182096
  • bardocz
    Keresgéltem videókat, hogy most ha úgy áll meg ahogy mondom egyáltalán ki tudnak-e szállni, de nem találok olyat, ahol a végén ne talpra érkeznének.
  • Hasselhoff72
    Akarhogy all ettol nehezebb kiszalni ha a feje tetejen all a vas.
  • HTS s3rg1nh00
  • Totti5
  • bardocz
    Ha ugyan azt néznénk láthatnád, hogy az első kerék eléggé szerencsés helyen van, ami eléggé sokat emel az orrán, emiatt ott éppen jobb. Teljesen sík talajon viszont a keret miatt kedvezőbb szögben állna.
  • Hasselhoff72
    Ugyan azt a képet nézzük?:)
  • bardocz
    Nélküle még ennyi hely sincs kiszállni.
  • bakkerman
    Az biztos :D Sajnos :/ De meg varjuj meg az elso futamokat mit hoznak
  • Jeffjohnson
    Olyan sohasem lesz, hogy választható. 6kg körüli súlyt egyetlen pilóta sem vállalna be pluszba.
    Szerintem a jelenlegi fixen rögzített de nem láttam róla videót.
  • Christian88
    Erdekelne, ha csak egy valaszthato opcio lenne ez a gloria, hogy ki rakna fel es ki nem. Amugy ebbe be tudnak ulni igy? vagy beulnek es utana rakjak fel?
  • Jeffjohnson
    Nem könnyíti meg a kiszállást az biztos de gondolom tesztelik majd ezt is.
  • Szabi #157550
  • Jeffjohnson
    Bazz......
  • Hasselhoff72
    Egyebkent a szezonrol osszesen nem fogunk ennyit vitatkozni mint errol a szarrol:))))
  • Hasselhoff72
    Erre irtam en is:)) a postod mellett probaltam ervelni:)))
  • Laceee
    mi-van-akkor-ha-egy-haloval-felszerelt-f1-es-auto-felborul
  • Stockbauer33 #157545
    ????

Már pár napja dobtam egy hátast mikor az edzés eredmények után olyat irt a szakértő hogy mindjárt felhuzza az overált meg a bukót és jobbat megy mint egy bajnok de a tied se piti

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.05. 17:39:10
  • Jeffjohnson
    Én ilyet nem mondtam egy szóval se, mindössze az álszent gondolkodásmód nem tetszett. Sehol se mondtam, hogy az F-1-nek éhezőkre kell költeni de ha megtalálod ezt a mondatomban, akkor szólj mert én sehol sem látom.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.05. 17:12:18
  • Totti5
    Igen, fordítva van, az ülés része, ami ha elmozdulna erőhatás következtében akkor a pilótát ne fogja meg az üléstől független rögzítés.
  • Hasselhoff72
    Budos eletben nem volt az ules tartozekanade mindegy:)
  • Hasselhoff72
    Igen mert ennyi erovel mennyi ehezot lehetne etetni az F1 kolcsegvetesebol, most mekkora kocsogok ok meg autokaznak. Nem hogy mentenek az embereket na hagyjuk mar...
  • Totti5
    Mit szeretnél mondani?

Rallyban is folyamatosan napirenden van a biztonság. Kísérletezések pl ütéselnyelő hab, új fajta biztonsági öv kifejlesztése ami nem az ülés tartozéka, hanem egy független rögzítés.

Jean Todt folyamatosan sürgeti a dolgokat a rallyban is, hogy ne lehessen olyan, h nézők közé megy autó vagy pilóta sérül meg. Olvasni is kell, tájékozódni és akkor több az infó, meg az ismeret h mi folyik a világban. Ma meg lehet tenni h ezen fejlesszenek, ki kell használni minden lehetőséget.
  • repvez
    mint mondtam, az F1 nek a jövö technologiáját kéne, hogy tesztelje ami később megjelenik a civil életben is, igy kapcsolódik a kettő egymáshoz.
    Nem öncélú versengés (legalább is eddig igy volt)
    Tehát ugyan ezt megtehetnék egy tesztlaborban is,de sokkal jobb ha egy verseny széria keretében teszik és igy a nézők szórakoztatása mellett csinálják a fejlesztéseket és a bevételből szponzorálják a további fejlesztéseket.
    Csak mint látható a tesztlaborban jól működő rendszerek a valóságban összefossák magukat mint a meki honada.

Ja, hogy a rally nem szabályozott környezet igy ott minden megengedett? elég csak sárga szalaggal elkeriteni az utat meg a ézők a kanyarivhez állhatnak és megérinthetik akár a kocsit is verseny közben? ott nem kell beszüntetni semmit ha a nézők közé hajt a kocsi?

Itt csak a pilóta teszi kockára az életét egy zárt pályán megfelelő bukótérrel, mig a rallyban nincs ilyen ott letarolhat akár 10 nézőt is.
    Még is a F1et fejlesztik?
    Pedig ugyan az a FIA szervezet alá tartozik .
  • pr3cious
    Nem csak azt mondom hogy van olyan irány ami felé nem szabad elmenni pl ilyen a (majdnem) teljesen biztonságos F1 az ami a kutyát nem érdekli majd, ennyi erővel tényleg bele se üljenek az autóba.Superbike-nál nem csinálnak ekkora problémát a dologból pedig sokkal veszélyesebb. Személy szerint pedig olyan megoldást látnék szívesen ami legalább esztétikus
  • Totti5
    Rally nem szabályozott környezet. Viszont ott is a biztonságosan kijelölt pályákra törekednek és az autók biztonságát is fejlesztik folyamatosan.

Versenyzőkről van szó, szabályozott környezetben, akik milliók számára adnak elő szórakoztató műsort (és adnak el befektetőknek) nem civlekről

Munkahelyemen is arra törekszik a vállalat, hogy lehető legjobb biztonságban tudjon, és nem mondja nekem azt hogy így jártál, minek kell neked 3000 tonnás gépekkel dolgozni, ha összedarál akkor összedarál, vele jár... LOL
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.05. 15:24:32
  • Jeffjohnson
    Akkor az utcára ki ne menj és a TV-t be ne kapcsold mert emberek halnak meg naponta. Hányok ettől a kettős mércétől.

Igen, tragédia ha meghal egy versenyző de ezeket a nagy szavakat hagyjuk már, hogy az 1 is elfogadhatatlan, mikor naponta halnak meg nevetséges okok miatt, akár csak az országunkban is emberek.... ne legyünk már ennyire álszentek.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.05. 15:21:05
  • repvez
    Mégcsak annyit hozzátéve a biztonság kérdéséhez, Kubica balesete után let valami módosítás a rally autók kasztnián,hogy ne tudjon keresztül menni a szalag korlát? vagy a szalagkorlátokon modositotak?
    Nem tudok róla, pedig mind a kettő modositás minden civil életét biztonságosabbá tenné és civil sokkal több hall meg balesetben mint versenyző.
    ÉS nem hiszem,hogy a tangapapucs bekerülne a közúti autókba.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.05. 15:19:17
  • Totti5
    Nézem ( 99%ban lehetőleg élőben, minden versenyt ) a MotoGP, SBK, Dakar, WRC, Indycar, F1, GP2, Porsche Cup, Lemans, hébe-hóba Nascar. Sajnos túl sok tragédiát láttam még ebben a modern érában is, hogy ennyire félvállról vegyem a dolgokat. Az 1 is túl sok és elfogadhatatlan.
  • nearo
    tényleg hagyjuk
  • Hasselhoff72
    Ja a MotoGP-ben is rakjunk valami rácsot a motorok köré:DDD Meg kis oldalkereket:D
  • Hasselhoff72
    Én nem tehet róla hogy egy egyszerű példát sem tudsz a helyén kezelni? Ez a te problémád:)
  • nearo
    igen, eléggé agyrém érvelés a buborék a boxba meg a műlesiklásba... a vécécsésze egyáltalán nem ez a kategória
  • Hasselhoff72
    Egyébként hagyjuk mert meddő a vita:)
  • Hasselhoff72
    Amiket felsoroltál már lényegében ki irtották az F1-ből, ti meg állva tapsoltok:DDD
    Egyébként süt rólad hogy fogalmad sincs az adrenalin sportokról:))
  • Hasselhoff72
    Neked agyrém amivel én érvelek? ?DD Olvasd már el a kommentedet aztán gondolkodj el... Ja és élvezd a csodálatos flipflop papucsos F1-et
    Meg adjatok már be valami buborékos módosítást az óriás műlesiklásra is mert roppant veszelyes:)

ui: vágjuk már ki a fákat Finnországban:)) VB-s rally mezőny fosik hogy berepülnek a fák közé amikor 45 métert repülnek:DDD
    Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.03.05. 15:00:29
  • nearo
    Engedjük szabadjára a pilótákat meg a mérnököket. Vegyünk ki minden szabályzást, ne legyen kötelező semmi. Aki hajlandó beülni az autóba sisak nélkül rövidgatyában, mert ezek is tizedeket jelentenek, az versenyezhet úgy is. Na ő aztán tényleg igazi hős lesz.
    Felesleges a további vita, az előző kommentemben említett határ nekem jóval messzebb van, mint neked, úgyse fogunk egyetérteni. Nekem agyrém amivel te érvelsz, neked agyrém, amit én mondok.
  • Totti5
    Azért ülnek be a versenyautóba mert élvezik a sebességet, kihívást, harcot, versengést, a munkájukat és profin csinálják. A veszély mindig ott lebeg a pilóták, nézők, kiszolgáló személyzetek ( boxutca, pályabíró ) feje felett. Veszélyek folyamatos csökkentése pedig a felügyelő szervezet F1 esetében az FIA feladata és kötelessége, biztosítása, fejlesztése.

Pilótának is van élete, szülei, családja, gyermeke. Ezek nem orosz rulettezni ülnek be az autóba, hanem versenyezni és onnen másfél óra után elfáradva kiszálva ünnepelni vagy éppen mérgelődni.
  • Hasselhoff72
    Aham nem igazán kapcsolódik (volt ott Laudanak más baja is) de vegyük ide a tökös gyerek meg világbajnok lett:DD De mindegyik a sebességet választaná amelyik nem az nem autóversenyző, vagy olyan másodhegedűs mint brittney.
  • Hasselhoff72
    Csak ez nem egy gyerek a milliárdból hanem az autóversenyzés csúcsa, aki fosik nem akarjon millió dollárokért itt versenyezni!
    Elmegy könyvtárosnak és nem esik baja...
  • nearo
    Lehet, hogy tényleg nem. Egyébként szerintem is van az a szint, ami már túlzás lenne, csak számomra máshol van az a szint. Ebben nem értünk egyet.