182096
  • Jeffjohnson
    Verseny alatt is tesztelni kellene. Főleg rajt utáni helyzetekben lennék kíváncsi, a pilóták véleményére, amikor sokfelé kell figyelni + Spa-ban az emelkedő a rajt után. Mondjuk nem valószínű, hogy tesztelve lesz verseny alatt, max. ha bevezetik.
  • Master91
    Tegnap én is ezen gondolkoztam hogy Spa-ba kéne ezt tesztelni
  • Szabi #157439
  • Jeffjohnson
    Mi a helyzet azokkal a pályákkal, ahol nagyobb a szintemelkedés és a pilótának kicsit felfelé is kell nézni? Emlékeim szerint nem minden pálya billiárdasztal simaságú.
  • Count Adyn
    Mintha nem ismernétek kimit ugy csinaltok:D Megkérdezték hogy milyen a cucc és azt mondta hogy "okay" :DD Ebből levonták egyesek hogy nem takar ki semmit, grat :D
  • Stockbauer33 #157436
    Vettel is kipróbálta a "glóriát" reméljük ő bőbeszédű lesz az új elemmel kapcsolatban.

11 órai állás: Vettel: P1, 1:23.595, 21 laps

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.04. 11:19:25
  • Jeffjohnson

Nero
    Naja, az lenne az ultimate biztonsági megoldás :). Szerintem hozzátartozik az F-1-hez, hogy nyitott a pilótafülke, látod a sisakokat. A technológia már sok éve adott, tehát nem ezen múlik. Aero szempontból sokat jelenthet, teljesen új kihívás lenne, csak ha nagy a súlya a rendszernek, akkor megint csak lassulna tőle az F-1 én új pályacsúcsokat és lassabban kopó gumikat látnék inkább és olyan harcot, ahol a védekező fél 1-nél többször is irányt válthat....
  • nearo
    na és akkor ki is lehetne venni a pilótát, mert úgyse látod bent van e :D
  • G_ArchAngel #157433
    Elvileg open wheel, nem open cockpit :D
  • Jeffjohnson
    Meg ha felborul, akkor bent ragadhat a pilóta. Némileg az F-1 elvesztené az identitását mert már nem lenne nyitott karosszériás sorozat. Viszont kinézetre jobb lenne. Csak már nem látnánk a pilóta sisakját, ha színezett az üveg.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.04. 10:46:43
  • G_ArchAngel #157431
    Az eső eddig is esett.
    Nagy sebességnél szerencsés esetben a légáramlat az orr és első szárnyak felől eltolja, lassabb szakaszokon, kanyarokban meg a sisak lett vizes, amin van lepergető bevonat, de az sem jelent sokat.
    A vadászgépszerű buborék ugyanígy működne, ami viszont változna:
    - teljesen újra kellene gondolni a zárt fülke miatt az aerodinamikát - ez lehet jó és rossz is
    - lényegesen nehezebb - ez mindenképp negatívum
    - ha törhetetlen az üveg/műanyag, akkor tűz esetén gondot is okozhat, ha nem válik le - ez negatívum
    - védi a pilótát a kisebb törmeléktől - lásd Massa esete
    - HUD - ez mindenképp pozitívum lenne, mert sokkal több információ jelenhetne meg és látványosabban, azaz nem lehet azt mondani, hogy nem látta a zászló színét

Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2016.03.04. 10:09:09
  • nearo
    Hát a kép alapján pont onnan takar, ahova egyébként se kell figyelni. Ez a sisakkamera hol van? Sisak tetején? mert akkor a pilóta még mélyebbről látja.
  • Jeffjohnson
    Nekem sem az a bajom vele, hogy fejlesztik a biztonságot.
  • benőmenő
    Raikkönennek sem tetszett, majd ment egy próbakört, ami után azt mondta rendben van.
    Hami még nem próbálta és főleg a kinézetet kritizálja meg az esetleges további súlynövelést.
  • Jeffjohnson
    Az, hogy kitakar tény. Hamiltonnak se terszik, akkor mostmost ő is fotelszagértő? Mint mondjuk te...
  • Hasselhoff72
  • Hasselhoff72
    Ja tök jó:DDD
  • Hasselhoff72
    Ki nem törlöm:) De mondjuk ez max 1 centi szemből:) Lényeg én pl. nézni sem fogom jövőre ha ez a fos fent lesz, utobbi időben eleve rezgett a léc akkora szar, tudom mindenki leszarja hogy nem nézem de szerintem sokan lesznek így.
  • benőmenő
    Ahogy egy híres ember mondta: "az ellen nem véd". Ahogy a 250G ellen kb. semmi sem. Ahhoz már durva kasztni kéne, ami elnyeli az erőket és kevésbé drasztikus legyen a lassulás. Namost ez open wheelben hogy nézne ki? A traktor ellen hozták a virtuális safety cart.
    A "tangapapucs" a nagyobb leszakadó alkatrészek ellen jó, mint pl. a repkedő kerekek, amik a több éve érvényben lévő rögzítési szabályok után (redbull nem egyszer dorgálva/büntetve volt miatta) is leszakadnak.
  • Hasselhoff72
    Azt hogy kitakar a látótérből az tény nem vita tárgya:DDDDD Ott van egy kibaszott nagydarab acél vagy szénszál tök mindegy micsoda legalább 3-4 centi vastag... reggel amikor mész a kis autóddal rakj már a fejed elé egy 4 centi vastag papír lapot mondjuk 30 centire aztán nyomjad a baromságot hogy nem takar ki...

Nem kell bele ülni az autóba aki fosik, ezek régen hősök voltak most meg puhapöcs brittnyk mint ez a rosberg gyerek a legnagyobb támogató egy fos... Régen felnéztek a nagy harcosokra ugye?? Ma felnézel a drónpilótákra..... Amit totti itt meg művel forumozás címszó alatt az a régi szép időket idézi no comment...
  • mcmoha
    Ne marjátok egymást, hiszen még a versenyzők se értenek eggyet.

• SzocsA
    Az a kapszulás plexis megoldás mennyivel lenne jobb? Ha esik az eső mit látnának? Menj úgy autóval szakadó esőben, hogy nem használod az ablaktörlőd.
    300 km/h tempónál nehézkes lenne megoldani az ablak törlését. És olyan időben be is párásodhat az üveg vagy a plexi.

Szerintem csinálhatnak akármilyen anyagból a pilótafülkére akármilyen védőeszközt, akkor is lesz majd olyan balszerencsés helyzet, ami a pilóta halálát okozhatja. Ha úgy borul fel a kocsival, hogy a pálya szélén a korlát vagy valamilyen tárgy olyan szögben találja el azt a védőberendezést ahol simán át tudja bökni vagy eltörni. Értitek, hogy mit akarok mondani.
    Bianchi balesete is mekkora balszerencse volt. Pont úgy találta telibe a traktor hátulját, hogy alá tudott menni. A hirtelen lassulás ellen semmi nem véd. Ezt soha a büdös életbe nem fogják tudni kiküszöbölni.

Ha ez a félköríves valami fent lett volna Bianchi balesetén a kocsikon, mennyit védett volna a gyereken? Kibírta volna ezt az ütést és a traktor nem veri telibe a fejét? vagy esetleg eltörik és pont belefúródik a sisakon keresztül a fejébe?

Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.03.04. 00:55:38
  • Stockbauer33 #157419
  • Totti5
  • HTS s3rg1nh00
    az a lényeg,hogy te otthon mint fotelszagértő megmondtad hogy kitakar a látótérből,le van szarva mit mond aki vezeti az autót.ha jól emlékszem akkor nem te vagy akit bármelyik hétvégén megölhet egy szerencsétlenség,szóval ahelyett hogy az elmúlt 30 hsz felét végigfröcsögted,kereshetnél valami más elfoglaltságot...
  • Master91

• Stockbauer33 #157415
  • Stockbauer33 #157414
    http://www.f1vilag.hu/hirek/raikkonen-megfutotta-eloszezon-eddigi-legjobbjat
  • Jeffjohnson
    Te jobb ha nem is teszed....
  • Jeffjohnson
    Kanyarban a nehézségi erő ellenkező irányba nyomja a pilóta fejét.

Részemről elmondtam a véleményem, felesleges ezen tovább vitatkozni, meglátjuk mi lesz majd ha bevezetik.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:23:23
  • Totti5
    Ez nem csak az F1ről szól..., de ha nem tudod, mert nem ismered az eseményeket, más sorozatokat, akkor nincs mit beszélni.
  • Jeffjohnson
    Én ezt egy félmegoldásnak tartom. Pilóták reakcióját meg meglátjuk, azután ha már bevezették. Nem is értem miért volt fontos pont most ezt tesztelni, egyáltalán ilyen ötlettel előjönni. Massa balesetében sem segített volna.
  • Master91
  • nearo
    Ja, csak annyira átfordul a kezük, hogy átlóg a kanyar oldalára :)
    Egyébként meg ez a vécéülőke középről takar ki egy elenyészően vékony csíkot, ami kanyarban ugyanúgy nem számít, egyenesben meg nem számít. Hogy miért? Azért mert a fotelből én így gondolom. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a pilóták megvétóznák, ha annyira szar lenne.
  • Jeffjohnson
    Tudtommal ez az F-1 topic. Engem nem nagyon érdekel a többi sorozat, más pályákon, más problémákkal, más szabályokkal.
    F-1 már régóta nem az a sorozat, amit másolnak de ezt már korábban is leírtam.

Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy még mindig miért a 2004-2009-es kocsik tartják a pályacsúcsokat versenyben. Nem azt, hogy éppen melyik sorozat időmérőjét másolná az F-1.
  • Totti5
  • Totti5
    Nemár hogy te csak az F1ig látod a problémát...
  • Stockbauer33 #157404
  • Jeffjohnson
    20+ év alatt 1 halálos baleset, ami egy piszok szerencsétlen véletlen. Tényleg ez a legjobb megoldás, ami már a tesztfázisba eljutott de a legutóbbi halálos balesetet képtelen lett volna megakadályozni? Elképesztő...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:03:36
  • Jeffjohnson
    Segítek Bianchi a darustraktorral ütközve 250G-s lassulástól halt meg.

Megkérdezem újra, a papucs ettől megvéd?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:55:39