FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

benőmenő
"...és LESZAKADA 'zautó!!!4...Hát ELKÉPESZTŐÜŐÜŐÜÜŐÜŐŐ!44!4"
Ilyenkor hálát adok a mostani párosért. <#vigyor2>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mick Schumi & Jean Todt

maffioso
Lehet értelme, de nincs. Először is gyorskörön volt, másodszor pedig egész hétvégén a gumi és a fék hőmérsékletével szoptak, mert nehéz volt felmelegíteni őket. Amúgy van logika abban, amit mondasz.

\"If in doubt, flat out!\"

nearo
A nyomatékok összeadódnak, és hogy ha van bármi hatása a motorféknek, akkor ugyanahhoz a fékhatás eléréséhez elég lesz kisebb nyomatékot kifejteni a súlódófékekkel, mintha nem lenne egyáltalán motorfék. Lehet értelme, pl kevésbé kopik, kevésbé melegszik a fék.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

maffioso
Azt én értem, amilyen logika mentén mondod ezt, de csak képzeljed el, hogy a motorfék lassít 0,5g-vel (tökmindegy), emellé ráfékezel a pedállal, ami 5g-t is tud. Nem lesz a motorféknek hatása, annyira megfogja az autót a fék. Rosberg vezet(ett) úgy, hogy a fékezés utolsó fázisában gangolt le csomót, de előtte nem.

A v8-asok motorféke megint érdekes kérdés, a befújt diffúzor és annak a maradéka a tiltás után elég sokat felemésztett amennyire én tudom. Kérdés, hogy a turbolyuk elleni harc mit művel a motorfékkel. Itt inkább a hibrid rendszer foghat "nagyot", de mondom szerintem nem érződik, ha konstans fékezésnél levált egyet a pilóta.

Je suis blanc et européenne!

Totti5
A gyors visszaváltások eleve adják a motorféket, szóval mindenki használja folyamatosan. Gondolom...
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.22. 17:34:56

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

desigo
pályabíró közel volt

Beagie
Lehetséges amit írsz, egy forma-1-es autó másként működik, ha még használnak is motorféket, keveset, lehet berögzült mozdulat is. Mostani autókat nem tudom, de v8 korszakban használtak motorféket (nagyobb jelentősége volt), de pályánként szabályozták, mekkora mértékű legyen, most talán kevesebb ennek a jelentősége a bbw rendszer miatt is.

www.gtr-masters.hu

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

maffioso
Szerintem ezek az autók a motorféket nem igen használják, egyrészt egy normálisan vezető versenyző eleve kerüli a motorfékre támaszkodást, másrészt a fék mindig erősebb annál. Így is tapadáshatáron fékeznek, a motorfék mit tud arra rátenni? Semmit. Motor fékkel csak azok a boyracerek és wannabe racerek fékeznek, akik gázfröccs nélkül basszák vissza a fokozatokat és úgy érzik, hogy fú de nagyon lassul a verda. A töltést lehet befolyásolja, de gyorskörön minek? Szerintem csak berögzül mozdulat, amivel nem veszít semmit effektíven.

zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

bardocz
Talán a difi is picit máshogy viselkedik a különböző fordulat miatt.
Beagie
motorfék, kigyorsításkor meg hamar váltani kéne+kipörögnének a kerekek ha nem váltana feljebb, Vettel is játszotta ezt valamelyik évben, még turbó motorok se voltak, visszatette egyesbe, aztán húzta is a kettest kigyorsításra. Meg néha jobban ráhúzza az ívre az autót a nagyobb motorfék, stabilabb az autó tőle, időt meg nem veszt vele, mert a köztes időben vált fel amikor se nem fékez, se nem gyorsít.
Utoljára szerkesztette: Beagie, 2015.06.21. 22:09:18

www.gtr-masters.hu

mcmoha
Na meg az FIA degenerált szabálya szerint egész évben egyfajta váltóáttételt lehet használni, és gondolom ez kompromisszumokkal jár.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Alexease
A korai felvaltas a kigyorsitas miatt kell, batrabban lehet taposni a gazpedalt.
A visszavaltast meg mindig elszamolja, sok neki a 8 fokozat😄 <#idiota>
Valszeg a "motorfek" miatt kell, az ERS "adja" a fekero X%-at.

A totes es uzemanyag nem jatszik, ez idomeros gyors kor😉
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.06.21. 21:23:07
mcmoha
Jobban tölt a KERS talán?

lac coo
Az világos, de miért vált vissza annyira? Többiek ahogy nézem nem igen váltanak így vissza mint ő ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

mcmoha
Szerintem azért, hogy kissebb nyomatékkal gyorsuljon, ne kopjon annyira a gumi. Lehet, hogy az üzemanyag is kevésbé fogy.

passatgt
szerintem azért, hogy kigyorsításkor stabilabb legyen

lac coo
Massa miért vezet ilyen érdekesen ?

full visszavált, majd kigyorsítás előtt gyorsan egyel feljebb rakja ..
motorféket használja jobban ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Palinko
nem tudom én szívesebben látnám a fiatalokat, biztos nem lennének ilyen jók, biztos lenne azoknál még több hiba, de hát.
Totti5
Kimi gázpedálja Kanadában is öntudatra ébredt. Sose tudjuk meg. Szedje össze magát a jövőben. Sok a baki.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Count Adyn
Kimi azt nyilatkozta hogy magától szitált be alatta a gép, ami elég fura mivel ott már volt nemkis sebessége is...

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Palinko
azért ma másnak is szitált a gépe
bakkerman
A McLarrn jobban jarna ha a hatralevo futamok utazasi koltsegeit meg a tobbi penzt a jovo evi auto fejlesztesebe rakna,egy hulladek rz az idei gep. Meg azt se lehet mondani h GP3 vagy WSR szint,mert ott legalabb az autok kibirnak egy futamot

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

mcmoha

Szándékosan sarkítottam, elnézést, ha valakit ez rosszul érintett. Minden esetre ha igaz, hogy ez megint Kimi vezetéstechnikai hibájából fakadt, akkor azért Alonso tesztelési lehetőségeinek (😄) eléggé betett - nem mintha sokat számítana. Csak ugye kicsit sok a flegma, káromkodó, csapatát basztató Kimiből, aki egyre kevesebbet mutat a pályán, minden csapattársa hülyére pofozza, miközben Hulkenbergek várnak arra, hogy végre lelépjen.

Lényeget leírtad. Az, hogy közveszélyes lenne a finn azért határeset...Grojean,Maldonado,Perezre még érteném nade raikonnen pont az aki a legkevesebbet ütközik, inkább észnél van ha bonyodalom alakul ki. Lotusnál semmi, tavaly egy(amikor massa elkerülte) és idén is csak ez volt.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Raikonnen megunta ezt a forma1-et. Kiöregedett... Tegnap szidja a mérnökeit, miközben sokkal lassabb volt vettelnél, ma már nem tudta másra fogni. Lehetett volna belőle is kétszeres bajnok mint Hakkinenből(vagy akár háromszoros) , ha a meki anno megbízhatóbb lett volna. Akkor peches volt most meg már lassú (legalábbis az időmérőn). Lehet mondani, hogy nem tudja felmelegíteni a gumit, de a lotusnál sem tudott jó időmérőt menni. Ez van. Nincs kedve már ehhez.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Vettel rontott? 😄 Ugyan hol? Kérdezem ezt Alonso és Hamilton szurkolóként egyébként.

Ami viszont a futamot illeti: Hát nem tudom, hogy mi motivál engem arra, hogy minden futam elé leüljek, aztán rájövök arra, hogy egy unalmas szemét az egész, majd a következő alkalommal ismét a tv előtt találom magam. Mint egy rossz bagós, aki nem képes letenni a koporsószöget. Komolyan, ennek semmi értelme nincs. Ez volt eddig az idény mélypontja szerintem, és hát Kimié is, aki mostanra már nem csak ön- hanem közveszélyesé is vált. Volt egy-két, egyébként teljesen érdektelen és súlytalan csata, de összességében ez nem volt sokkal izgalmasabb egy idegen család fényképalbumának nézegetésénél. Csak ugye legközelebb is megnézem - de nem értem miért ragaszkodok én ehhez.

Azt azért őszintén remélem, hogy Rosberget most láttam utoljára az első helyen, hihetetlenül irritáló alalakká vált a szembemben a kis sunnyogó. Ma megérdemelte a győzelmet - gondolom -, egyértelműen jobb volt Hamiltonnál, akinek úgy tűnik, ez a pálya az Achilles-sarka.

A McLaren-Honda meg... <#wilting> Egyszerűen siralomház. Semmiféle előrelépés nincs, Buttont 10 kör után leparkoltatják, gyakorlatilag olyan, mintha semmit nem tudnának kezdeni egy alapvetően rossz konstrukcióval. Ilyen impotens gárdával ebből jövőre sem lesz semmi. Azért egészen felháborító, hogy ezt a két klasszis pilótát ilyen balma-sorozatnak teszik ki. Illetve a saját renoméjukat is.

Massának örülök, valahol csippantom a fejét a srácnak, de Vettel is szépen küzdött.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.06.21. 16:01:36

Te ügy hülyülsz ahogy öregszel <#banplz>
Papa01
Rémlik Vettel kerékcseréje? 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

passatgt
Kimi már az első körben elbaszta😄

AnuluWork
Remélem mindenki ilyen izgalmas futamra vágyott amikor elkezdte nézni ezt a remek F1et! 😊

A mai nap megmutatta, hogy még a nagy Vettel is képes 3.ról rontani, úgyhogy a jövőben kéretik leszállni Kimiről hasonló szitukban, VAGY ugyanúgy fikázni, hogy mennyire béna ez a Vettel, hogy képtelen a biztos 3.ról senkitől sem zavartatva behúzni a dobogót ...

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Count Adyn
Csodás hogy a merci motoros williams olyan gyors az egyenesben mint a drs el jövő ferrari mögötte😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Palinko
Azért mesterséges előzés segítés nagyon nem vált be Vettelnél ma, pedig 4 kör azt hittem elég lesz neki.
bakkerman
Hamilton ma abszolut nincs ott a szeren,eleg amator es figyelmetlensegre utalo baki athajtani a boxutcabol kivezeto feher vonalon...

passatgt
és RAI is nyilatkozta már, hogy elvesztette a tapadást

passatgt
Alonso: "Today's accident was 34G. I had a good start, but in corner 2 Kimi had no grip, he lost the car, turned to the left and hit me"

bakkerman
Ez a mai futam mar ott eldolt amikor a SC utan nem tudott Lewis mit kezdeni Rosberggel

desigo
Rosbergnek ez ma nagyon sima lesz...
tok mindegy, mercit nem lehet utolerni, 2. hely meg meglesz nekik. amugy a futam meg egy unalmas fos szokas szerint...

bakkerman
sokba kerulhet meg ez a nullazas a Ferrarinak,a mai F1-ben annyira keves a baleset meg a spontan muszaki hiba,hogy minden elcsapat megerez egy nullazast

Count Adyn
Alonso kamerájából meg basznak mutatni eh. Fura volt ahogy beszitált Kimi alatt a gép, ha megtolják egyből kifordul alóla, mintha csak a gumit vágtak volna ki kb ugy mozgott az autó

allock
így akarnak a tv előtt marasztalni.. mindent szar kameraállásból mutatnak mindent, még a legtávolabbiból is, csak ahonnan látszana a lényeg onnan nem, vicc 😄

#hhwnd