182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#158125 Egyelőre csak az F1-ben foglalkoznak vele. -
#158124 Ez nem csak az F1ről szól. Kapásból 4 pilóta hunyt el, formula autóban baleset után. -
#158123 (Az F1-ben én egy pilótáról tudok)
Akkor motogp-ben is körbe fogják keretezni a motort? Mert hát érted.... -
#158122 "hirtelen fontos lett?"
Többen meghaltak akik a fejet ért ütést kaptak az elmúlt években. -
#158121 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SzocsA #158120 Én nem értem, hogy mi ez a fejvédős mizéria, ami ilyen hirtelen fontos lett? Az a baj, hogy csinálhatnak akármit, ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni.
Ez a szélvédős azért nem jó, mert ha leszakad egy kerék akkor, úgy pattoghat, hogy a fejére eshet, a ferka glóriája azért nem jó, mert úgy jár mint Massa a rúgóval.
A teljes kapszula, mint a vadászgépeken azért nem jó, mert abban meg bennéghetsz.
És ezek közül a megoldások közül melyik bírta volna ki ezt a becsapódást?
Itt egyértelmű, hogy a sportbírók hibáztak, hogy nem lassították, csökkentették a tempót olyan kicsire, hogy ne legyen meg az esély a kicsúszásra, és kellett volna SC, mikor amúgy is esett az eső.
Szerintetek a 3 megoldás közül melyik bírta volna ki ezt az ütést? Kompletten eltűnt a kocsi teteje, ami a borulásnál van benne merevítő, hogy megvédje a pilótát, hogy ne érjen a feje földet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.04.30. 01:30:57 -
#158119 Persze, ez ugyan úgy benne marad, de én az izgalmaknál nem erre gondoltam :) -
SzocsA #158118 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#158117 más is nézi m4-en szabadedzést? mintha hang kicsit el lenne csúszva... :) -
#158116 Nézők számára semmi izgalmat nem hoz a kockázat, nézz meg egy WEC vagy IMSA versenyt, ahol a felső kategória zárt mindenhol, eszméletlen versenyeket tudnak menni, 24 órás meg 12 órás versenyeken mennek olyat az utolsó órákban, ami F1-ben az egész év alatt nincsen, úgy, hogy elvileg fordítva kéne lennie. Lehet pont ettől fognak majd picit bátrabban menni, és ez hoz majd izgalmakat.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.04.29. 22:45:41 -
#158115 egyébként meg egy gumi sose ugy szokott haladni ahogy a tesztbe is mutatták, hogy párhuzamosan a kocsi magasságában , hanem felpattan és általában a leszálló ágon kapja telibe a delikvenst, aki ezekkel a eszközökket is bajba kerülhet, mert a fejüket fenntröl ugyan ugy meguti a keret és a beomlő közti részen, vagy ha oldalra borulva egy korlát sarkát kapja el .
Az ellen meg sem most sem a jövöben nem tudnak védekezni, ha egy hirtelen lassulásnál leszakadnak a belső szervek , mivel azokat nem tudják rögziteni semmihez
Mind szép és jó, hgy probálják biztonságossá tenni a dolgokat,, de én Hamilton véleményén vagyok, ettől más izgalmasabb a verseny, hogy van benne kockázat.Ahogy mondták is ha minden kis sérülést kiküszöbolnek akor eltünik a kiválasztottak varázsa mert bárki az utcáról megtehetné , hogy versenyezzen ,mert ugysem lesz baja.
Ha ennyire meg akarnak ovni mindenkit akkor tényleg ne legyen benne pilóta vagy távolról irányitsák egy szimulátorban ülve. -
#158114 Csak azt nem értem, hogy ha ez a glóriánál olyan nagy probléma volt, akkor most miért nem sírnak miatta az emberek? :D
Amúgy ez a megoldás végsebességből eléggé sokat elvehet, míg a glória akár aerodinamikai elem is lehetne. -
Stockbauer33 #158113 -
Stockbauer33 #158112 igazad van
csak nagyítanom kellett vna -
#158111 Vettelnek öt helyes rajtbüntetés -
#158110 Próbált, tudod vannak más szakágak, zárt karosszériák ahol ezek a dolgok jelen vannak. Semmi scifi nincs ebbe. -
#158109 A B betünél a hátsó szárny nyitó szerkezet van. -
Stockbauer33 #158108 a légbeömlőnél az a két szárnyszerű(pumajeles) idei újitás? a hátsó szárnyon a B betünél az kamera? -
#158107 -
#158106 Az elmult évtizedek során a tervezők elég sok mindenről megfeledkeztek ami nem a kocsi gyorsaságával volt kapcsolatban.
-
#158105 Amugy mind szép és jó, hogy a kosztol egy fóliával akarnak megszabadulni, de probált már valaki ekkora felületről egyszerre egybe leszedni egy ragadós fóliát? Meg amit szujó is emlitett 30 kör egy koszos fóliával nem épp a legjobb .
amugy meg láttunk párszor , hogy nem mindig ugy van jól az ahogy kitalálják -
#158104 Sehogy. A pilótának meg kell várnia amíg a mentőcsapat visszafordítja a kocsit. Addig ott fog lógni a biztonsági övön. -
#158103 jo latni, hogy itt meg mai napig eszetekbe jut mindaz, ami a tervezoknek nem
javasolnam, hogy vegyuk fel veluk a kapcsolatot es mondjuk el nekik, hogy 'ez igy biza nem teljesen biztonsagos!' ..... :D -
#158102 Arra amúgy kíváncsi vagyok, hogy ha a Ferrari megoldásából nem lehet kimászni boruláskor, akkor ebből mégis hogyan lehetne? -
#158101 Ez tetszetősebb de ennyi erővel lehetne teljesen zárt is. -
#158100 -
#158099 -
#158098 -
#158097 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#158096 A Red Bull fejvédője kapcsán a szélvédőre kerülő szennyeződések, olaj és víz eltávolítása kerül elő leggyakrabban megválaszolandó kérdésként, Daniel Ricciardo azonban elárulta, a csapatnak vannak azonnali megoldásai ezekre a problémákra. -
#158095 Mindenre ki lesz találva és olyan űranyagokból csinálják, kezelik h ne legyen gond. Okos mérnökök dolgoznak rajta. -
#158094 A sisakfoliát bárhol leszedheti,csak nem dobhatja el bárhol, az nagy különbség.
Az utolsó képnél még egy valami elég fontos dolog is fura, a levegőt pont a motor beomó fölé tereli, igy sztem kevesebb vagy nem optimális mennyiségű levegőt kapna a motor ha igy maradna a karosszéria.
biztos , hogy gondoltak mindezekre de egyenlöre több kérdést vet fel mint választ. -
#158093 A sisakfóliát sem lehet majd csak úgy letépegetni akárhol, szóval amúgy sem látnának. -
#158092 Elég szar szögű képeket sikerült beraknom, mert mást nem találtam, de ezen a képen effektívnek tűnik. -
#158091 jé, basszus.. ők biztos nem gondoltak ezekre.. -.-
-
#158090 DE szépen mutat majd raj a sok bogár, a kis gumidarabka, meg az eső és a pára, majd miután felszáradt a pálya meg a felvert por ami sárrá válik.
Az 5 mp-es kiszállásnál biztos könnyen kiugrik mögüle. -
#158089 -
#158088 -
#158087 Red Bull fejvédője:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
egy körig felrakják majd a pénteki szabadedzésen Szocsiban -
#158086 Van, csak ki tudja miért de nem használják.