182096
  • Stockbauer33 #158609
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    beletaláltál :D ue jutott az eszembe mikor megláttam :))))))
  • Szabi #158608
  • pr3cious
    Hát az látszik hogy ezzel már jövőre terveznek, ha kalapáccsal szélesebbre tudták volna ütni a keréktávolságot szerintem azt is negtették volna.
  • Stockbauer33 #158606
    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2016/5/7-unseen-onboards-from-barcelona.html
  • Stockbauer33 #158605
  • Totti5
    Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) – 6. hely

„Azt hiszem, eddig nagyon elégedettek lehetünk. Majd meglátjuk, mit találunk még este, de az új motor megbízható volt, és jól működött. Egyértelmű, hogy előreléptünk. Ezután meg kell még tennünk az utolsó lépést, az utolsó kicsi lépést, hogy a Mercedesszel harcolhassunk. De egyre közelebb vagyunk, és ez izgalmas. Monaco lesz a legjobb esélyünk a győzelemre. Jó hétvége van mögöttünk, de nyers sebesség tekintetében Monaco érdekes lesz. Meglátjuk, már ott bevethetjük-e az erőforrást. Örülnék, ha sikerülne. Mindez csupán idő kérdése.”

Alex Lynn (Williams-Mercedes) – 9. hely

„Igazság szerint nem nyomtam túl keményen. Nem hagyták. Holnap Felipe (Massa) valószínűleg jobban odaléphet majd a gáznak, szóval ő többet mondhat majd a szárnyról. Kár ezért, mert úgy tűnt, elég sok leszorítőerőt termel, de semmit sem tehettem. Jó lenne, ha szabályos volna. Úgy néz, mint a 90-es években használt szárnyak. Azt hiszem, nem tehettem volna többet annál, minthogy jó sok kört teljesítek, főleg akkor, amikor ennyi alkatrészt próbálgatunk. Remélem, sikerül előrelépnünk a következő versenyeken, hiszen most ezért dolgoztunk. Számomra is értékes volt a nap, hiszen ismét F1-es autóba ülhettem. Most könnyebbnek tűnt, mint legutóbb, talán azért, mert azóta sokkal több időt töltöttem nagyobb teljesítményű versenyautók volánja mögött.”
  • mcmoha
  • adam46
    A boldog apuka, futam után biztos előkapta a mellbimbót és megszoptatta a kis Max-et.
  • Firerock
    Jövőre az új szabályoknak köszönhetően 25%-al nagyobb lesz a leszorítóerő,minden bizonnyal emiatt tettek fel még egy szárnyat.
  • bakkerman
    Lagy-szuperlagy-ultralagy...Jovore johet az ubermegagigalagy rozsaszin festessel :D
  • Totti5

• Totti5
  • SzocsA
    Egész napos a teszt, nem adják sehol sem?
    Amúgy azt írják, hogy a ferka mente a leggyorsabb kört 1:23:220 al, Hami 1:22:000 val nyerte az időmérőt.
    Ez az 1:23 mennyire mérvadó? Még mindig ugyanaz a diferencia közöttük. Nem látni, hogy valamelyest közelebb lennének hozzájuk...
  • zzeN
  • repvez
    Ezért nem értettem én sem , mert hamár illegális akkor miért nem tett fel egy 2017re elöirt méretü alakú szárnyat és azzal tesztelt volna, ha az idénre tesztel akkor mi értelme az illegális kialakitásnak.
    Egyik esetben sem kap egzakt értéket
  • benőmenő
    Ezt a Williams megoldást nem tudom hová tenni. Az még hagyján, hogy ronda, de jövőre tök más hátsó szárnyak lesznek.
  • Totti5

• Totti5
    Nagyobb leszorítőerő nem jelenti azt hogy a köridő is gyorsabb lesz. Beállíthatod Barszában az autót maxi szárnyakkal, aztán olyan leszorítóerő kanyarokban minha monaco lenne, csak lassabb lesz mint alacsonyabb állásokal. Ez arra volt jó hogy a mérnökök lássák a hátsó tengelyen szárony keletkező erőket.

Alex Lynn meg tanulja a dolgokat, nem kvali köröket ment.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.17. 17:40:48
  • Stockbauer33 #158591
    http://mcsatorna.hu/f1/ha-rosberg-megy-alonso-erkezhet-a-mercedeshez-1768752
  • repvez
    ezekszerint 2017re tesztelnek
    Csak érdekes, hgy mindenki a kevés tapadásra panaszkodik a szezonban erre a williams extra leszoritó erővel sem képes gyorsabbnak lennie a többieknél.
    Pedig merci motoros és ha jobb tapadássa van akkor elvileg az élen kellett volna végeznie, még ha illegális a csomagjuk .
  • repvez

Ha nem szabályos akkor mit tesztelnek ilyen kialakitással , igy hamis eredményeket kapnak ha a normális kialakitással kell mennie utána.
    Az első szárnyon is van 2 extra fül.
  • Master91
    én úgy tudom hogy ez szabálytalan szárny, kétlem hogy monacora felteszik
  • b-type
    tíltja :)
  • nearo
    ja persze, mer monaco jön... hát valami csodásan néz ki:)
  • repvez
    az ilyen megoldásokat hiányolom, ezekszerint a szabályzat nem tultja ilyen extra szárnyak vagy a többitöl eltérő forma kialakitását akkor, hogyhogy mindenkinek egyforma?
  • Totti5
    Leszórítóerő :)
  • nearo
    fúj, mi ez?
  • Totti5
  • b-type
    kemény,..érdekes ez a gumiizé, Ferrari más úton jár
  • benőmenő
  • Onikaan #158579

• pr3cious
    Akkor remélem monacora áttérnek linuxra. Nc
  • HTS s3rg1nh00
    és a verseny végén röhögve kerülnek ki a Mercik,azért nem hülyék ülnek egyik csapatnál sem.itthonról utólag persze könnyű okosnak lenni,de odabentről kicsit más a leányzó fekvése...
  • lac coo
    Az meg odebb van, higy a Merci ne elozne meg a Ferkat , azon nagyon nem akadnanak fenn :))
  • RatBaG #158575
  • SzocsA
    A Ferrari tudja, miért nem tudott előzni Räikkönen
    Most pont a gumik miatt nem tudta megelőzni a redbullokat a ferka?
    Nem hiszem el, hogy csak a gumi lenne itt a lényeg, szerintem a kanyargós részeken nem eléggé jó aerodinamikailag a kocsi...
    Vagy az lett a probléma, hogy a 3. szektorban túlmelegedtek a kerekek, más lett a nyomás a kerekekben és nem tapadtak úgy mint a redbullnál meg a mercinél?
    De azt mondták, hogy kicserélik a gumikban a levegőt valamilyen más gázra vagy meleg, forró levegővel helyettesítik aminél nem változik a nyomás.
  • repvez
    Ezt a softver hibát még anynira sem értem, mint a hardverest, a softverest éljel nappal tesztelhetik és javithatják és még motor sem kell , hogy simulálják a muködését.
    Azt megértem, ha marad benne olyan hiba ami a teljesitményt nem épp optimálisan tudja vezérelni , de hogy olyan benen maradjon amitől leáll a motor azt nem tudom elfogadni azon a szinten .
  • Totti5
    „Fernando kiesését egy szoftverhiba okozta, melynek következtében leállt a belső égésű motor” – jelentette a gyár sportigazgatója, Haszegava Juszuke, majd egy jobb hírrel is szolgált. „Úgy gondoljuk, maga az erőforrás nem sérült, de azért folytatjuk a vizsgálatokat, hogy kiderítsük, milyen hatásai voltak a leállásnak. Szorosan együttműködünk a csapattal, hogy a következő futamokon elkerüljük az ehhez hasonló meghibásodásokat” – folytatta a szakember, kinek csapata idén másodszor szembesült kiesést okozó műszaki hibával.

„Fernando motorjának ez volt a negyedik versenye” – mutatott rá. „Eddig ilyen hosszú ideig még egyik sem üzemelt. Bár nem tudtuk befejezni a futamot, ez egy rendszerhiba miatt történt. Bizonyíthattuk volna, hogy a motorunk négy futamot is kibír, ami azért eléggé biztató” – magyarázta valamivel magabiztosabban.
  • paj01
    Igen az volt a szép, hogy nem rontott bele pedig biztos torkában dobogott a szíve. De alapvetően ezen a pályán közel egyenlő szintű technikával azonos feltételek mellett igencsak nehézkes előzni. Talán azt a sikánt kikéne venni és a régi vonalvezetést használni.

Pályán előzni meg mindig nehezebb mint boxban. Ezért mondom, hogy Ferrari helyébe én mindig direkt elévágnék a mercedesnek. Jó korán kihoznám az egyik pilótát amire reagálnia kell mercinek. Ezzel lekényszeríteni őket az ideális taktikáról aztán megnézni kinek fogy jobban a gumi vagy több cserés játékot játszani. Elévágással pályán elébe kerülnének a mercinek az egyik autóval ami tarthatná egy darabig ezzel időt nyerve a másiknak. Erőből, meg azonos taktikával labdába nem fognak rúgni. Varriálni kell a taktikával meg beáldozni az egyik pilótát, hogy a másiknak esélye nyíljon megverni legalább az egyik mercit. Ez amit a ferrari most csinál, hogy megvárja mig kijön a merci aztán rá egy körre ők is kijönnek és csak lekövetik az egészet eléggé ostabságnak tűnik. Nekik kéne kimozdítani a mercit komfort zónából. Itt van az új gumiszabály, van két autó, lehetne nyakatekert taktikákkal próbálkozni és megpróbálni kizökkenteni a mercedest.
  • Count Adyn
    Jajah meg igazából az egész harmadik szektorban folyamatosan huzott el a red bull kicsit, 3-4 tizedre plusszban pont hogy ne érje be az egyenes végére:) Nem csodálom senki nem akart motort adni nekik :D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.05.16. 13:41:24