182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#157802 mótvá?
http://gp-live.hu/f1-hirek/a-mclaren-honda-jobb-filmet-csinalt-mint-a-halalos-iramban-ime/ -
#157801 nem ő öreg,Vettel túl fiatal mellette :DD -
#157800 az egész gumi szett (semmi, pacsizni akar sztem) -
#157799 Milyen öreg már SWARCI, mi van a kezében? -
Stockbauer33 #157798 -
#157797 kétszer kellett megnézzem hogy összerakjam, de meglett :)
nem tetszik egyébként, mármint ez a vonalvezetés -
#157796 -
Stockbauer33 #157795 -
#157794 kigyulladt a pizzasütő ahogy szujóék mondták:DD -
#157793 Valahol olvastam, hogy a turbó ment tönkre. Nem nagyon részletezték. -
G_ArchAngel #157792 Csak en nem találom mi történt Raikkonen autójával vagy nem hoztak nyilvánosságra? -
#157791 Force India elküldte ezt a polos csávót, most a Haasnál mutogatja magát :D -
#157790 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
zseniális de egyben nagyon szomorú is ez a kép...
-
#157789 Hatalmas :) -
#157788 -
#157787 -
Lebowski #157786
-
#157785 http://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2016/3/Race_highlights_-_Australia_2016.html -
#157784 Nagy szerencséje volt ez tény és való. Pont az jutott eszembe, hogy 20 évvel ezelőtt az ilyen balesetben biztosan meghalt volna a pilóta. Amúgy az az érzésem, hogy a Honda idén sem lesz valami nagy szám. -
#157783 -
SzocsA #157782 De mi lett volna ha nem lett volna a SC? ugyanennyit faragott volna Rosberg a hátrányából?
Mennyivel ment Vettel elől, meg ha nem esik ki Kimi?
De így is majdnem jó lett hiszen utolérte Hamit, csak megelőzni nem tudta volna mivel erősebb a motorja.
Meg mindkettőnek elkoptak a gumijai. -
#157781 Gábor Wéber
Just now ·
Gumistratégiák és kerékcserék időtartama a mai versenyről.
A Ferrari egyszerűen nem hitte el, hogy a közepes keverék így működhet, miközben többen is 40 kör körül mentek vele a mezőnyből. Az első körben defektet kapó Magnussen pedig egyenesen 56-ot!
A ragaszkodás az eredeti elképzelésükhöz persze részben érthető volt, hiszen egész hétvégén nem mentek a közepesekkel, és számukra eddig kevésbé volt ideális versenygumi, mint a lágyabbak. Ami pedig igazán vakvágányra terelte őket az Rosberg első kiállása utáni lágy gumis körei, aminél Vettel sokkal gyorsabb volt a piros zászlóig tartó körökben (átlagban 1,33 mp-cel), így arra számítottak, hogy az újraindítást követően még nagyobb tempóval lép le a közepes keverékre váltó Mercedes elöl.
Ehhez képest annyi történt, hogy a magasabb működési hőmérséklet igénylő lágy keverék az első két kör után elkezdett szemcsésedni szinte mindenkinél, ami a teljes verseny köridejeiből tisztán látszik, és a tisztulási fázisba már éppen nem ért bele Rosberg Alonso balesetéig. A Ferrari pedig csak a szuperlágyakon ment addig, így nem volt pontos képe a dologról, kockáztatni pedig az akkori infók birtokában nem akartak.
A közepesek viszont tökéletesen melegedtek és kapásból konstans és gyors tempót lehetett velük autózni, ráadásul ez a keverék a
Mercedesnek az átlagosnál jobban feküdt eddig is. Ennek fényében azért érthetetlen, hogy legalább az egyik autóval nem próbáltak meg reagálni minden eshetőségre, de valójában ez is a rossz helyzetfelismerésük miatti magabiztosság számlájára írható: egyszerűen hittek benne, hogy Raikkönen is meg fogja szorongatni Rosberget a szuperlágyakkal, így két legyet üthetnek egy csapásra. Az elgondolás első blikkre működőképesnek tűnhetett, de ezúttal nagyon mellényúltak.
Sok szempontból érdekes futam volt a mai szezonnyitó, taktikai oldalról pedig kifejezetten tanulságos; valószínűleg hosszúra nyúlt ma a
Ferrarinál a verseny utáni briefing. -
#157780 -
#157779 Szerencsét kár vitatni, ebben az esésben simán benne volt komolyabb sérülés, de akár az is, hogy ott marad. Mázlija volt, nem is kicsi az tény. -
#157778 Ha aszfaltozott lett volna és nem sóder akkor sokkal komolyabb perec lett volna a dologból. Az nem gumifal volt,ahova bepukkant,Szujóék is mondták. A sóder felpörgette ugyan,de le is lassította,így talán nem akkora erővel pukkant be mint ha végig csúszott volna egy aszfaltozott bukón -
#157777 Mint sok esetben itt is szerencse faktor volt.
Pont olyan helyre esett ahol véget ért a gumifal és csak beton volt. Szerencsére nem esett pont rá nem esett át nem azon állt meg fejjel lefele. Sóderbe való lassulás is szerencsés volt, lehetett volna magasabban, függőleges is felrepülni stb...
Egy biztos sóder megpörgeti az autót, onnan meg már csak imádkozni lehet.
Aszfaltnál meg nekicsapódott volna a falnak. Ott a szerencse faktor az lett volna, hogy a gumiba ami elnyeli ( orral avagy oldallal ), vagy pont a betonba áll bele.
Jól alakult, mind a két esetben lehetett volna nagyobb gond akár sóder akár aszfalt van ott és mind a két esetben lehetett szerencsés is. Most az lett.
Remélhetőleg a gumifalat meghosszabítják befele. -
#157776 na azért nehogy eljussunk már oda,hogy az aszfalttal való súrlódás jobban lassította volna,mint az a két alkalom amikor szabályosan beleragadt a sóderba...igen,pörgött tőle,de ha a titánlapon szikrát hányva csúszik az nem lett volna jobb. -
#157775 mivel a crash után csak utazó volt és egy aszfaltozott bukótéren nem állt volna meg az autó csak csúszik tovább, ennél nagyobb sebességgel csapódik be.
én is a kavicságy ellen vagyok mint sokan mások, de most kívételesen az segített rajta az ütközés után. -
#157774 Valszeg meg igy is tobbe kerul, mint sok utcai auto;DD -
#157773 Souvenirnek? :o -
#157772 azé valamit még fel lehet belőle használni... -
#157771 +1
-
#157770 miért is mászott ki gyorsan? :)
▼#157767 hoz a videó.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.03.20. 12:15:15 -
#157769 Nagyon jó képek -
G_ArchAngel #157768 A roncsolodott autó a sóderágy miatt kezdett szaltózni, mert az oldala beletúrt a puha anyagba. Betonon az alján csúszott volna, a súrlódás lelassítja. Butaság a sóderágy, veszélyes, őskori megoldás. -
#157767 „Azt sem tudtam, hol vagyok, olyan messze voltam a pályától. Mondtam is magamnak: nagyon sokat repültem” – fogalmazott a spanyol. „Az autóban ülve minden annyira lassúnak tűnt. Ott repülsz, össze-vissza pattogsz, először az eget látod, aztán a földet, majd újra az eget, és azt sem tudod, hol vagy. Végig mozgásban vagy, és csak egyet szeretnél: megállni. Az autó végül megállt, és volt is egy kevés helyem ahhoz, hogy kiszálljak. Gyorsan meg is tettem, mivel anyukám is nézi a tévét, és mihamarabb jelezni akartam, hogy rendben vagyok! Igencsak nagy bukás volt.”
Alonso kiemelte, nem hibáztatja Gutiérrezt a történtek miatt. „Nem, nem hinném, hogy hibázott volna. Versenyzünk, harcolunk, amennyire csak tudunk, és próbáljuk maximálisan kihasználni a szélárnyékot. Próbáltam megelőzni őt a kanyarban, nem tudom, hogy elkésett-e, azt sem, hogy én későn mozdultam volna. Ilyenkor a hátsó szárnyat látod, nem a teljes pályát. Ez nagyon szoros, és számára is az volt, hiszen, elöl volt, és nem tudhatta, mit csinál a másik fél. Szóval mindketten annak örülünk, hogy rendben vagyunk. Az a legfontosabb, hogy most itt beszélhetek” – nyilatkozta Alonso, akinek autója olyannyira összetört, hogy erősen kérdéses, megmenthető-e az erőforrása.
„Nagyjából rendben vagyok. Kicsit fáj a térdem, mert össze-vissz pattogsz a pilótafülkében, de ettől eltekintve minden rendben. Biztosat persze csak holnap reggel mondhatok majd, amikor fölkelek… Hálás vagyok, hogy életben vagyok, hogy semmi sem történt, nincs sérülés, semmi komoly. De másodszor már arra gondoltam, mennyire bosszús vagyok, hogy nem tudtam célba érni.”
-
SzocsA #157766 Valaki Kimiről levehetné a rontást. Nincs itt olyan aki ilyennel foglalkozik? esküszöm elmegyek egy ilyen mágushoz :D -
#157765 Ez igy nehez, de tuti minden ilyen balesetet kismillio szogbol es szempont alapjan megvizsgalnak. A palyat es az az autot is.
A kavicsagy nagyreszet azert a levegoben toltotte:) De az elso fuves/kavicsos resz tuti meghatarozo volt a borulasban es repulesben. Hogy mi lassitott volna rajta tobbet, a jelenlegi kavics felakadas es repules vagy az estleg borulas nelkuli, kerek hianyaban csuszas az aszfalton, ahhoz atomfizikus kell:) A lenyeg hogy meguszta. De ami tisztan latszik, akarmilyen nagy a bukoter, igy vagy ugy, el lehet jutni a vegeig:D -
-
#157763 akármennyire fura szerintem most a kavicságy jól jött...ha az nincs nagy sebességgel vágódik a falba kitudja hogyan (szemből, oldalról vagy háttal) amitől nagyobb baja lehetett volna.