182273
  • repvez
    Szarul hangzik,és én sem ezt akarom, de akárhonnan is nézzük ők úttörők egy határt feszegetnek, és igen ők tudják válalják a veszélyt mikor versenyeznek.

Most képzeld el ugyan ezt egy személy autóra ott nem feszegeti senki a határokat nincs bukósisak,se monocock, és sokkal többen meghalnak olyan balesetben amit ki lehett volna védeni,mert ott valóban a biztonság lenne az első.

De itt az F1ben a gyorsaság a technologiák kifejlesztése lenne a cél.Ahogy régen is volt ott a kiforratlan technologiét is pályára vitték és addig nyomták mig birta a technika.Sajnos most ez már nincs igy itt már nincs kiforratlan technologia csak kevésbé megbizható.
    Csak sporolos versenyek vannak,Már nincsenek határátörések csak a szabálykonyv áthágások.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.03. 18:39:11
  • Totti5
    Fejet ért ütés, kerék, alkatrész okozott 4!!!! halálos balesetet az elmúlt években. Wilson volt az utolsó tavaly Indycarban akit egy leszakadó első szárny talált el. 2 gyermeket hagyott itt és feleségét. Nekem senki ne mondja hogy ez ezzel jár, ez felháborító... amíg bármi eszköz, berendezés van ami csökkenti az esélyét annak hogy ilyen előforduljon azt mihamarabb be kell vetni. Az hogy ha valaki megsérül, meghal a pályán azt mutatja hogy nem elég biztonságos. Legtöbb ütközés ellen védve vannak, a fejet eddig semmi nem védte a tragikus balesetek pedig jöttek évre évre ami a fejet érte.... akár minden versenyen meghalhat valaki mert fejen találja egy kerék vagy szárny.... ez kell?!!!!!!!!!!
  • repvez
    sztem meg maradjon igy ahogy eddig volt.
    Mindig is volt és mindig lesz is haláleset a pályán , ha full körbevennék a pilótát is meghallhat a lassulástól ha leszakad a belső szerve,az ellen nem tudnak semmivel sem védekezni.

a teljes verseny idő alatt bekövetkezett halálozások száma igy is alacsonyabb mint mondjuk a nascarnal sztem.

És ahogy horner is mondta, a veszély a sporttal jár, ha nincs akkor kihal vele eggyütt a versengés is az izgalom, ahogy már lassan meg is történik, hisz nem véletlenűl irják sokan,hogy elalszanak a futamon, meg kevés a néző
  • bakkerman
    Hát...érdekes...inkább legyen fedett az egész kokpit
  • HTS s3rg1nh00
    Kimi a lágyon 1 századdal megverte Rosberg szintén lágyas körét
  • Pluskast
  • Szabi #157371
    akkor már inkább kabintető.. :D
  • mcmoha

Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2016.03.03. 09:46:28
  • Totti5
  • mcmoha
    Két hét. :)
  • simonl #157367
    Srácok, mikor kezdődik a szezon?
    Jövő hétvége?
  • mcmoha
    Ha én az ujságírók kérdéseivel játszanék 100-bol kb 99-et eltalálnék. :D Mindig ugyanazt kérdezik.
  • Stockbauer33 #157365
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy német újságíró a mai sajtótájékoztatón "Raikkönen Bingót" játszott!Az 5 legnépszerűbb Kimi választ felírta egy lapra, amiből hármat Kimi el is mondott!
    Azért szerencsére ők se unatkoznak!
    Amikor tavaly mi voltunk sajtótájékoztatón Kimi meglepően bőbeszédű volt és sokat mosolygott!

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.02. 02:55:14
  • SzocsA
    Mert mindenki róluk másol vagy mi? szerintem akiknek van némi előnyük azok könnyebben tartják meg, mint akiknek olyan sok hátrányt kéne ledolgozni, ha csak valami oltári nagy bakot nem lőnek a fejlesztésekkel és mennek el rossz irányban.
    Hát igazából csak próbálom bemesélni magamnak, hogy mekkora szar a ferka, hogy egy kellemeset csalódjak majd :D
    Szerintem olyan majdnem egy szinten lehetnek + 0.5 a fekrának.
  • HTS s3rg1nh00
    azt mondják,hogy 0.8+0.6 lenne benne a gumik miatt,de szerintem ez baromság...aki elöl van,annak a legnehezebb a dolga fejlesztés terén,nincs olyan isten hogy a Merci növelje az előnyét...a megtartáshoz is brillírozni kellene,szerintem kb.0.4+0.3 a MAX előny amit ebből kihoznak,bár még az is bitang sok...
    /me amúgy Merci fan
  • SzocsA
    A végén még majd mindenki a ferka előtt lesz, a honda mekkorát javult.
    Rosberg az ultra softtal menne még egy 1:22:500 kört vagy esetleg 1:22 alá?
  • bakkerman
    Egy jelenseg, ez van...persze neha tultolja a dolgokat foleg a ruhaival de sztem nincs nagy gond vele napi 1-2 kep spoilerbe elfer...hogy eppen megint mit csinalt...:D
  • allock #157360
    mert Börni papa szereti
  • Stockbauer33 #157359
    Alonso biztató

2,5 hét az ausztrál?

http://www.f1vilag.hu/hirek/raikkonen-uj-auto-mar-most-jobb-tavalyinal
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.01. 19:39:01
  • Master91
    Ja de poénos hogy megjelenik a hippi cuccaiba ilyen olyan gálákon, stb stb stb. Nem akarok bele mászni, mert csak fing fűrészelés lenne, csak gondoltam meg kérdezem már hogy miért van minden spoilerbe valami Swag Hamiltonos kép
  • Totti5
    Mert róla lehet és poén dolgokat csinál.
  • Totti5
  • Master91
    már hetek óta minden 3-4. spoiler tag valami Hamilton celbes izéjéről szól (örülök hogy legalább spoilerba van ,de tényleg)

de miért ? lassan nyithatunk neki külön topikot :D
  • RatBaG #157354
  • Totti5
  • bakkerman
    Nem merik felrakni az SS-t,mert akkor olyan idot futnak hogy a fogadoirodaknal lemegy 1,02-re a Merci oddsa a VB-re :D Meg tartogatjak magukat :D
  • HTS s3rg1nh00
    Mercedes back in business...
    1:22.810 (Vettel legjobb ideje múlt hétről US-on)
    ma Rosberg:
    1:24.329 M (1,5 mp,de van köztük 2 keverék)
    1:23.022 S (még mindig nem SS és nem US)
  • Pluskast
    MIÉRT??!!

• Count Adyn
    Még egy tyukszaros gumicsizmát hozzácsapna mehetne husvéti locsolkodásra a cigánytelepre:D
  • bakkerman
    Terepmintasba elmenni ahol mindenki oltonyben van...mert is ne :D
  • pr3cious
    vicc a mclaren nem csináltak semmit.
  • Totti5

• Totti5
  • Stockbauer33 #157344
  • Totti5

Árulkodó sebességek: A Ferrari közelít, de még mindig a Mercedes-motor az etalon

A csapatok legmagasabb végsebességei a barcelonai négy nap során

Forrás: Auto Motor und Sport

Csapat Csúcssebesség (km/óra)
    1. Mercedes 339,6
    2. Williams 338,5
    3. Sauber 338,5
    4. Haas 337,5
    5. Force India 336,4
    6. Manor 335,4
    7. Renault 332,3
    8. Ferrari 331,2
    9. Toro Rosso 327,3
    10. Red Bull 325,3
    11. McLaren 324,3
  • Totti5
    Gábor Wéber
    17 mins · Budapest ·

Mikiegér vagy Hóember? Nem a legújabb Disney-rajzfilm címe, csupán az idei szabályok által előrt mellékkipufogók becenevei ezek. A jobb hangzás érdekében előírt megkerülőszelep kivezetésekből egyedül a Renault választotta az egyutas "Hóember" megoldást, mindenki más a fordított Mikiegér fejre, azaz kétoldalt kivezett kipufogókra szavazott, még a Red Bull is. A változó elhelyezés a teljesítményre nem lesz hatással, azonban az aerodinamikát természetesen befolyásolja.

A legjobban majd időmérőn szólhatnak az idei V6-osok, amikor is általában teljesen nyitott megkerülőszeleppel mennek a maximális teljesítmény érdekében, ám ilyenkor csak félgőzzel működik az energiavisszanyerés, ezért versenyen leginkább zárva tartják azt. Mivel a tavalyig a normál kipufogóba csatlakozó zárt csővég hangtompító hatása volt az egyik fő motorhang fojtó elem, így ezentúl zárt állapotban nem vesz majd el a V6 turbó alapzajából.
  • Stockbauer33 #157341
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy monkey lett

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.02.28. 12:47:39
  • bakkerman
    Lajossal nem lehet bírni
  • Totti5
    Laborban tesztelhetik évekig, élesben meg teljesen más. Leszimulálni nem tudják a környezetet, pályát, aszfaltot azokat a változó erőket, melyek mozgás közben 260 al vett kanyarban ébrendnek. Rázkódik, csavarodik minden.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.02.27. 12:36:01
  • Master91
    Persze.
    És amikor pl. leszakad valakinek a szárnya azt is előre megtudták jósolni hogy pontosan mikor és milyen körülmények között fog leszakadni.

Sőt, szólnak rádión: "Kimi, 4-es kanyar kijáratánál reccsenni fog a kocsi tudod ahogy beszéltük"