182096
  • Dietrich
    mindig a remény minden évben az első futam után. ;)
  • bakkerman
    Jó futam volt,rosszabbra számítottam,de azért Melbourneben mindig történik valami! :D Rosbergnek gratula,rutinból azért ő is letudja hozni ezeket a futamokat,kemény volt Lajossal,és bejött neki ma. Vettelnek elszúrták a taktikáját,a 2. hely bőven meg lett volna,így csak 3. lett. Lajos kihozta a lehető legtöbbet az elszúrt rajtja után a futamból,és ha nincs a beragadása a holland mögé akkor ez egy stabil 2, hely lett volna,így azért a végére meleg volt a pite,és kellett Vettel hibája,hogy ne előzze meg! Raikkonen meg...hát mit mondjak,nem lepett meg hogy összeszarta magát pont az ő autója. Bottassal mi lett egyébként? Nagyon gyenge helyen futott be,képernyőn se láttam egész futamon :O Grosjeannak maxi respekt,szenzációs ez a 6. hely! Remélem jók lesznek mindenhol,és visznek egy kis színt az amúgy se unalmas középcsapatok versengésébe! A Torro Rossok idén is jók lesznek ez látszott,de azt érzem hogy a két fiatal tapasztalatlansága miatt buktak tavaly is komoly pontokat (hiába volt Maxnak két 4. helye),mert maga az autó az nagyon jó,de fejben még van hova fejlődnie mindkettejüknek,és akkor Verstappen óriási pilóta lesz,remélem :)
  • Papa01 #157760
    Én Palik stílusát nem kedveltem, de kinek mi tetszik. :)
  • Alexease
    Kommentatorban nem sok valasztas van (egyelore). Kicsit lazabbra, szelossebbre, poenosabbra veszik (osszehasonlitasnak: #157755), de azert Weber hozza a kello szakmai reszt is. A regi Palik felallas inkabb csak show musor volt;) Persze annak is vannak elonyei, foleg egy unalmas es kiszamithato futamon:D

Szakkommentatrobol talan evek mulva M. Norbi. Kiss Norbi es Kiss Pal annyira nem. Bar mostanaban Michelisz kicsit terjengos;) Bar ez meg nagyon messze van, o meg eleg aktiv, szerencsere van mit "csinalnia", Webernek annyira "nem", ha nem mutyizzak el a kozvetitest, akkor Weber maradhat meg jonehany tiz evig is;)
    "Szerencsere" nincs benne akkora penz, es mar utazgatas sincs, hogy valakinek szemet szurjon a lehetoseg. Persze ha valakinek "megtetszik", attol meg lenyulhatja, elkolthetnek ra 10x ennyit (csaladi-barati korutazasok a vilagban, egesz evben), es lehet gagyi a kozvetites is.
  • Papa01 #157758
    Tetszett a futam. :) Az pedig külön öröm, hogy maradt a megszokott kommentátori felállás.
  • benőmenő
    Soha unalmasabb nyitófutamot!
    Alonso nagyot bukott, a Ferrari pedig erőteljesen idézte a Domenicali-érát.
    Haas 6., Meki-Honda 14...
  • Alexease

• Alexease
    A baleset magyarul (M4) es angolul (NBC), HD nem kameras:)

forma-1-ausztral-nagydij-futam_m4-sport-hd_2016_03_20_06_33_15.wtv
    fernando_alonso_walks_away_from_devastating_wreck_at_australian_grand_prix.720%5B1%5D.mp4
  • repvez
    Ez a gumiszabály talán jó lesz, a régivel az volt a baj, hogy a 2 fajta gumival tudták az ellenfelek,hogy mit választhat a másik. Így ahogy láttuk is egy kicsit megkavarja a dolgokat.

Az egy kicsit érdekes,hogy mindig csak a Kiminek van műszaki gondja,mikor elvileg ugyan olyan felszereltségű minden és az első versenyen még talán a használat is egyforma.

A bukóterek meg ha most ott beton van akkor sokkal nagyobbat esik ,mert annak nincs tompítása amikor földet ér a kasztni.
    És még ha betonos is és nem dobja meg akkor is kerék nélkül nem fog tudni fékezni, a sóderen meg elül az autó sokkal jobban lassít mint a betonon hason csúszva.
    Az egyetlen baj a sóderrel,hogy a kavicsok repkednek ide oda és azért 200nál ha betéved egy két darab az overál részre ott nem védi meg,hogy komolyan megüsse a pilótát.
  • SzocsA
  • SzocsA
    És nem szakadt le a kerék csak a gumi esett le róla a felniről és az repült tovább nézd csak meg.
  • Totti5
  • Botond #157750
    Kevered Rai-al, akkora pechje csak neki lehet, hogy rálő a halálcsillag.
  • Totti5
  • Master91
    Es mivan ha kozbe halalcsillagal a Csaszar ratuzel?
    Sportban nallam nincs ha. Feldobta a soder,hatalmas eses,eszmeletlen hogy nincs baja
  • Totti5
    Ha pedig fejjel esik neki ( vagy átesik ) a betonfalnak akkor baj is lehetett volna. Szerencséje volt, jól állt be a sóderbe ami megpörgette ( de jó nagy rántást kapott így is ) és elnyelte az energiát.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.20. 08:21:53
  • Totti5
    Izgalmas évkezdet volt. Jó az új gumiszabály. Grosjean-Haas erős Toro Rosso, erős RedBull. Jó lesz ez.
  • szabii98
    Hát igen, nem váltottak taktikát, azthitték összejöhet. Ne felejtsük el hogy ha Kimi nem esik ki akkor még jóideig ott tud lenni Vettel mögött.
  • SzocsA
    Ja és mi lett volna akkor ha ilyen zárt üveges pilótafülke van rajta és kigyullad a kocsi?
  • Botond #157743
    Én is így látom, hogy ha beton van, akkor meghalt volna kb akkora erővel csapódik be.
  • SzocsA
    de bezzeg a merci majdnem utolérte médiummal, mikor superlágyon volt.
    Ez a taktika akkor lett volna jó, ha nincs SC.
  • szabii98
    Nem lett volna meg a tempó, és ha már ígyis-úgyis 2 kiállás, akkor a szuperlágy-lágy jobb opció mint a medium-szuperlágy szerintem
  • SzocsA
    Hát szerintem meg ha nem lett volna ott sóderágy akkor sokkal nagyobb erővel csapódott volna a falnak. Ha le lett volna aszfaltozva a bukótér, hogy fékezett volna mind a 4 kitört kerékkel?
    Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.03.20. 08:13:31
  • SzocsA
    De mikor piros zászló volt miért nem cserélték le a gumikat médiumra? és a végén meg visszarakhatta volna a superlágyat?
  • Master91
    Erobol meg oldottak volna sztem, mercedes jo rajtjanal mar neccesen, de ha nincs sc szerintem Vettel 1#
  • szabii98
    Ferrarikat sajnálom..talán ha nincs SC.
    Na majd Bahreinben:)
  • Hasselhoff72
    De nalam a nils holgerson megy a tv- ben itt stockholm mellett:))
  • Master91
    Az. A peches Rai. Johelyen van,stabilan megy, erre megint technikai pech.
  • Alexease
    Mar 4-5000Ft-ert lehet kulsos, kicsi, USB-s DVB tunert kapni (HD, H264), ingyen HD minosegben jon az F1. Persze 5E Ft, de jobb mint stream-ekkel szenvedni.
  • Hasselhoff72
    Nekem a mediaklik-es M4 stream megy
  • Masakari
    tökmind1 milyen stream. bár angolt prefereálom a magyar kommentátorok töketlensége miatt
  • Masakari
    Köszi. Te be vagy regelve? fél képernyő le van nekem blokkolva..:/
  • Hasselhoff72
    Mtva stream nem jo?
  • G_ArchAngel #157729
    link
  • Botond #157728
    Ez a poroltós jelenet? :)
  • Masakari
    Valami élő link valaki?
    GP-live oldalra nincsenek kirakva a megszokott elérhetőségek....
  • Hasselhoff72
    Szerintem a fu es betonfal is zavaro mert mar azon romma torte magat, szoval javaslom a oriasi kocka aszfaltot es a kretaval rarajzolt palyat, nezoter sem kell tv-n majd nezik:)
  • Master91
    Hatbazd...
  • Hasselhoff72
    Guti:)
  • Hasselhoff72
    Gitinal meg tol jo volt a soder errol ennyit..