagy motor,de akkor a verseny teljes idõtartamán 100%on menjen. Nekem ezt jelentené az F1-t, hogy minden csucsra van járatva.És az a csapat nyerjen akinek a gépe jobban birja ezt a terhelést és a pilótája kihajtja belöle amit lehet.
HTS s3rg1nh00
videóban bemutatva a Mercedes zseniális ötlete:

mcmoha

HTS s3rg1nh00
azért meglehetõsen vicces,hogy azt a csapatot hurrogják le sokan,aki rendesen elvégezte a feladatát,hiszen eredetileg 95 kilós volt a limit,onnan lett 100 kilóra emelve.
szvsz a ferrari és a renault ahelyett,hogy ugat a sajtóban (éljen a politika!),inkább a saját kínjaival foglalkozzon-de fõleg elõbbi,aki már majd' 10 éve nem volt képes felmutatni egy életképes autót és csapatmenedzselést.Brawn,Schumacher és a többiek munkája végre meghozta a gyümölcsét,erre emeljük meg a fogyasztási határt,mert a többiek nem végeztek elég jó munkát.hát persze.

Totti5
Akinek megy a szekér, fõleg ennyire, annak minden jó és semmi baja 😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Most van kettõ ... 😊

A medve nem játék.

Totti5
De mindenkinek jobb lenne, ha a költségeket normalizálnák, ez a jövendõ csapatoknak is kecsegtetõ lehet. Kiscsapatok ugyan úgy fontosak mint a nagyok, gondolom senki nem szeretne 15 autót látni a rajtrácson.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Jeffjohnson
Kis csapatok mindig is jöttek mentek. Így sem mennek semmire...

bardocz
A kis csapatok így sem tudnak fejleszteni már, csak mégnagyobb lenne a szakadék.
Jeffjohnson
Az egész mondandóm lényege igazából az lett volna, hogy ezért cserébe feloldanák ezeket a hülye befagyasztásokat és szabadon lehetne tesztelni, fejleszteni. Nyilván nem én fogom itt az sg-s F1 topic mélyén feltalálni a spanyol viaszt csak ötletelek mi lenne a jó szerintem.

HTS s3rg1nh00
ha most bevezetnek egy 250 millió fontos sapkát,azzal megint nem lesznek sehol,mert a kicsik úgysem tudnak annyit költeni.

Botond
Vagyis lejtõn van. 😄
Jeffjohnson
Az az év konkrétan a gumimizéria meg az elején 6verseny 6 gyõztes miatt volt érdekes sok embernek. Attól mert mindenhol van kábel még nem nézi mindenki a BK-t 😊. Ez szerintem igen rossz megközelítés mert ebbõl kiindulva minden évben több embernek kellene néznie az F1-et tavaly pedig kevesebben nézték mint azt megelõzõen (ha jól emlékszem).

Botond
Nézõcsúcs? 30 év alatt duplázódott a föld lakossága, mindenhova elért a kábel meg a mûholdas tv, és ennek vajon lehet köze a nézõcsúcshoz, vagy izgibb lett a cucc?
Jeffjohnson
A fizetési sapka egy sokkal ésszerûbb megoldás mint, ami most van.
A fizetési sapka pont, hogy megoldaná a problémákat mert a most lévõ korlátokat (x motor y versenyt kell, hogy kibírjon) el lehetne törölni és a meghatározott plafonig azt tesztelnek és azt fejlesztenek, amit csak akarnak. Mondjuk nézzük meg, hogy egy top csapat átlagban mennyit költött az elmúlt 5 évben és legyen az a max összeg cserébe feloldjuk a hülye korlátozásokat. Nézd csak meg azokat a sportokat, ahol ezt már bevezették.

Lejtõn? Asszem tavaly elõtti évben nézõcsúcs volt. Nincs lejtmenetben ez a sportág. Az, hogy a szabályok nekünk tetszenek-e az más kérdés de én hétvégén az elmúlt évek legizgalmasabb versenyét láttam, szóval szerintem ne temessük még ezt a sportot.

bardocz
Ha nem lenne, ugyan úgy kihalna a sorozat, mint anno a DTM/ITC, úgy elszaladtak a költségek. Pedig kurvajó a full carbon Zakspeed Calibra, csak sose versenyeztek vele.
Master91
2015be mikor majd leszoknak a gumi melegítõkrõl, az majd meg oldja a gazdasági problémákat a csapatoknál !!4
Botond
Mióta ez a költségcsökkentõsdi (ennek keretében tesztelési, éviközbeni motor, váltó, és egyéb nem karosszária elem fejlesztési stop) van, azóta van lejtõn a sportág. És akkor most gyorsítsunk a lejtõn? Hát nemtom.
Jeffjohnson
A legegyszerûbb lenne egy fizetési sapka bevezetése. Az autógyáraknak is sokkal jobban kalkulálható lenne ez a sport és akkor lehetne mindent fejleszteni a szabályokon belül de megint mi van 2020-ra vagy mikorra megint befagyasztják a motorokat fokozatosan tehát 2éven belül már alig lehet rajtuk fejleszteni valamit.

Master91
van azért különbség:

Pluskast
Mert a FIA Jean Todt-al az élén egy barom?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

benőmenő
2009 óta nagyítóval kellett keresni az autókon a különbségeket.
Most legalább nem csak a festés alapján lehet megkülönböztetni õket, erre egyen kasztnit akarnak egyesek. <#wilting>
Jeffjohnson
de azzal is, hogy a motorfejlesztést ismét befagyasztják, megint egy féllábú F1-et kapunk. Miért nem az aero fejlesztést fagyasztják be?

Pluskast
Ha csapatként visszatérnek én nekik fogok (ismét) szurkolni 😊

Pluskast
Nem szabad egyen autókat csinálni. Az tényleg kinyírná a sportágat. Az F1 egyik szépsége a verdák különbözõsége. A rendszer persze nem tökéletes és nem is lesz soha az, de ettõl is szép az F1. Még egy Indy sorozatra nincs szükség.

Botond
A motor, a váltó, az elektronika miatt, ami az utcai autókban is van. 3 fedeles orrszárnyat én viszonylag kevés utcai autón láttam, meg a hátsó szárnyak se hasonlítanak, drs se hiszem, hogy túl nagy haszon egy autógyárnak, stb.
bardocz
Soha nem lesz fix kasztni itt. Soha. Hiába álmodoztok, ez a sorozat nem errõl szól. Akkor minek lennének jelen autógyártók?
Botond
Kivéve, ha részben vagy egészében áttérnek végre a fix (szabvány, közös fejlesztésû, akármi ilyesmi, ami egyen) kasztnira.
Jeffjohnson
Ez most sem lesz másképpen. Folyamatosan évrõl évre csökkenni fog a fejleszthetõ része a motornak, tehát a kasztni megint elõtérbe fog kerülni.

Botond
Jók voltak. Egy ideig a legjobb motor is az övék volt. Csak a kasztnival volt szívás, mert már akkor is az döntött. És ezért is szálltak ki, mert minek feccöljenek végtelen plusz kettõ eurót egy olyan dologba, amibõl aztán semmit nem tudnak átültetni a 320d-be?
Jeffjohnson
Több motorgyártó nagyobb változatosság. Jöhetnek csak legyenek jobbak mint anno voltak.

Pluskast
Én csak örülnék neki és remélem, hogyha vissza jönnek akkor idõvel ismét csapatként is szerepelnek majd nem csak motor beszállítóként.

Botond
Adja az ég!
Pluskast

Master91

kabel15
Valahogy éreztem <#banplz>

BattleTag: kabel15#2672

Jacek
Igen.

Master91
Most te miattad kezdjük a tegnapit?

Törölték és kész.
kabel15
Segíts már hogy megértsem 😄
Azért mert nem Vettel-t dicsõítettem?

Jacek
Na akkor meg is van miert lett torolve😊😊

kabel15
Ha nem lett volna törölve, vissza keresném.
De ha emlékeim nem csalnak, így nézhetett ki:
Ha az RB menni akar menjen, senkinek nem fognak hiányozni, de ha mennek Vettel-t is vigyék magukkal! Esetleg Vettel re használhattam még a bárgyú kifejezést, de ez a szó nem tartozik a káromkodás illetve szidalmazás kategóriába. De lényegtelen.