182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#157401 Mikor halt meg tank által F-1-es pilóta?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:51:25 -
#157400 Attól megvéd az autó ha átmegy rajta a tank? -
#157399 LMP1 karosszériás sorozat szép nagy látótérrel, semmi sem töri meg max oldalt.
Traktortól megvéd a papucs?
Mondom mindenki üljön a boxba, ha el se indulnak az még biztonságosabb.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:50:47 -
#157398 Pont az ellenkező kezük van fent mint amerre kanyarodnak, ha a kanyart nézik, akkor az nem takar ki. -
#157397 Prototípus, de ilyen gondolatmenetek után a pislogástól is baleset lehet. Zárt karosszériában pl LMP1 mini fülke és látótér, csoda hogy nem mennek a falba minden kanyarba. -
#157396 Majd, amikor emiatt lesz balesete megváltozik a véleménye. Ahhoz, hogy megmondd, hogy kitakar nem kell pilótának lenni. Egyébként azt mondtam kitakar nem azt, hogy nem lát. Értő olvasás? -
#157395 Szerintem ha annyit számítana az a kitakarás, már rég leszavazták volna a pilóták, hogy ez így többet árt, mint használ... kanyarban a kezük is kilóg középen a kormánnyal együtt, az is csomót takar, mégis megoldják. #157370 második képen pont látszik mennyire kilóg a keze. Ha zavar is picit, hozzá fognak szokni nagyon gyorsan (értsd: még tesztek alatt).
Az meg hogy ronda... hát ez van. Eleve sem szépek ezek a járgányok, a mikropöcsorral, a hólapáttal, meg az ahhoz képest mini hátsószárnnyal. Engem nem zavar úgy túlságosan a ferraris képeken. -
#157394 Kimi azt mondta nem zavarja és ez csak egy prototípus teszt volt, szóval kanapéról otthonról megálmodni hogy a pilóta hogy nem lát.... izé....
Nem, nem azért volt a váltás. 2007re kipörésgátló, autómatikák, nagyon nagy mechanikai tapadás lett. Az nem volt tovább járható út.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.03. 22:42:29 -
#157393 Csak sajna a versenyben futott legjobb körök valahogy 2004-ben ragadtak a legtöbb pályán. Ennél sokkal gyorsabb volt az F-1
csak szándékosan belassították, mert a biztonság... lehet majd örülni, hogy flip-flop papucs kinézetű kocsik lesznek, ami a látótér közepén kitakar, kanyarban még jobban. Az lenne a legjobb ha a pilóták a boxban maradnának és egy joystick segítségével irányítanák a kocsit, na akkor senki sem sérülne meg, csak a néző az unalomtól agyrákot kapna. -
-
#157391 És ez ettől még lesz jobb, lesz gyorsabb.
Én nem aggódok. -
#157390 Nézem
SPA
LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:47.197
S. Vandoorne ART Grand Prix 1:56.278
Hunring
LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:22.020
A. Lynn DAMS 1:28.022
-
#157389 tényleg geci, reaktív páncélt az autókra... -
#157388 ó még jobb (tényleg nem tudom már :D )
köridőket néznék, ez a lényege -
#157387 azaz.monacos maximális leszorítóerővel simán futották a 360-at...
amúgy meg bármilyen hihetetlen,a mérnökök sem képesek bármire,szóval ha lesznek olyan kvázi véletlenek mint egy autóból leszakadó rugó ami fejbe találta Massát,az ellen maximum akkor lehet védekezni ha rakunk egy hipererős számítógépet az autókba meg egy robotkart ami veszély esetén kiüti a pilóta felé 500-al repülő alkatrészt...jó lenne?persze,csak épp eurómillárdokról beszélünk,és az autók súlya az eddigi órási 690 kilóról mondjuk 1 tonnára hízna... -
#157386 nekem pont hogy monaco rémlik :) -
#157385 Hmm
- Mexikói nagydíj, tengerszint legmagasabb pontján vagyunk, ritka a levegő, olyan szárny beállításokkal mentek mintha monzába lennének (vagy valami ilyesmi, pontosan nem emlékszem)
- lassú. nézzünk egy tavalyit, de főleg tavaly előtti F1 és Gp2 időt ugyan azon a pályán, szerintem nem sok különbség lesz. DE! Gyorsulunk! -
#157384 Lassú?
-
#157383 Nekem a legfőbb gondom vele, hogy kitakar a látótérből. Nem igaz, hogy a mérnökök mindenféle trükkös megoldást, ki tudnak találni a kocsikra, csakhogy tized másodperceket nyerjenek és a szabályokat úgy csűrik-csavarják, hogy az nekik jó legyen de egy olyan megoldást képtelenek kitalálni, ami nem takarja ki a pilóta látóterét és a biztonságot is növeli.
Az a véleményem, ha ez egy zárt pilótafülkés sorozat lesz, akkor is lesznek halálos balesetek mert a traktor ellen semmi sem véd. A kocsik lassítását is azért találták ki, hogy milyen jó lesz mert így kevesebb baleset lesz, hát nem jött össze, cserébe a GP2 nem olyan sokkal maradt el... aztán most megint gyorsulni akarunk, akkor, hogy is van ez...
El kellene dönteni mi a fontos a sport jövője vagy az idióta ál-biztonsági megoldások. Az F-1 ről nem sok széria másol viszont fordítva már nagyon is igaz. Emlékezzünk csak az egykörös időmérőre a kers-re vagy a mostani időmérésre, egyik se F-1 találmány de lehetne még sorolni. -
#157382 Lassan mar amugy is csak utazni ulnek be az autoba,nem versenyeznek hanem vegrehajtjak azt amit a mernokok kiszamoltak,kielemeztek,lefuttattak a monitorokon -
Hasselhoff72 #157381 Teljesen igaza van, ennyi erővel rendezzenek csak szimulátor versenyeket.. teljesen egy buziviz szart csinálnak ebből... -
#157380 sir-stirling-moss-zart-pilotafulke-ez-nevetseges -
#157379 „Ha már jövőre fel akarunk szerelni valamit az autóra, akkor ez lenne a legcélszerűbb” – mondta Bell az ESPN-nek. „Nem hiszem, hogy bármi más beleférne a jelenlegi időkeretbe. Hosszabb távon talán lennének jobb megoldások, mint például a félig zárt pilótafülke, de most még szükség van a további kutatásokra” – tette hozzá.
Gondolom, a súlyhatár megszabásakor figyelembe fogják venni a glóriát, szóval nem gondolom, hogy teljesítmény szempontjából ez komoly hátrány lesz a csapatok számára. A csapatok együttműködnek az FIA-val, és keresik a lehetőségeket az autók súlyának csökkentésére. A lényeg, hogy senki sem ellenzi a dolgot. A glória a helyes út, vagy bármilyen egyéb eszköz, ami védi a pilóták fejét. Megtaláljuk a megoldást, és a teljesítménnyel sem lesz gond”
„Biztosra veszem, hogy a kilátással kapcsolatos problémák orvosolhatók. A katonai repülők esetében sikeresen alkalmazzák a zárt pilótafülkét. Úgy gondolom, megvalósítható az elképzelés, de sok vizsgálatra van még szükségünk. Szerintem egyébként ez a legjobb megoldás, hiszen a kisebb alkatrészek ellen is védelmet nyújt. Felipe Massa balesete bizonyította, hogy egy kisebb alkatrész is veszélyt okozhat” – érvelt.
Nico Rosberg
„Ez nagy dolog” – idézi szavait az Autosport. „Már délelőtt is feltettem egy kérdést a Facebookon, hogy lássam, milyenek a visszajelzések. Szerintem ez egy nagyon nagy előrelépés, hiszen a legtöbb halálos balesetet az elmúlt években a fejsérülések okozták. Ez az eszköz életeket mentett volna, szóval egyértelmű, hogy szükség van rá. Rendben, mondhatják, hogy nem néz ki túl jól, de bizonyos szögben, például szemből jól mutatott Kimi autóján. Egy kis gondolkodás, és még jobb lehet”
-
#157378 Ez most nem az F1ről szól, de az F1 lesz az iránymutató a világ különböző formula/nyitott sorozatainak.
Attól hogy több a biztonság, nem lesz lassabb az autó vagy a pilóta.
Senna idejében ( meg előtte ) is el lehetett volna intézni annyival, hogy hát ez van. Valszeg páran ott maradtak volna azóta az azon a színvonalon épített "határt" feszegető járművekben. -
#157377 Szarul hangzik,és én sem ezt akarom, de akárhonnan is nézzük ők úttörők egy határt feszegetnek, és igen ők tudják válalják a veszélyt mikor versenyeznek.
Most képzeld el ugyan ezt egy személy autóra ott nem feszegeti senki a határokat nincs bukósisak,se monocock, és sokkal többen meghalnak olyan balesetben amit ki lehett volna védeni,mert ott valóban a biztonság lenne az első.
De itt az F1ben a gyorsaság a technologiák kifejlesztése lenne a cél.Ahogy régen is volt ott a kiforratlan technologiét is pályára vitték és addig nyomták mig birta a technika.Sajnos most ez már nincs igy itt már nincs kiforratlan technologia csak kevésbé megbizható.
Csak sporolos versenyek vannak,Már nincsenek határátörések csak a szabálykonyv áthágások.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.03. 18:39:11 -
#157376 Fejet ért ütés, kerék, alkatrész okozott 4!!!! halálos balesetet az elmúlt években. Wilson volt az utolsó tavaly Indycarban akit egy leszakadó első szárny talált el. 2 gyermeket hagyott itt és feleségét. Nekem senki ne mondja hogy ez ezzel jár, ez felháborító... amíg bármi eszköz, berendezés van ami csökkenti az esélyét annak hogy ilyen előforduljon azt mihamarabb be kell vetni. Az hogy ha valaki megsérül, meghal a pályán azt mutatja hogy nem elég biztonságos. Legtöbb ütközés ellen védve vannak, a fejet eddig semmi nem védte a tragikus balesetek pedig jöttek évre évre ami a fejet érte.... akár minden versenyen meghalhat valaki mert fejen találja egy kerék vagy szárny.... ez kell?!!!!!!!!!! -
#157375 sztem meg maradjon igy ahogy eddig volt.
Mindig is volt és mindig lesz is haláleset a pályán , ha full körbevennék a pilótát is meghallhat a lassulástól ha leszakad a belső szerve,az ellen nem tudnak semmivel sem védekezni.
a teljes verseny idő alatt bekövetkezett halálozások száma igy is alacsonyabb mint mondjuk a nascarnal sztem.
És ahogy horner is mondta, a veszély a sporttal jár, ha nincs akkor kihal vele eggyütt a versengés is az izgalom, ahogy már lassan meg is történik, hisz nem véletlenűl irják sokan,hogy elalszanak a futamon, meg kevés a néző -
#157374 Hát...érdekes...inkább legyen fedett az egész kokpit -
#157373 Kimi a lágyon 1 századdal megverte Rosberg szintén lágyas körét -
#157372 -
#157371 akkor már inkább kabintető.. :D -
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2016.03.03. 09:46:28 -
#157369 -
#157368 Két hét. :)
-
simonl #157367 Srácok, mikor kezdődik a szezon?
Jövő hétvége?
-
#157366 Ha én az ujságírók kérdéseivel játszanék 100-bol kb 99-et eltalálnék. :D Mindig ugyanazt kérdezik. -
Stockbauer33 #157365 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy német újságíró a mai sajtótájékoztatón "Raikkönen Bingót" játszott!Az 5 legnépszerűbb Kimi választ felírta egy lapra, amiből hármat Kimi el is mondott!
Azért szerencsére ők se unatkoznak!
Amikor tavaly mi voltunk sajtótájékoztatón Kimi meglepően bőbeszédű volt és sokat mosolygott!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.02. 02:55:14 -
SzocsA #157364 Mert mindenki róluk másol vagy mi? szerintem akiknek van némi előnyük azok könnyebben tartják meg, mint akiknek olyan sok hátrányt kéne ledolgozni, ha csak valami oltári nagy bakot nem lőnek a fejlesztésekkel és mennek el rossz irányban.
Hát igazából csak próbálom bemesélni magamnak, hogy mekkora szar a ferka, hogy egy kellemeset csalódjak majd :D
Szerintem olyan majdnem egy szinten lehetnek + 0.5 a fekrának. -
#157363 azt mondják,hogy 0.8+0.6 lenne benne a gumik miatt,de szerintem ez baromság...aki elöl van,annak a legnehezebb a dolga fejlesztés terén,nincs olyan isten hogy a Merci növelje az előnyét...a megtartáshoz is brillírozni kellene,szerintem kb.0.4+0.3 a MAX előny amit ebből kihoznak,bár még az is bitang sok...
/me amúgy Merci fan -
SzocsA #157362 A végén még majd mindenki a ferka előtt lesz, a honda mekkorát javult.
Rosberg az ultra softtal menne még egy 1:22:500 kört vagy esetleg 1:22 alá?