182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#179505 -
Mentolospogacsa #179504 Ok. Ha van egy kis lelke a vezetésnek a pénz imádatán kívül, akkor azonnal csomagolni kell és menni! Ennyi erővel lehetne ukrán GP is. -
#179503 Ne birkázz! -
#179502 Senki sem vitatkozott azzal, hogy baromság-e vagy sem, csak példát hoztam az "ezt én nehezen hiszem el"-re. Felőlem a szaGértők azt magyaráznak amit akarnak. Tény, hogy Senna egy eltervezett alkatrész miatt halt meg, ami az egyik pályaegyetlenség okán, egy huppanón tört el azután, hogy áttervezték. Newey volt a tervező ott is, ott is vékonyított, szarabb lett minden. Bár nem ő a főnök, tuti, hogy az idei kocsihoz több köze van, mint a tavalyihoz!
Persze lehet, hogy a szaGértőknek van igaza, azt is elolvastam, de ezek inkább együtt több hibának tűnnek, így bármi lehetséges.
Tuti, hogy mind tervezési, esetleg gyártási hiba, mert új fejezet van, még a Mercinek se jött össze minden elsőre, pedig jók az ötleteik. A Ferrari meg első versenyen nagyon erős volt. De erős volt 1997ben az első versenyen a Meki is (1-3), aztán a végén sehol se voltak.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.03.25. 14:19:44 -
#179501 "ezt én nehezen hiszem el..."
Erre válaszoltam.
Hány olyan kerék volt a F1ben, ami beragadt és a gyárban szedték le? Toto szerint Bottas állt be szarul.
Én se hittem el, hogy lehet olyan kerék, amit csak a gyárban tudnak leszedni, erre mégis.
Egyébként ez a RB ua Newey munkája, akinek a tervezési bénasága okán, halt meg Senna. Ezt maga Newey ismerte el. -
Mentolospogacsa #179500 Pont ez a lényeg, hogy nevetséges az összehasonlítás. -
#179499 amikről itt szó van,azok a mechanikai feszültség/szilárdságtan és a terhelések típusának témaköre a kormányzással kapcsolatban.
szvsz nagyon spórolni akartak (kb.minden autó többé-kevésbé túlsúlyos),mert egy nagyobb kerékvetőről is hasonló erőhatás érné a kormányművet (és nem a felfüggesztést).ez csak azt mutatja,mennyire a sötétben tapogatóznak a legjobb mérnökök is a szabályváltozás után.
gyártási hiba sem kizárható,de némi +mm anyagvastagság és +pár gramm súly lehet befigyel most a RB-nál ezen a téren a biztonságért :) -
ToxiMaxi #179498 Cserébe szétrohad a küszöbe... eleve az összehasonlítás is nevetséges. -
#179497 Megmondták mi a baj.
SZAKKOMENTÁTOROKTÓL kezdve mindenki elfogadta.
Fórumon néhány birka meg bégeti hogy kamu-pr fogás stb.
Miért érveljek ellen? De komolyan? Számára a röhögős fejek a legjobb válasz amit adhatok. -
Mentolospogacsa #179496 Régóta látom én is hogy merre hány méter lac coo-nál, itt is meg ph-n is. De valami ellenérvet felhozhatnátok a röhögős fejek helyett. Csak mert szerintem is a világ faszsága ez a sztori. Egy 30 éves Punto-ban sem menne tönkre a kormányzás egy 10 centis ejtéstől. De lehet hogy akkor sem, ha egész nap ejtegetnék le 10 centiről. Érdekelne az ellenkező érv. Az én alusipkás összeesküvés-elméletem az az, hogy gyártási hiba volt, és nem akar az RB semmilyen biztonsági vizsgálatot, nehogy ne engedjék őket addig versenyezni. -
#179495 :D D :D:D::D:D::DPD:DPD:PDD:D:DD::D:D -
#179494 Értem...És annak mi köze egy kamuhoz mely szerint leejtik 10 cm.ről az autót és elgörbül a felfüggesztés? :) -
#179493 #179482 ahonnan indult. -
IXEMGabeo #179492 Bottassal nem ez történt Monacóban? -
#179491 Hányszor is szorult be úgy kerék, hogy csak a gyárban tudták leszedni? -
#179490 -
#179489 anank mi köze ehhez ? :D
ez szerintem ordas nagy kamu, függölegesen azok a futómüvek irgalmatlanb erőt bírnak ki .... ledobástól elgörbül.. hagyjuk már . -
Mentolospogacsa #179488 Haha -
Mentolospogacsa #179487 Az inkább több tonna. Mármint a leszorítóerő. Ez a ledobós megoldás nem hiszem hogy valós lenne. Én csak azért remélem hogy megoldják, mert nem lenne vicces ha egyszer valami tempósabb kanyarnál válna irányíthatatlanná az RB. -
#179486 Bottas gumicsere Monaco? Az is ezer évente egyszer. -
JonasSandor #179485 Az óraátállítás miatt mikor kezdi? -
#179484 szemre is látszik hogy ólajtóval ment amerci ...
-
#179483 :D D :D:D::D:D::DPD:DPD:PDD:D:DD::D:D -
#179482 ez kocsi ledobás szerintem valami pr szöveg ... ezt én nehezen hiszem el... -
#179481 Mindkettő szerintem.... Az alap, hpogy ha egy autó hidegben küzd a gumimelegítéssel, az melegben jobb lehet mint ahogy snaszos, hogy melegben amásik féle tülmelegedhet... De kis hátsó tapadás miatt idővel simán az is leeht, hogy a durva csúszkálás miatt ennek ellenére elmelegszi ka gumi.. ez nem fekete és fehér... szerintem megoldják a mercinél ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.03.22. 22:53:29 -
#179480 -
ToxiMaxi #179479 Ja, meg még azt érdemes tudni, hogy a RB ERS a célegyenesre lett belőve, ezért próbálkozott ott és ezért volt akkora különbség egyenesben, de a második DRS zónánál már nem volt annyi rásegítés, ezért is tudta Leclerc könnyedén visszaelőzni. Hétvégén meglátjuk ki mit tudott javítani 1 hét alatt, meg persze a körülmények is mások lesznek. -
ToxiMaxi #179478 Lehet peches volt és rossz szögben érte. -
#179477 "kerékcsere után nagyon ledobták (?) és elgörbült valami a kormányműnél"
Azt gondoltam volna, hogy ennél sokkal többet elbírnak ezek. 1000x mennek át egy futam alatt rázóköveken meg, mindenféle bukkanókon úgy hogy több száz kilós leszorító erő van a kocsin és mégis megárt neki ha 10 centiről ledobják. -
ToxiMaxi #179476 RB-nál többféle hiba lehetett. 1-ik az, hogy kerékcsere után nagyon ledobták (?) és elgörbült valami a kormányműnél (ezért nem tudott kanyarodni rendesen). Másik a közös benzinpumpa és az E10 csodás elegye. Harmadik szintén az E10-el kapcsolatos tervezési hiba, ami kis üzemanyagszintnél jön elő. Ja és a RB-nak fékhűtés problémái is voltak, ezért bele kellett emelni a gázba és vitorlázni féktávig. Szóval szép nagy hibalista lehet. Alpha Taurinál MGU probléma volt, Pereznél meg valszeg az, mint Maxnál, hogy elfogyott/ nem jutott el a benya a motorba. -
#179475 A delfinek jobban kedvelik a 20 fok körüli hőmérsékletet. Melegebb időben kevésbé aktívak. Ez köztudott. -
Mentolospogacsa #179474 Na most akkor hőmérséklet, vagy delfinezés? Azóta olvastál valamit a neten? -
#179473 Delfinezés miatt emelik a hasmagasságot, ezért leszórító erőt veszit, ezért jobban radíroz ahátulja kigyorsításon, a kevesebb leszorítóerőt valamennyire vissza kellene hozniuk ,nagyobb ahátsó szárny emiatt nincs végsebesség... Nem bonyolult ez...
-
Mentolospogacsa #179472 A Mercivel az a baj, hogy lassú is volt, nem csak a gumikezelés volt gagyi. Meg hát a többiek is ebben a hőmérsékletben mentek. Szerintem ott a nem létező oldaldobozzal lesz a baj, de csak a hasamra ütöttem. A Red Bull javítani fogja a megbízhatóságot, mert ahhoz lehet nyúlkálni. A Ferrari meg fixen nem trükközik megint, ilyen rövid időn belül. -
#179471 Többen nyilatkoztak h sokkal jobb a helyzet... És láthattuk is h senki nem igazán ragadt be valaki mögé...Akinél csak egy kicsit is jobb volt a tempó az előtte lévőnel , azt meg lehetett előzni...
Perez megelőzte Hamiltont első adandó alkalommal , Bottas !!! átment a midfielden ( amire nem volt képes a rakéta merciben )
Zhou a 20. helyről mint kés a vajon jött át és ott volt pár kör alatt Bottas mögötti pozícióban...
És szerencsére nem lett túl könnyű sem az előzés, meg kell azért dolgozni érte...
És végre nem spórolgatnak , jönnek inkább kereket cserélni... -
#179470 -
#179469 Jó de most tényleg ha nagy szélárnyékot akarunk az úgy elérhető hogy tolja maga előtt a levegőt az autó és nem úgy hogy aerolag fejlett forma kis légellenállással. Szóval minden okoskodás végén ott lyukad ki hogy nem lehet a fizikát megerőszakolni, a radikális megoldások meg annyit lassítanának az autókon ami meg teljesen elfogadhatatlan. -
#179468 csak a poén végett nem kell egyszerre mindent komolyan venni.
Amugy meg magnussen azt mondta, hogy nem könnyebb csak jobb az elözés, magyarán máshogy szar mint eddig volt.
könnyebb követni , de nincs szélárnyék, és a DRS is akkor jobb ha egyedul van, szóval megint csak a DRS elözés lesz ebbol . -
#179467 akkor jókat alszok legalább megint rajta ... :D -
#179466 Akkor marad a DRS és ez van, nekem sem a kedvencem de kiegyezek vele. Akinek meg nem tetszik marad nekik a zárt kasztnis autóversenyzés.