182094
  • Jeffjohnson
    Én azt nem is vitatom de az F-1 nem volt neki való, ahogyan az amcsi szériákban szereplők 99%-nak. Bárki bármit mond szerintem a nyitott karosszériás versenyautók között ezen a szinten az F-1 jelenti a legnagyobb kihívást.
  • mcmoha
    Burdais F1-es leszereplésében vastagon benne volt az üvegszemű is.
  • Dietrich
    Azt se feledjük ő nem rossz LM menő! Zárt kasztnis autókkal is jól megy mint ahogy ment is surfersben a V8SC autóval, most meg 3 endurance versenyen is indulni fog, közte Bathurst 1000-en amire Webber mondta ő sosem fog mert életveszélyes az a pálya.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.03. 17:07:36
  • mcmoha
    Gyerekkoromban még csak ez a CVT létezett és valószínűleg ez maradt meg bennem.
  • Totti5
    Burdé egy kiváló pilóta. Ő volt a ChampCar menő. Akkor azokkal az autókkal és szabályokkal ő volt az etalon 4 évig. Ezt senki nem veheti el tőle, akkor volt a csúcson. Indycarban nem úgy megy már neki, itt mások a sztárok, mások az autók és a szabályok. Egy más világ.

F1es kitérő nem alakult jól neki, de nem is kapott olyan lehetőséget h kihozza a maxot magából és az autóból. Kapott egy buzgó mára 4szer bajnok fiatalt, nyilván senki nem Burdéban látta a jövőt, hanem Vettelben, ez hamar kiderült.

A lényeg hogy minden időszaknak, minden szériának megvannak a nagymenő. Azt h később más szériában nem alkotnak maradandót semmit nem von le abból hogy mit értek el addig.
  • cement
    a CVT az =/= az automatával. minden CVT automata, de nem minden automata váltó CVT. sok féle automata váltó létezik.
  • bardocz
    Szerintem minden buzis, amit nem te kapcsolgatsz :(
  • nearo
    sose hallottam még, hogy valaki a fokozatmentest automatának nevezze :O
  • mcmoha
    Számomra, lehet rosszul gondolom, az automata váltó az fokozat nélküli. Amiben fokozatok vannak és elektronika kapcsolgatja az nekem automata vezérlésű váltó. :)
  • nearo

és azt minek nevezed, amit beteszel d-be, oszt mész, és kapcsolgatja a fokozatokat magától?
  • mcmoha
    Az automata váltóban nincsenek fokozatok. :)
  • HTS s3rg1nh00
    azért ne keverjük a szart a lekvárral,az "automata" váltóban vannak fokozatok és azokat kapcsolgatja magától,ez viszont fokozatmentes ami egész más tészta,bár tény hogy a versenyző egyik esetben sem avatkozik közbe.
  • Jeffjohnson
    Azt elhiszem, hogy nem ízlett neki az F-1, Vettel elpicsázta a nagy Champ car bajnokot, aki szerzett kemény 4 pontot. Ennek tükrében kicsit megmosolyogtató, amit mond. "Az IndyCarban senki nem keres egy fillért sem" Tényleg ezt mondta? Akkor ezek szerint az Indy car maga a vöröskereszt.

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.06.03. 08:34:18
  • Fernandooo #154780
    Nincs IndyCar topic?
  • Dietrich
    IndyCar's Sebastien Bourdais: Formula One 'has ruined every track'
    "Roger és csapata ezt nagyon eltalálta. Talán a 7-es kanyar előtti fékezési zónában, azon még szerintem lehetne egy kicsit dolgozni, de a Belle Isle szigeten igazi, kemény amerikai autóversenyt lehet futni. Az égvilágon semmi baj nincs itt.
    Kemény kihívás betonon menni. Detroit esőben pedig... hát nehezebb mint bármelyik F1-es pálya, beleértve Monaco utcáit is. Az F1 tönkretesz minden pályát. Ízetlen puding mindegyik. Monaco sem más, mint egy istenverte parkoló néhány kanyarral.
    A Formula 1-ben két dologból van túl sok: pénzből és pozícióból. Már nem a versenyzésről szól. Az IndyCarban senki nem keres egy fillért sem. Itt csak a tiszta, kőkemény versenyzés maradt."
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.03. 08:11:39
  • mcmoha
    Ezen a videón jól látszik, hogy Mansel eléggé látványosan mozgatja az ujját, Bergernél meg úgy néz ki mintha nem is váltana.
  • mcmoha
    Először két gombot nyomogattak, nem fülek voltak.
  • atiwrc
    Nem is olyan régen mintha lett volna itt (vagy valahol máshol néztem) a 2000-res évek környékéről egy vidi talán prost és én ott nem láttam hogy bármit is nyulkált volna a kormányon, csak fogta, nem piszkált semmi fület hátul.

Egyébként rallyban meg már 1992-ben a Subaru legacyban is volt kormányváltó néhány futam erejéig, mégis csak a 2002-03 környékén kezdett elterjedni a rallyautókban.
  • mcmoha
    Az egyetlen teljesen automata váltó, ami F1-es kocsihoz valaha is létezett. Az 1994-es szezon kezdetére már be is tiltották. 1989 óta használnak félautomata váltókat az F1-es autókban, de automata váltót soha se alkalmaztak.
  • Jeffjohnson
    Szép jelenet de ez az, ami nem lehetséges az F-1 ben a bonyolult aero felépítés miatt, egyszerűen nincs oda-vissza előzgetés. Meg ehhez a régi klasszikus hosszú pályák is kellenének.
  • desigo
    Nem sokat ér a szememben ez az ütközős,zúzós acsarkodás.
    Totál kezdő és amatőr szint.

A profik így tolják :

• repvez
    Természetesen, nem akarok halált vagy maradandó károsodást, de annak sincs semmi értelme, hogy kiáljon a 20. körbe, hogy még 2 futamot kibirjon a motor.

ÉS ahogy Boo Miller is irta, igy nem jön ki , hogy kiben van egy kis kurázsi beválalni egy két rizikós dolgot, mert vagy bünti van belőle vagy már a csapat nem engedi neki , mert akkor bukik a terv.
  • BooMiller
  • BooMiller
    Ez így van senki nem akar halált max az agyhalottak, DE! a veszély ehez a sporthoz hozzá tartozik ha nincs akkor a fostos is elnyomja ott ahol egyébként vissza venne:)
  • mcmoha
  • Dietrich
    NFL miatt...
    ezért szoktam agyfaszt kapni mikor a milliomos rinyálók hisztiznek, hogy 19 vagy 20 futam van...
  • Totti5
    Na az meg a másik, Őrület h mennyire zsúfolt. Elmúlt 2! hétvégén Indy 500, ezen a hétvégén 2 verseny is volt és jövőhéten is verseny lesz, s a következő héten is verseny lesz... utána lesz egy hosszú 1 hét szünet...
  • Dietrich
    Karam 3 autót előz egyszerre és teszi mindezt úgy, hogy senkit nem tört össze. Aztán blokkolásért később megbüntették. ;)Monacoban 2 autót nem tudott megegyezni egymással ki merre menjen. :)
    Esőben ezen a "pályán" ez volt várható, zúzás. Még szárazon se egyszerű itt körbe menni. Hiába költöttek rá 4 millát...2 verseny egymást követő napon nem egészséges a tenyérnek. :)
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.01. 17:50:21
  • Totti5
    Már amikor. Idei év eddig változatos, szép csatákkal, mert van egy elég jó Ducati, egy jó Rossi is, most már Lorenzo is és egyelőre nincs Márquez egyeduralom mint tavaly ( 18 futam / 13 győzelem... ). MotoGP is képes dögunalomba átmenni, volt rá példa bőven az elmúlt években.
  • Fernandooo #154764
    Nyugtass meg, ugye nem szeretnél haláleseteket és maradandó sérüléseket látni a futamok során? Meg egyáltalán bármilyen balesetet... Bianchi esete igazolta, hogy még mindg nem teljesen biztonságos az F1, és ez nem gladiátor harc, hogy ha meghal valaki, akkor meghal, így járt. Ez egy sport, és a lehető legbiztonságosabbá kell tenni, mert ugye nem a törés-zúzás a lényege, hanem a harcok a pozíciókért, helyezésekért.
  • Gabor77
    OFF
    Azért MotoGP-ben megy az adok-kapok rendesen. Mostani futam se volt semmi...
    ON
  • Totti5
    A blokkolást sehol sem nézik jószemmel, mert az nem védekezés. F1ben lehet rendesen védekezni, az elöl haladó akármilyen íven mehet, fékezhet, de nem cikázhat!

Kis kategóriák, sok sok fiatal, nagyon egyenautók és egyencsapatok, jóval több résztvevő s jóval kisebb tempó. Garantált a bunyó végig. Ugyan ez van motorversenyben is. Moto 3nál a fiatalok 20 körön át adogatják egymásnak az elsőhelyet az első 10 pilóta, nem szakad el senki mindenki egymás seggébe, minden kanyarban hatalmas harcok. MotoGP-ben pedig Lorenzo úgy nyer hogy senki és semmi nem veszélyezteti akkora az előnye. Mindenhol ez van, nem csak a Formula autóknál. A királykategóriák semmiben nem hasonlítanak az alsó osztályokra. Egy teljesen más világ.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.01. 15:55:21
  • HTS s3rg1nh00
    ha az utolsó mondatot írod előre,nem vesztegettem volna el fél percet az életemből a posztod elolvasásával...
  • Totti5
    "Nem hinném, hogy lényegesen többet költenének a technikára mint régen"

Mivel sokkal összetettebbek ezek a rendszerek, biztos lehetsz benne.
  • Totti5
    Nem mondom hogy nem izgultam a futamon, mert okés volt. De amit leműveltek a végén... amint elengedték már valaki zúzott is 1-2 ritka meredek manőverrel..... Megint sárga, meg megint és megint. Viszont megint meglepetés nyertes. Montoya jól eltaktikázta... sok sok pontot bukott mert kifogyott a benzin.
  • Count Adyn
    Kinek áll jobban?:DDDD
  • Dietrich
    Ez a versenyzés..
  • repvez
    Értem én , hogy a DRS miért van,de a szabálya a használatra amivel nem értek egyet. A szélárnyékot sem csak egy bizonyos helyen és időben tudtad használni, akkor a DRS-t miért kellene, ha a pilóta ugy gondolja, hogy beválalja a használatát akkor tegye, ha összetöri magát (esetleg mást is) akkor igy járt az ő döntése .DE legyen egyenlő a küzdelem és ne legyen az elöl álló keze megkötve a mögötte jövönek ha 1mp-re ér hozzá.

ÉS mint párszor irtam, olyan szabályzás kell ahol nem a boxfal mondja meg, hogy mikor menynit kell mennie a pilótának ,hanem ahogy érzi és ahogy csak birja ő és a kocsi 100%on folyamatosan. Ha nem birja vagy a technika akkor igy járt akkor nem érdemlik meg a bajnokságot, ha nem tudják ezt nyujtani.
    Ehhez kellen hagyni a fejlesztéseket mindenhol és mindenkor. Nem hinném, hogy lényegesen többet költenének a technikára mint régen,csak most nem lakókocsikban laknak hanem luxus helyeken és ez a verseny szempontjából lényegtelen körités növekedés viszi el a több lóvét.
  • Count Adyn
    Ha mindenhol lehetne használni lehet izgibb lenne a DRS is, páran lehet elszállnának:D
  • b-type
    ..ha nézted hétvégén a Mugello-i MotoGp futamot a kicsiknél (Moto2)akkor láttad mi a szélárnyék.
    A DRS. Persze mesterséges meg minden, de csak az van ami régen volt amkor még az aero csak a saját autóra vonatkozott, és nem volt ennyire fontos az első szárnyra jutó aerohatás. Manapság az F1-ben képtelenek visszahozni azt ami régen szélárnyék volt,..ezért van a DRS.
    ..de visszakanyarodva, amikor azt látod hogy egy motorversenyző nem akar(!) elsőként fordulni a Mugello-i célegyenesre, mert tudja hogy a célvonalig kényelmesen megelőzi a másik szélárnyékból....amikor az első célraforduló a 7. lesz a célegyenes végére, és aki jól helyezkedett akár a 7. pozícióból simán lehet első.
    Ez az ami generálta hogy az első elkezdett jobbra balra menni a pályán, hogy ne hagyja amásikat szélárnyékból előzni....ebből lett aztán egy qva nagy baleset.
    Ilyenek miatt születnek a szabályok.
    A DRS semmi más mint a szélárnyék...kb. annyira igazságtalan mint az volt régen.