182273
  • Stockbauer33 #157057
  • bakkerman
    Szerintem ez csak fan art,eddig mintha pirosas lett volna a logójuk
  • Master91
    Ez nagyon bejön

Hivatalos ?
  • Jeffjohnson
    Ha tényleg igaz a híresztelés, hogy a Ferrarival nagyon szorosan együttműködnek, akkor én kb. a Sauber szintjére tippelném őket. Hozzáteszem, hogy a Hondatól nem vártam ilyen siralmas teljesítményt, év végére dobogóra vártam őket, év közben már csak néhány pontszerzésben reménykedtem. Remélem jövőre legalább stabil Q3 lesz a Honda de nagy reményeim nincsenek. Az egész F-1 szabályrendszer kb. úgy van kitalálva, hogy az újonnan érkezőknek még véletlenül se legyen komolyabb esélye.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.12.14. 11:25:42
  • Botond #157053
    Maximum másodikak lesznek a Honda mögött. :o
  • mcmoha
  • szabii98
    Most, hogy így lassan elkezdődik az ubiszezon, tudom kicsit korai még, csak engem izgat hogy milyen csapat lesz a Haas? mármint , mire lesznek képesek.. :D
  • Totti5
    Mercedes Stars and Cars

1. Daniel Juncadella
    2. Pascal Wehrlein
    3. Lewis Hamilton
  • maffioso
    Ez valami kibaszott brutális. Láttam már ezerszer korábban is, de minden alkalommal annyira ledöbbenek ettől a hangtól. Egy kibaszott zord, nyers, emberevő gép. Annyira odakennék egy ilyennek.....Valószínű belehalnék a boldogságba.
  • Firerock
    Kérdés hogy mennyire jó az nekünk ha ismét brutál aero lesz? Mert szerintem inkább abba az irányba kéne elmenni hogy a lehető legjobban lebutítani az aero tapadást...
  • Totti5
    "A 2017-re tervezett szabályváltozások felkeltették a Forma-1 legsikeresebb tervezőjének, Adrian Neweynak az érdeklődését, aki hamarosan ismét komolyabb figyelmet fordíthat a királykategóriára – árulta el a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko."

Minden valószínűség szerint ezek az érzések is közrejátszottak abban, hogy tavaly hátralépett egyet, az új szabályok azonban visszacsalogathatják a királykategória közvetlen közelébe. „Jelenleg a feladataitól függően osztja be az idejét a Forma-1 és a többi projekt között” – magyarázza Marko, majd gyorsan a lényegre tér. „Ez most nagyjából 50-50 százalék. Az idei autón is nagyon sokat dolgozott, de tény, hogy nem vetette bele magát a munkába 100 százalékosan, mint régebben tette azt. Tudta, hogy nem nyerhetünk, bármit is tegyen. Ám az új karosszériaszabályoknak köszönhetően most ismét megérezte a vér szagát…” – zárta gondolatát az osztrák sportvezető.
  • RatBaG #157046
  • HTS s3rg1nh00
    gondolom elsiklottál a tény fölött,hogy jövőre a pirelli a gumik szerkezetét is módosítja...másrészt bármennyire fejlettek a szimulációk,egy-két félrekalibrált paraméter könnyen eredményezhet akkora baklövést,mint a Merci idén csinált szingapúrban,az meg nagyon nem mindegy hogy 0,5-2 másodperces gyorsulásnál milyen gumi kell...kaptak is a csapatok 1 hét haladékot...lol,talán a monocoque már kész van a jövő évi autóhoz
  • maffioso
    Azért ez nem ekkora zsákbamacska, mint ahogy a hatásvadász cikk beállítja. Egyrészt, nem vakon tervezik az autót, másrészt a gumik között (tavalyi-idei) nem lesz egetverő különbség. Tudatosan fognak választani és nem az alapján, hogy "mindennel kell menni egyszer". Szvsz ez egy jó döntés, mert másik oldalról viszont szabadságot ad a stratégiáknak.
  • mcmoha
  • Botond #157042
    Óriási! Ilyet mi is csináltunk a haverommal amikor osztott képernyőn toltuk az NFS2SE-t, hogy minden autót kellett egyszer használni, minden pályán mentünk 1x és aki többet nyer az nyeri a "bajnokságot", és ugye nem láttad mit választ a másik, így amikor behúztad a legerősebb autót meg ő is, és nem nyertél az fájt. Izgi is volt. Na ez kb ugyanez. De ez nem sport, hanem szerencsejáték így már. :D
  • Pitti
    Nagyon jó cikk, köszi
  • RatBaG #157040
    http://www.telesport.hu/2015/12/09/igy-tanult-meg-f1-es-autot-vezetni-michael-schumacher/
  • repvez
    csak 10 hsz -el lejjebb volt,de nem gond
  • Totti5
    Gábor Wéber
    1 hr · Budapest ·

Spygate 2 a láthatáron: a Mercedes beperli az éppen a Ferrarihoz készülő csoportvezető mérnökét, Benjamin Hoyle-t. A németek szerint komoly adatlopási ügyről van szó, amit előre tervezetten és a nyomokat eltűntetve próbáltak véghezvinni. Az ipari kémkedés tipikus esete, azonban úgy tűnik, a Mercedesnél észnél voltak, és komoly nyomozást folytatva göngyölték fel az ügyet.
    Ennek ellenére a Ferrari már valószínűleg ismeri a legtitkosabb motorikus adataikat...
  • Stockbauer33 #157037
  • RatBaG #157036
  • Totti5

• Totti5

• bakkerman
    azért az csúnya lett volna ha az aktuális világbajnok,a fő díjazott nem jelenhet meg a közönség előtt mert nem kompatibilis az öltözéke :DD
  • oneal1
    :D :D

amúgy lehet úgy járt volna mint Wimbledon-ban :D
  • repvez
    elő volt irva dress code, ugyhogy nem nagyon ugrálhatott bármi másba
  • bakkerman
    Mi ez a visszafogottsag Lajostol,szurke oltony,normal haj...jon a karacsony? :D
  • Totti5

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.12.05. 15:08:14
  • repvez
  • Stockbauer33 #157027
  • Totti5
    Red Bull Racing TAG Heuer
    Gyári Renault 9 évig biztosan! kár h a Lotus ismét eltűnik :(
    Scuderia Toro Rosso Ferrari : hivatalos, Max Verstappen és Carlos Sainz
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.12.04. 18:59:30
  • maffioso
    Nem biztos, hogy őket még annyira elvakította a sztárság és a pénz. Én el tudom képzelni, hogy ellenségek a pályán, és ezt a barátságukban a helyén tudják kezelni.
  • Jeffjohnson
    A kettőjük közötti vidámság hamar elmúlna, ha VB esélyes csapatba lennének és egymás ellen kellene küzdeni.
  • RatBaG #157023
    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2015/11/Rollin'_with_Carlos_and_Max.html
  • benőmenő
    A gumikat tesztelik nem a versenyzőket. Nem a legjobb köridőre mennek, hanem a megadott programnak megfelelő lehető legegyenletesebb tempót kell itt tartaniuk.
  • Master91
    így van, ráadásul nem tudom a teszt részleteit még, de ha tippelnem kell a csapatok kb azt tudták hogy ez most lágy1, lágy 2, ez most kemény1, kemény2.
  • HTS s3rg1nh00
    nem értelek,ez egy gumiteszt volt és a csapatok azt a programot teljesítették amire a pirelli kérte őket...ha a te logikád alkalmazzuk akkor most 2 nap alatt a Mercedes lassult 5,5 másodpercet?a szezon előtti téli tesztek időeredményeiből sem lehet levonni semmiféle következtetést,nem kell ebből sem...
  • repvez
    Ez kb olyan , mintha azt mondta volna, hogy a versenyt hamilton nyerte,de ez nem jelent semmit, mert 3 éve Schumi 4mp-el gyorsabb volt.

Ha nem a leggyorsabb köridőre mennek akkor jövöre is csak a maszatolás megy, hogy ovjuk amink van. Mit számit majd a extra szuper lágy ha 4 mp el lassabban mennek mintr a mostani super lágyon:? Valamit csak jelentenek a köridők meg a helyezések.
    Ezekszerint Vettel, Rikkönen is elfelejtett 2 nap alatt gyorsan menni egy jobban tapadó gumin?

Ezt nekem nem magyarázza be senki, mikor szezon alatt meg a lágy és a superlágy között is 1 mp difi volt.
  • HTS s3rg1nh00
    Gábor Wéber
    Just now · Budapest ·

Stoffel Vandoorne volt a leggyorsabb a McLaren-Hondával a mai pirellis gumiteszten Abu Dhabiban, ahol elsősorban a jövő évre szánt új konstrukciókat és az ultralágy keveréket próbálgatták.

Mivel a csapatok nem tesztelhettek új alkatrészeket, így önmagában semmi jelentősége a sorrendnek, ráadásul Vandoorne ideje 4 mp-cel volt lassabb, mint Nico Rosberg szombati időmérős köre.