FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
<#banplz>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

adam46
Köszönjük dr. phd. prof. szakértő úr.
lac coo
Börni olyanokat nyilatkozik , szerintem eléggé meszesednek már az erei .... 😄

Megnéztem a Monzai futam felvételét az M4-en. Hát igen, nem maradt ki a szokásos az "enyém az egész pálya, ha védekezem, ha támadok" Maximalista köcsögtől . Nyilván mérges volt a rosszul sikerült kerékcsere miatt is. De a fő ok az, hogy tisztában volt vele, hogy itt nemigen van esélye a Mercedes ellen (amit Bottas Perez előzése is bizonyít) . Vagyis, gyerünk, túlkéső fékezés, azán vagy elhúzódik, vagy ütközünk. Ez most fele-fele eredmény volt, unlike Silverstone. Vagy a finál verseny elején - mert már tudják az ellenfelei mi várható tőle.
Azonkívűl megfosztotta a nézőket egy várhatóan igen jó csatától a 2 élcsapat és a McLaren között. Így a verseny kb 2 harmada elég uncsi lett.
A legrosszabb: ugyanez várható jövőre is. Itt csak kizárás versenyről lenne a hatásos büntetés, ismételt baleset okozásért, leterelésért.
Vannak sportok ahol büntetik az ilyen aggresszív és veszélyes játékot. A legismertebb neve: labdarugás. Piros lap, ami miatt ki kell hagyni a következő meccset pld.
nearo
mekkora húzás lett volna
és akkor most teljesen másról menne itt a szájtépés xd

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

lac coo
A Mercedes titkosnak akart gumitesztje még Ross Brawn vezetése alatt volt 2013-ban, a Monakói verseny előtt kábé, ha jól emlékszem. Hogy mekkora előnyt szereztek vele ? Nehezen összemérhető valami 40 LE motorerő plusszal. De várjunk csak ... abban az évben voltak a nagy gumirobbanások Silverstonban . És kinek robbant először - az akkor élen álló Hamiltonnak - szóval tényleg komoly előnyt hozott a teszt :-)

Ami közös az egészben az Ross Brawn - mert az utóbbi években ő a FIA technikai igazgatója. Ezek szerint egy csalót alkalmazott a FIA.
Brave New World.
"a Ferrari motortrükközése (2018) miért lett eltussolva, büntetlen valójában ?"
és a merci gumi tesztelés trükközése?

lac coo
Na , jó ettől összeskövés elmélet,. mert amúgy tök hülyeség ... 😊

[HUN]FaTaL
Persze és emiatt elbukják a konstruktőrit 😄 Olajszivárgása volt és nem akarták megkockáztatani, hogy kint maradjon miatta az SC a verseny végéig.

http://goo.gl/gd6Zi5

AnuluWork
Azért hívták ki Perezt, mert láttak nála valamit ami miatt esély volt rá, hogy fel kell adnia. Ha ez akkor történik, amikor bemegy a SC, akkor miatta kint marad és bukják a VBt. Nem hinném, hogy az üzemanyaggal trükköztek. Ahhoz túl sokáig mentek el a végén. 2 körrel (?) a vége előtt hívták be, Perez is meg volt lepődve. Ha az üzemanyag miatt, akkor nem lepődött volna meg.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

lac coo
no ok, de spórolt is - fenetudja- 5-8-10 kört a baleseteknél..

Míílllyen összeesküvés, embör ? Az a RB belügye hogy mit, hogy oszt el a versenyzői között. Nem új dolog az egész. Bottas is kapott engedd előre parancsot tavalyelőtt. Vagy szegény Barichellot ne is emlegessük (Ferrari, M.S.) . Azzal egyezek, hogy Perez sose lesz VB esélyes míg Verstappen is ott van a RB-ban. Vagy akár Max előtt végezzen. De bár volt az elején elég sokat. Még mindig sokkal jobb mint egy Alfában körözni.

Amúgy meg, ez a nagy Hamilton csend, média, nyilatkozat kerülés lehet amiatt is, hogy előjött benne a 2007 finálé, és a furcsa motorerő vesztés. Akkor még lenyelte, de most már kettő címet is vesztett gyanús körülmények között, és igen, ez azért sok(k) . Nem lennék meglepve, ha valami kiszivárogna a 14 évvel ezelőtti dolgokból.
Amúgy meg, másodszor: a Ferrari motortrükközése (2018) miért lett eltussolva, büntetlen valójában ? Nem vontak le pontokat, nem volt pénzbüntetés sem. Csak megakadályozták, hogy folytassák a következő évben. Protekció ? Igen.
Bercy
Az ötlet ravasz lenne, de olyan kevés kör volt már a végéig amikor kihívták, hogy ebben a formában érezhető előnyt nem jelentett volna.
maffioso
Nem mondasz hülyeséget. Simán el tudom képzelni és elég ravasz ötlet is.

\"If in doubt, flat out!\"

lac coo
Osszeskuves elmelet on : szerintem meg sem volt tankolva Perez teljes versenyre, azert volt ekkora tempoja , siman Hamilton ellen bealdoztak, azert is hivtak ki....

Amugy meg lagalabb ennyi marad meg az embereknek Perezbol, rettento szar volt iden... Gyanitom ha tovabbra is ilyen nyakatekert auto kell Max-nak marad is teljes homalyba szegeny..... Ilyen szponzorokkal elegge csocsre futott szerintem.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.28. 12:13:01

AnuluWork
<ásít>

AnuluWork

Egy pár nem túlrégi F1 szoros finálé:
"az emlékezetes 2007-es Brazil Nagydíjon, amikor Kimi Räikkönen szinte csodával határos módon elhappolta előle a vb-címet, rejtélyes műszaki hibával szembesült, és évekkel később elejtett egy megjegyzést, amivel mintha konspirációra célzott volna, de nem fejtette ki, mit ért azalatt, hogy a McLaren nem nyerhette meg a bajnokságot (a kémügy évében). (Egy évvel később, 2008-ban viszont pont ő volt az, aki hihetetlen szerencsével megnyerte első vb-címét, az utolsó kör utolsó felében megelőzve a drámaian lelassuló Timo Glockot. A konspiráció abban az évben is felmerült a végül második helyen végző Massa rajongóinak egy részében, aki a célvonalon, a kockás zászló alatt még bajnoknak érezhette magát.)" .
Igen, az a 2007-es finálé Brazilban, és Hamilton valamikor az elején rejtélyes lassulása - motorerő vesztés több körön át nekem is igen gyanús. A versenyt tavaly néztem először - Angol és Magyar TV felvételekről - ami érdekes, hogy az angolból hiányzik pár kör, pont a Hamilton lemaradás közben ... Talán nem csak ő jött elő konspirációs elméletekkel ? Ami biztos, a McLaren keményen lett büntetve abban az évben, a konstruktóribol ki lett zárva. Pontosan, jól gondolod : mintha nem akarták volna, hogy az ő versenyzőjük legyen az egyéni VB - vsz. Alonso előnye esetén neki ment volna el a motorerő, hogy aztán csodálatos módon (errefelé távvezérlésnek nevezik) visszajöjjön.

Ami a 2008-as Brazil finálét illeti - nem igazán hasonlít sem a 2007-es fináléra, sem az ideire. Timo Glock nem akart kimenni interekért, néhány körrel a vége előtt. Ment az ötödik helyért. De nem bírta ki végig, Ham szinte az utolsó kanyarban előzte meg. Azt mondják, hogy a másik Toyotás, szintén slickeken sem ment jobban. Nyilván a csalódott Brazil szurkolók nem ilyen magyarázatra vágytak.

Ez van, vannak dolgok amiket valószínűleg sosem fogunk tudni biztosan. Érdekes, hogy pont 2008 után jöttek valami panaszok, hogy az 1 ponttal való VB cím nemigazán jól fest. De persze, erre megoldást találni ... Attól is lehet rosszabb - mondjuk egy felsőbbrendű nemzetből való versenyző egál pontszám esetén az eggyel több gyózelem miatt lesz VB - olyan győzelem, ami 3 kőr SC utáni körözés a verseny helyett esetében történt.

Ami a legjobb, legizgalmasabb szezont illeti: az e évszázadbeliek közül nekem a 2012-es az, egyértelműen. Első 6 verseny - 6 különböző győztes. A cím az utolsón dőlt el. És egyik a 2 esélyes közül sem győzött azon (Vettel és Alonso). Igen, az volt az ahol Hülkenbergnek komoly esélye volt a győzelemre is. De a szemét Hamilton nem engedte ... Micsoda egy alak - nem szereti ha más végez előtte !
maffioso
Fogd már be és takarodj a f*szba légyszives. Senki nem kiváncsi az elmebetegségedre nem gyanús?

Édes anyanyelvünk:
" Amellett, hogy a motor gyorsabb lett, a strapabírása sem csorbult, nem hagyta cserben Verstappenéket a szezon hajrájában sem. A Red Bull ugyanezzel a motorral folytatja a versenyzést, de a jövő évtől a Honda mérnökei segítségével üzemelteti, fejleszti őket. Ezen kívül saját néhány év múlva saját erőforrást szeretnének létrehozni" .
Érdekes, a motor gyorsabb lett :-) Miben ? A RedBull külön időszámításban operál (nem pácienseket) ? De ez már most saját, mert megvették, örökölték a Hondától. Létrehozni ? Semmit sem hozunk létre teljesen sajátmagunktól - mindig ott van az elődöktől átvett tudás, tapasztalat, akár felszerelés, stb. Vagy a RB egy párhuzamos univerzumban van. Gondolom, egyes agyakban igen :-)
gabi89
Menjél már igyál valamit és élvezd az ünnepeket! Végre nyugi van(volt) erre elkezded újra.

Amúgy te beszélsz helyesírásról? Nézd már meg a #178915 hozzászólásod alaposabban <#rolleyes> <#vigyor>
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2021.12.25. 23:42:39

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

AnuluWork

Ventillátor decemberben ? A hangulat meg olyan amilyen időket élünk. Meg amilyen a Don't Look Up film nézése közben van - igen jól rámutat az utolsó évek emberiségének az elgagyulására. E fórum sem kivétel. Csak a felszínt látja a többség, de azért értelemről beszélnek ...
Példa: "Jövőre a Ferrari fog dominálni, vagy legalábbis az elkövetkezendő időszakba. Ahogy a merci kezdte. " . Ja, pont a Ferrari.
Ja, az a helyes hogy 'időszakba' és nem 'időszakban' ... De talán az oktatási rendszer, tanárok is gagyák mostanában általában. Azt mondja a Coop-ban: 'Olvassa le a bankkártyájat' :-) Ja, a vevő kell hogy leolvassa, nem a terminál :-)
'Ahogy a merci kezdte' - huahahuhamhaha - a merci nem kezdte nagy sikerekkel az új kori F1 szereplését. 2010-ben indult, a Brown-t vette meg. 2012 ben volt az első gyözelem. Az új turbó volt az áttörő siker. Ja, talán hozzá kellett volna tenni valamit mint: az új motorok bevezetésekor, 14-ben. De az már túl nagy intellektuális és billentyúkezelési teher lett volna.
Egy dolog biztos fog dominálni 2022-ben - a gagyaság.
Sippie
mert ennyi az értelmi szintje, az elmúlt hetek megmutatták...
ez a hangulatkeltés szerintem tök fölösleges. végre nincs fröcsögés, de sikerül folyatni a kakit a ventillátor felé.. minek?
Oroszlán, bika, a nagy vezéréhez hasonló bajúsz, fekete zászlók, őrjöngő tömeg ... Azt valaki szándékosan rakta így össze ?
Karácsony van, legalább most vegyétek le .
Bár ha jobban belegondolok, illik az aggresszív stílusához. Remélem, egy 10 év múlva eljutunk a Kolosszeumi izgalmakig is :-(
Az M4 úgy néz ki lenyomja az egész idei F1 szezont a hetekben. Most megy az Imolai (Emilia Romagna), 2-ik verseny felvételről. Mert ugyebár ez volt minden idők legizgalmasabb F1 szezonja ... Ja, majd lerágtam az ujjaimat a SPA-i 'verseny' alatt.
Valaki számolná hogy az új VB hányszor is szorított/terelt le valakit, és abból mennyiért kapott büntit ?
Valahogy ez nekem nem a legizgalmasabb, hanem a legkoszosabb szezon. De ez van, a foci sem különb, esetleg ritkábban van szárnysérülés :-)
nearo
időmérős párharcok
érdekes, hogy Ham 16-6-ra verte Bottast, de átlagos időkülönbség tekintetében nincs másfél tized közöttük

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

sure
Sapkában alvás király dolog!

Isten nem bottal, hanem VMware.

AnuluWork
Szeretet! Ez a kulcsszó! 😄

Mert most a Ferrarinál versenyzett? Jövőre tartalékpilóta lesz ott.
Jövőre a Ferrari fog dominálni, vagy legalábbis az elkövetkezendő időszakba. Ahogy a merci kezdte.
oneal1

a kábszi veszélyes mondták már? 😄
<#banplz>

!Forza Ferrari!

Aki a 'mindenki más'-al dobálózik az a gyökér, nem a mindenki más :-)
Ja bocs úgy értem, hogy mondjuk Hamiltonnak jött volna jókor a SC és ő lett volna hátrébb frissebb gumikon így értettem... Piquenek volt alapja Latifinek nem.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Palinko
Szerencsére neki adott lelket Isten mert Hamilton szurkoló. Ezt mi nem érthetjük üres héjak.
maffioso
Azt már mindenki levágta, hogy te itt intellektuálisan kiemelkedsz és mindenki más gyökér. Elfogadjuk szellemi vezetőnk.

sure
?avtídroF
esetleg Translated?

nearo
fordítva? Hamilton falnak rakja, hogy Max helyett Latifi legyen a világbajnok? 😮

plane, hogy Mercedes motoros auto....inkabb forditva lett volna osszeeskuves elmelet szagu

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

__Jacek__
Fantasztikus poén amit magyarázni kell 😄
Válasz #178893-ra :
Az én szarkazmusom szemmelláthatóan magas volt neked. És nem, nem kell senki hogy fogja a kezemet hogy szarkasztikus, gúnyos legyek.
Magyarázat, mielőtt még egy tucat süket válasz jön: "Pique direkt ment neki a falnak, Latifi meg szögben ? :-) "
A direkt itt szójáték - jelenthet derékszögben-t is, meg szándékos ütközést is. És ott van a mosoly is ..

A legjobb ruhán levő szöveg, amit láttam nem éppen rövid életem során egy fiatal, kb. 18-éves lányon volt : "Ha nem érted amit mondok az nem azt jelenti hogy hülye vagyok" .
sure
<#taps>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

RatBaG
sírok bazmeg <#taps>

Per Aspera Ad Inferi.

Nohab
2021-ben a pilóták javítási költségei.

adam46
Milyen szögben? Kanyaríven csúszott meg egy Merci motoros autóban, neked amúgy valaki fogja a kezed?
Olvasd el ezt: #178884 .
Mit tudunk mi mi minden folyik a háttérben ..
Bercy
Azért ez már elég elvetemült feltételezés. Ha Perez vagy valamelyik Alpha Tauri vágja oda még megértem, hogy az emberek kombinálnak, de azért nem hiszem, hogy egy Williams-szes szándékosan tegye falba az autot, hogy ezzel segítse Verstappent, hát ez teljesen hihetetlen.
Pique direkt ment neki a falnak, Latifi meg szögben ? :-) És persze, én arról sose hallottam .. Valójában, jóval később derült ki, miután, legalábbis Pique szerint Briatore átverte valamiben, és akkor mesélte el a parancsra történt falnak menést .
Szóval ven még idő, hogy esetleg itt is előjön valami nagyon mutyis, esetleg.
Senki nem mondta hogy a kettő eset azonos, de több hasonlóság van mint a Brazil esettel.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.