FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Massa hol az istenbe követi a pálya ívét? 😄 Perez kerekét követi, hogy szépen rálegyezzen egyet elõzéskor, aztán szenvedjen kicsit, mint Szegény Ártatlan Kis Józsika a Moszkva téren. Aztán jön Perez, és Józsika megijed, majd durr.

A medve nem játék.

mcmoha
Látom az SGF1 Judgement Team újra szakért. <#nyes> Csak így tovább uraim, az FIA folyamatosan keresi az igazán hozzáértõ embereket. <#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Szabi
nem volt ez azért annyira kicentizve, csak nem akart "a belsõ sávba" bemenni teljesen fölöslegesen.. Perez meg nem kanyarodott, inkább ment egyenesen amikor már elég egyértelmûen elkezdték õt elõzni.. tehát a jobbos kanyarba balra fordította a kormányt, de ha csak egyenesbe, már akkor is egyenesen ment a jobbos kanyarban 😄

na ezt nem tudjuk se mi, se a versenybírák megérteni, de persze ez a Massa hibája.. mert hogy is akart megelõzni valakit és miért nem számított arra hogy Perez nem a pálya ívén autózik 😄

részemrõl utolsó komment volt errõl, aki még így se érti az így járt 😄

"Nulla tenaci invia est via"

bakkerman
Úgy kifejezetten nem számítanék rá,de azért nem is centizném ki a megkerülést

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Szabi
mész egy úton, három sáv van egy irányba, a külsõbe megy egy autó 60-al a 90-es táblánál, az úton van egy kisebb jobbos kanyar, úgy döntesz, hogy kikerülöd balról a lassú autót.. és nem lassítasz be mögötte mert van helyed bõven kikerülni..
a középsõ vagy a belsõ sávba mész hogy kikerüld ? (tehát egy vagy 4méter távolságból mész el mellette ?)
számítasz-e arra hogy a külsõ sávban lévõ lassú autó majd inkább egyenesen megy a kis ívû kanyarban és átjön a te sávodba ?

bakkerman
miért nem lehet annyival elintézni ezt a témát,hogy mindkettõ fasz,és kész? És lehet témát váltani 😄

adam46
Ezt már nem bírom. 😄
bakkerman
Massa meg ön és közveszélyesen esett be mögé kibaszott nagy sebeséggel,és a legutolsó pillanatig várt a "kikerüléssel",pedig nagyon jól tudta,hogy Perez autója szar

nearo
Persze, F6, aztán uccu neki, én versenyben maradok, a másik meg kiesik. Nemtom mér nem jutott eszébe egyiknek se. <#idiota>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
F1 2000-ben asszem azzal lehetett invulnerability-t ki-be kapcsolgatni... ó de jó kis játék volt az, ha minden segítség be volt kapcsolva, akkor elég volt a gázt nyomni, kormány meg fék rásegítés körbevitt a pályán 😄

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

mit vitatkoztok talán ti jobban csináltátok volna?
V43 1105
Nem unjátok még?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

adam46
Nem kellett volna kiterelni, simán kifékezte volna, frissebb gumikkal.
lac coo
Szerintem látta Massa, hogy Perez elindul a széle felé, utána õ is beljebb húzódott jobbra, erre Perez visszarántotta egyenesbe . Mindezt óriási tempókülönbségnél !!!!

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

allock
egy dologra gondolhatott itt Massa, hogy kitereli a balos kanyarnál Perezt, mint Rosberg Hamiltont az elsõ körben

#hhwnd

Szabi
egyébként így néz ki egy tiszta körben a kormány

Perez kormánya pedig a te képeden kb. középre áll, talán picit balra.. tehát nem a pálya ívét követte, azaz balra ment amikor elõzték balról..

lac coo
Ez annyiban több sima balesetnél, hogy Perez tök értelmetlenül ,teljesen ön és közveszélyes módon próbált védekezni, egy hibás autóval. Szerintem ezt büntették ...

Dietrich
egyébként máshol ezt mezei versenybalesetnek ítélik és nincs belõle vita 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Szabi
pl. ezért

Dietrich
Carpenternek némi gyógyir más hibájából bukott Indy500 miatt..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

HunnernesKonge
Szóval hagyjuk figyelmen kívül azt a videofelvételt a kedvedért amin látszik hogy perez balra húz... oké mester <#zavart1>
adam46
Itt egyesek logikája konkrétan EPIC FAIL. 😄
HTS s3rg1nh00
nem lehetne,hogy bezárjuk a topikot 1-2 napra?marha unalmas már 100-200 hozzászólás óta ugyanazt a fröcsögést hallani 😞

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

nearo
mert jobbra kanyarodik az "egyenes"?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

a.carkey
Ne a légifelvételt nézd, hanem, hogy miért JOBBRA húz végig Massa!?

A medve nem játék.

nearo
nézd meg baloldalt a fehér csíkot

a.carkey
Nem, nem. 1. 2-3. 4.

A medve nem játék.

lac coo
Dehogy.. A légifelvételen simán látszik, hogy elõször jobbraindul ott talán észbekap vagy megijed vagy valami és totál elindul balra Perez...És totál köze nem volt az ívhez Pereznek.

Picit leragadtatok ennél a kormánymozdulatnál 😊))
Ott az út jobbra ívelõdik, ha egyenesben van Perez kormánya akkor egyértelmûen húzódik középre ...

a.carkey
Az a szerencséje Massának, hogy beszart a kamerája az ütközés elõtt közvetlenül és szakadozott a kép.

A medve nem játék.

nearo
az 1-3 és 2-4 képek vannak egy pillanatban

lac coo
Vagy mert nulla esélye volt, akárcsak Pereznek és elfogadta inkább a második helyet ? Három lehetõség volt: vagy megelõzik, vagy feladja és "elengedi" vagy egyik sem megy el mert neki áll totál feleslegesen balettozni egy hibás fékkel 😊))

a.carkey
Nem, nem. A második kép a harmadik kép pillanata. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Mert már volt minimum 18 pontja, míg Hamiltonnak 0? 😄

A medve nem játék.

lac coo
Mert elõtte Perez jobbra indult mintha helyet hagyott volna .Aztán visszatette egyenesbe ....

a.carkey
Massa idióta volt, és helytelenül Perezt büntizték érte.

A medve nem játék.

a.carkey
Ugyan már! Csak az olajfolyásos száguldozást büntizik direktben, nagyon helyesen.

A medve nem játék.

a.carkey
Nézd meg a második képet! Magyarázza már el nekem valaki, hogy Massa, abban a pozícióban, kb. 1 seccel (vagy kevesebbel) a baleset elõtt mifaszért is megy Perez kereke felé?

A medve nem játék.

lac coo
Autó versenyzõ észjárással azért kaphatott Perez büntit, mert egy meghibásodott, lassú autóval nem ballettozunk egy fényévekkel gyorsabb autó elõtt-ellen ...Gondolom Tomi is egybõl erre gondolt ....
Roosberg hogy hogy nem nem állt le kifékezõset, ívzárósat játszani a redbullal....

a.carkey
Rossz volt a féke, és Massának is szóltak. Lsd. rádiózás!

A medve nem játék.

Totti5
Jó kép, pontosan látszik h Massa meg jobbra megy😊 Amúgy nyilván a kanyar és így elõtte az egyenes balra tart. Ha nem csinálsz semmit csak mész egyenesen, nem kormányzod ki jobb szélre a fû mellé az autót, akkor befele fogsz menni.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

nearo
Perez egyébként nem rántott semmit, csak nem követte az ívet, hanem egyenesen ment tovább... gondolom a pálya közepén akart befordulni a kanyarba védekezésképpen, vagy valami. Esetleg megpróbált volna beszúrni Vettelnek, bár ezt kétlem.
Massa nem számított a dologra, õ követte az ívet (ezért a kormánymozdulat), csak nem volt ideje reagálni, mert annyira közel akart menni Perezhez.
Ez olyasmi, mint amikor egymás seggében autóznak, és ha az elöl haladó nem a szokásos helyeken fékez, akkor a mögötte jövõ belerongyol.
Én így látom legalábbis.

a.carkey

A medve nem játék.

adam46
Ezt magyarázom én is, hogy nem a fékezésen van a hangsúly, sem a fék problémán, hanem, hogy ívet váltott, ami szabálytalan, de hibába. 😊
a.carkey
Ellenben Massánál van egy erõteljes jobbos kormánymozdulat ...

A medve nem játék.

a.carkey
Rárántotta? Nézd már meg a belsõ kamerás felvételét! 😄

A medve nem játék.

Szabi
továbbra se a fékezés az érdekes, hanem hogy rárántotta a kormányt Massa-ra egyenesben 😄

a.carkey
Ha jól tudom az ilyen Derek Daly-féle senkibírók döntése ellen nem lehet óvni, vagy lehet?

A medve nem játék.

Totti5
Nem kell ott mennie, hisz nem sínen mennek. Massa nem volt mellette amikor fékezni kezdett. Perez hamarabb fékezett mert gondjai voltak, Massa késõbb fékezett volna, össszeértek. Gyorsan történt, Massa kényelmesen elmehetett volna, de közel ment hozzá, nem vette figyelembe hogy Pereznek gondjai vannak és úgy támadta mint ha semmi nem lenne. 1 méterrel beljebb simán kifékezhette volna, nem kellett itt már tapadni és centizni.

adam46

Itt látszik, hol kellett volna mennie Pereznek. Én meg Kiss Pál Tominak hiszek, többet tett már le az asztalra, mint a majomkodó Wéber.
b-type
Perez-t azért büntethették meg mert féktávon váltott irányt,..amit nem szabad.
Megnézték a telemetriát, és azt látták hogy Perez már fékezett mikor irányt váltott....persze egy féktáv is relatív, hiszen nem ugyanakkor fékezel amikor fékproblémád van mint amikor nincs.

Sztem Massa-é az egész, egyszerûen túl bénán csinálta.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Két db totálkár F1es autó nem elég pénzbüntetés? kinek kellene ezen felül fizetniük?!