182153
  • lac coo
    Ez egy extrahideg verseny volt.. ki tudja, lehet melegben jobb a Merci tapadása és nem kell leradírozn ia hátsó gumit mindne kigyorsításon .. Lehet a honda motor extragyenge és megbízhatatéan lesz egész évben, főleg ilyen MSN-en , távsegítségge lfejlesztve... Annyi minden lehet még , Ferrari is volt már brutálerős motorral aztán elég csúf vége lett... Én egyiket se íerom még le, meg egyik sem totál favorit még...
  • Magnum PI
    Röviden: Magnussen megerősítette, hogy könnyebb követni az előtte haladót, viszont a szélárnyék nem ad akkora előnyt mint régen.

• bakkerman
    Foleg hogy brutal hosszu a versenynaptar es valtozatosak a palyak,majd esetleg az 5.-6. futam utan mar megszilardulnak az eroviszonyok,de sztem iden nagyon palyafuggoek lesznek az autok jobban mint az elmult evekben
  • lac coo
    Egy futam után minek erről beszélni is egyáltalán , hogy ki a favorit ? :)
  • Magnum PI
    Annyira, hogy még ez idegesítő "nem mi vagyunk a favoritok" hadviselést is átvették a Mercitől :(

https://hu.motorsport.com/f1/news/binotto-meg-mindig-a-red-bull-a-legnagyobb-favorit/9188452/
  • repvez
  • lac coo
    Ok....
  • AnuluWork #179458
    Ja, ha a kilökjük a RBt és nem büntiznek meg minket komolyan felállás, akkor jah. Ilyen alapon Hamilton nyilatkozata tegnap is oké. :D

"Hamilton: Ez nem szerencse, jobb munkát végeztünk a Red Bullnál" :D

Nem szerencse, jah ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.03.21. 13:29:34
  • Mentolospogacsa
    Elfogott rakétatámadási kísérlet volt egy jeddah-i Aramco elosztóközpont ellen. GP ott gondom lesz...
  • desigo
  • repvez
    ami még eszembejutott a versennyel kapcsolatban az a mentés és a SC. 3 körbe telt, hogy egy autot ami a megnyitás elött állt ki tudjanak vinni a pályárol és ujra elindulhasson a verseny.
    Nem értem miért enynire ovatosak, régebben az ilyen eseteket megoldották arra a szakaszra érvémyes sárga zászlóval, és mire körbe ért a mezönby már sehol nem volt a kocsi és nem kellett miatta SC.
    DE volt olyan is régebben, hogy szinte a fél verseny alatt a pálya mellett volt a kieasett kocsi és senkit nem zavart, mert egy megnyitásnál állt vagy a fal mellett a belso oldalon ahova nem mentek verseny közbe a kocsik.
    Nem értem ezt miáért nem lehet manapság megcsinálni . Hova jutunk a végén, hogy meg kell állnia a mezonynek addig mig a kocsit elviszik majd állorajt ujra ? ÉS elvileg azota fejlödtek a kocsik , mint ami régen volt .
    Megértem, hogy a biztonságra törekednek, de vannak azért olyan esetek, hogy a pálya bizonyos részeihez mégcsak közel sem mennek, mert nem az a ideális iv.

ja és mégvalami, volt valahol a kocsimbemutatásokbol valami közvetités én nem találkoztam vele.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.03.20. 22:37:36
  • Mentolospogacsa
    Látom neked csal a Ferrari, csal a Honda. Nagyon szomorú éveknek nézel elébe a befagyasztott motorokkal, mert a Merci lemaradt. DRS-sel és szélárnyékkal küzdött a Merci a HAAS ellen.
  • Mentolospogacsa
    Látom neked csal a Ferrari, csal a Honda. Nagyon szomorú éveknek nézel elébe a befagyasztott motorokkal, mert a Merci lemaradt.
  • Mentolospogacsa
    Igen, mert azok fogják fejleszteni a motort, akik az energiaitalt gyártják. Ezek az ócska üdítősök körönként 1 másodperccel gyorsabb autót hoztak a szezonnyitóra, mint a csodálatos Mercedes. ☹ Szerencsére volt Safety Car meg kiesés, így nem lett annyira megalázó. Az is nagy szerencséjük hogy fos lett a Meki, így lehetnek 3. erő...
    Amúgy meg végre egy jó Ferrari, 3 éve szenvedtem csak a tv előtt.
  • lac coo
    Plussz ami feltünt : szélárnyékhatás szerintem kb 0, zéró .... az nem jött be ... És még azt tervzték később beszüntetik a DRS-t ... :DDD
  • lac coo
    VERSTAPPEN HAD BRAKE, STEERING AND FUEL PROBLEMS IN BAHRAIN GP Plussz töltés se volt szerintem a végén ...
  • lac coo
    Ne idegesits, már megint ... ? :D
  • Master91
    itt néhány embernél azt érzem hogy a falat nézték a kijelzők helyett
  • lac coo
    Több ideig tudnak egymáshoz közel vonatozni... De előzni azt nem ... Talán annyiban javul a dolog, hogy ha nem sikerül az előzés két-három kör alatt akkor nem kopik ronggyá a gumi mint régen... De a hűtés hiánya így is rákényszeríti a követöt hogy feldja ...
  • repvez
    Nekem sem jött át a közvetitésen, hogy bármi is változott volna még mindig a DRS a dominancia és abbol se venni észre semmit amit az uj autokrol mondtak, régebben a szélárnyék elég volt ahhou, hoyg elözni lehessen, mert ha egy kicsit belül voltákl egy bizonyos távon akkor már szinte magára szivta az elöl lévő auto a mésikat és összementek ha nem huzodik ki a mögülle.
    Hogy egyes helyyeken majd olyanok lesznek mint a gokartok, a másik meg, hogy majd sokan kipördülnek ha elvezstik a tapadást stb.
    egyelöre ugyan az minden mint volt csak mások a kocsik kinézete

igazábol ezt a delfinezéses problémát se nagyon értem, mert a tavalyi autoknak is leért az aszfaltra az alja ahol lehet, hogy kisebb szivo hatás volt, de ha az is megszunik akkor ugyan ez az eredmény ráadásul ott puhább felfuggesztés volt. Ilkletve a mostani autokank a has két oldala biztos nem ér le tehát ha a közép rész le is ér a levegönek el kellene mennie a két szélso csatornán, mert ha nem szabad , hoyg leérjen a has akkor nem kellene , hogy szikrázzon amikor az ut nem egyenletes.

szóval összességében nem változott semmi.
  • lac coo
    Azért az elég érdekes Hogy egy italgyártó csapat akar motorfejlesztés meg gyártást menedzselni... azzal szerintem gond lesz !!!
  • lac coo
    Tavaly ? :D
  • Magnum PI
    A konstruktőrit lehet, hogy ezzel bukta is a RB? Verstappennek nem ment ma igazán. Lehet zavarta, hogy pont az a kicsi hiányzik és túlerőltette, türelmetlenkedett.

Én sem láttam azt a hatalmas előrelépést amiről a stúdióban beszéltek, hogy milyen jól lehet követni a másikat, de majd a pilóták megmondják. Lehet ha nem lenne DRS akkor jobban érződött volna, de itt főleg, hogy 3 DRS zóna is van, minden előzés DRS volt.

• AnuluWork #179442
    Melyik évben is kellett bárhonnan felállniuk? Várj, gondolkodnom kell ...
  • lac coo
    azért a Mercit sose szabad leírni, az tény hogy képesek bárhonnan felálni ...
  • repvez
    Remélem, hogy a Mclarennek csak a fékeivel voltak gondok és hamar találnak rá megoldást, hihetetlen, hogy hogy lehettek a teszteken az első helyeken, most meg utolsók.
    DE azt is látni kell, hogy most a mercis motoros autok nem lettek erősek, ellenben a ferrari motorosak, mindegyik több poziciot jött elöre a tavalyihoz képest.
    Sztem a Merci nagyon elbizta magát minden téren és jobban tették volna ha 2 autó tervezése helyett csak egyre koncentrálnak és minden tesztelési idejuket arra szánják.

Nem is értem, hogy miért volt számukra ilyen fontos, hogy 2 autojuk legyen mikor az elso versenyekre ugy is fel kell fedniuk az igazit és amit lehet a másikak ugyis lemásolják.
    DE igy eldobtak maguktol 3 tesztnapot is.
  • AnuluWork #179439
    Remélem Sainz idén is elveri a legvégén Leclercet! :D
  • lac coo
    3 kieső honda motor, leglassabbak Mercedes motorok... :) Érdekes . :)
  • lac coo
    Azért még hosegben meg kell nézni a gumihasznalatokat...;)
  • lac coo
    Osszessegeben a kieséses leszámolás azért nem volt eg agyon előzetes futam....
  • PLaci #179435
    b+
  • Stockbauer33 #179434
    Grat Ferrari
  • Stockbauer33 #179433
  • lac coo
    Jó lesz ez a Honda motor... ;))
  • Sippie
    Hihetetlen, hogy a faszmák azert továbbra is ott van a mercinél
  • maffioso
    Jaj ne kezdd már most ezt a savanyú szőlő stílust. Iszonyat gáz
  • lac coo
    Egy adok kapok volt elől, az extrém szerencsés eset, egy gyorsabb autó az egyenesben leggyorsabb autóval szemben...Egybkent szokásos drs kerulgetes...
  • simonl #179428
    Te ugyanazt nézed amit mi?
    Biztos rossz lehet, hogy nincs ott egy mercedes, de próbáld élvezni.......
    Utoljára szerkesztette: simonl, 2022.03.20. 16:35:04
  • nearo
    nemtom, de most a versenyen az előbb Pereznél is ugyanez látszott
  • lac coo
    Hát a nagy követés- előzés egyelőre sehol nincs ...:)))