182096
  • Magnum PI
    Egyelőre csak az F1-ben foglalkoznak vele.
  • Totti5
    Ez nem csak az F1ről szól. Kapásból 4 pilóta hunyt el, formula autóban baleset után.
  • Magnum PI
    (Az F1-ben én egy pilótáról tudok)

Akkor motogp-ben is körbe fogják keretezni a motort? Mert hát érted....
  • Totti5
    "hirtelen fontos lett?"

Többen meghaltak akik a fejet ért ütést kaptak az elmúlt években.
  • AnuluWork #158121
  • SzocsA
    Én nem értem, hogy mi ez a fejvédős mizéria, ami ilyen hirtelen fontos lett? Az a baj, hogy csinálhatnak akármit, ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni.
    Ez a szélvédős azért nem jó, mert ha leszakad egy kerék akkor, úgy pattoghat, hogy a fejére eshet, a ferka glóriája azért nem jó, mert úgy jár mint Massa a rúgóval.
    A teljes kapszula, mint a vadászgépeken azért nem jó, mert abban meg bennéghetsz.
    És ezek közül a megoldások közül melyik bírta volna ki ezt a becsapódást?
    Itt egyértelmű, hogy a sportbírók hibáztak, hogy nem lassították, csökkentették a tempót olyan kicsire, hogy ne legyen meg az esély a kicsúszásra, és kellett volna SC, mikor amúgy is esett az eső.
    Szerintetek a 3 megoldás közül melyik bírta volna ki ezt az ütést? Kompletten eltűnt a kocsi teteje, ami a borulásnál van benne merevítő, hogy megvédje a pilótát, hogy ne érjen a feje földet.

Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.04.30. 01:30:57
  • bardocz
    Persze, ez ugyan úgy benne marad, de én az izgalmaknál nem erre gondoltam :)
  • SzocsA
  • nearo
    más is nézi m4-en szabadedzést? mintha hang kicsit el lenne csúszva... :)
  • bardocz
    Nézők számára semmi izgalmat nem hoz a kockázat, nézz meg egy WEC vagy IMSA versenyt, ahol a felső kategória zárt mindenhol, eszméletlen versenyeket tudnak menni, 24 órás meg 12 órás versenyeken mennek olyat az utolsó órákban, ami F1-ben az egész év alatt nincsen, úgy, hogy elvileg fordítva kéne lennie. Lehet pont ettől fognak majd picit bátrabban menni, és ez hoz majd izgalmakat.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.04.29. 22:45:41
  • repvez
    egyébként meg egy gumi sose ugy szokott haladni ahogy a tesztbe is mutatták, hogy párhuzamosan a kocsi magasságában , hanem felpattan és általában a leszálló ágon kapja telibe a delikvenst, aki ezekkel a eszközökket is bajba kerülhet, mert a fejüket fenntröl ugyan ugy meguti a keret és a beomlő közti részen, vagy ha oldalra borulva egy korlát sarkát kapja el .
    Az ellen meg sem most sem a jövöben nem tudnak védekezni, ha egy hirtelen lassulásnál leszakadnak a belső szervek , mivel azokat nem tudják rögziteni semmihez

Mind szép és jó, hgy probálják biztonságossá tenni a dolgokat,, de én Hamilton véleményén vagyok, ettől más izgalmasabb a verseny, hogy van benne kockázat.Ahogy mondták is ha minden kis sérülést kiküszöbolnek akor eltünik a kiválasztottak varázsa mert bárki az utcáról megtehetné , hogy versenyezzen ,mert ugysem lesz baja.
    Ha ennyire meg akarnak ovni mindenkit akkor tényleg ne legyen benne pilóta vagy távolról irányitsák egy szimulátorban ülve.
  • bardocz
    Csak azt nem értem, hogy ha ez a glóriánál olyan nagy probléma volt, akkor most miért nem sírnak miatta az emberek? :D
    Amúgy ez a megoldás végsebességből eléggé sokat elvehet, míg a glória akár aerodinamikai elem is lehetne.
  • Stockbauer33 #158113
  • Stockbauer33 #158112
    igazad van

csak nagyítanom kellett vna
  • szabii98
    Vettelnek öt helyes rajtbüntetés
  • Totti5
    Próbált, tudod vannak más szakágak, zárt karosszériák ahol ezek a dolgok jelen vannak. Semmi scifi nincs ebbe.
  • mcmoha
    A B betünél a hátsó szárny nyitó szerkezet van.
  • Stockbauer33 #158108
    a légbeömlőnél az a két szárnyszerű(pumajeles) idei újitás? a hátsó szárnyon a B betünél az kamera?
  • Szabi #158107
  • mcmoha
    Az elmult évtizedek során a tervezők elég sok mindenről megfeledkeztek ami nem a kocsi gyorsaságával volt kapcsolatban.
  • repvez
    Amugy mind szép és jó, hogy a kosztol egy fóliával akarnak megszabadulni, de probált már valaki ekkora felületről egyszerre egybe leszedni egy ragadós fóliát? Meg amit szujó is emlitett 30 kör egy koszos fóliával nem épp a legjobb .

amugy meg láttunk párszor , hogy nem mindig ugy van jól az ahogy kitalálják
  • mcmoha
    Sehogy. A pilótának meg kell várnia amíg a mentőcsapat visszafordítja a kocsit. Addig ott fog lógni a biztonsági övön.
  • ScarY MAN
    jo latni, hogy itt meg mai napig eszetekbe jut mindaz, ami a tervezoknek nem

javasolnam, hogy vegyuk fel veluk a kapcsolatot es mondjuk el nekik, hogy 'ez igy biza nem teljesen biztonsagos!' ..... :D
  • bardocz
    Arra amúgy kíváncsi vagyok, hogy ha a Ferrari megoldásából nem lehet kimászni boruláskor, akkor ebből mégis hogyan lehetne?
  • Jeffjohnson
    Ez tetszetősebb de ennyi erővel lehetne teljesen zárt is.
  • RatBaG #158100
  • MAstudioHD
  • zzeN
  • bakkerman
  • Totti5
    A Red Bull fejvédője kapcsán a szélvédőre kerülő szennyeződések, olaj és víz eltávolítása kerül elő leggyakrabban megválaszolandó kérdésként, Daniel Ricciardo azonban elárulta, a csapatnak vannak azonnali megoldásai ezekre a problémákra.
  • Totti5
    Mindenre ki lesz találva és olyan űranyagokból csinálják, kezelik h ne legyen gond. Okos mérnökök dolgoznak rajta.
  • repvez
    A sisakfoliát bárhol leszedheti,csak nem dobhatja el bárhol, az nagy különbség.

Az utolsó képnél még egy valami elég fontos dolog is fura, a levegőt pont a motor beomó fölé tereli, igy sztem kevesebb vagy nem optimális mennyiségű levegőt kapna a motor ha igy maradna a karosszéria.
    biztos , hogy gondoltak mindezekre de egyenlöre több kérdést vet fel mint választ.
  • benőmenő
    A sisakfóliát sem lehet majd csak úgy letépegetni akárhol, szóval amúgy sem látnának.
  • szabii98
    Elég szar szögű képeket sikerült beraknom, mert mást nem találtam, de ezen a képen effektívnek tűnik.
  • Szabi #158091
    jé, basszus.. ők biztos nem gondoltak ezekre.. -.-

• repvez
    DE szépen mutat majd raj a sok bogár, a kis gumidarabka, meg az eső és a pára, majd miután felszáradt a pálya meg a felvert por ami sárrá válik.

Az 5 mp-es kiszállásnál biztos könnyen kiugrik mögüle.
  • mcmoha
  • allock #158088
  • szabii98
    Red Bull fejvédője:

egy körig felrakják majd a pénteki szabadedzésen Szocsiban
  • Jeffjohnson
    Van, csak ki tudja miért de nem használják.