182096
  • Stockbauer33 #157842
    Button

http://gp-live.hu/f1-hirek/villeneuve-hamilton-egy-igazi-fszfej-mint-amilyen-en-is-voltam/
  • bakkerman
    gondolom SS-en volt
  • HTS s3rg1nh00
    Nico Rosberg nyerte az FP1-et,de az ideje már most 0,277s-el jobb mint a tavalyi pole!
  • Stockbauer33 #157839
  • Stockbauer33 #157838
  • repvez
    ha jól látom a 18 órás kezdést előre hozták 16:30ra? ez a valós futam kezdés vagy csak a felvezetőjé és 17kor indul a futam?
  • Stockbauer33 #157836
  • Stockbauer33 #157835
  • Totti5
    Stoffel Vandoorne lesz Alonso helyett!

„Kissé csalódott vagyok. Minden versenyző szereti a versengést, mindig versenyezni akarunk, és eléggé szomorú vagy, amikor megérkezel, és kiderül, hogy nem versenyezhetsz. De megértem és tiszteletben tartom a döntést” – nyilatkozta az egy versenyt már a múlt év elején is kihagyó kétszeres bajnok. „Az utolsó pillanatig próbáltam elérni, hogy versenyezhessek. Eléggé fájdalmas napokat töltöttem otthon, de készen álltam arra, hogy elfojtsam a fájdalmamat az autóban, hogy versenyezhessek, mert a fájdalom végső soron kontrollálható az adrenalinnal. De vannak más kockázatok is, amikre az orvosok figyelmeztettek. Megértem, hogy tekintettel kell lenni ezekre, és minimalizálni kell ezt a veszélyt.”

Légmell és bordarepedés – komolyabb sérülései is voltak

Alonso elárulta, nem úszta meg puszta karcolásokkal a melbourne-i bukását, légmelle volt (a nagy ütközés hatására levegő szorult a tüdeje és a mellhártyái közé), ami ugyan már elmúlt, de bordarepedése túl kockázatossá tette volna a versenyzést. „A múlt hét vasárnapján rendben voltam. Fájt kicsit a térdem, de semmi komoly. Az orvosok engedték, hogy elhagyjam a pályát, minden rendben is volt. Hétfőn aztán kisebb fájdalmaim voltak, de semmi komoly. Aztán visszarepültem Spanyolországba, és a fájdalom nem múlt, talán még erősödött is kicsit, ezért úgy döntöttem, megnézetem. CT-vizsgálatra mentem” – mesélte.

„Kisebb pneumothoraxom (légmell – a szerk.) volt, ezért az orvosok tanácsára otthon pihentem, mindent megtettem, hogy visszatérjek a normál kerékvágásba, és hétfőn újabb CT következett. A légmellem elmúlt, de vannak repedések a bordámon, ezért fennáll a veszélye annak, hogy vezetés közben, ahol elég sajátos testhelyzetben ülünk és nagy erők hatnak ránk, a tüdőm is sérülhet. Ez nem egy lábtörés vagy kéztörés, amelynél elviseled a fájdalmat. Itt a mellkasomról van szó, ahol vannak bizonyos szervek is, így nincs mit tenni.”
  • benőmenő
    Egész jó kis gyűjteménye a korábbi versenyeknek.
    Sajnos a Palik fanoknak ez nem opció, mert csak spanyol és angol közvetítések vannak.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.03.31. 13:15:00
  • repvez
    Alonso hivatalosan nem indul a következő versenyen. Ezek szerint mégsem múlt el olyan könnyen az a bukás :(
  • Stockbauer33 #157831
    Itt nem arról beszélünk, hogy ne tudta volna jól beállítani az autóját. Egyszerűen elképesztő érzéke volt hozzá, hogy ráérezzen a dolgokra. Mindig is igazi bajnok volt! "
  • bakkerman
    Futamon ha gázos a helyzete valamelyiknek (mint pl. Lewis első futamon) akkor feldobják egy jó hosszú etapra a Med-et :D
  • Lebowski
    Merci elég laza...
  • mcmoha
  • Pluskast
    Mégis marad az új időmérő szisztéma a bahreini futamon is. Tök jó. A csapatok szerint sem jó, de mivel nem tudtak a szisztéma egészében együttesen megegyezni, ezért marad az új rendszer. A néző meg szív mint a torkosborz. Szóval ezen a szombaton is lehet valami mást csinálni.....
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.03.30. 10:29:50
  • RatBaG #157826
  • Stockbauer33 #157825
    http://prohardver.hu/hir/4k_forma-1_kozvetites.html
  • Stockbauer33 #157824
    http://automotorcenter.hu/autos-hirek/forma-1-hirek-alonso-uj-motort-kap-bahreinre
  • Totti5
    Monday in Bahrain...
  • benőmenő
  • AnuluWork #157821
    Múlt héten mondták, hogy Palmeréké a pálya. Meg is lepődtem. :)
  • AnuluWork #157820
    OFF

ON
  • RatBaG #157819
  • Totti5

Gábor Wéber
    1 hr ·

Sokan találgatják a Ferrari különösen jól sikerült melbourne-i rajtjainak okát, mondván nem lehet pusztán a körülmények szerencsés egybeesése, hogy Raikkönen és Vettel is rakétaként lőtt ki vasárnap.

Az egyik magyarázat a Ferrari idei kuplungfül megoldása lehet, ami persze önmagában nem minden, de a pontosabb fogáspont megtalálásban segíthet.

Az SF16-H ugyanis egyetlen kuplungfüllel rendelkezik, azonban az végigfut a kormány teljes szélességében, így jóval hosszabb pedálutat tesz lehetővé a szokásos megoldásokhoz képest.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy ez lenne a Szent Grál, de egy jól hangolt, rajtra vonatkozó motorvezérléssel és futómű kinematikával együtt összeségében valós rajtelőnyt jelenthet.
  • bakkerman
    Dejo kep :) Azert nem volt semmi hogy a pias visszatert amerikabol,plusz a rallybol es elkezdte rogton dobalni a dobogokat :)
  • Stockbauer33 #157816
  • RatBaG #157815
  • SzocsA
    Ja bocs, közben volt már erről több cikk, mégis marad minden a régiben. Háááááááát
  • SzocsA
    Nem pontosan így van a másik oldalon elvileg azt írták, hogy csak a Q1-2 marad ilyen, a Q3 olyan lesz mint ezelőtt volt.
    Meg hogy a Q1-2 ben hagynak több időt.

Amúgy tök jó, hogy minden futamon behoznak valami szabálymódosítást, remélem azért a szezon végére összedobnak valami épkézláb ötletet.
    Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.03.26. 10:21:04
  • mcmoha
  • nearo
    neeeee
  • atiwrc
    Pedig ez első ránézésre is a 99ig használ változat :)
    A videóban a Lesmo-knál ugrik a videó, ott hiányzik egy rész.
  • repvez
    gagyi kinai cuccokba jár, fordítva van rajta a pipa :P
  • Stockbauer33 #157808
  • repvez
    sajnos valamelyik portál még mindig nyomatja és FB-on is feltünik, de nagyon fájdalmas és erőltetett , de ami a legrosszabb, hogy egyáltalán nem poénos.

Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.25. 11:28:35
  • RatBaG #157806
    valami béna képregény volt, úgy rémlik...
  • mcmoha
    Melyik a másik?
  • RatBaG #157804
    ez annyira szar. nem is értem miért nem lett azzal a másik gagyisággal évekkel ezelőtt kitiltva.
  • mcmoha