182096
  • Totti5
    Kimi előzhetett volna HA Max nem óramű pontosan ( lőerő fölény a Ferrarinál volt ) gyorsít ki az utolsó kanyarban, minden azon múlott, az az egy kanyar volt a kulcsmomentum és nem hibázott, pont úgy pont annyit tolt rá hogy Kimi DRSel is esélytelen volt ( miközben Kimi erőltette és bele bele "kellett" bakiznia ). Más ellen lehet megcsinálja, Max ellen tegnap nem tudta.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.16. 13:39:04
  • Stockbauer33 #158568
  • paj01
    Én csak azt nem értem, hogy a ferrari taktikai arzenáljába még miért nem tudták betenni az elévágást. Ferrari esetek 90%-ában követi mások taktikáját, nem tudom mit várnak. Ezen a pályán meg főleg ahol sansztalan az elozes. A lehető legkorábbi időpont-1 kör-be kéne kihozni a pilotákat. Ha Kimit pl. nem Maxot lekövetve hozzák ki hanem előtte, akkor sima win. Most láttam először, hogy Vettelel megcsinálták, hogy nagyon korán kihozták RIc előtt és láss csodát, előrébb is végzett.
  • RatBaG #158566
    http://www.m4sport.hu/2016/05/16/meg-kerdes-volt-a-gokartbol-harom-ev-alatt-az-f1-es-dobogo-tetejere/
  • Totti5
    Gábor Wéber
    1 min ·

Egy kis vérfrissítés a dobogósok között, ez az amire minden sportágnak szüksége van. Tegnap ráadásul újabb történelmet írtunk, de a statisztikáktól függetlenül az volt az igazán meggyőző, amilyen elképesztő higgadtsággal kezelte Verstappen azt 22 kört, amíg Raikkönen a nyakában lihegett, mindezt egy 32 körös etap gumikezelésével megspékelve. Nem kérdés, hogy egy új bajnok első győzelmét láthattuk.

Ricciardo és Vettel háromkiállásos taktikája csak utólag bizonyult rossz döntésnek, abban az időpillanatban helyes választás volt mindkét csapat részéről, ha szemernyivel is jobban kopnak a közepesek, akkor egész más vége lehetett volna a versenynek.

A Hamilton-Rosberg ütközés pedig akárhányszor is nézem tiszta versenybaleset, a körülmények szerencsétlen összjátékával és két, az adott helyzetben ellentmondást nem tűrő pilótával. Rosbergnek joga volt befelé húzódni, Hamiltonnak pedig nem elvenni a gázt, 300-as tempónál pedig egyikük sem méricskéli hosszú perceken keresztül a tengelyvonalak elhelyezkedését kimerevített viedókon. Tipikus rosszkor rossz helyen a Mercedes szempontjából, egyénileg viszont a legjobban jöttek ki belőle, hiszen legalább a másik sem szerzett pontokat.
  • Ingy2
    Gondolkozz már egy kicsit, miért a jobb pozícióban lévő pilótát áldozták be? Ricciardo is nyilatkozta, hogy általában mindíg az elöl lévő pilóta választhat/vagy kapja a jobb kevésbé rizikós taktikát.Nyugi szar dolog agyhalottnak lenni, nem kételkedem, de irigykedem mert téged biztosan nem gyötör a migrén. Nagyon ritkán szoktam drukkolni bárkinek is az F1-ben, engem maga a versenyzés érdekel, de Ricciardo üde színfolt a sok nyávogó hisztigép között és sajnos már nem egyszer láttuk mennyire korrekt és demokratikus az RB.
  • IXEMGabeo
    verlazito lenne, ha az o karrierjet is megtorne a Red Bull.. az egyik, ha nem a legjobb versenyzo jelenleg Daniel a mezonyben...Verstappen is az lesz majd, nagyon nagy tehetseg, de jelenleg tapasztalatlanabb, mint Ric...
  • pr3cious
    De ez mindenki számára érthető.A kérdés továbbra is hogy miért Ric kapta a rizikósabb taktikát mert már menetközbe lehetett sejteni hogy ezzel csőbehúzta az RB. Szépen ment és normális taktikával megnyeri ha meg Max bejön 4diknek még az is szenzáció, de nekik más a tervük a pilótasorremdet illetően és ez az ami zavar mert, megmerem kockáztatni hogy nem Alo hanem Daniel a legjobb a mezőnyben.
  • Amiga
    Gondolkozz már egy kicsit. Vettel 2 másodpercre volt Ricciardotól és egyre Maxtól. Egy elévágással mindkét pilótát megelőzte volna. Ezért a Red Bullnak nem volt más választása, mint szétszedni a taktikát. Nem jött be a terv, ez van.

Nekem az F1-ből az agyhalott szurkolói miatt kezd elegem lenni. ;-)
  • Ingy2
    Elnézést, jogos volt a posztom törlése, de nagyon nem bírom az igazságtalanságot. Az, hogy Ricciardóval pont ugyanazt játsza el a Red Bull mint Webberrel vérlázító. Kezd az F1 egyre ellenszenvesebb lenni, mert már másról nem szól csak a politikáról és a díszp***a pilótákról ( ez az állandó nyávogás pl. Hamilton, Vettel, Rosberg mintha emo klubból jöttek volna) a két órás verseny ahelyett, hogy izgalmat hozna, csak idegileg borít ki. Már bocsánat.
  • RatBaG #158559
    http://www.m4sport.hu/2016/05/15/ricciardo-rossz-vesztesnek-tunhetek-de-nem-ertem-miert-en-kaptam-a-rossz-taktikat/
  • HTS s3rg1nh00
    az van,hogy kivételesen ez jelentős részben fedi az igazságot,senkinek nem lehet egy szava sem.
  • Totti5
    Büntetés nélkül megúszta futam eleji ütközését Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Az FIA részletesen megindokolta döntését. Elmagyarázzuk, hogyan jutottak erre az álláspontra!

• greenkawa
    Én közel 40 éve követem az F1 minden rezdülését,de olyat még soha nem láttam,hogy valakit vezető helyről,beleugrasztanak egy kiszámíthatatlan és kockázatos taktikába.És azzal hogy lágyra tették,egyértelmű,hogy olyan helyen ahol alig lehet előzni,a 3 kiállás az halott,főleg előröl. És sajnos ezzel magával rántotta Vettelt is.Elég világos volt (számomra) már akkor,hogy ezzel mit akar az RB.
  • Totti5
    Ferrari meg Kimit tolta előre. Bevállaltak egy taktikát ami nem úgy sült el sem a Ferrari, sem az RB esetében, de akár lehetett volna belőle 4es befutó is, csak nem lett egyéb körülmények miatt. A hibátlan taktika nyilván Kimi és Max alatt volt, de utolóag könnyű okosnak lenni. Van amit nem lehet előre leszimulálni papíron. Na ez pont az volt.

Ha Max 2.3.4. akkor is órási amit csinált. Ugyan azt hozta mint Ric tempóban, s egy pillanatra sem hibázott nyomás alatt ( és ez a lényeg, nem pedig 0.5-.0.7 seccel lasabban mint az orosz ).
  • AnuluWork #158554
    Ez egy győzelem volt. Kiesett a két merci, a Ferka meg nem kapta el. Ez van. Ilyen is kell. Daniel azért egész télen végigtesztelte a RBt, és most is jól ment.
  • pr3cious
    Webber még így is egy igazi úriember volt azt várom hogy Ricciardoval ezt nem lehet megtenni és csapatot vált vagy látványosan hangot ad a nemtetszésének, látványosabban ahogy webber tette.
  • pr3cious
    khm
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2016.05.15. 20:48:37
  • szabii98
    Egyébként nemtudom figyeltétek e a felvezető műsort, kérdezték Maxtól hogy mit érez Kyvat miatt, sajnálja vagy örül, ő pedig csak szimplán annyit mondott hogy egy versenyző mindig a leggyorsabb akar lenni és nem foglalkozik érzelmekkel. Persze lehet mást is mondott, de ez baromira szimpatikus volt:)
  • Peppus
    Ezt utálom a Redbullban, hogy ennyire látványosan nyomnak valakit. Eddig is kivert a víz ettől a pattanásosképűtől, de már látom a jövőt, hogy ez lesz az új Vettel, akinek pont úgy nyalják a s*ggét mint anno a másik "kedvencemnek" Persze ügyes, jó srác meg minden, de a belem kifordul ettől a sztárolástól. Ricciardo jobb ha menekül innen. Csak hova..
  • SzocsA
    Bezzeg a két merci :D
  • pr3cious
    Verstappen gyors volt ügyes meg hihetetlen meg minden de így azt mondom hogy ezt a győzelmet nem érdemelte meg, Ricciardo jobb munkát végzett de annak persze nincs akkora pr értéke. A RedBull mindenáron igazolni akarta döntése igazát. Nem értem mért nem lett volna jó egy RB 1-2.
  • Count Adyn
    mint ahogy a ferrari vettelel, egymásra licitáltak és végül mind2en beszopták van ilyen:D
  • pr3cious
    Mondtam én a RedBull tolt ki Ricciardoval hátrányosabb taktikát kapott.
  • AnuluWork #158544
    Ez hatalmas :)
  • Lokker
    Webbernek küldenie kéne Ricciardonak egy képet "Üdv a klubban!" felirattal. :D
  • mcmoha
    Ez a kis Max? :)
  • RatBaG #158541
  • Gabor77
    Köszönjük.

Alapjában véve tényleg jobb versenyző Hamilton..ösztönösebb, valamivel gyorsabb nála, de tény és való, hogy elfüstölt alatta többször is az autó. Fogadni mernék arra, hogy ha a szöszi alatt is elfüstöl párszor, azt Lajos kíméletlenül ki fogja használni...Ez a csapat utasítás..tényleg felesleges. Akármennyire is jó a Ferrari meg a Red Bull, egy hibátlan versenyen a merci bucira veri őket, esélye nincs egyiknek se...öldököljék csak egymást Hamiltonék, legyen tánc..ki nem szarja le, úgyis ők nyerik meg a vbt idén is, és valószínűleg jövőre is..ha csak a Renault végre összerak egy jó motort a Red Bullnak, akkor talán lehet valami. Ez a Ferrari el van veszve szvsz. Szar lehet, hogy begyöpösödött vezér kijön, és azt hiszi, hogy ha elkezd fenyegetőzni, azonnal jobbak lesznek...

Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2016.05.15. 19:32:26
  • Totti5
    Mármint Hamiltonnak sok volt a gondja az autóval.
  • IXEMGabeo
    lofaszt jobb el vagy te tevedve...iden egyelore Rosberg huzott be 4 futamot...en nem partolom ezt, hogy az egyik pilotat visszafokozzuk...mindegyik csapat ezt csinalja leginkabb burkoltan...egyebkent is a Merci futamon meg mindig verhetetlen...tarsolyukban van meg 1-2 fejlesztes...siman behuzzak az evet nincs miert felniuk eppen ezert kell hagyni a 2 versenyzot, hogy kuzdjenek egymassal...

egyebkent is a kisse megrekedt motivacio hianyos Mr Celeb iden egyelore nem erdemel vb cimet...
  • mcmoha
  • IXEMGabeo
    Itt is van...By Anthony Davidson
  • IXEMGabeo
    marhaja elveszi a labarol a gazt a fuvon meguszhattak volna a balesetet:DDD

legalabb nem a Mercedes nyert...gratula Verstappennek talan megiscsak jo dontes volt kicserelni ot...Kvjatot ennek ellenere "tonkretettek" jo par futamra...nem volt o sokkal rosszabb Ricnel ezt valtig allitom

viszont tetszik ez az elemzes
  • mcmoha
  • Totti5
    „Jól rajtoltam, de Nico szélárnyékot fogott és megelőzött az egyes kanyarnál. A hármasba érkezve hibát vétett, rossz motormódba kapcsolt Kímélő módba váltott azon a ponton, ami azt jelentette, hogy 180 lóerőt veszített. Utolértem őt, és láttam, hogy nem a versenyíven van, de csak egy kicsit mozdult el jobbra, a rés baloldalon sokkal kisebb volt, ezért választottam a jobboldalt. Versenyzőként ha tizenhét kilométer/órával gyorsabb vagy, természetes, hogy bemész a résbe. Már mellette volt a szárnyam és az első kerekem, de el kellett kerülnöm az ütközést” – magyarázta Hamilton.

Toto Wolff kicsit pontosított. „Lewis a csapatmegbeszélésen bocsánatot kért. Azt mondta, bocsánat, hogy cserbenhagytunk benneteket” – mondta az osztrák. Ebből pedig az derül ki, nem Rosberggel szemben vállalta magára a felelősséget, csupán a csapattól kért elnézést.

„Azt mondta, megérti, hogy ilyen nehéz a csapatnak, amikor ilyesmi történik. Az ő részéről ez nem volt egy túl optimista próbálkozás, inkább úgy érezte, meg kell próbálnia, mert Nico rossz motormódban van, amit a hátsó lámpáján is láthatott. Lewis tudta, hogy lassulni fog. Megpróbálta, Nico zárta az ajtót, és ez is érthető” – mondta diplomatikusan a csapatvezető.
  • Hasselhoff72
    Aham persze csak mellette volt egy autó:)))) Plusz olvasgatni kellene mit is csinált Rosberg amitől ennyi tempot vesztett, de gondolta nem baj hát felkenem a falra:DDD
  • RatBaG #158531
    https://www.instagram.com/p/BFboss4oNR7/
  • Gabor77
    1 irányváltás megvolt, és folyamatosan húzta ugyan abban a szögben a kormányt a pálya széle felé...semmi rosszat nem csinált Rosie. 1 kormánymozdulat volt, amit még azelőtt csinált, hogy Hamilton mellé ment volna. Ezért max Lajost lehetne megbüntetni. Megfontolt és okos döntés.
  • Totti5
    Nico Rosberg megerősítette, rossz motormódban volt autója.

„Nem, nem vonta el a figyelmemet, pontosan átláttam a helyzetet, láttam, hogy Lewis közelít, ezért zártam az ívet, ahogy versenyzőként szokás. Nagyon egyértelmű volt, hogy nem fogok helyet hagyni belül, és nagyon meglepett, hogy mégis bebújt a résbe. A bírák viszont úgy döntöttek, versenybaleset volt. Pfff… El kell fogadnunk az ítéletet” – fogalmazott a bajnoki éllovas a Sky Sportsnak a döntés után.