182153
  • repvez
    Ez amolyan önigazolás Mivel a liberti csinálta ugy , hogy kevésbé legyen kiváltságos és emiatt kevésbé lett érdekes , tehát joggal tudnak rá mutogatni, hogy miért kellene kivenni a naptárbol.
    DE ha pont az ellenkezőjét csinálták volna akkor nem lenne vele semmi baj.
    Ha meghagyják a kiváltságos jogait és inkább azzal törödtek volna, hogy ezekben a napokban jobb legyen az a fajta show amit ök tesznek akkor nem ez lenne a helyzet.

DE mivel az a fajta show értsd az F1 versenyzés amiatt, hogy a kocsik olyanok amilyen sokkal nagyobbak és nehezebbek és márcsak a DRS távokon van elözés , emiatt unalmas vonatozássá vált a monacoi verseny. és még sok egyéb másik pálya is. A hangok is eltüntek a kocsikböl, azon sem javitottak most sem .

Én reménykedtem benne , hogy a mostani változással majd tesznek ezek ellen, de eddig nem hogy javult volna még rosszabb lett . hiába a technologiai fejlödésnek mind nagyobbak és nehezebbek lettek a kocsik ez meg az elözés rovására és az élvezetes versenyzés kárára ment.
  • sure
    Valtteri Borász
  • bakkerman
    Hat kb egy kezemen megtudnam szamolni hanyszor lattam ekkora vigyorr Kimi arcan a palyafutasa alatt :D :D
  • mcmoha
  • barcalaci84
    akkor nem érted amit írtam : olyan időpontot találtak , ami az Európaiaknak és Ázsiának jobb , az amerikai tvnézőknek meg nem jó (nyugati partnak elfogadható) ,de ők meg közelebb vannak , ha érdekli őket akkor a helyszínre könnyebben utazhatnak vagy marad az éjszaka közepe a fanatikusoknak...
    Ez az időpont választás pont azt mtatja h igenis fontos nekik Európa , hisz itt van az F1 legnagyobb tv néző bázisa...

És az USA egy hatalmas ország és simán megérdemel 3 futamot (keleti part Miami , közép COTA , és Las Vegas nyugati part) ha van rá érdeklődés a helyszínen... És úgy néz ki van rá , mert meg tudják tölteni a nézőteret.
    Malajziába , meg Indiába meg Korea stb kevésbé van értelme , mert ott üres lelátók voltak.De próbálkozni lehet persze .
    Ha még esnek is ki európai helyszínek , akkor is elmondható h alapvetően túl sok is van a földrész méreteihez képest.
  • repvez
    ezt mondom, hogy lehetett volna találni más idöpontot ami mindenkinek jobban megfelel, de az F1 nagy általánosságban elmondhatóü, hoyg Europai tradicio, tehát annak kellene a középpontban lennie.

Más téma
    Mi ezt már tudtuk régebb ota, hosz néha azt sem tudja fiu e vagy lány és mindenbe beleszol ami nem az ö dolga. Talán ha csak arra figyelne amire kell nem lenne ilyen problámája
  • barcalaci84
    Tényleg jó lenne az ottani délután 2 óra , hisz akkor itt este 11-kor kezdődne a futam
    és azért ha belegondolsz az ottani este 10 óra is elég késő az amerikai tv nézőknek...sőt a keleti parton ez azt jelenti h hajnal 1-kor kezdődik...
    Én erre nem mondanám h az amerikai tv nézők érdekei voltak előtérbe helyezve :)
    Ellenben mi Európában és tőlünk keletebbre nézhető időponban láthatjuk...
    Az USA-ban nagy az érdeklődés. Tavaly a legtöbb helyszíni néző a COTA-n volt. Idénre Miami-ra és a COTA-ra is elkeltek a jegyek állítólag
    Ezt érthető h meg akarják lovagolni és az F1 és a liberty olyat csinál , amit eddig nem: itt a promóter a Liberty lesz...Szóval gondolom úgy érzik h a helyszínen is óriási érdeklődés lesz...
  • Magnum PI
    Las Vegas azért este igazán Las Vegas. Rengeteg pénzt öltek bele azok a hotelek amik körül keringeni fognak az eseti látványba. 3ds lézer szökőkút minden van.

Én nem értem miért kell mindig felháborodni azon, hogy Amerikai érdekeket néz egy üzleti vállalkozás. Csak, hogy értsd az amerikai potenciált. A 2018as VB 5.4 Milliárd dollárt termelt az NFL meg 14-et. És az minden évben van!

"Tessék felkelni ha érdekel" ezzel biztos jól lehet marketingelni meg népszerűsíteni a sportot. Márpedig nagyon is érdekelt a Liberty, hogy az F1 komolyan megvesse a lábát az országban mert jó eséllyel több bevételt tudnak ott termelni mint az összes többi földrészen együttvéve.

A Superbowl felháborodás meg már non plus ultra. Szerintem ha készítenél egy összehasonlító ábrát mennyi bevételt termel a Superbowl
    Amerikában meg Európában, Európa 1 pixel magas lenne kerekítés miatt.
  • repvez
    igen és arra mit mondasz, hogy europában a délután 2 vagy 3 az meg matiné ? akkor itt miért nem fömusoridös? Tudtommal este 6 és 20 között van itt is és ebbe a legtöbb esetbe nem esik bele az F1.
    ÉS mint mondta, ha nem eroltetik az esti versenyt akkor meglehetett volna oldani a normális idöben is.
    Arról nem is beszélve, hogy 50-60 évig jo volt a 14 orás kezdés, de amiota a liberty van ezért modositották az idösitést az amcsik kedvéért, Nem, hogy azt mondták volna, hogy most europába van a verseny tessék felkelni akkor mikor kezddödik ha érdekel.

Érdekes modon a superbowlnél a kuztya nem mondja ott USA-bat, hoyg ugyan mér tegyük egy kicsit más időpontra , hogy europába is meg lehessen nézni anélkül, hogy hétfőre szabit kelljen kivenni vagy ne kelljen egész este fennmaradni miatta.
  • HTS s3rg1nh00
    legalább kicsit olvasnál utána az egésznek,azért rakták helyi idő szerint szombat este 22 órára a rajtot,mert az még ott főműsoridő,európában pedig vasárnap reggel 7.
  • repvez
    Nincs az idővel semmi gond. Ha a normális időben értsd 1300kor kezdődne a verseny akkor Európában este 2100lenne. És már láttunk ilyet Austin és Mexikó is megvan tartva rendes időben kb ugyan abban az idozonaban vannak.
    A problémát az Fia saját maga generatla, hogy eleve esti versenyt akar.
    És még nem is azért rakták így hogy az európai nézőknek jó legyen, mert így majd vasárnap reggel 2-3kor kell reggel kelni ha meg akarod nézni. Az mennyivel jobb?
    Az amcsik kiszolgálása a cél akik meg le se szarjak, meg lasvegaszban amúgy is nonstop élet van tehát nekik mindegy lett volna, hogy mikor van a verseny
  • Nohab
    Nem tűnik nagy pályának, de több mint 6 km hosszú. Elég nagy átlagtempó lesz rajta az biztos.

@repvez: Azért, mert a szokásos időzítésnél már hétfőre esne a verseny Európában. Te megnéznél egy 1,5-2 órás versenyt, ami éjfél után kezdődne?
    De amúgy ja. Szívesebben néznék egy versenyt a Nürnburgringen vagy Hockenheimben, mint itt. Egye fene, Daytona vagy inkább Road America jöhetne.
  • mcmoha
  • mcmoha
    Annakidején is rohadtul izgalmas volt, biztos ez is fasza lesz.

• Palinko
    Hát ez látványos de annál unalmasabb valami. Nem F1 es autóra való.
  • RatBaG #179610
  • repvez
    2023 las vegas várható volt, hogy amerikába visznek több versenyt már az elején ezt tudni lehetett mikor az amcsik vették meg a sorozatot.
    És miért szombaton , ha Monaconak nem engedték , hogy tradicionálisan a péntek szabadnap legyen akkor itt miért tesznek kivételt, és ez már a 4. éjszakai verseny lesz , mi lesz a következő majd lámpákat is szerelnek a kocsikra vagy ez is a tisztán a karbonsemleges fentartható ság jegyében csinálják, hogy sokkal több energiát használnak fel csak azért, hogy este tarthassák ?

Pár éve még le se szarták az amcsik az F1et mostmeg már 3 verseny lesz náluk, mikozben tradicionális pályákat vesznek ki a naptárbol és olyan helyszinekre mennek ahol semmi hagyománya nincs ennek a versenyzésnek és mégcsak nem is biztonságos vagy szabad országok.
    Meg még afrikéba is akarnak . talán elöször fel kéne fejlődniük legalább a 18-19.századi szintre aztán utána lehetne valamit beszélni rola.
  • Bercy #179608
    Amit írtam az egyszerű tény, Hamilton maga nyilatkozta és nem én ítéltem meg így a dolgokat.
  • b-type
    Itt mindenki mennyire tuti ha valaki más megítéléséről van szó..
    Van valaki aki ismer multimilliomost gazdagokat, valaki meg az. Aki csak ismer olyanokat, annak fontos hogy valami fiókba dugja őket, hogy valamiképpen ne nyomassza a helyzet valós mivolta..
    Hamilton mindent jól csinál, és csinált eddig is, ezért lett ő a multimilliomos gazdag, kozmopolita híresség és rekordtörő. ...meg nemesi cím birtokosa, meg alapítványok létrehozója meg mittomén még mitököm.
    ...azt csinál amit akar, és azt a ruhát hordja amit akar,..ellenben azokkal akik ezzel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. :)
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2022.03.30. 14:23:26
  • Bercy #179606
    Hamilton szeret feltünősködni. Nem véletlenül került a sárga kamera az ő autojára idén. Általában a sárga kamerát a második számú pilóta kapja. Ez nem szabály csak szokás. Viszont idén Hamilton kapta és nem azért, mert Russel mögé sorolnák, hanem, mert zavarta, hogy nem elég feltűnő. Ezért tért vissza a sárga sisakra és kérte a sárga kamerát.
  • IXEMGabeo
    Igen sajnos a Haasnak most kell kisajtolni mindent magából és a kis Schuminak is különben lemaradtak a fejlesztési versenyben... Mclaren ugyan lassú volt de már most elorekeveredett Norris és az Alfa is lehagyta őket szóval nem lesz könnyű tartani a lépést.
  • repvez
    Hamilton és az összes VB jokor volt jo helyen és élt is a lehetöséggel.
    a média szereple meg inkább én sem mondok semmit.
    Csak anynit, hoyg talán a többieken azért nem látsz ilyeneket mert nem divatmajmok és az esetek töbségében a csapatruhákat hordják, mert ez van elöirva nekik.
    Hamilton meg ezzel is kilóg a sorbol, hogy neki nem kell a kötelezö viselet valamiért.
    Azt meg nem hinném, hogy bárki bármit is felvenne ha nem az ö stilusa és nem érzi magát jol benne csak azért mert szponzoráljak. Hamilton ilyent választ vagy terveztet magának, mig mások nem ennyire divatbuzik és nincs feltünési viszketegsége, és jo nekik a konfekcio amit megkapnak a boltokban is.

ÉS nézd meg a multimilliomos gazdagokat , a legtöbb olcso ruhákba mászkál, hogy elkerüljék a feltünést. Hamilton meg pont az ellenkezője csinálja a feszkot minden téren és akkor van bajba amikort nem rola szol valami látszik is most, hogy amikor nem az élen van mindennel problámája van
  • Stockbauer33 #179603
    Most a 2 futam után Bottas és Magnusen felfelé megy :) Jó látni h a kis csapatok versenye is megborult.Persze jó pilota is kell egy egész versenyhez.Csak 1 szar kerékcsere és amit kisajtolt előnyt elillan pikpak

Hamiltonról meg annyit h most ma 7x vb.Ez tény.H ki mikor lesz ennyi vb gyöztes az meg a frabato szint.Mint pilota egyszerüen zseniális Hamilton.Mint média bohoc aki reklám felület az meg...Inkább nem irok semmit.Tudjuk brutális pénzeket keres vele h ezeket a mostani buziruhákat felveszi.De ez nem ő.Csak egy fos ronda ocska ruha-cipö.Hamilton egy joképű pali.Épitenek is rá a divattervezők.Lec is rendbe van.Verstapen meg ugynézki mint egy szakállasagáma.Semmilyen.Ráadnának egy Armani öltönyt is ugy állna rajta mint a szomszéd Mari nénin.A mezönyből nemsok pilotát látok nagy márkák ruháiban.
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2022.03.30. 11:49:04
  • repvez
    megoldotta maga a dolgot
  • repvez
    nem ez miatt irtam, hanem, hogy nem lehet kiojelenteni azt , hoyg a pilota telesitménye vagy a hozzáálása miatt vana középmezönybe X VB után.
    Ha megnézed mindegyik váltott csapatot és nem felfelé hanem lefelé indultak meg a csapatok azokban az idökben ezért nem lett több VB cimuk.
    Ha a merci nem lett volna ennyire domináns vagy Hami elfogadja más csapőatok ajánlatát mikor lejárt a szerzodése akkor most ö sem lenne 7x-es mert a ferrari vagy a rb is szemvedett és most más valaki lenne 2-2x VB a mercivel akkir váltotta volna ,mert a kocsi határozza meg jobban , hoyg ki hol lesz a ranglistán.
  • Mentolospogacsa
    .
  • Stockbauer33 #179599
    2 futam után korai még ez szerintem.Tudod te is h gőzerővel dolgoznak a mercisek hogy a RB Ferrari elött legyenek megint

A lendület 2 vb cím után Alonsonál beált.Vettel is leült a 4. vb cím óta.A szar Ferrari kinyirta a karierjüket.Kimi auch :)
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2022.03.29. 14:01:36
  • AnuluWork #179598
    Hamilton szar kocsiban ül. Ilyenkor szokott az lenni, hogy a csapitárs is jobb nála, mert motiváltabb, hisz ha elkapja, az már félsiker.
    Átesett ezen kb. minden nagy sztár. Lesz ez a Merci jobb is. Kérdés, hogy mikor? Régen, ha az ötödik versenyen se virítottál, kb. vége volt a vbnek. Tavaly is kb. ez lett volna, ha ekkora a különbség a RB és a Mercedes között. Viszont idén idén van. Az, hogy eddig kb. semmi műszaki gondja nem volt a Ferrarinak, nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Tök új minden. Ahogy a RB is beszopta az első futamot, bárkivel történhet hasonló.

Autót építeni senki se felejtett el. A korábbi győzelmi széria után a motivációt kell felpörgetni legalább egy mostani Bottas Alfa szintre és minden menni fog. Meg azért még a RB előtt a Merci.

Nekem a Ferrari tűnik jónak nagyon. De az is érdekes történet, mert az egy gyors kör összerakása most a legnagyobb probléma, meg ahogy nézem a gumikopás. Szerencsére semmi se dőlt el! Klasz év lesz, és hamarosan újabb esélyesek is jönnek, mint pl. Russel és Hamilton.

A Haas szerintem nem fog kitartani, főleg ha az Uralkali elkezdi visszakövetelni a maniját, de az Alfa jó alap, Bottas gyors, és bár szidtátok tavaly, a versenytempójával a középmezőnyben sincs baj.

Vettelre kíváncsi leszek, főleg ha befut az új autó, amit a 3. futamra mondtak.
  • Bercy #179597
    Nézik a live timing-ot is, ezért nem vesznek észre mindent amit mi, nézők. De ott már kínos volt a zavarodottságuk.
  • repvez
    honnan tudod, hogy alább hagyott náluk a lendulet és nem egy rossz kocsiban nyomják ugyan olyan jol mint egy bajnok esélyesben ?
    Érdekes, most hamilton miért van a középmezönyben ? vagy russzel ennyivel jobb nála ?
  • Stockbauer33 #179595
    A kritika nemérdekel mert kell is .Hamiltonnak is.Mercinek is.De ez most beakadt nálam hogy a Palik-Collnert (Schumi utálat) válltotta a Veréb ___valaki(fogadjunk Norbi) Hamiltpn utálat.Évek óta kihallható a részre hajlásuk.Drukkolok Max-nak mert jo pilota.Jo a Lec is.Csak nehogy a nagy lendület alább hagyjon mint Vettel-nél Alonso-nál.Mert most a középmezőnybe autózgatnak
  • maffioso
    Nem kizárt, hogy jóval összeszedettebb és éhesebb is.
  • IXEMGabeo
    Magnussen visszahozatala jó döntésnek bizonyult... Kell a Haasnak ilyen tapasztalt versenyző.
  • nearo
    miért büntették kétszer az alfát
    Sejtettem, hogy Wéberék baromságot beszélnek azzal, hogy SC alatt ne lehetne letölteni az 5 secet. Mondjuk én arra tippeltem, hogy túl hamar nyúltak az autóhoz, mert a belső kamera alapján volt ott egy kisebb káosz - amiről egy szót nem beszéltek egyébként a kommentátoraink a verseny alatt... néha kicsit az volt az érzésem Wéberékről, hogy ők más infókat látnak a képernyőjükön, mint mi.
  • repvez
    pont emiatt mivel a pont számolás ois nagyon változott sokkal több pont jár érte ugy, hogy az elso ketto között nagyobb szakadék van mint az összes többi között igy az összes rekordja is más lenne söt az sem biztos, hogy 7 x VB lenne most ha a normális pontozást használják .
  • IXEMGabeo
    10-et
  • IXEMGabeo
    Schumacher 1996-tól 2006-ig 11 szezont húzott le a csapatnál és ebből az 1999-es szezon felét (labtores miatt) kihagyta

Hamilton 2013-tol húzott le 9 szezont most kezdte a 11-et kihagyasok (1 verseny) nelkul.

Ebbol az következik mennyire megnőtt a futamok száma így ez a rekord irrelevans
  • ToxiMaxi
    Onnan, hogy Ő Hamilton drukker és felismeri a sorstársakat .
    Csak azt felejti el, hogy hosszú volt "mindenkinek" az a 8 év, amit a Merci dominált. Ez az F1 leghosszabb dominanciája, ami már nem kicsit volt unalmas.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.03.28. 18:12:38
  • Sippie
    az neked miből jött le, hogy Ham rajongó?
  • Stockbauer33 #179586