182094
  • Totti5
    A legjobb amikor egy hétvégén lát az ember F1et és Indycart megspékelve egy kis MotoGPvel vagy SBK és a végére egy kis WTCC.

Szinte mindent lehet nézni, mindenki válogathat, minden sorozatnak megvan a szépsége és a hangulata.

F1 a legnézettebb. Annyiszor volt már téma és Wéber Gábor is elmondta hogy az F1nek milyen kötelességei, mondanivalója van. Na ilyen pl az Indynek nincs.

El kell fogadni hogy mivel őrület mekkora a népszerűsége az F1nek, mekkora az érdeklődés, milyen elképesztő pénzek mozognak benne nem szabad a dolgokat figyelmen kívül hagyni. Ez egy ilyen világ, ezzel együtt kell élni. Ha nem tetszik valakinek nem kell nézni, van 10 másik forma sorozat.
  • b-type
    Nekem is van olyan sport sorozat amit régen nézek, és hasonlóan vallom hogy régen jobb volt. A WRC dobja magát, a MotoGp szvsz a 2T korszak keresztbe hosszába megette a jelenlegit. De mivel régebben másztam, úgy gondolom hogy az volt az igazi amikor még nem furkálták össze az összes sziklafalat nitfülekkel, de kicsit még továbbmenve sztem régen a gyerekkor is jobb volt.
    De már nem régen van. ..és az F1 sem az ami régen volt....
    A jelenkori F1 van most, és bizony itt vannak a legjobb versenyzők, ha valaki akkora tehetség, vagy bajnok más sorozatban akkor jöjjön ide és verje le őket. Még Montoya járt hozzá a legközelebb.
  • Jeffjohnson
    Kérdés adja magát. Ha nem szereted az F-1-et és jobban szeretsz "mindent" nála, akkor mégis miért vagy itt? Én nem nézek olyat és nem írkálok olyan fórumra, amit nem szeretek.
  • Dietrich
    "Ahogy az Indy versenyzőket sem becsüli le senki, csak te az F1-t nem tartod sokra, és gondolom zavar, hogy nem az Indycar a formulaautózás csúcsa."
    Én a F1-t 2001 óta nem tartom sokra...és nem zavar egyáltalán, mert sosem érdekeltek a technikai csilivilik csak az mit látok a versenypályán mint néző. nem kell mondani, hogy a F1 prototipus bajnokság az Indycar nem az. De jóval kevesebb pénzből autóversenyt látok, míg a dollármilliókat beleölő leglegleg unalmas futamokat tud produkálni és minden futam után megy a vezetők részéről mit találjanak ki, hogy ez változzon. Pedig egyszerű a képlet nézzék meg mi volt azelőtt mikor az autógyártók megjelentek és nem mint csak motorgyártók (Renault,Mercedes,BMW,Toyota,Honda stb.) a F1-ben és a költségek nem kezdtek az egekig emelkedni. Lassan 40. éve lesz, hogy láttam az első F1 futamot a tévében, tudom jól min ment keresztül, milyen változások voltak. Felnőnek korosztályok úgy, hogy elhiszik ez amit látnak a tévében ez a legjobb autóverseny..szerintem már rég nincsenek benne a TOP 5-ben. 2000 utáni korszaka számomra már nem azt jelenti mint régen..megnézem mert megszokásból, de már nem úgy mint régen mikor felkeltem a hajnali japán verseny miatt (asszem eurosport adta) ma már ilyet nem tennék,.
    Az IC versenyzőket azok nézik le akik szemellenzősek..van belőlük jó pár Mo-n és tényként állítják a világ legjobb versenyzői vannak a F1-ben. Miből gondolják?
    Speciel imádtam a kilencvenes évek DTM futamait nézni a tévén...az utolsó amit láttam Kristensen nagy balesete a Hockenheimen...elkezdtem nézni a V8-at 2006-ban és jött a hoppá érzés..óriási különbség a versenyeket illetően. DTM prototipus a V8SC nem. Németek is mindent kitalálnak, hogy jobb legyen a verseny..kitalálták ők is a DRS-t meg előzési zónát ami egy vicc. Miféle autóverseny az, hogy megmondják, hol lehet segéd eszközzel előzni?? Prototipus is...DTM autó vagy legalább hasonló az életbe nem fog szembe jönni veled az utakon, V8SC autói közül pedig van rá esély.
  • Jeffjohnson
    Nem kell ahhoz tanulmány, csak memória..... emlékezni kellene arra, hogy miért is tiltották be.

Viszont, így már a tervezett változások egész jól hangzanak. Meglátjuk mi lesz.
  • b-type
    Minden jel arra utal tehát, hogy a nagy bejelentés után három héttel a tankolás ötletét lesöpörték az asztalról… Adódik a kérdés: egyáltalán miért tettek javaslatot a tankolás visszahozatalára a Stratégiai Csoportban, ha a csapatok egyhangúan ellenzik azt? A válasz egyszerű: az ötlet valójában a kereskedelmi jogok birtokosától, a FOM-tól, annak első emberétől, Donald MacKenzie-től származott, s azt Bernie Ecclestone is támogatta…
  • Master91
    Gábor Wéber
    6 mins ·

Győzött a józan ész: nem lesz újratankolás! A csapatok egyöntetűen elvetették az ötletet, miután az elkészített tanulmány szerint nem csak az előzések száma csökkenne tőle, de sokkal többe is kerülne.

A kérdés már csak az, hogy miután egyöntetűen elvetették, akkor a Stratégiai Munkacsoportban ki volt az, aki pár hete feldobta az ötletet, hogy visszahozzák?
  • G_ArchAngel #154826
  • maffioso
    Na látod, ezt meg én nem figyeltem. :D
  • nearo
    na vajon miért van ott a végén a kérdőjel után az a kis idétlen fej? ;)
  • maffioso
    Remélem csak nem akartad érteni.
  • ShaiHulud
    2012
    Ausztrália: Button
    Malajzia: Alonso
    Kína: Rosberg
    Bahrein: Vettel
    Spanyol: Maldonado
    Monaco: Webber
    Kanada: Hamilton

• nearo
    4-5 futam után 7 győztes?
  • maffioso
    Köszönöm a korrekciót.
  • Totti5
    2012 és 7
  • maffioso
    2012 (vagy 3?) -ban 4-5 futam után hány győztes volt? Nem kell lebecsülni ezt sem, épp egy ilyen korszakon megy keresztül a sportág.
  • mcmoha
  • b-type
    A 'kitenyésztett' versenyzők : Minden tehetségre vadásznak, a Ferrari, a McLaren, a Red Bull...de a Williams is. ...és ezek közül a srácok közül páran nem morzsolódnak le, és megkapják a szükséges technikai tudást, és iránymutatást. Így lesznek végül 'kitenyésztett' versenyzők. ..pl.Hamilton nagyon nagy fogás lenne az Indy-ben is ha oda akarna menni.
    ...az F1, bármennyire is kifogásolható (nem általam, de elfogadom) egy prototípus formula világbajnokot ad, az Indycar meg egy kétmotoros aerokittes sorozat.
    Össze sem lehet hasonlítani, lehet prüszkölni az F1-re, meg taposni, de nem egy ligában eveznek. Ahogy a BSBK is qva jó pályákon megy, nagyon jó bevállalós versenyzőkkel, de a WSBK az WSBK teljesen felesleges erőlködni. Persze a WSBK, a MotoGp-t az F1-t, és a rally-t is folyamatosan próbálják szinten tartani, próbálják javítani...de nem lehet lecserélni.
    Man TT jóval keményebb és történelmibb mint a MotoGp teljese idénye, és senki nem akarja lebecsülni őket, sőt. Ahogy az Indy versenyzőket sem becsüli le senki, csak te az F1-t nem tartod sokra, és gondolom zavar, hogy nem az Indycar a formulaautózás csúcsa.
    ..csak akkor szvsz nem érted az Indy lényegét, ha az F1-l akarod csatáztatni...és így akarod teszem azt Button-t vagy az F1 technikai erőviszonyait kritizálni.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.06.05. 07:50:23
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #154814
  • RatBaG #154813
    https://instagram.com/p/3hIdu3r08Z/
  • Dietrich
    Nem a vas gyenge, hanem az aerokit.
    Én nem gyártót írtam, csapatot. Szerencsére itt a TO fogalma nem létezik, mivel majd minden autót más szponzorál így az érdekek is különböznek. Most is ahogy általában az utolsó versenyen fog eldőlni.
    Azt megfigyelted mit művel a Honda a világ autósportjaiban? Ott van minden TOP kategóriában (F1, IC, WTCC) de mindegyikben finoman fogalmazva is gyengén muzsikál?
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.04. 20:48:55
  • Totti5
    Hondát vezetőket ez nem vigasztalja hogy esélyük nincs erőből bármit elérni annyira gyenge a vas, lehet akármekkora ász valaki abban az autóban.
  • Dietrich
    Most volt...

• Dietrich
    2 gyártó van és több csapat..így van ez.
    ja és sorry...8 verseny volt és 7 győztes, egyedül Montoya tudott 2x nyerni. :)
    Ki lesz a bajnok te tudod? én nem.
    F1-ben ki lesz a bajnok te tudod? Én igen..Hamilton. :) amennyiben minden futamon tud indulni.
    Ilyenekre kell gondolni..
  • LaszloLedzenyi
    7 futamból 6 különböző pilóta és abból 6 pilóta Chevrolet-el és 1 Hondával. Szóval hogy is van ez a legjobb autó?
    Utoljára szerkesztette: LaszloLedzenyi, 2015.06.04. 19:45:44
  • Master91
    Mik azok a durva dolgok?
  • AnuluWork #154806
    Azért csapaton belül utoljára Button győzte le Hamiltont. .)
  • Dietrich
    Olvasni kell nem európai sajtót is. :)
    Andretti nagyon durva dolgokat mondott el a legdurvábbakat mi zajlott anno a függöny mögött és ez alapjaiban most sincs másként.
    valy vagy tavaly előtt mi is történt anno...gondolom nem hazudott.
    Most hihetetlennek tűnik, meg csak a sértődöttség beszél Bourdaisból meg savanyú a szőlő...semmi olyat nem mondott ami a korábbi csapatára vonatkozna csak megkérdezték tőle mi a különbség az F1 és Indycar utcai pályája között és ő elmondta.
    De pl. itt van a FIFA balhé. Mindenki tudta, hogy valami nem kerek, de sosem került ki napfényre a valóság. Semmi bizonyíték nem volt a vesztegetésekre eddig.
    Kifelejtetted a kitenyésztett F1 pilótákat..Hamilton, Vettel az. Őket már eleve úgy kezelték és írányították különböző csapatoknál, hogy a végcél a F1. Persze kell a tehetség is ezt nem is vitatja senki, de jelenleg mennyi tehetség van aki F1 közelébe sem kerül?

"Az F1 a legkeményebb, pont azért mert nem elég ha valaki nagyon jó."

Indycarban 3 különböző pályán kell jól teljesíteni, hogy valaki bajnok legyen. Miről is beszélünk?
    Button F1 bajnok volt azóta 0 eredmény..akkor ő szar versenyző? Itt csak az lehet bajnok aki a legjobb csapat, legjobb autójában űl..a szabályok miatt le volt zsírozva a RB bajnoki címei most meg a Mercedesnek van.
    Indycarban 7 futam után van 6 győztes. F1-ben mi a szitu?
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.06.04. 18:15:08
  • mcmoha
    Utánanéztem és persze igazad van. Mentségemre szolgáljon, hogy a 60-as, 70-es években nem nagyon irogattak amerikai kocsikról amelyekben akkor már megszokott dolog volt az automata váltó. :) Ha az oroszok találják fel biztos olvastam volna róla akkoriban.
  • Csabesz6
    Inkább pont fordítva, a fokozatmentes automaták (CVT) azért nem olyan régóta vannak a köztudatban. Sokkal korábban voltak hagyományos automaták már :)
  • mcmoha
    Pont erre gondoltam.
  • b-type
    huh, ez nagyon meredek :DD
    Az F1 a legkeményebb, pont azért mert nem elég ha valaki nagyon jó. Mivel azok jönnek ide, meg akit befizetnek, a kettő nem zárja ki egymást persze. De kb. semmi köztes. Aki nem kimagaslóan jó és támogatója sincs, az nulla eséllyel kerül ide, ellenben mehet az Indycar-ba, és mehet endurance sorozatba vagy más egyéb lehetőségek vannak....egy lehetőség nincs, az F1. Oda vagy valaki pénzzel, vagy qva nagy tehetséggel kerül be.
    ...és még így is bőven előfordul hogy valaki bár kimagaslóan jó, éles futamon nem vesz részt, vagy rosszul alakulnak a körülmények, és mellékvágányra kerül. Mint Glock aki RotY volt Amcsiban, és felemás lett az F1-ben, vagy Grosjean aki sz@r körülmények közt került be a Reanult-hoz aztán mehetett Endurance-ba majd visszalépett Gp2-be és újra F1.
    Az Amcsi sorozatokba, bár nagyon kedvelem őket mert jóval benzinszagúbb versenyeik vannak, sok 'lepattanó' megy. Endurace detto.
    Montoya-t nagyon kedvelem, és sztem nagyon erős lehetett volna az F1-ben ha jó időszakot fog ki, jelenleg az Indy500 győztes, futamgyőztes Monty F1-ben már nem mutatna semmit, egyrészt a kondi sem az igazi :D ..másrészt mert már nem olyan jó ami az F1-be kell pénz nélkül..
    Ez a nagyon helyzet, ..tök mindegy hogy a pénz miatt, vagy a kimagasló technikai kihívások miatt tart valaki az F1-be, akkora a tolongás a valamit is érő helyekre, hogy vagy nagyon sok pénz, vagy kimagasló tehetség kell. Más nincs.
  • Totti5
    Hülkenberg F1 szempontból van kétes helyzetben. Neki jobb csapat kellene, de minden foglalt és már itt vannak az új fiatalok, akik szintén azokra a helyekre fognak pályázni pár év múlva. Sajnos kevés a hely, telített a jobbnál jobb pilóták piaca. Indiával nem fog egyről a kettőre jutni, ha nem talál jövőre jobb helyet, akkor simán lehet hogy WEC-be megy mint GYÁRI! Porsche pilóta. Ott esélye van a győzelmekért harcolni és nyerni.

Azt hogy milyen kontextusban jön ide hogy "kihívás" értelmezhetetlen. Kihívás az bőven neki hogy az Indiát jobb helyekre kormányozza... de neki nem ilyen kihívás kell. Neki egy nyerőképes autó és sikerek. WEC-ben ezt megtalálhatja majd.
  • cement
    tehát te gyakorlatilag azt mondod, hogy mindenkivel direkt kicseszik a saját csapata, aki észak amerikából érkezik a f1be? eléggé nehezen hihető összeesküvés-elmélet
  • Master91
    Mennyi olyan van aki szart a meló helyén a melóba, ki rúgták, és akkor ment a fikázás a főnökre / munkahelyre.. :D

Ki fogja a jobb autót kapni? A jobb pilóta. Logikusnak találom.

Szándékosan szarul beállított autóval ki küldeni valakit tesztelésen....?
  • Dietrich
    Jó lenne ha elfelejtené már mindenki ezt a leszerepelt amcsis dolgot.
    Számtalan eset után vagy az illetők mondták el vagy maga a csapat mi is volt valójában.
    Andrettitől kezdve, Franchittin át, Bourdaisig.
    A F1-ben semmi nem szól a korrektségről...csak a pénzről a bizniszről.
    Maga a Toror Rosso csapat ismerte el miután Vettel feljebb lépett a lépcsőn, hogy az első futamot követően (Melbourne, emlékszünk még Bourdais első versenyére hanyadik volt mikor kiesett és Vettel hol volt) Vettel kapta a jobb autót. A szerencsétlen francia nem volt tisztában, hogy a németnek a Formula 3-tól red bull szárnyakon repült a F1-be és már csak egy lépésre volt a Red Bull F1 csapattól.
    Dariot meg egy kamu ki,ki tesztre hívták a jaguárnál, szépen szándékosan szarul beállított autóval küldték pályára..na ki volt a másik versenyző akinek lényegében már le volt zsírozva a F1 szerződése? ;)
    Andretti elég durva dolgokat mondott el...persze ezekről az európai média főleg a F1-hez kötött mélyen hallgat.

Bourdais a cikkben meg semmi olyat nem állított ami nem lenne igaz...
  • Master91
    "Ha az F1 lenne a legnagyobb kihívás akkor Hülkenberg nem ment volna el prototípust vezetni, szerintem!"

Lol, az nem lényeg hogy csapata talán jövőre el se indul? még mindig várnak az B verziós autóra , nem?
    Totál ködös az F1 jövője, kivéve a 3 csapatnak, jó hogy ki próbál más szériát, versenyezni akar még

Szerintem szó sincs az ő esetében ki hívásról. Csak állás keresésről rosszabb időkre.
  • Totti5
    F1
    Indycar
    Super Formula

Ez a 3 a csúcs formula autózásban az erőt és technikát nézve.
  • Norbi1990
    Úgy gondolom a GP2 is nagyobb kihívás egy pilóta számára. Ott vannak előzések, minden autó egyforma, 2 futam is van egy hétvégén, és túlbuzgó fiatalokkal van tele :D

Ha az F1 lenne a legnagyobb kihívás akkor Hülkenberg nem ment volna el prototípust vezetni, szerintem!
    Ezt most nem azért mondom, mert az F1 szar, de valamit kéne változtatniuk, mert én azt látom, hogy egyre több fiatal tehetség lemond az F1-ről és más szériákba csatlakozik ahol van hely és nagyobb, kiélezettebb versengés van az első helyekért.