182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#155113 Vilagbajnokok ha talalkoznak... -
#155112 Lesz eső? -
ShaiHulud #155111 „Meglepődtünk a stratégiájukon, hiszen számunkra egyértelművé vált a hétvége folyamán, hogy egy második, sőt akár egy harmadik körre is szükség van a gumik működésre bírásához" – ismerte el a csapatot irányító Toto Wolff. „Ezért mi ezt az utat követtük, a Ferrari viszont nem. Ők mindig az első kört próbálták a lehető leggyorsabban teljesíteni."
ezt mondom enis, mi a faszomert nem tudnak ferrarinal is 2 koros idomero etapokat tolni? foleg raikovel aki arra panaszkodik hogy nem tudja felmelegiteni a gumijait. Mar kanadaban is feltuno votl ez az elteres merci es ferrari kozt. -
#155110 Ne személyeskedj, ok? És nem vagyok a jóbarátod, öcsi.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.06.21. 12:53:47 -
#155109 -
Dodo55 #155108 Pont ugyanúgy, ahogy Peppus megragadja rendszeresen a legapróbb alkalmat is, hogy Kimit minősítse.
Ez neki szólt, Hamiltonnak csak annyi köze van hozzá, hogy ha minden igaz ő a kedvence, így talán az ő minősítésével képes venni a lapot, hogy másnak hogy jön le, amit ő Kimivel szemben nyomat. -
simonl #155107 Nem kicsit vagy hülye jóbarátom, hallod is amit mondasz?......elolvasod amit írsz? -
ElNano #155106 -
#155105 ÉS? Időmérőn Senna párszor elverte Prostot, aztán Prostnak van 4 VB címe, Senna meg halott 21 éve ... -
ElNano #155104 Kimi most abban a szituban van, mint Vettel volt Kanadában. Lehet bizonyítania, hoznia kellene azt, amit a csapattársa hozott két héttel ezelőtt. -
Stockbauer33 #155103 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #155102 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#155101 konkrétan ha Grosjean-t sem tudta volna elverni, akkor most nem ülne a Ferrari-ban. De időmérőn és versenyen is verte el Grosjean. -
#155100 Mindenki azt szeretné látni hogy Mercedes mögött ,már a kvalikon azon megy az erőlködés hogy Kimi vagy Vettelé lesz a 3. hely. Erre x futam lement és el lett könyvelve hogy Kimi egy körös tempója nem jó, majd versenyen. Azt látjuk hogy emiatt versenyen sem tud ott lenni, mert hátrébb indul. Akkor itt valami nagyon nem stimmel. Multkor eldobta a dobogót, ami akár az ő hibája akár nem már lényegtelen. Tegnap simán elhullott és a rajtrács végéről megy, ami akár az ő hibája akár nem lényegtelen. Attól hogy rádión sípolni kell amit mond lehet hogy menő lesz a cikkekben, de ezt a sportot a helyezésekre játszák.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.21. 09:11:47 -
#155099 Hogy a picsába sikerült Hamiltont belekeverned a tegnapi Kimi ügybe? -
#155098 Grosjeant konkrétan elverte minden évben még úgy is, hogy a végén már nem indult a Lotusban. Ráadásul egyik évében konkrétan a VB címért is versenyben volt majdnem a legvégéig. -
#155097 Ne légy idióta. A Q2be akart bekerülni, nem a legjobb időt futni. Minél többet spórolni. Mint mindenki. 4x mutatta a kamera, abból 4x minimum két autó volt előtte. Amikor belső nézetre váltottak nála, még vissza is kellett vennie, úgy szétqurta egy P15+ pont a gyors körét a lassúságával. Az, hogy lassan tölt fel a rendszer, és ha forgalomba kerül cseszheti a körét, az NEM AZ Ő hibája.
"Folyamatosan szivatják, már vagy 2 éve."
Kb. Ha egy emberre akarod építeni a csapatot, akkor a másikat ha pattog ki kell golyózni. Érdekes módon a Lotusban nem úgy tűnt, hogy kiégett, nem szereti a versenyzést. Legtöbb előzés egy évben, meg a minden versenyen pont nem ezt mutatta ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.06.21. 08:40:15 -
#155096 Kimi mostani megítéléséhez hozzátartozik pár dolog, én nem zsigerből savazom, ...erre az évre is, írtam is valahol ha nem ennyire sz@r lenne az SG keresője, szal írtam is valahol hogy általam a legjobban várt párharc a Vettel-Kimi.
..és nincs.
..és ez volt Alonso-Kimi párosnál is, arra hegyezi magát az ember hogy lát valami nagyot, pláne hogy emlékszem erre voltak kihegyezve a rajongók...mert annak idején Alonso miatt küldték el Kimi-t, hát most majd...
..és nem volt.
Nekem már személy szerint a Lotus savazása is sok volt, mert hogy a sz@r csapat miatt nem tud nyerni Kimi,..és majd a Ferrari, kell hogy emlékezz, mert pont veled dumáltam erről emlékszem.
..és a Ferrari-nál is ez van, mert hogy sz@r a csapat.
Írtam két nagy bajnokot tudott volna megverni Kimi, ALonso-t és Vettel-t, mindkettő levadászása komoly trófea....és ha annyira jó akkor legalább egy nagy csatát várna az ember, alul lehet maradni történik ilyen.....de nagy csatákat kellene látni.
Ehelyett még mindig a csapat a sz@r a duma....és tudod, ha valaki nem Kimi drukker, akkor ez már régen nem elég, mert a másik csapaton belüli versenyző van a cikkekben hogy mekkorát domborított, nem Kimi...a sz@r csapatban.
Azt is elfogadja az ember egy ideig, hogy mindig pont Kimi-t súlytja a balszerencse, de azért a másik is balszerencsés ám néha.
Semmi mást nem akarok csak valami összecsapás félét, hiszen nagy kaliberű csapattársai vannak, ezt a Vettel-Kimi felállást láttam a legizgalmasabbnak erre az évre....és nincs, ez a sz@r, nem a csapat. :( -
G_ArchAngel #155095 Az egyetlen pozitivuma, hogy Kimi egy bena fasz: nem kell elcsesznem a vasarnapom azzal, hogy bamulom 2 oraig a kepernyot azert, hogy lassam befutni a Hamilton-Rosberg-Vettel dobogot.
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.06.21. 07:18:46 -
#155094 Annak hogy valaki hogy néz ki, hogyan létezik a magánéletében...mi köze van a vezetéshez? Gondolom nem mondok újat neked ha azt mondom nem vagyunk egyformák,...pláne hogy ezen a földgolyón léteznek teljesen más körülmények, kulturák, közösségek.
Ezt elfogadni még csak nem is intelligencia kérdése, sztem az egymás mellett éléshez alapvetően szükséges.
Kimi meg számodra tök rendben van, ellenben semmit nem mutat fel a vezetésben, káromkodik, ennyi. Egyedül egy kiscsapatnál, a Lotus-nál volt domináns, bár Grosjean-nal sem könnyen bírt, aztán most meg aki arra jár elveri...
Az általad kifigurázott versenyző mellett ...mondanám hogy észre se lehetne venni, de ennél lejjebb már nem nagyon van mint amit Alonso és Vettel mellett láttunk,...szal mondjuk ugyanennyire a fasorban sem lenne.. -
#155093 sírok -
Dodo55 #155092 Még száradt a pálya, a 3 körös taktika teljesen ésszerű: a kivezetőben megnyomja ésszel, hogy megnézze hol vannak a határok, utána megy egy töltőkört, majd az utolsóban rámegy az elsőben felmért határokra. Ilyen körülmények között ennél jobban nem is lehetne csinálni.
Persze megértem, hogy nehéz ezt egy olyan embernek belátnia, akit nem az irritál, ha valaki 3 számmal nagyobb sapkában meg fél kiló arannyal a nyakában a telefon kijelzőjét összetévesztve az objektívvel készít rendszeresen tájképeket, hanem pont az, ha valaki nem hajlandó erre, és mellette még az idióta értelmetlen kérdésekre sem próbál meg mindenáron diplomatikus válaszokat adni. -
#155091 A holnapi rajtrács.
-
#155090 Megint kibabrált szegény Kimivel ez a csúnya csapat.. Pedig benne volt a világverő idő, csak ő a 25-ik körében akart egy iszonyatos brutál kört futni, mert addig nyugisan rákészül gondolta.. Ismerjük már, ő ilyen.. Aha.. de persze nem szóltak neki, hogy csak 24-et tud menni :( Mert addig leintik a Q1-et.. És az iszonyatos körét nem tudja megmutatni a világnak... A francba, direkt szivatják ezt a srácot...
Hősiesen magára vállalhatta volna a dolgot, de inkább bevallotta őszintén, hogy már megint a csapat cseszte el az egészet. Nem szeret ő hazudni, ezért is szeretjük. Sosem hibáztatja a csapatát, most az egyszer kivételt tett.
Folyamatosan szivatják, már vagy 2 éve.. És a sok buta tuskó, meg azt hiszi, hogy milyen béna.. Pedig tudjuk mi folyik a háttérben :(
-
#155089 "Azt mondták, három mért körünk van, majd persze észrevették, hogy túl későn mentünk ki a pályára, nem lesz meg a három kör – de ezt sosem mondták nekem. Csináltam a normális tervet, és persze nagy különbség, ha nem szólnak.” -
ShaiHulud #155088 http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/13119008/kimi-raikkonen-puts-q1-elimination-miscommunication -
#155087 -
#155086 -
#155085 Kimi odabaszott a két Manornak. A Mercit tréleren hozzák be a boxba mégis verik a mezönyt. Izgalmas versenynek nézünk elé. -
#155084 viszont most mindig a 2.gyors kör volt a jobb,a szabadedzések elemzése szerint meg a lágy (nem a szuper,a sima) lesz az elsődleges versenygumi,sima két cserével-mindenki jól járt ma,hiszen nem is kellett őket igazából használni (nincs sok időkülönbség,kb.0.7-0.8 s körönként,de a szuperlágy jobban szemcsésedik 10 kör után és vagy gyorsan levetik,vagy kivárnak jó pár lassabb kört,de addig elvesztik a tempóelőnyt a másik keverékkel szemben)
szerintem holnap egy sima szuperlágy-lágy-lágy két cserés versenyt látunk,kérdés mennyire lesz meleg és ki mikor cserél. -
#155083 És a Q3-ban is egy szett szuper gumi megy a versenyre, egyet meg kapnak arra hogy kinyomják a belét, ami a 2. szett szokott lenni, mint most is. De itt ugye az is számít h Q1-Q2-ben ki hány lágyat használ el ( vagyis a gyorsabb keveréket ), s mennyi kört tesz bele, és hogy a versenyre marad e új, vagy mindegyik bekoptatott. De mivel a Q3ba csak 1 kört mennek 1 szettel az szokott a legjobb állapotban maradni ideális esetben.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.20. 15:58:28 -
#155082 Q2-ben futnak azon a gumin,amivel versenyeznek
Kimi mehetne nyugdíjba lassan,néhány Ferrarissal együtt mert elég feleslegesen fizetik őket,ha már a Q1-ből sem tudnak továbbmenni.
a Mclaren-Hondások meg mehetnek kapálni,közröhej hogy komolyan el kell gondolkoznom,mikor volt a 2 autóból problémamentes bármelyik egyetlen edzés/kvali/futam teljes idejére...hahó,ez nem a gokart vb,rengeteg idő és erőforrás állt rendelkezésre,ez a feladatvégzés brutálisan elégtelen. -
#155081 Alonso autóján helyére került az új festés, így már arányos és jól néz ki a piros logó. -
#155080 Szvsz ez volt az extra szett. -
#155079 Igen elég jó időmérő volt! -
#155078 A végén szerencséjük volt,hogy az egyik autó se tört.
Nico milyen gumikkal indul? Ezekkel az elfékezettekkel? -
#155077 Kimi lassú kört ment. Csak a szokásos bénázás. Itt ez nem fér bele, jobban kellene koncentrálnia. -
#155076 Könnyű hibázni és maximálisan határon mennek, jól mutatta ez a példa, de amúgy eseménydús edzés volt. -
#155075 két Merci stílszerűen agyonverik a mezőnyt aztán hibáznak :DDDD -
#155074 Azzal az autoval illene meg forgalomban is tovabbmennie a ku2-be...megint o baszta el,szarik mar az egeszre Kimi sajnos