182096
  • nearo
    ja értem, kösz!
  • mcmoha
    Most nézem csak hatan értek célba. :O
  • greenkawa
    Első Ferraris győzelme volt itt és nem is akár milyen. Körönként csak 3mp-et vert a mezőnyre :)
  • nearo
    Futam közben egyébként emlegették Schumit, hogy első győzelme ugyanígy Barcelonában volt, de ő Spa-ban nyert először. Máshogy értették, vagy elnézték a dolgot?
  • Count Adyn
  • nearo
    ez mekkora ötlet :D
  • b-type
    alagút kell, ott felszalad a falra és a túloldalt meg lejön...a kissrácoknak is bejönne, sárga-fekete csíkok a kanyarokban és sok neon..
  • lac coo
    Így hogy mondod, igazad van :)
    ki is kerülte, csak pont jobb felé tudta már ott meg fű volt :)
  • b-type
    Az a gubanc, hogy ő tudta hogy mi történik, míg Hamilton nem. Rosberg tudta hogy rossz állásban van a motorvezérlése és szrban van, Hamilton meg annyit tudott hogy jön Rosberg-re, aztán hirtelen túl nagy a sebességkülönbség, és elfogy a pálya.
    ..szal ha én tudom hogy műszaki problémám van, vagy meglassultam, és kiszámíthatatlan a mozgásom akkor nem rántom be a másik elé az autót, csak hogy ne legyen helye megelőzni.
    Ennyi, mert a másik nem tudja, és le lehet reagálni egy kiszámíthatatlan mozgást is, pl. kikerülöd. De ha berántják eléd az autót akkor az hülye döntés a másik részéről.
  • lac coo
    aHOZ KÉPEST ÉN MÁR NEM LÁTTAM MERT TÖRÖLTÉK :dd
  • Totti5
  • Alexease
    Ilyen helyzetben a bolcsesseg, foleg ennyi gondolkodasi ido alatt, a legtobbszor masodik vagy harmadik helyre szorul:D
    Ennyi erovel Hamilton is lehetett volna bolcsebb, fekpedal az o autojaban is van:)

Szamomra a legfontosabb, hogy kiestek, igy volt ertelme masnak is kemenyebben tolni, kockaztatni (taktika) es lett a vegere egy izgalmasabb futam (persze, hogy mi lett volna amugy, azt nem tudhatom, de a statisztika alapjan nem sok jo.

Nah, kisutott a nap, ennyit erol, ez nem si erdemel tobbet;P
  • nearo
    a lámpavillogást mondta, de az nem rémlik, hogy a kormányon a motorbeállító gombot elemezgették volna
  • greenkawa
    Aha értem. És attól,hogy lassabb már el kell engedni? Sőt sztem rögtön félre kellett volna állni,hagy haladjon tovább az a szegény ember.Csak nem értem Max miért nem hagyta,hogy megelőzzék a Ferrarik....
  • HTS s3rg1nh00
    a közvetítésben Kiss Norbi is mondta ezt.
  • b-type
    lehet, de akkor sem tartom bölcs dolognak. látszott hogy Hamilton nagyon érkezik, pillanatok alatt történt, tehát azon filózgatni hogy első tengely-hátsó tengely...vagy a szárny melyik darabja hol volt sok értelme szerintem sincs. De a tempókülönbség az ott volt, és betenni a másik elé az autót az minimum necces és elég bizonytalan.
    ...ha meg át kellett kapcsolnia a motort, akkor meg tudta is hogy lassabb, és így is berántotta a pálya szélére Hamilton elé....ezt meg már inkább annak tudom be hogy nem volt 100%-ban a helyzetre koncentrált, mert megzavarta az átkapcsolás és az emberi helyzetfelismerésnek is kell idő.
    így most nem mondom hogy unfair volt, de azt mondom hogy nem volt bölcs dolog.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.05.15. 17:48:33
  • Alexease
    Es amiota szabadon lehet nyito kepet feltolteni a YT-ra, ezeknek meg az atveres is jobban megy: jo minosegu kep, aztan valami allo, ultra gagyi, Youtube-rol telefonnal kamerazott, 8. generacios fostalicska video:D
  • Alexease
    Ez az idiota Youtube video gyujtogetos ember a mozis hulyesegevel (tudom, igy kicsi a lehetosege hogy torli a FIA) annyira gagyi.
  • nearo
    wow, miket észre nem vesznek
  • greenkawa
    Hát igen! Ez csak egy olyan álláspont,hogy ki számodra a kedvezményezett.
  • Alexease
    Ez a legtisztabb, nem erdemes beleszolni, dontsek el hazon belul.
    Persze, bele lehet magyarazni, es meg logikus is lenne barmelyikuk hibaja, de ilyenkor ez a legjobb dontes.
  • mcmoha
    Hamilton szerint is rosz motorbeállításon volt Rosberg.
  • b-type
    hát igen, ez meg a másik...így meg berántani a másik elé nem volt egy fényes ötlet..talán korrekt sem, de egy lassú kocsit betenni egy tempóval rád eső elé....nem sok jóval kecsegtet
  • HTS s3rg1nh00
  • mcmoha
    Úgy néz ki az FIA versenybalesetnek tekinti a történteket.
  • SzocsA
    Totti5

De mi volt Vettel kerékcserés stratégiája? Miért nem mentek végig rajta és miért kellett megváltoztatni? az első kerékcserével lágyat kapott de csak 8 kört ment vele és ezután kijött közepes gumikért.
    Nem voltak olyan jók a lágyak, hogy 3 kiállással előre lépjenek? Hiszen 4 körrel sikerült eltolnia az első kerékcserés etapját.

nearo

De ezzel csak az a helyzet jön elő ami a mclarennél volt anno. De itt a mercinél még olyan nagy előnye van, hogy annyira nem számít vagy nem érződik a feszültség még. de előbb utóbb elfogy az előny és akkor gázban lesznek. Az a baj ezzel a viselkedéssel, hogy a csapatra is ráteszi a nyomást. Egyszerűen más lesz a hangulat, a közérzet és ez előbb utóbb meglátszik majd a csapaton is.
    Mikor mentek be a motorhomba, mondta az egyik kommentátor, hogy nézzétek meg a sajtós csaj arcát nem lennék most a helyében...

Count Adyn

Ezzel meg az a probléma, ha Hamilton lenne a 2. számú pilóta innentől és nem előzhetné meg Rosberget, azt nem hagyná szó nélkül és behisztizne. Ami egyrészt érthető is..
    Tuti, hogy megfogják tiltani, hogy egymást előzgessék ezután... Az lesz elől aki az időmérőt megelőzi...
    Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.05.15. 17:30:43
  • lac coo
    Na ja, egyszer elozi le Max Vettelt valami jo izzaszto helyzetben, kicsit agressziven, rogton nem pa si lesz ott..
  • Onikaan #158501
    Coronelék!
    https://www.facebook.com/Tom.Coronel/videos/1204597846230840/
  • Totti5
    Hamilton nem sértődik meg, hanem bosszús, ha nem jön össze. Kimi is az volt, de teljesen més habitus, és Max nem tényező a VBt tekintve még, így mindenki örül neki, a Ferrari meg sok pontot hozott a Mercin így ők is örülnek. Majd amikor Max ott lesz versenyben, már nem lesz zacsipacsi.
  • lac coo
    Az mindegy, nem egy futamot dobott el Hamilton, ettol fuggetlenul ha valaki elsoszamu lesz, akkor az csak Hami lehet .Fokent mivel megvan az esely, hogy megvan az esely , hogy a ferka vagy redbull erosodik, ott mar kuzdeni is kellhet, ode jobb Hamilton....
    De en ezt az oldoklest mar nem hagynam....Csunya dolog, de en azt mondom legjobbat az tenne a csapatnak ha Roseberget lecserel ek valami fiatal de gyors pilotara . Szerintem senkinek nem jo hogy ketten naponta gyilkoljak egymast a szemukkel :))
    Hamilton meg inkabb valo versenyezni mint Roseberg, nem egyszer lattzk mar, mikor edekezni, elozni, sok nagyon hataron gyors kort kell menni...
  • Totti5
    Bárki nyerhetett volna, szó nem volt arról hogy "megnyerették". Sok minden láncolata volt hogy Vettel és Ric nem ért fel rájuk, mert az Ő taktikájuk is jó volt, de viszont Max hibátlanul ment, és Kimi is így esélyét sem adták meg.
  • lac coo
    Hat...papiron megall. Ahigy az is ha autopalyan kijon eled a mazsola 90-el mert kamiont 'eloz'es te belemesz. Papiron igazabol ott te vagy a hunyo ;)
  • nearo
    Azért... van az a helyzet, amikor világbajnok autóban ülsz, és a csapattársad végez előtted folyton, meg van az a helyzet, amikor már az ötödik futamon tudod, hogy esélyed nincs a vb-címre, és egy fiatal pilóta szerzi meg előtted élete első futamgyőzelmét, akinek egyébként szintén nincs esélye a vb-címre :)
  • Jim Morrison
    En meg bunyot is akartam a koccanas utan :(
    Tudom, telhetetlen vagyok
  • mcmoha
    Szurkolók ezrei erre a jelenetre vártak már évek óta.
  • SzocsA
    Azért Jó lenne, ha Hami is tudna ilyet, hogy elismeri más teljesítményét mikor jobb nála és nem sértődik meg mindenen Főleg a csapattárssal szemben. Majd máskor meg ő lesz jobb.

Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.05.15. 16:49:00
  • Alexease
    A ket Merci tuti versenybaleset, ok nem tiz perc visszajatszas nezegetes utan dontik el, mit csinaljanak eppen abban a helyzetben:D Barmilyen dontes lesz, ilyen helyzetben sosem a bunos megtalalasa a fontos, sokkal tobbet szamit a penz, verseny "politika", szponzorok, pontok, csapat egyensuly, beke stb.

Ha nem esnek ki, talan dog unalom futam let volna belole, igy legalabb felszabadult 2 dobogo, amiert erdemes volt gylkolni a technikakat.

En nem szurkolok senkienek, nem erdekel ki a pilota es milyen az auto, a lenyeg, legyen verseny. Sajnos a 5-10. helyert keves ember fog vert inni, ott plusz-minusz 1-2. helyezesbe mar a kovetkezo 1-2 verseny is beleszamoljak (technika).
  • passatgt
    Én úgy értemlezem, hogy addig mehet jobbra Rosberg, amíg Hamiltonnak a "jelentős része" nincs mellette(tehát az első szárny a hátsó kerékkel egyvonalban van). Ha már ott van, akkor kell helyet hagyni.
  • nearo
    hát... amikor berántotta még nem volt előtte, nem? vagy rosszul értelmezem?
  • passatgt
    Akkor rosszul mondták: (utolsó mondat)

27.7 Any driver defending his position on a straight, and before any braking area, may use the full width of the track during his first move, provided no significant portion of the car attempting to pass is alongside his. Whilst defending in this way the driver may not leave the track without justifiable reason.
    For the avoidance of doubt, if any part of the front wing of the car attempting to pass is alongside the rear wheel of the car in front this will be deemed to be a ‘significant portion’.