182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#160083 Az üzemanyag szarakodásról meg ennyit:
Ami magát a versenyt illeti, Alonso tizenkettedikként ért célba, miután gondjai adódtak a fogyasztással. „A futam utolsó szakaszban nagyon sokat kellett spórolnom, mert korábban rengeteg üzemanyagot elhasználtunk a csaták során. A végén azt hiszem, 100 gramm üzemanyagunk maradt. A verseny során 100 kilót használhatunk fel, mi most 99,900-at használtunk, szóval eléggé közel voltunk a határhoz” – kommentálta a történteket.
Szóval nem hiszem hogy vígan elvannak. -
#160082 Ez is izgalmasabb mint az F1:
-
#160081 Pont ez nem fog menni ha 3 évente basztatják a szabályokat. Az egész onnan indult hogy meg akarták törni a Ferrari uralmát. Aztán DRS Aztán jött a Redbull. Akkor megint variáltak. Meg DRS mert Alonso az utcsó futamon nem bírt előzni és elbukta a VB-t. Most meg megint variálnak.
Mindig lesz egy csapat aki beletrafál a jóba egy-egy nagy változtatás után és a limitált lehetőségek miatt 3 év alatt sem tudnak felzárkózni a többiek. -
#160080 F1 haldoklik, saját szarába süllyed.
Lajost sztárolni kell, ő a legjobban eladható arca az F1-nek jelenleg. Megjelenik egy Justin Bieberrel valahol és a fél világ bulvár okádékjai csapnak le a fotókra meg a cikkekre hogy milyen menők.
Ferrari meg már szerintem a következő évre koncentrál inkább. -
#160079 Lesz 3 hét arra hogy ezen mindenki túltegye magát, a többit meg ne erőltesd. -
Lokker #160078 Szajkózd csak azt, Hamilton szabálytalansága egy az egyben olyan volt mint Kvyat-é 2015-ben. Egyszer nézhetnéd a dolgokat pártatlanként és nem fanboy-ként. Nem, nem fogsz érte pokolra kerülni. -
#160077 „Tettem egy szívességet a csapatnak” – nyilatkozta higgadtan a negyedszer dobogóra álló holland -
#160076 Szabályok adottak. Nem a Merci, az F1, az FIA, a szabályhozók tehetnek arról hogy a Rönó 40 akárhány lóerő hátrányba 3 év után is. Nem a Merci és az RB tehet arról hogy a Ferrari lemaradt. Építsenek jó kontrukciót és akkor lesz izgalom, de amíg nem megy nekik addig az fog nyerni akié a legjobb autó és motor.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.31. 21:49:25 -
#160075 Ilyet senki nem mondott és ilyen nem is történt. Rosszúl mérték. Hülyeségeket kitalálni teljesen felesleges... -
#160074 Nem függ attól, viszont a helyzettől körülményektől nagyban, hisz a kerék elszabadul és a meg kell állnia a másiknak közt igen nagy különbség van. -
#160073 Egy jó csata volt. -
#160072 Szerinted hany kilometerre mennenek egymastol az autok ha szabad lenne a vasar ? :) merxi elot, utana egy kor szunet, ket redbull, harom kor szunet ferrari.... -
#160071 Szoval burkoltan a merci bealdozta Rózi 2. helyét hogy Lajos tobb pontot fogjon rajta. Ez nem konteo,meg agyrém,ez sajnos üzlet. Lajos szimpatizans vagyok amiota bejott az f1-be,de latni kell hogy ot HA KELL,es van ra mod,akkor segitik fentrol,az uzleti vilagbol. -
greenkawa #160070 Pontosabban az a legnagyobb baj,hogy mindig mások a stewardok így mindenkinél mások a határok.Megy pofára,az előző éjszakai szexre,meg az éppen aktuális lábra,amivel leesett az ágyról. Ezért lett nevetséges,de kiábrándító az egész bünti rendszer. -
Lokker #160069 Mint ahogy versenyzőtől függően is van különbség nem biztonságos kiengedés és nem biztonságos kiengedés között. -
Lokker #160067 Itt már máshogy kell értelmezni a szabályt. -
SzocsA #160066 Hát akkor mi? Ha ott fal van akkor mi van? Amúgy nem volt egy kocsi szélességnyi hely.... -
#160065 Ez nem. -
SzocsA #160064 Ez nem volt kiterelés, leszorítás?
-
#160063 "Üzemanyagot, gumit mindig is menedzselni kellett, sosem lehetett ész nélkül nyomni, mert a több fogyasztás az hátrány, akár lehet tankolni akár nem."
Akkor miért kellet a szabály? Szerintem régen a versenyző rohadtul nem figyelt a fogyasztásra ha előzni kellett.
Pont az elmúlt hetekben nyilatkozta valaki, hogy az üzemanyag is probléma mert az is csak gátat szab és nem nyomhatják neki. Attól hogy nem tolják agyba főbe a médiában meg közvetítés közben ott van az és nincsenek el vele vígan csak megtanulták beosztani. Pont ez a gond. Nem arról szól hogy ki tud gyorsabban vezetni, hanem ki tudja jobban megtalálni a az egyensúlyt spórolás és a tempó között. Ami ugye szinten egy verseny de rohadt unalmas.
A kis csapatokról meg annyit hogy akkor is meg most is köröket kapnak. Akkor meg minek az egész? Adjanak nekik több pénzt a közösből és hagyják versenyezni a többieket.
Az új gumikkal csak még rosszabb lesz mert még nagyobb hangsúlyt fog kapni a gumi és azzal való spórolás. Amíg ilyen gyenge gumikat kér a nagyúr, úgysem lesz jobb.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.07.31. 20:55:40 -
Stockbauer33 #160062 -
#160061 Nekem azt mondták, hogy jövőre a politikusok sem fognak lopni. -
#160060 Üzemanyagot, gumit mindig is menedzselni kellett, sosem lehetett ész nélkül nyomni, mert a több fogyasztás az hátrány, akár lehet tankolni akár nem.
Üzemanyagal most már nincs probléma, átáltak rá, csökkentették a fogyasztást, vígan elvannak a 100 kilóval.
Új gumi lesz jövőre, új aero amitől előrelépést várnak. Az idei erőviszony már nem fog lényegesen változni.
Kisebb csapatok éppen hogy nincsenek lemaradva, de a mezőnyben két klasszikus értelemben vett kiscsapat van, a Manor és a Sauber. Nyugodtan vissza lehet nézni mekkora lemaradása volt egy Minardinak, Jordannak anno.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.31. 19:42:13 -
#160059 Nem a csak a DRS a gond hanem a spórolós verseny. Ha nagyon nyomod akkor vagy az üzemanyag fogy gyorsan vagy a gumi. Ezt az üzemanyag szarságot nem is értem. De ennél is rosszabb hogy nem érdemes előzni. Le kell maradni 2 másodpercet hogy maradjon gumid. Mióta szabályozni próbálnak mindent, hogy a kisebb csapatoknak is jó legyen, egyre szarabb és egyre jobban le vannak maradva. Vén faszok irányítják az egészet és már nem józanul gondolkodnak. -
#160058 -
#160057 Jövőre. -
#160056 Sosem volt olyan szép idő. -
#160055 En mar azt is unom...Nem is csata ez, kivarjak a drs t as elmennek egymas mellett. Uncsi.
Jo, itt van egy oriasi fektav visszaforditoval, ott voltak jo jelenetek, de amugy edeskeves az egesz.Lehet csak vissza kellene hozni a regi szelarnyekot :) -
#160054 Gábor Wéber 1 min ·
A Mercedesnek elromlott a stopperórája, ezért állt Rosberg 5 helyett 8 másodpercig a boxkiállásnál letöltött büntetés alatt!
Erre nem igazán találom a szavakat, viszont az év mémjei születnek majd. Kíváncsi vagyok mit szólnak ehhez az IWC-nél, aki a Mercedes óraszponzora. -
#160053 milyen vicces a kis maxi fiú,elvárta volna hogy kockásra fékezze az ellenfél a gumiját és ki kelljen jönnie a boxba...kár,hogy már nincsenek itt a régi szép idők,amikor jól pofon vágták volna az ilyen viselkedésért -
#160052 Pedig volt csata a mezőnyben rendesen. -
#160051 Azert milyen vegtelen nagy szegyen mar, higy szinte minden versenyen van egy max ket momentum ami megmarad az emberben...
Ma is volt a Roseberg leszoritas azt joccaka ....:( -
SzocsA #160050 Vettel mondta meg, mi legyen – rádiós kavarodás és újabb kisiklás a Ferrarinál
Mégis hogy gondolták azt, hogy Versappen elé vágnak? :D
Adami aztán közölte vele: „Ez az egyetlen módja az elévágásnak” Vettel azonban nem egészen értette: „Ki elé akarunk elévágni?” – kérdezte, miután Max Verstappen nem volt a közelében. Adami közölte, hogy a holland a célpont, majd némi szünet után belátta: „Oké, maradj kint, maradj kint!”
Ekkora káosz van, hogy elment Alison?! :D Nem tudom, hogy mit gondolnak a ferrarinál, majdnem kört kaptak a futamon. Alonsoék is beelőzik őket lassan... -
#160049 Egyik legszimpatikusabb versenyző. -
#160048 Miután Rosberg visszacsúszott a negyedik helyre, Hamiltonnak csak a Red Bull kettősére kellett figyelnie, igaz, ők nem jelentettek komoly fenyegetést: még a címvédő is elismeri, nem szakadt meg a futam második felében. „Őszintén? Van egy utolsó negyed, amit nem használtam a motorból. Eléggé messze voltam tőle. A verseny korai szakaszában tekertem vissza, mert látni akartam, milyen köröket tudok futni, fel tudok-e építeni egy kis előnyt, és ment! Az utolsó szakaszban sem kellett feltekerni, amikor elkezdtek 1.18,4-es időket futni. Vigyáztam a gumikra, nagyon óvatos voltam. Ekkor elkezdett fogyni az előny, mégpedig elég gyorsan, de úgy voltam vele, hogy 6 másodperc elég lesz. Visszatértem a rendes versenymódba, és növeltem kicsit. Ha van 6 másodperc előnyöd, az valóban elég lehet, szóval próbáltam arra figyelni, hogy ezt tartani tudjam” – zárta gondolatát. -
#160047 „Nagyon későn fékezett, és miután mellém ért, kicsit olyan volt, mint Ausztriában. Egyszerűen leterelt a pályáról, miközben könnyedén bevehette volna a kanyart. Muszáj volt kimennem, máskülönben ütköztünk volna. Lewis tudja, milyen ez…” – nyilatkozta a holland.
Most a verseny után azzal érvelt, hogy egyszerűen nem tudott szűkebben fordulni, mivel későn fékezett, majd kormányát maximálisan elfordította. „Nos, láttam a kezén, hogy teljesen egyenesen ment, szóval szó sem volt itt a kormány ütközéséről” – kommentálta Verstappen mosolyogva.
-
#160046 ahogy az ausztrálok szokták. -
-
#160044 Anthony Davidson analízise a Rosberg-Max csatáról és másról is.
8 másodpercet állt az 5 helyett, mielőtt nekikezdtek volna a kerékcserének... -
#160043 Kvyat twitteres videó, érces nyelven adott interjút az orosz médiáról és a róla szóló hírekről.
"az orosz médiának fogalma sincs miről beszél, és a pletykákat nem kommentálnám, nem akarom ilyennel vesztegetni az időmet" <---kicsit cifrábban.
szerk.: ez pedig Nico esete
Ausztria 2.0.....
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.07.31. 17:23:08