182273
  • frango
    De itt meg ezt írja: "Ez csak egy bizonyos motormódban volt így.". De ha meg tényleg kettőt kellet kapcsolni, akkor meg csak próbálgatni kell az ésszerű módok között azt cs.
    Utoljára szerkesztette: frango, 2016.06.21. 22:21:10
  • Totti5
    Muszáj mert ami mocskot kap Hamilton emiatt az elképesztő.

"Az FIA-tól ugyanakkor engedélyt kértünk és kaptunk arra, hogy eláruljuk, a jelenleg használt móddal kapcsolatos a probléma: »Az a gondod, hogy x módban vagy« – amit úgy is értelmezhetünk: »Kapcsolj bármelyik másik módba«.”"

Kettőt kellett HELYESEN kapcsolni ami megoldotta. Variáció meg van jó pár.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.21. 22:12:45
  • frango
    Eléggé túl van ez magyarázva. Ott van, hogy kaptak engedélyt az FIA-tól, hogy megmondják mivel van a gond. Akkor meg? Nem találta a kapcsolót vagy mi?
  • Stockbauer33 #159228
  • Totti5
    Nem a versenyzők felkészültségén múlt, hogy Nico Rosberg meg tudta oldani a motorbeállítással kapcsolatos nehézséget, Lewis Hamilton pedig nem. Kiderült, mi volt a pontos probléma, és az is, miért nem volt esélye sem a britnek a gyors korrigálásra!

Érdemes átfutni hogy mi volt valójában. Hamilton már a rajtkockán hibás állásban volt ( vagyis az állás jó volt, csak a program hibás ), ezért nem tudta hogy merre kapcsoljon. Rosberg más módban rajtolt és később kapcsolt a hibásan beállított opcióra így neki egyértelmű volt hogy utána kezdődött a teljesítmény vesztés és ha visszateszi előzőre jó lehet.
  • RatBaG #159226
  • RatBaG #159225
    http://www.foxsports.com/motor/story/f1-24-hours-of-le-mans-sebastian-vettel-cusses-062016.amp.html

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2016.06.21. 12:26:31
  • Stockbauer33 #159224
    http://www.thisisf1.com/2016/06/21/alonsos-mclaren-f1-move-my-fault-briatore/
  • Stockbauer33 #159223
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    bomba kép.Hátúl a felbukkanó hold.Imádnak a sztárok ilyen középszerű vagy extra szakadtan járni.Persze van kivétel :DDD

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.06.20. 22:06:15
  • Totti5
  • Stockbauer33 #159221
  • Big Boss Hu
    Kár h leaszfaltozták megnéztem volna a F1 autókat a macskakövön
    Utoljára szerkesztette: Big Boss Hu, 2016.06.20. 21:24:09
  • AnuluWork #159219

• RatBaG #159218
    hát engem se. eb-t, vb-t (meg téli-nyári olimpiát) követni szoktam, mert ezek nem csak szimplán sport-, hanem kulturális események is, viszont most a magyar meccsek konkrétan maga történelem, ezt muszáj nézni.
    Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2016.06.20. 20:00:03
  • Totti5
    A mérnökök a rajt előtt rosszul kalibráltak egy kapcsolót, így az egyik motormódban az autók korán kapcsoltak töltő üzemmódba és nem tudták maximalizálni teljesítményüket

„Volt egy kisebb konfigurációs probléma” - kezdte Wolff, akivel a Forma–1 hivatalos honlapja készített hosszabb interjút a történtek kapcsán. „Egy elektronikus beállítási probléma a motormódokkal. Nico szerencsésebb volt, hiszen hamarabb megtalálta a helyes utat. Fél kör alatt visszatért a helyes módhoz. Lewisnak viszont ez eltartott egy ideig, hiszen ő más úton járt. 12 kör ment el így, és ez egészen biztosan befolyásolta a futamát” – tette hozzá, majd azt is elmondta, az első becslések szerint mennyit veszített a brit pilóta a sokat említett problémával.

„Egészen pontosan még nem tudjuk megmondani, mennyire befolyásolta mindez a futamát, de amint visszatértünk a főhadiszállásra alaposan ki fogjuk elemezni a dolgot. Abból, amit eddig láttunk úgy becsüljük, hogy körönként 2 tizedmásodpercet veszített egy kör alatt. Lewis ezt egészen biztosan többnek érezhette, hiszen a motor a kettes és a hármas kanyar között veszített erőt, a pilóta pedig ezen a ponton számít a legjobb teljesítményre” – magyarázta.

A sportigazgatótól természetesen azt is megkérdezték, miért voltak rosszak a beállítások. „Nos, ez azért történhetett, mert a pénteki napunk roppant zsúfolt volt. Nem tudtuk úgy beállítani (a motorokat), ahogyan szerettük volna, szóval már az előzetes beállításokkal is rossz irányba indultunk. Lewis autóján ez egy kicsivel – három körrel – korábban jelentkezett, mint Nico autóján. Az ember mindig optimalizálni akarja ezeket a dolgokat, és most így sikerült az optimalizálás. Sajnos nem működött. Egészen egyszerűen rossz volt” – jelentette ki határozottan.

A futam után felmerült, a szimulátorozástól híresen ódzkodó Hamiltonnak ez egy figyelmeztető jel lehet, hogy bármennyire is nem kedveli a technikát, a jövőben több időt kell szentelnie a felkészülés ezen formájára. Wolff azonban nem ért egyet ezzel a felvetéssel. „Egyáltalán nem” – felelte, amikor arról kérdezték, a több szimulátoros kör segített volna-e Hamiltonon. „Most roppant összetett szerkezetekről és folyamatokról beszélünk; nagyon nehéz megtalálni a tökéletes beállításokat. Ezeket a szimulátorban nem tudod meglelni” – tette egyértelművé.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.20. 19:13:43
  • Stockbauer33 #159216
  • Totti5
  • Totti5
  • Stockbauer33 #159213
    http://www.f1vilag.hu/hirek/hamilton-nem-latom-elonyet-radioszigornak
  • frango
    Engem a foci nem érdekel, de még a eurosportos közvetítés alatt is realtime tudtam mikor lőtt gólt a magyar válogatott, mert a másik közvetítő szobából behallatszott a "góóóóól" ordítás. :)

Peppus: Pedig az indycar road futamok is rohadt jók ám. Vagyis inkább voltak még az új aero kitek előtt, de most is jó azért. Főleg az utcai pályák. Nézz meg pár visor cames felvételt. Iszonyat kemény ahogy pattognak, vergődnek azokon az utakon centikre a faltól formula autóval. Azt' még szervó sincs azokba a gépekbe.
  • Totti5
    Claire Williams has hinted that Jenson Button is one of the drivers the team is considering for a drive in 2017.
  • Totti5
    1 körön belül voltak rettentő sokáig. sőt látótávolságban, sőt előzték is egymást órákkal az indulás után is. A legjobbak között nincs nagy különbség és most pl az Lmp 1nél 23ó50 perc után volt dúrván 30 mp... onnan vesztette el a Toyota mert megállt az autó 5 perccel a leintés előtt...

Folyamatosan feliratozzák az állást a TVben és ott vannak a live timingok is. Nincs keveredés.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.20. 18:06:48
  • Stockbauer33 #159209

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Redbull-nál? :DDD
  • Peppus
    Számomra az Indycar mellett a Lemans az amit sosem tudtam megnézni.. Kb. 8 féle autó rohangál, az egyik 100 kört kap a másik 20 at.. Sosem lehet tudni ki vezeti az egészet, a franc se tudja ki kivel van versenyben, este csak két lámpát látni belőlük :D Ráadásul vagy 5-en vezetnek egy autót, mind az 5 pilótát tuti nem lehet kedvelni :D Annyi pont elég, hogy az összefoglalóban 5 percbe sűrítve megmutatják melyik csapat lett az első, de annyira unalmas még az is, hogy inkább megnézem 5x a Bakui futamot, mint egy ilyen káoszt egyszer is.
  • bakkerman
    Na ezert jo ferfinak lenni :D Edesanyam mindig mondja nekunk amikor egy hetvegen van WTCC,F1, foci dömping, hogy "nektek van mar jo dolgotok,nöknek meg semmi nincs" :DD Most ugye kivaltotta a WTCC-t a Le Mans,amit szinten muszaj volt nezni :)
  • RatBaG #159206
    egyértelmű, hogy a le mans az elsődleges.
    de vasárnap este már kicsit szanaszét állt a fejem... a tv-ben eurosport ment végig, emellé streamek néha, meg a forza-s baromságba is bele-belenéztem, forma 1 stream, meg még a második magyar eb meccsnek is pont most kellett lennie.
  • Jeffjohnson
    A Williams beállította a boxkiállás rekordját. 1.92 sec
    Link
  • frango
    Pont ez az ami nekem nagyon nem tetszik. Csak a pénz számít és semmi más.

RatBaG: Én nem akartam ilyen keményen fogalmazni, de nekem is hasonló a véleményem. Mondjuk nekem mindegy, mert én én így is úgy is a Le Mans-i futamot nézem. Lehetne tőlem akár a Monacoi nagydíjjal is egyidőben...Inkább mennék el 1 db LM 24 órásra, mint 10 szezonon át minden futamra az f1-ben. Mindig is Le Mans marad "A" verseny. Most különösen örülök is, hogy 0-24-ben meg tudtam nézni, mert elképesztő volt.
  • RatBaG #159203
    +szarjon sünt bernie, amiért direkt egy hétvégére tette le mans-al. fájt neki az előző évek sikere, egyből fel is rúgta az egyezséget, csak hogy kibaszhasson velük, a nézőkkel, a versenyzőkkel, stb... nyugdíjba mehetne már a vén rohadék.
  • Totti5
    Ott van futam ahonnan jön a péz és nem sajnálják a pénzt a pálya felépítésére, modernizálásra.
  • Pluskast
    Én inkább elkeserítőnek mondanám. Amúgy meg Jeff-nek van igaza. Az év legunalmasabb futama volt.
  • frango
    Csak szerintem undorító és szégyen, hogy Azerbajdzsánban van az "Európa nagydíj"? Meg úgy az egész sorozat iránya, goldolkodásmódja?
  • Count Adyn
    Rádiózások voltak a legjobbak kb igen:D
  • Jeffjohnson
    Eddig nálam ez volt az év legunalmasabb versenye.
  • Totti5

• RatBaG #159196
    a térdvédője.
  • Stockbauer33 #159195
    Jó oké kicsit nyügös volt ma :DD
  • desigo
    Nico lábán mi az az uzsistáska ?
  • RatBaG #159193
    nekem tetszett a mai teljesítménye :D

https://streamable.com/3g0l
    https://streamable.com/0yhl
    https://streamable.com/q5gj