182096
  • Master91
    True
  • bakkerman
    Az ev legunalmasabb futama ez a mai
  • simonl #159173
    Ma még össze is töri magát....meglátod.....besértődik mint egy hisztis kisgyerek:)
  • b-type
    ..és miért nem ? :D
  • simonl #159171
    Idén már nem fog.....
  • b-type
    :)
    Azt csinál amit akar. még VB címeket is nyer.
  • nearo
    hát jó uncsi eddig...
  • simonl #159167
    Ugye-ugye? Már azt hittem csak nekem tűnik fel......
  • SzocsA
    Kimi miért kapott büntetést? és Ricciardó miért nem?
  • bakkerman
    Nem lesz itt semmi balhezas meg SC betanultak a palyat
  • simonl #159164
    Vettel már kicsit bizalmatlan....
  • SzocsA
    Vettel kocsijára rátapadt egy zacskó és máris jó a fekra aerója. :D
  • SzocsA
    Egy tucatszor jön be majd az SC és lejár a kétórás időlimit...
  • simonl #159161
    Aham...biztonsági okok....eszem megáll.
  • Stockbauer33 #159160
  • Count Adyn
    biztonsági okok ja:D
  • Totti5
    Gábor Wéber
    16 mins ·

366 km/ó - ez volt a tegnapi csúcssebesség Bakuban, amikor Bottas kergette Verstappent, igaz mindkettejük körét elpuskázta vele. Utána jóval lemaradva Verstappen (354) és Rosberg (351) következnek, ami ékes bizonyítéka annak, hogy mekkora szélárnyék csaták lehetnek a mai futamon, és mekkora pluszt jelenthet az egyenesben a másik mögött autózni.

Ennek fényében Hamilton 10. helye nem a világ vége, és elméletileg az elfékezett Q2-es szuperlágy szettjén kellett volna rajtolnia, de az FIA biztonsági okokból engedélyezte, hogy egy másik, ugyanannyit futott garnitúrára cserélhessen. Mögüle ráadásul az a Hülkenberg indul, aki szintén saját hibájának köszönheti a helyzetét, mert tempóból simán az első sorban lehetett volna, ahogy ezt Perez igazolta is tegnap.

Érdekes viszont a Ferrari helyzete, mert annak ellenére, hogy motorikusan nincs kivetnivalójuk, az egyenesben 6-7 tizedet kaptak a
    Mercedesektől, miközben a Red Bullok vagy a Force India csak 4-et. Ennek a magyarázata a valamivel nagyobb leszorítóerő is lehet, azonban a Ferrari az ebből a szempontból legkényesebb második szektorban is 5 tizedet kap a Mercedestől és 2 tizedet a Force Indiától, és pariban van a Red Bullal, Williamsszel.

Ezek alapján a futam nagyon Rosbergnek áll, azonban az eddigieket elnézve kizárt, hogy ez a verseny nagyobb hibák nélkül végigmegy, így talán több SC fázis és néhány meglepő kiesőnk is lehet a végére.

Futam: 15 óra, Duna Tv.
  • Totti5
    Onboard pole position lap - Nico Rosberg, Europe 2016
  • Totti5
    Lehet kérni a szabáyok szerint, az FIA majd eldönti hogy engedi e.

Senki nem tiltja hogy másról képet tegyél be, ha meg nem tetszik, ott az egéren a görgő.
  • SzocsA
    Átnevezhetnétek a fórumot Hamilton fan klubbra.....
    A Mercedes engedélyt kért Hamilton elfékezett gumijának kicserélésére
    De akkor a többieknek is lehetne, mivel biztos van olyan aki elfékezte a gumiját az első 10 közül.....
    Nem néztem az időmérőt.... egyszer nem nézem és hamilton máris bénázik. legközelebb is ezt teszem....
  • simonl #159154
    Ez már tényleg gáz, kezdünk buzulni Srácok?
    Mi a f@szom lesz a következő szivárványos hello kitty -s banner??
  • Master91
    Komolyan tegyük már spoilerba most már Hamilton bulvár fotóit, ez már túlzás de erősen
  • Laceee
  • raptor22
    Ő fényképezte, majd....
  • Laceee
    Otthagyta a Dzsásztin Bíbőr?
  • Totti5
    Lewis Hamilton Facebook Mentions Good night, Baku...
  • Totti5
    Látszatra a Marci áttételezése rövidebb mint több más csapaté. Gyorsan felnyomják 8sba mindig és kipörgetik. Szóval még Hamiltont is lehet hogy túráztatni fogják az egyenesben, aztán ha nem lesz holnapra az összhang, ott a féktáv...
  • b-type
    Ez nem biztos...olyan hosszú az egyenes, hogy sztem le fog szabályozni Hamilton motorja DRS mögött, mint egyszer régen Monza-ban még a McLaren-s időkben, nagyon nagyot húz(hatna) a szélárnyék, de nem forog annyit, és ha úgy jön ki simán visszatámadható a Mercedes.
    leforog és szevasz...de ez csak tipp...majd meglátjuk
  • Totti5
    Nem az a lényeg, hanem hogy mire ( ha ), Hamilton fel tud zárkózni, fényévekre lesz Rosberg, így csata nem várható, bár itt is nagy az SC esélye.
  • Lokker
    Futam felénél már a mezőny felét lekörözik. :) Jah és Hamilton kiállás nélkül is végigcsinálná akkora gumimágus lett.
  • Magnum PI
    Az a baj, hogy olyan hosszú az egyenes hogy mindegy, hogy honnan meg hogyan rajtolnak a mercik. DRS nélkül is elmennek mindenki mellett pár kör alatt, de a rajt utáni első kanyar érdekes lesz
  • RatBaG #159143
    fütyültek is a nézők rendesen.
  • Totti5
    Lömánba amúgy 1 órán át volt bent az SC és nem engedték el a rajtot, amíg nem kezdett el száradni a pálya.
  • Totti5

• RatBaG #159140
    ezen felröhögtem :D

"Boxutca:
    Rosberg a pole-ban, Hamilton csak sokadik "próbálkozásra" tudta összetörni autóját..."
  • Lokker
    Hamilton oktatott. :)

Vettel második sorban is olyan mintha az elsőből indulna a jó rajtjai miatt. Remélem itt is olyan parádésat rajtol. Perez és Hulk, kár mindketteükért de szerintem alkotni fognak itt. A Ric és Vet idő meg vicces. :D
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.06.18. 16:11:51
  • benőmenő
    Ricciardo és Vettel ezredre azonos körrel.
  • Totti5
    Ez jó volt, legalább látszik hogy nem robotok és az autó nem magától megy.

Egyenesben jókat előzhet majd Hamilton, Max jó lesz ez, nézőnek így izgalmasabb. Rosberg meg megnyeri, ha nem hibázik.
  • RelakS
    LAJOS! XD

Ha holnap is ilyen ügyesen fog vezetni, nem lesz a dobogó közelében sem...
  • Lebowski
    L'oreal