182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#155153 Talán a difi is picit máshogy viselkedik a különböző fordulat miatt. -
Beagie #155152 motorfék, kigyorsításkor meg hamar váltani kéne+kipörögnének a kerekek ha nem váltana feljebb, Vettel is játszotta ezt valamelyik évben, még turbó motorok se voltak, visszatette egyesbe, aztán húzta is a kettest kigyorsításra. Meg néha jobban ráhúzza az ívre az autót a nagyobb motorfék, stabilabb az autó tőle, időt meg nem veszt vele, mert a köztes időben vált fel amikor se nem fékez, se nem gyorsít.
Utoljára szerkesztette: Beagie, 2015.06.21. 22:09:18 -
#155151 Na meg az FIA degenerált szabálya szerint egész évben egyfajta váltóáttételt lehet használni, és gondolom ez kompromisszumokkal jár. -
#155150 A korai felvaltas a kigyorsitas miatt kell, batrabban lehet taposni a gazpedalt.
A visszavaltast meg mindig elszamolja, sok neki a 8 fokozat:D
Valszeg a "motorfek" miatt kell, az ERS "adja" a fekero X%-at.
A totes es uzemanyag nem jatszik, ez idomeros gyors kor;)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.06.21. 21:23:07 -
#155149 Jobban tölt a KERS talán? -
#155148 Az világos, de miért vált vissza annyira? Többiek ahogy nézem nem igen váltanak így vissza mint ő ... -
#155147 Szerintem azért, hogy kissebb nyomatékkal gyorsuljon, ne kopjon annyira a gumi. Lehet, hogy az üzemanyag is kevésbé fogy. -
#155146 szerintem azért, hogy kigyorsításkor stabilabb legyen -
#155145 Massa miért vezet ilyen érdekesen ?
full visszavált, majd kigyorsítás előtt gyorsan egyel feljebb rakja ..
motorféket használja jobban ?
-
#155144 nem tudom én szívesebben látnám a fiatalokat, biztos nem lennének ilyen jók, biztos lenne azoknál még több hiba, de hát. -
#155143 Kimi gázpedálja Kanadában is öntudatra ébredt. Sose tudjuk meg. Szedje össze magát a jövőben. Sok a baki. -
#155142 Kimi azt nyilatkozta hogy magától szitált be alatta a gép, ami elég fura mivel ott már volt nemkis sebessége is... -
#155141 azért ma másnak is szitált a gépe -
#155140 Forma-1_2015-Austria_Alonso-vs-Kimi.wtv -
#155139 A McLarrn jobban jarna ha a hatralevo futamok utazasi koltsegeit meg a tobbi penzt a jovo evi auto fejlesztesebe rakna,egy hulladek rz az idei gep. Meg azt se lehet mondani h GP3 vagy WSR szint,mert ott legalabb az autok kibirnak egy futamot -
#155138 -
ElNano #155137 Szándékosan sarkítottam, elnézést, ha valakit ez rosszul érintett. Minden esetre ha igaz, hogy ez megint Kimi vezetéstechnikai hibájából fakadt, akkor azért Alonso tesztelési lehetőségeinek (:D) eléggé betett - nem mintha sokat számítana. Csak ugye kicsit sok a flegma, káromkodó, csapatát basztató Kimiből, aki egyre kevesebbet mutat a pályán, minden csapattársa hülyére pofozza, miközben Hulkenbergek várnak arra, hogy végre lelépjen. -
Chris Lowe #155136 Lényeget leírtad. Az, hogy közveszélyes lenne a finn azért határeset...Grojean,Maldonado,Perezre még érteném nade raikonnen pont az aki a legkevesebbet ütközik, inkább észnél van ha bonyodalom alakul ki. Lotusnál semmi, tavaly egy(amikor massa elkerülte) és idén is csak ez volt. -
Chris Lowe #155135 Raikonnen megunta ezt a forma1-et. Kiöregedett... Tegnap szidja a mérnökeit, miközben sokkal lassabb volt vettelnél, ma már nem tudta másra fogni. Lehetett volna belőle is kétszeres bajnok mint Hakkinenből(vagy akár háromszoros) , ha a meki anno megbízhatóbb lett volna. Akkor peches volt most meg már lassú (legalábbis az időmérőn). Lehet mondani, hogy nem tudja felmelegíteni a gumit, de a lotusnál sem tudott jó időmérőt menni. Ez van. Nincs kedve már ehhez. -
ElNano #155134 Vettel rontott? :D Ugyan hol? Kérdezem ezt Alonso és Hamilton szurkolóként egyébként.
Ami viszont a futamot illeti: Hát nem tudom, hogy mi motivál engem arra, hogy minden futam elé leüljek, aztán rájövök arra, hogy egy unalmas szemét az egész, majd a következő alkalommal ismét a tv előtt találom magam. Mint egy rossz bagós, aki nem képes letenni a koporsószöget. Komolyan, ennek semmi értelme nincs. Ez volt eddig az idény mélypontja szerintem, és hát Kimié is, aki mostanra már nem csak ön- hanem közveszélyesé is vált. Volt egy-két, egyébként teljesen érdektelen és súlytalan csata, de összességében ez nem volt sokkal izgalmasabb egy idegen család fényképalbumának nézegetésénél. Csak ugye legközelebb is megnézem - de nem értem miért ragaszkodok én ehhez.
Azt azért őszintén remélem, hogy Rosberget most láttam utoljára az első helyen, hihetetlenül irritáló alalakká vált a szembemben a kis sunnyogó. Ma megérdemelte a győzelmet - gondolom -, egyértelműen jobb volt Hamiltonnál, akinek úgy tűnik, ez a pálya az Achilles-sarka.
A McLaren-Honda meg... Egyszerűen siralomház. Semmiféle előrelépés nincs, Buttont 10 kör után leparkoltatják, gyakorlatilag olyan, mintha semmit nem tudnának kezdeni egy alapvetően rossz konstrukcióval. Ilyen impotens gárdával ebből jövőre sem lesz semmi. Azért egészen felháborító, hogy ezt a két klasszis pilótát ilyen balma-sorozatnak teszik ki. Illetve a saját renoméjukat is.
Massának örülök, valahol csippantom a fejét a srácnak, de Vettel is szépen küzdött.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.06.21. 16:01:36 -
greenkawa #155133 Te ügy hülyülsz ahogy öregszel -
#155132 Rémlik Vettel kerékcseréje? :) -
#155131 Kimi már az első körben elbaszta:D -
#155130 Remélem mindenki ilyen izgalmas futamra vágyott amikor elkezdte nézni ezt a remek F1et! :)
A mai nap megmutatta, hogy még a nagy Vettel is képes 3.ról rontani, úgyhogy a jövőben kéretik leszállni Kimiről hasonló szitukban, VAGY ugyanúgy fikázni, hogy mennyire béna ez a Vettel, hogy képtelen a biztos 3.ról senkitől sem zavartatva behúzni a dobogót ... -
#155129 Csodás hogy a merci motoros williams olyan gyors az egyenesben mint a drs el jövő ferrari mögötte:D -
#155128 Azért mesterséges előzés segítés nagyon nem vált be Vettelnél ma, pedig 4 kör azt hittem elég lesz neki. -
#155127 Hamilton ma abszolut nincs ott a szeren,eleg amator es figyelmetlensegre utalo baki athajtani a boxutcabol kivezeto feher vonalon... -
#155126 és RAI is nyilatkozta már, hogy elvesztette a tapadást -
#155125 Alonso: "Today's accident was 34G. I had a good start, but in corner 2 Kimi had no grip, he lost the car, turned to the left and hit me" -
#155124 Ez a mai futam mar ott eldolt amikor a SC utan nem tudott Lewis mit kezdeni Rosberggel -
#155123 Rosbergnek ez ma nagyon sima lesz... -
ShaiHulud #155122 tok mindegy, mercit nem lehet utolerni, 2. hely meg meglesz nekik. amugy a futam meg egy unalmas fos szokas szerint... -
#155121 sokba kerulhet meg ez a nullazas a Ferrarinak,a mai F1-ben annyira keves a baleset meg a spontan muszaki hiba,hogy minden elcsapat megerez egy nullazast -
#155120 Alonso kamerájából meg basznak mutatni eh. Fura volt ahogy beszitált Kimi alatt a gép, ha megtolják egyből kifordul alóla, mintha csak a gumit vágtak volna ki kb ugy mozgott az autó -
#155119 így akarnak a tv előtt marasztalni.. mindent szar kameraállásból mutatnak mindent, még a legtávolabbiból is, csak ahonnan látszana a lényeg onnan nem, vicc :D -
ShaiHulud #155118 egyertlemu hogy hozzaert alonso... -
#155117 szerintem nem ért hozzá senki -
#155116 Na erről ennyit a fejlesztés teszteléséről a mekinél. :( -
#155115 szinte tuti hogy megtolták, teljes fordulaton ment már akkor Kimi, nem hinném hogy túlpörgette.
de hogy mi a francért nem mutatják másik kamerából azt nem vágom.. -
#155114 lol