182096
  • oneal1
    Viszont az latszik a falhoz erkezes elott hogy pont a soder agy fogott meg hatalmas lenduletet mikor beleakadt az auto hatulja
  • Master91
    Bizony. Kereke is leszakadt, gurult tovabb. Pont Totti beszelte valalivel nemreg hogy miert nem jo a soder agy. Na ezert.

• zaki
    Azert az nem semmi, hogy sertetlenul meguszta Alonso, nem semmi mekkorat esett.
  • Master91
    Ez egy korrekt esés volt
  • SzocsA
    Na ezért már megérte felkelni :D
    Verstappent sem tudja megelőzni.
  • oneal1
    Kiváncsi vagyok hogy most Lajoska hogy éli meg amit Rozitól kapott a rajtnál :D
  • SzocsA
    Apa kezdődik, kezdődik, kezdődik :D
  • Totti5
    Gábor Wéber
    9 mins ·

Végsebességek az időmérőről, ami egyértelmű képet rajzol a motorok idei erősorrendjéről.
    Mivel azonban az autók beállításai is befolyásolják az elérhető végsebességet, így valamivel pontosabb képet kapunk, ha átlagoljuk az összes egyforma motorral hajtott autó tempóját. Ez alapján így fest a sorrend:

Mercedes: 327,65 km/ó
    Ferrari: 324,33 km/ó (csak a 2016-os erőforrás)
    Renault: 320,6 km/ó
    Honda: 320,3 km/ó
    Ferrari 2015: 320,25 km/ó (csak a Toro Rosso)

Érdekességképpen a tavalyi átlagok:

Mercedes: 325,87 km/ó
    Ferrari: 325,35 km/ó
    Renault: 317,12 km/ó
    Honda: 312,65 km/ó

Jól látszik, hogy az élen nincs nagy változás, a Ferrarit is inkább a nagyobb leszorítóerő lassítja vissza átlagban, mint ahogy a Toro Rosso meredekebb szárnyállásai is lefelé húzzák a tavalyi Ferrari motor mutatóját. A Renault és a Honda viszont nagyjából egy szintre kerültek, de továbbra is komoly a lemaradásuk.
  • repvez
    hát nem tudom,nekem ez fura.Ez olyan mintha a munkahelyeden csak a főnöködet büntetnek ha hibázol,de téged nem.
    Mennyire hatna meg hogy legközelebb ne csinálj ilyet? Forditott helyzetben a főnőköd nem biztos hogy ennek olyan nagyon örülne.

Értem ,hogy egy csapat és mindenki azért dolgozik,hogy a legjobbak legyenek ,de amikor bejön egy hiba akkor csak a pilótát büntetik,még ha csak közvetetten is ha a csapat hibája miatt hátrasorolják a rajtrácson.

Engem marhára dühítene,hogy maximumot kihozom magamból és mondjuk a Gizike az adminisztrátor 2 perccel később faxolta a FIA-nak az adatokat és ezért oda amiért küzdöttem.
  • Magnum PI
    Sokkal szélesebbek idén a gumik.
  • lac coo
    Hát pedig ez ilyen, minden egyes ember a versenyzés miatt dolgozik a csapatban, ez a profil ,ezzel kell büntetni őket.
  • HTS s3rg1nh00
    azért az elég kemény,hogy a 2011es befújt diffúzoros korszakból való pole időtől masszív 3 tizedre volt a mai Hamilton kör.
  • desigo
    Mire számítotok a holnapi versenyen?
    Mercik ellépnek aztán?
  • Count Adyn
    Az a tipikus "nem vele vagyok" nézés mikor egy ismerősöd fullba tolja kretént:D
  • RatBaG #157708
    Sebastian Vettel's reaction as he watches Lewis Hamilton climbing on the Safety Car
  • Totti5
    "Mert nem hinném,hogy más beállítássokkal mentek volna"

Versenyfelügyelet sem a hitre épít.
  • Stockbauer33 #157706
    Az F1-es csapatfőnökök már holnap összeülnek, hogy döntés hozzanak a katasztrofális időmérőedzés szabályainak megváltoztatására, már a következő a Bahreini Nagydíjra. Reméljük okos döntés születik.

• repvez
    Mert engem marhára tudna düiteni ha olyan dologért büntetnének amit nem én követtem el vagy nincs közvetlenül hatása a versenyre.
    Most azért mert egy papírt nem adott le valaki az nehogy a versenyző gondja legyen.
    Legközelebb azért is megbüntetik,mert valaki a csapatból kesztyű nélkül teszi fel a paplant pedig a szabályzatban az van,hogy kötelező kesztyűben?
    Mert nem hinném,hogy más beállítássokkal mentek volna és ezért nem adták le az adatokat.vagy ha igen és kiderül az már jogos büntetés,de csak azért mert az adminisztrációval megcsúsztak azért nem
  • lac coo
    Csapatban van a versenyző is, a fő cél a fő ok hogy ott van mindenki ,az a versenyzés..még szép, hogy ezzel büntetik !
    Vagy mit kellene, a postahordó asszisztenst kukoricára térdeltetni ? :)
  • Papa01 #157703
    Hú, ez de szar volt.
  • nearo
    Az egykörös rendszer anno elég hamar megbukott... remélem ez a mostani is meg fog.

Jó ez a q1 q2 q3 cucc, mert a nagycsapatoknak is legalább háromszor ki kell menni, és a mozgó úttorlaszok is eltűnnek a végére. A régi egyben egy órás 12 körös rendszert annyira nem sírom vissza.
  • nearo
    tetszik a rönó sárgája :)
  • Totti5
    Pár perc...
  • Rage47
    vajon mikor ismétlik legközelebb?
  • Christian88
    úgy döntötöttek ezt inkább nem is ismétlik az m4-en?
  • passatgt
    Szerintem az is jó ötlet lenne, amit eredetileg akart bernie: időmérő ugyanannyi pontot ér, mint a verseny, csak az első tíz fordítva indul a versenyen. Így nem lenne az, hogy a 10. helyre próbál kvalifikálni valaki, mert ugyanannyi pontot tud szerezni ha ott első lesz, mint a versenyen. Lényegében 2 verseny lenne mint a wtcc-ben.
  • Alexease
    A legjobb idomero "lebonyolitas": az idomero elott minden pilotanak kisorsolnak egy autot a mezonybol; olyan gumival es annyit megy, amennyit akar; a versenyen onnan rajtol ahol az idomeron vegzett, de a "sajat" autojaval indulhat:)

Es meg lenne sok hasznos otletem:)
  • Totti5
    Írtad hogy "lehet". Pontosan, ezért vannak a szabályok, hogy előre ki lehessen venni a képletből a "lehet" szót. Le kell adni a paramétereket időben és nem mehet senki az autó közelébe sem, amikor tilos. Aki ezt betartja annak semmi gondja, aki nem az büntetést kap. Ha 10 csapat be tudja tartani a 11.nek is be kell tudnia.

"csapatnak megszabni a minimális körszámot amit futnia kell"

Na ez egy se eleje se farka szabály lenne ebben a formában. Még 5 kikötés minimum kell aminek eleget KELL tennie ilyen esetben h legyen is értelme, vagyis szabályt kell rá hozni, nem is 1et.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.19. 13:12:49
  • Jeffjohnson
    "Adjanak egy 234 helyes rajtbüntetést.." Ilyen szabály már nincs, pont tavaly változtattak menet közben a Mclaren sorozatos büntetései miatt.
  • repvez
    Megint miért a versenyzőt büntetik vagy a csapatot olyan szinten ,hogy befolyásolja a versenyt, büntessék meg azt a csapattagot akinek a felelőssége lett volna ezt a papírt leadni a FIA felé.

Ugyan ilyen faszság amit a force india kapott,hogy azért levontak tőlük egy extra túlórás időszakot ,mert egy szerelő előbb ért ki a pályára.Lehet,hogy a kocsi közelében sem volt, mert egyedül mit kezdet volna vele. Ez mennyiben befolyásolta volna többieket.
    Simán lezavarhatták volna annyival,hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő vagy egy minimális pénz bünti,de nem hogy elveszik a lehetőséget arra,hogy egy összetört autót össze tudjanak rakni másnapra.

az időmérőre még annyit, hogy igen a jelenlegi helyzetben ez lenne,hogyha egy óráig kereshetik a leggyorsabb kört,mert most spórolni kell, de mondjuk ha az egyik szabadedzést eltörölnék akkor lehet többen kinn lennének,hogy megtalálják a jó beállításra a versenyre is.
    Meg csak annyi kéne,hogy minden csapatnak megszabni a minimális körszámot amit futnia kell.ÉS máris megoldott,hogy mindig legyen autó a pályán.
  • Totti5
    Ez tiszta ügy...
  • Dietrich
    Bajba kerülhet a Williams és versenyzője, Valtteri Bottas az Ausztrál Nagydíj időmérője után. A grove-iak mulasztottak.

Miközben Felipe Massa a hatodik rajthelyre kvalifikálta magát Melbourne-ben, csapattársa, Valtteri Bottas már a Q3-ba sem jutott be – csak a 11. helyen zárt. A finn számára azonban még nagyobb fejtörést okozhat, hogy az FIA a kvalifikáció után vizsgálatot indított csapata ellen.
    A szövetség által kiadott dokumentum szerint a Williams elmulasztotta leadni az FIA-nak a 77-es rajtszámú autója pontos felfüggesztés-beállítási adatait az előtt, hogy elhagyta a boxutcát, ezzel pedig vétett a sportszabályzat 34.1-es pontja ellen. A szövetség a versenybíróság elé terjesztette az ügyet, és amennyiben a csapat képviselői nem szolgálnak megfelelő magyarázattal, a versenyző büntetésre számíthat

Adjanak egy 234 helyes rajtbüntetést..kb. ez való reagálásnak a jelenlegi F1-nek ahová süllyedt...
  • Dietrich
    Kíváncsi vagyok képesek arra mint más szériáknál, ha kihoznak egy új szabályt vagy kvalis rendszert és az nem válik be (konkrétan úgy szar ahogy van) képesek a következő versenyre változtatni ezen vagy inkább szenvedje a többi 20 helyszínen is végig ezt a fost a világ. ;)
  • lac coo
    Igy van, azt ki kellene zarni, hogy valaki egyszeruen el sem indul q3-ban.
    A Ferrari meg most kicsit eges, jatszottak a nagy halalt, de hat tobb nem volt az autoban, ertelme nem volt kinntmaradni...Igazabol ha megint megalazoan eros lesz a Mercedes, akkor barmit varialhatnak, ertelmetlenul, eselytelenul senki nem fog korozgetni, se igy se ugy .
  • Totti5
    Nekem az 1 kör / autó / pálya tetszett. Mindenkit láttam!!, minden kör érdekes volt. Stílusok, hibák, nyomás. Persze a 3 körös megoldás teljesen jó lett, itt csak a gumikkal kellene foglalkozni. Miből mennyit adni, hogy a pilóta a pályán legyen.
  • lac coo
    Abban mi volt a jo, fel oraig alig lehetett autot latni. A gyorsakat pedig kb ketszer tiz percig, elejen ment egy kort, hogy biztos legyen mert ideje, aztan a vegen kijott tiz percre az igazi korere, mikor is mar kimondatlanul nem illett a lassabbaknak a palyan lenni.
  • szabii98
    "
    A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda már Ausztrália előtt butaságnak nevezte az időmérős rendszert, s arról is beszélt, félig-meddig kényszerből mondtak rá végül igent. Az osztrák a Sky Sportsnak most részletesebben is elmesélte, mi zajlott a háttérben. „A Stratégiai Csoportban ezúttal is két emberünk ülhetett asztalhoz. Toto képviselte a csapatot, én is ott lehettem, de Bernie azt mondta: jöhetsz, csak hallgass, mert én leszek a titkár. Emiatt én nem szavaztam. Azonban nyilvánvaló, hogy amikor elfogadták ezt a javaslatot, még nem ismertünk minden részletet. Aztán később összeültek a csapatmenedzserek Charlie Whitinggal, és ekkor derült ki, hogy mennyi probléma lehet vele. Akik szavaztak, ezután már ellene voltak, mint a Ferrari. Viszont azok a csapatfőnökök, akik panaszkodtak amiatt, hogy ez nem fog működni, az újabb szavazáson mellette voltak. Hiba volt. Most mihamarabb össze kell ülnünk és változtatnunk Bahreinre. Az ember hibázhat – de ez egy nagy hiba volt.”
    m4sport.hu
  • AnuluWork #157685
    Ez nekik túl egyszerű lenne, még ha több ideig is volt így, mint a legutóbbi kieséses rendszer. Roppant fakság ez a mostani, de a kiesésestől is hánytam.

Csináljanak egy időmérő gumit, mint régen volt, vagy a leglágyabból hozzanak korlátlant, és 60 perce van mindenkinek, hogy megfussa a legjobb idejét. Aztán csókolom. A médiának is jó lenne, a versenyzőknek is. Ennél jobbat ami anno volt úgy sem lehet kitalálni.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.03.19. 10:09:37
  • benőmenő
    A 2. kép gyönyörűen összefoglalta. :D
  • Totti5