182273
  • HTS s3rg1nh00
    az a lényeg,hogy te otthon mint fotelszagértő megmondtad hogy kitakar a látótérből,le van szarva mit mond aki vezeti az autót.ha jól emlékszem akkor nem te vagy akit bármelyik hétvégén megölhet egy szerencsétlenség,szóval ahelyett hogy az elmúlt 30 hsz felét végigfröcsögted,kereshetnél valami más elfoglaltságot...
  • Master91

• Stockbauer33 #157415
  • Stockbauer33 #157414
    http://www.f1vilag.hu/hirek/raikkonen-megfutotta-eloszezon-eddigi-legjobbjat
  • Jeffjohnson
    Te jobb ha nem is teszed....
  • Jeffjohnson
    Kanyarban a nehézségi erő ellenkező irányba nyomja a pilóta fejét.

Részemről elmondtam a véleményem, felesleges ezen tovább vitatkozni, meglátjuk mi lesz majd ha bevezetik.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:23:23
  • Totti5
    Ez nem csak az F1ről szól..., de ha nem tudod, mert nem ismered az eseményeket, más sorozatokat, akkor nincs mit beszélni.
  • Jeffjohnson
    Én ezt egy félmegoldásnak tartom. Pilóták reakcióját meg meglátjuk, azután ha már bevezették. Nem is értem miért volt fontos pont most ezt tesztelni, egyáltalán ilyen ötlettel előjönni. Massa balesetében sem segített volna.
  • Master91
  • nearo
    Ja, csak annyira átfordul a kezük, hogy átlóg a kanyar oldalára :)
    Egyébként meg ez a vécéülőke középről takar ki egy elenyészően vékony csíkot, ami kanyarban ugyanúgy nem számít, egyenesben meg nem számít. Hogy miért? Azért mert a fotelből én így gondolom. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a pilóták megvétóznák, ha annyira szar lenne.
  • Jeffjohnson
    Tudtommal ez az F-1 topic. Engem nem nagyon érdekel a többi sorozat, más pályákon, más problémákkal, más szabályokkal.
    F-1 már régóta nem az a sorozat, amit másolnak de ezt már korábban is leírtam.

Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy még mindig miért a 2004-2009-es kocsik tartják a pályacsúcsokat versenyben. Nem azt, hogy éppen melyik sorozat időmérőjét másolná az F-1.
  • Totti5
  • Totti5
    Nemár hogy te csak az F1ig látod a problémát...
  • Stockbauer33 #157404
  • Jeffjohnson
    20+ év alatt 1 halálos baleset, ami egy piszok szerencsétlen véletlen. Tényleg ez a legjobb megoldás, ami már a tesztfázisba eljutott de a legutóbbi halálos balesetet képtelen lett volna megakadályozni? Elképesztő...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:03:36
  • Jeffjohnson
    Segítek Bianchi a darustraktorral ütközve 250G-s lassulástól halt meg.

Megkérdezem újra, a papucs ettől megvéd?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:55:39
  • Jeffjohnson
    Mikor halt meg tank által F-1-es pilóta?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:51:25
  • Totti5
    Attól megvéd az autó ha átmegy rajta a tank?
  • Jeffjohnson
    LMP1 karosszériás sorozat szép nagy látótérrel, semmi sem töri meg max oldalt.
    Traktortól megvéd a papucs?
    Mondom mindenki üljön a boxba, ha el se indulnak az még biztonságosabb.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:50:47
  • Jeffjohnson
    Pont az ellenkező kezük van fent mint amerre kanyarodnak, ha a kanyart nézik, akkor az nem takar ki.
  • Totti5
    Prototípus, de ilyen gondolatmenetek után a pislogástól is baleset lehet. Zárt karosszériában pl LMP1 mini fülke és látótér, csoda hogy nem mennek a falba minden kanyarba.
  • Jeffjohnson
    Majd, amikor emiatt lesz balesete megváltozik a véleménye. Ahhoz, hogy megmondd, hogy kitakar nem kell pilótának lenni. Egyébként azt mondtam kitakar nem azt, hogy nem lát. Értő olvasás?
  • nearo
    Szerintem ha annyit számítana az a kitakarás, már rég leszavazták volna a pilóták, hogy ez így többet árt, mint használ... kanyarban a kezük is kilóg középen a kormánnyal együtt, az is csomót takar, mégis megoldják. #157370 második képen pont látszik mennyire kilóg a keze. Ha zavar is picit, hozzá fognak szokni nagyon gyorsan (értsd: még tesztek alatt).
    Az meg hogy ronda... hát ez van. Eleve sem szépek ezek a járgányok, a mikropöcsorral, a hólapáttal, meg az ahhoz képest mini hátsószárnnyal. Engem nem zavar úgy túlságosan a ferraris képeken.
  • Totti5
    Kimi azt mondta nem zavarja és ez csak egy prototípus teszt volt, szóval kanapéról otthonról megálmodni hogy a pilóta hogy nem lát.... izé....

Nem, nem azért volt a váltás. 2007re kipörésgátló, autómatikák, nagyon nagy mechanikai tapadás lett. Az nem volt tovább járható út.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.03. 22:42:29
  • Jeffjohnson
    Csak sajna a versenyben futott legjobb körök valahogy 2004-ben ragadtak a legtöbb pályán. Ennél sokkal gyorsabb volt az F-1
    csak szándékosan belassították, mert a biztonság... lehet majd örülni, hogy flip-flop papucs kinézetű kocsik lesznek, ami a látótér közepén kitakar, kanyarban még jobban. Az lenne a legjobb ha a pilóták a boxban maradnának és egy joystick segítségével irányítanák a kocsit, na akkor senki sem sérülne meg, csak a néző az unalomtól agyrákot kapna.
  • Totti5

• Master91
    És ez ettől még lesz jobb, lesz gyorsabb.
    Én nem aggódok.
  • Totti5
    Nézem

SPA

LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:47.197
    S. Vandoorne ART Grand Prix 1:56.278

Hunring

LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:22.020
    A. Lynn DAMS 1:28.022
  • nearo
    tényleg geci, reaktív páncélt az autókra...
  • Master91
    ó még jobb (tényleg nem tudom már :D )

köridőket néznék, ez a lényege
  • HTS s3rg1nh00
    azaz.monacos maximális leszorítóerővel simán futották a 360-at...
    amúgy meg bármilyen hihetetlen,a mérnökök sem képesek bármire,szóval ha lesznek olyan kvázi véletlenek mint egy autóból leszakadó rugó ami fejbe találta Massát,az ellen maximum akkor lehet védekezni ha rakunk egy hipererős számítógépet az autókba meg egy robotkart ami veszély esetén kiüti a pilóta felé 500-al repülő alkatrészt...jó lenne?persze,csak épp eurómillárdokról beszélünk,és az autók súlya az eddigi órási 690 kilóról mondjuk 1 tonnára hízna...
  • nearo
    nekem pont hogy monaco rémlik :)
  • Master91
    Hmm

- Mexikói nagydíj, tengerszint legmagasabb pontján vagyunk, ritka a levegő, olyan szárny beállításokkal mentek mintha monzába lennének (vagy valami ilyesmi, pontosan nem emlékszem)

- lassú. nézzünk egy tavalyit, de főleg tavaly előtti F1 és Gp2 időt ugyan azon a pályán, szerintem nem sok különbség lesz. DE! Gyorsulunk!
  • Totti5
    Lassú?

• Jeffjohnson
    Nekem a legfőbb gondom vele, hogy kitakar a látótérből. Nem igaz, hogy a mérnökök mindenféle trükkös megoldást, ki tudnak találni a kocsikra, csakhogy tized másodperceket nyerjenek és a szabályokat úgy csűrik-csavarják, hogy az nekik jó legyen de egy olyan megoldást képtelenek kitalálni, ami nem takarja ki a pilóta látóterét és a biztonságot is növeli.

Az a véleményem, ha ez egy zárt pilótafülkés sorozat lesz, akkor is lesznek halálos balesetek mert a traktor ellen semmi sem véd. A kocsik lassítását is azért találták ki, hogy milyen jó lesz mert így kevesebb baleset lesz, hát nem jött össze, cserébe a GP2 nem olyan sokkal maradt el... aztán most megint gyorsulni akarunk, akkor, hogy is van ez...
    El kellene dönteni mi a fontos a sport jövője vagy az idióta ál-biztonsági megoldások. Az F-1 ről nem sok széria másol viszont fordítva már nagyon is igaz. Emlékezzünk csak az egykörös időmérőre a kers-re vagy a mostani időmérésre, egyik se F-1 találmány de lehetne még sorolni.
  • bakkerman
    Lassan mar amugy is csak utazni ulnek be az autoba,nem versenyeznek hanem vegrehajtjak azt amit a mernokok kiszamoltak,kielemeztek,lefuttattak a monitorokon
  • Hasselhoff72
    Teljesen igaza van, ennyi erővel rendezzenek csak szimulátor versenyeket.. teljesen egy buziviz szart csinálnak ebből...
  • repvez
    sir-stirling-moss-zart-pilotafulke-ez-nevetseges
  • Totti5
    „Ha már jövőre fel akarunk szerelni valamit az autóra, akkor ez lenne a legcélszerűbb” – mondta Bell az ESPN-nek. „Nem hiszem, hogy bármi más beleférne a jelenlegi időkeretbe. Hosszabb távon talán lennének jobb megoldások, mint például a félig zárt pilótafülke, de most még szükség van a további kutatásokra” – tette hozzá.

Gondolom, a súlyhatár megszabásakor figyelembe fogják venni a glóriát, szóval nem gondolom, hogy teljesítmény szempontjából ez komoly hátrány lesz a csapatok számára. A csapatok együttműködnek az FIA-val, és keresik a lehetőségeket az autók súlyának csökkentésére. A lényeg, hogy senki sem ellenzi a dolgot. A glória a helyes út, vagy bármilyen egyéb eszköz, ami védi a pilóták fejét. Megtaláljuk a megoldást, és a teljesítménnyel sem lesz gond”

„Biztosra veszem, hogy a kilátással kapcsolatos problémák orvosolhatók. A katonai repülők esetében sikeresen alkalmazzák a zárt pilótafülkét. Úgy gondolom, megvalósítható az elképzelés, de sok vizsgálatra van még szükségünk. Szerintem egyébként ez a legjobb megoldás, hiszen a kisebb alkatrészek ellen is védelmet nyújt. Felipe Massa balesete bizonyította, hogy egy kisebb alkatrész is veszélyt okozhat” – érvelt.

Nico Rosberg
    „Ez nagy dolog” – idézi szavait az Autosport. „Már délelőtt is feltettem egy kérdést a Facebookon, hogy lássam, milyenek a visszajelzések. Szerintem ez egy nagyon nagy előrelépés, hiszen a legtöbb halálos balesetet az elmúlt években a fejsérülések okozták. Ez az eszköz életeket mentett volna, szóval egyértelmű, hogy szükség van rá. Rendben, mondhatják, hogy nem néz ki túl jól, de bizonyos szögben, például szemből jól mutatott Kimi autóján. Egy kis gondolkodás, és még jobb lehet”
  • Totti5
    Ez most nem az F1ről szól, de az F1 lesz az iránymutató a világ különböző formula/nyitott sorozatainak.

Attól hogy több a biztonság, nem lesz lassabb az autó vagy a pilóta.

Senna idejében ( meg előtte ) is el lehetett volna intézni annyival, hogy hát ez van. Valszeg páran ott maradtak volna azóta az azon a színvonalon épített "határt" feszegető járművekben.