182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#158285 -
#158284 RB nem küzd a VBért, nincs semmi nyomás. Azt csinálnak amit akarnak, ha pilótát cserélnek akkor azt teszik. Ők hosszú távon Maxal akarnak kimagaslót nem mással, már ha erős lesz az RB és marad Max. De nem értem mi a gond, miért kellene Kvyat-ot pátyolgatni, vagy sajnálni. Fenéket kell, másik autóba ül, ami szinten jó, a kihívás semmit nem változik. Munkahely pl engem is áttehetnek bármikor más pozícióba, ha nincsenek megelégedve azzal amit csinálok. Nem egy futam alapján jött ez, hanem Kvyat ingadozó teljesítménye miatt.
( nem azért lett ennyire felfújva mert rajtnál elnézte, hanem azért mert utána 200 méterrel a falba küldte Vettelt )
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.05. 19:46:30 -
IXEMGabeo #158283 nincs baj Maxxal, de ezt az evet a Red Bull megvarhatta volna...Kvjat raszolgalna, mert abszolut nem gyengebb Ricciardonal...nem fogja megvaltani o sem a vilagot azonnal, csak, ha utokepes lesz alatta a technika...es meggyozodesem, hogy Ricnel nem fog kimagaslobb teljesitmenyt nyujtani...2017-tol Kvjatot levaltjak, mert mondjuk az idei evvel nem lennenek elegedettek a Red Bullnal meg meg is ertenem...de konyorgom 4 futam ment megcsak le...4..es az orosz szerzett egy dobogot meg akkor is, ha szerencsevel... -
IXEMGabeo #158282 regen is voltak rajtbalesetek...senki sem tokeletes nem ertem miert kell ekkora feneket keriteni a dolgoknak es mindent kianalizalni...
ez a 21. szazad borzalmasan kenyes...baj, ha eso van, marcsak SC-ral rajtoltatjak a mezonyt vagy el sem indulnak, ha valaki kiloki a masikat akkor azonnal repul, vagy a media ossztuz razudul, buntetget az FIA a "semmiert" vagy eppen tulzasokba esnek...Penz folyamatosan problemat okoz majdnem minden csapat szamara...mindenen sporolnak, minden le van korlatozva...idei gumiszabaly volt az elso jo otlet hosszu evek ota...Pirelli dorzsoli is a tenyeret...ezen kivul semmi nincs rendben nem hiaba nezem fenyevente -
#158281 Abban biztos lehetsz hogy az RB nem szorul rá pilóta szponzorra... Max nem azért került be az F1be mert szponozra van, hanem azért mert látták benne azt amit anno Vettelben is pl. Red Bullnál az folyik hogy 2 csapatuk van, és folyamatosan kísérleteznek fiatalokkal. Aki jó az megy a világbajnok csapathoz, aki nem az kiesik. Ez munkahely, nem szeretetszolgálat, ha itt nem megy valakinek keres majd máshol állást. Az elvárások nagyok, hibák nem férnek bele sem a hullámzó teljesítmény, mert ez a vége. Semmi gond ezzel, lehúzza az évet a Toronál, ha összeszedett akkor megveri Sainzot és csinál magának helyet jövőre, ha kap. Amúgy ez Sainz-nak is nagy nyomás és csapás, nyilván Ő is menni szeretne az RBhez, a verseny semmivel sem lesz könnyebb Kvyattal szemben.
Helyzet az hogy Max minden fikázóra rácáfolt, hiába akarták sokan és a média, szakértők kicsinálni, pelenkásként kezelni nem jött össze. Mindenkire és mindenre rácáfolt, nagyon komolyan teljesít, több verseny róla szólt, nagyszerű húzásai és eredményei voltak. Tökéletesen érett a feladatra, semmire nem kell már várnia. -
IXEMGabeo #158280 magyarazkodas a gaz...nem akarom elhinni
Gutierrez is balesetet okozott o tenyleg elmarad Grosjeantol megsem kuldik el:DDD
ez egy jo indok volt Marka papanak, hogy Kvjatot, akinek nincsenek nagy szponzorai felreallitsak, hogy helyet csinaljanak Maxnak...jo a srac, de Kvjat tavalyi evet es a mult heten szerzett dobogojat el is felejtettek...elkepeszto, ami a Red Bullnal folyik nalam az a csapat hanyinger, pedig regen a Vettel-Webber eraban is csinaltak fura dolgokat, de ez most ovon aluli volt -
Stockbauer33 #158279 https://vimeo.com/165336652 -
Stockbauer33 #158278 http://mcsatorna.hu/f1/alonso-beszelnunk-kellene-a-rajtbalesetekrol-1766631 -
#158277 -
#158276 Nem érzem egyébként annyira hibásnak a szabályt... Ham a bukótérből Perez mögé ment vissza, és ha Vettel kocsija nem sérül, akkor ő is legyorsulja külső íven, illetve Kvyat is, Ricc is csak azért került mögé, mert ő is a bukótérbe kényszerült. Ha nem sérül egyik kocsi sem, akkor kb egy pozíciót javít, de tempót veszít, valamelyik Torro nagyon jött pl, de ki kellett kerülnie Vettel keresztbeállt autóját, ha az nincs ő is elmegy a Merci mellett. -
#158275 Az megérdemelt volt, bár az időzitésen vitatkoznék. -
#158274 Azt hittem Verstappen előléptetésén van ekkora balhé, de a f.szt -
#158273 Senki nem áll be a balesetezők mögé, hanem kikerüli a legrövidebb úton. Aszfalt van ott, ASZFALT. Így készült a pálya, ha szakadék lenne ott vagy vulkán vagy akármi akkor nyilván nem mennének bele, ha nem muszáj. A szabály meg lett határozva hogy kell ott elmenni, akár elmehettek volna simán kikerülve a többit is, de nem lehetett mint ahogy Hamilton tette előző nap és kapott érte büntetőponot. Hamilton tökéletesen csinálta, semmi szabály nincs arra h 60al kellene a bukótérben közlekedni, senki más nem tette úgy, mindenki úgy ment át ahogy tudodd a leggyorsabban és szabályosan. -
#158272 Nincs. Csak nála jött ki ilyen látványosan a szabályok hibái.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.05. 14:50:00 -
#158271 Neked valami bajod van Hamiltonnal? -
#158270 A pályabírókkal kitetettek egy bólyát, amit mindenki meg is került. Innentől teljesen felesleges ezen rugózni, mert már csütörtök/péntek-óta mindenki tudhatta, hogy hogyan lehet és nem lehet ott levágni és ez be is lett maradéktalanul tartva. -
#158269 Ha ott sóder lett volna, akkor mindenki megpróbált volna lassítani. Régen érdekes módon be tudtak kanyarodni. Mostanában van meg ez a luxus, hogy a pályát úgy szélesítik ki, ahogy akarják mindenféle következmény nélkül, még lassítani se kell. Ha már biztonság mindenekelőtt, akkor legalább legyen szabály rá, hogy lassítson. Hamiltonnak egyértelmű előnye lett mert ha ott be kell neki kanyarodni, akkor nem tudott volna előrejönni, hanem nullára kellett volna lassítania. Ezt tudatosan használta ki. Nem is ez a gond, hanem hogy engedték neki.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.05. 14:42:51 -
paj01 #158268 Na lássuk mit tud az ifjú Max. Kvjat nem ugrotta meg a szintet. Esélyes volt nálam új kedvencnek torro-ba jó benyomást keltett de nem nagyon mutatott semmit RB-ba. -
#158267 Es az elso kanyarba o is telibeverne Vettelt :DDDDDDDDD -
#158266 TR tavalyi motor, nem lesz fejlesztve. RB idei amit fejlesztenek is, az RB kaszni meg jobb mint a Toro, több fejlesztés is lesz, hisz "gyári" csapat és jövőre amúgy is ment volna ( vagy máshogy vagy az RBhez ). Kap egy jobb autót, világbajnok csapatot és szakembereket. -
#158265 Azt a mindenit, na erre nem számítottam, de nagyon örülök neki! Bár lehet a TR-rel gyorsabb volt, mint az RB-vel.. -
#158264 Nagyon finoman fogalmazva. :D
"Dany will be able to continue his development at Toro Rosso, in a team that he is familiar with, giving him the chance to regain his form and show his potential." -
#158263 Megalázó döntés.. -
#158262 Jó döntés, remélem marad véglegesen. Kiérdemelte maximálisan. -
#158261 WoW, ez azért durva!
Most Wonderboy előrehozottan érettségizhet Barcelonában.
Orosz rajt On-board felvételek. Gutierrez is ugyanúgy benézte, mint Kvyat.
Alonsonál meg látszik, hogy ő, Hami és Ric is a kihelyezet bólyát megkerülve jöttek vissza teljesen szabályosan.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.05.05. 10:35:32 -
#158260 Varhato volt. Mar az ev elejen meg kellett volna huzni, de valszeg varniuk "kellet" az Orosz nagydijig:) Kvjat sajnos kakukktojas volt. -
#158259 Ezek szerint már hivatalos...Kvjat-Verstappen helycsere. -
#158258 Ezek azok a csibészségek amit van aki megcsinál fél mp döntés alatt. Hamilton látta hogy ott nem fér el, tehát a reakció h szabályosan kikerüli, természetesen padlógázon. Legjobban csinálta ahogy csak lehetett. Alonso is így tette, csak hátrébb volt, ő a pályán még nem nyomhatott padlót, mert ott voltak mellette, előtte. -
IXEMGabeo #158257 mi ez a baromsag, hogy maris Verstappent akarjak Kvjat helyere ultetni ido elott? vagy visszafokozni Toro Rossosnak?...mit manipulal a media megint? -
#158256 Verstappen a jövő héten Kvjat helyére ülhet -
#158255 Ha ott sóder lett volna, akkor a mezőny kétharmada kihullik az első kanyarban, de lehet keveset mondtam :D
Én egy egész labirintust építenék az ilyen helyekre, ahol ha rosszfelé fordul a versenyző, akkor zsákutcába fut, levágódik mögötte egy acélrács, és vége a versenyének. Sőt, vizesárkokat ásnék a fehér vonaltól fél méterre minden pályán, a köztes részt meg vassulyommal szórnám fel.
Nem tudom mi van a szabályban, kb csak azt tudom amit Szujóék mondtak az időmérő meg a verseny alatt, és amennyit félálomban felfogtam belőle. Abból nekem az jött le, hogy kényszerű pályaelhagyás esetén azt az oszlopot balról kell kerülni, és akkor a pilótát jó eséllyel nem fogják piszkálni a versenybírák. Sebességről nem volt szó, de gondolom kellően poros-törmelékes-gumizatlan ott az aszfalt ahhoz, hogy lassabb legyen arrafelé közlekedni, mint a pályán.
A kényszerű pályaelhagyás esete bőven fennáll, Haminak nem volt hova fordulnia a baleset miatt. A megbeszéltek szerint járt el, balról kerülte az oszlopot. Innentől kezdve nem érzem úgy, hogy helye lenne bármiféle büntetésnek.
Egyértelmű előnyszerzés? Hát... az mindenképp előny, hogy nem sérült az autó. A kanyar előtt viszont már bőven 9. volt, innentől kezdve pedig csak a "kiesőket" kerülte ki azzal, hogy a bukótérben fordult. Ha az FIA úgy gondolta volna, hogy ez az előny jogtalan, akkor kapott volna valami büntit. Ez nem történt meg. Jöhetett volna még reklamáció a csapatok/pilóták felől (csak hát kitől?), nem tudom ilyesmi volt e, rádióbejátszás mindenesetre nem volt. Elképzelhető még, hogy utólag megvizsgálják a dolgot, és jövőre variálnak még ezen az oszlopos dolgon, de szankció már nem lesz.
Az adott helyzetben úgy vélem bármelyik pilóta hasonlóan járt volna el, és úgyanúgy nem csesztettek volna érte senkit, ahogy Hamit sem. -
#158254 Na ez az, hogy be se akart fordulni csak padlón elment. Na most képzeljük azt, hogy ott sóderágy vagy fal van és neki lassítani és befordulni kell. Kérdezem én, akkor is az 5. helyen lett volna a kanyar után?
Szabályba benne van, hogy ott padlón lehet menni? Legalább szlalomozni kellett volna mint mondjuk Monza-ban az első kanyarban. Ez így egyértelmű előnyszerzés és az FIA ezek szerint asszisztált ennek. Spa-ban pont Kimi miatt változtattak ezen ha jól tudom. -
#158253 nincs bünti,mert nem fejezte be a futamot.
más: Toto bácsi odaszúrt a többieknek :D
„Nem sokkal a kiállása után Nico MGU-K-ja hibát jelzett. Körökön át nyugtatgattuk, hogy elég előnye van Lewisszal szemben, és emiatt visszavehet, az FIA pedig engedte, hogy megmondjuk neki, mit kell átállítania, hogy irányítása alatt tartsa a problémát. Nico nem sejtette, milyen nagy a feszültség a boxfalon. Amikor az utolsó előtt körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét, már a biztonságos üzemmódban hajtott – és csak megmutatta, milyen tempóra volt képes az autója a hétvégén.” -
#158252 Amúgy meg úgy számolom 5. helyre ment vissza. 1-4 elfordult rendben, Ricc-Vettel kiütve, Pereznek ki lett vágva a jobb hátsója, Kvjat is offolta magát, szóval kb Verstappent előzte csak meg, ami abból adódott, hogy a hollandnak egyel szarabbul jött ki a lépés. Alo kamerájából látszik, hogy Ham kívül volt, Max meg belül. Hami nem fog belefordulni a balesetbe, inkább kiegyenesíti a kanyart, tiszta előtte az út, ránézésre padlón elmegy. Nem úgy mint Alo, előtte ott kacsázott Ricc, meg törmelék is volt, nem merte lepadlózni, de így is a hosszú balos után már 8. volt. -
#158251 Alonso is elment, meg másik is, mivel baleset volt, kénytelenek voltak és ez ilyenkor teljesen szabályos. -
#158250 nem, ki volt kötve, hogy ha abban a kanyarban pályaelhagyás van, akkor meg kell kerülni azt a pöcköt, különben bünti
én ezt olyasminek érzem, mint amikor spaban első kanyarban vonalon kívül is mehetsz, rajt után nem basztatnak miatta -
#158249 Tehát ha sokan csinálják, akkor előzhetnek pályán kívül? -
#158248 ez mondjuk elég rohadt dolog, hogy ilyenkor is bünti van... -
#158247 Vettelnél újabb váltócsere a köv futamra, a Kvyat carmageddon következménye.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.04. 17:46:22 -
#158246 legalább négyen elmentek ott, de mindenki megkerülte azt a bóját vagy mit, úgyhogy senki sem volt szabálytalan