182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#160978 Rosberg nagyon erős, kétlem hogy sikerülne. De erre 1 hét múva választ kapunk, hogy merre dől a mérleg.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.02. 19:14:01 -
#160977 ha minden versenyen Rosberg előtt végez akkor siman bajnok nem tudom miért temetitek ennyire:) Előző két évben nem okozott neki ez gondot:) -
#160976 S ki vagy mi akadályozza meg a Merci 1-2őt?
Semmi. Az RBben benne lehet alternatív taktikán, de eddi az sem jött össze.
Nagy a hátrány, kevés a futam. Normál esetben Rosberg és Hamilton ott lesz az 1-2őn... onnantól kezdve meg Hamiltonnak lehetetlen feladat, bármit és bárhogy is csinál. A Mercedes ereje adott és mivel normál esetben csak magukkal versenyeznek, ez a legrosszabb forgatókönyv Hamiltonnak, ha nem történik semmi ( technaiki hiba, vezetői hiba, baleset, időjárás stb stb stb stb... )
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.02. 19:03:40 -
#160975 Pont ma volt egy cikk erről:) Ezekhez képest a -23 pont nem is olyan extrém lenne 5 verseny alatt tekintetbe véve a merci erejét:) Ugyhogy ha sikerül se kell ám szobrot állitani neki még:)
Vettel 2012 -44pontról nyert VB-t 10 verseny alatt
Kimi -45(ha mai pontokkal szamoljuk innentől mindenki) 6 verseny alatt
Prost -30,5 2 verseny alatt
Hunt -105 8 verseny alatt
Surtees 55.5 5 verseny alatt -
#160974 Ha innen megtudja úgy nyerni a VB-t,hogy azt a pályán éri el,akkor Schumi után a legnagyobb bajnok lesz. És akkor vissza is vonulhat már akár decemberben,a csúcsról. És én rohadtul szurkolok neki! A jelenkor legnagyobb pilótája. Persze nyílván nem fog visszavonulni,ha meg is nyerné a 4. címét,de hozzá szerintem abszolút illene. Friss világbajnokként bejelentené,hogy sorozatot vált...tegyük fel megy a NASCAR-ba...abszolút nyerő lenne marketing szempontból. Persze ott van a szerződése,ami kötelezettségekkel jár...
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.10.02. 18:18:17 -
#160973 Nagyon nehéz lesz, lényegében erőből nem fog menni ha lehozhzzák az 1-2őt. Abban bízhat hogy Rosberg is buk sok pontot valami oknál fogva / RB beleszól az 1-2be, de ez ugyan úgy Hamiltontól is vehet el pontokat. -
Stockbauer33 #160972 Mindenesetre mentálisan nagyon helyre kell rakni hogy profin hibanélkül versenyezzen.1 hét múlva Suzuka.Előttem ő egy nagy bajnok és ha innen megnyeri az idei vb címet kb Schumi szintre lép
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.10.02. 18:13:54 -
#160971 Nyilván nem, ilyen a techhnikai sport.
Itt van magyarul Hamilton gondolata.
„A mai napon leírhatatlan a fájdalom, de őszintén hiszem, hogy Isten sosem ad többet annál, mint amit még elbírsz. Hálás köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, akik szétállták a lábukat a perzselően forró napon, vagy ott ültek a képernyő előtt és támogattak ezen a hétvégén! Nagyon hálás vagyok” – írta a háromszoros bajnok.
„Száz százalékig bízom a csapatomban, nagyon keményen dolgoztak a pályán és a gyárban is, és szeretnék egy ÓRIÁSI köszönetet mondani nekik!”
„Tudom, hogy problémáink voltak, de ez nem az elesésről, hanem a felállásról szól. Nem azok a pillanatok határozzák meg, milyenek vagyunk, amelyek a kényelmi zónánkban történnek, hanem azok, amelyekben szembe kell néznünk a csapásokkal. Bajnokok vagyunk, és túllépünk ezen. Nem fogom föladni, nem fogjuk föladni SOHA!”
-
Stockbauer33 #160970 -
Stockbauer33 #160969 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nagykép de itt elment a vb cím sajnos.Rosberg jó pilóta és behúzza az ideit
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.10.02. 17:55:26 -
#160968 nem értem,az ilyen emberek miért nézik egyáltalán a technikai sportokat. -
#160967 A végeredmény dönt mindig, nem a néző elképzelése. Vettel eredménye pedig két ütközés. -
#160966 Minden motort ugyan úgy ad ki a Mercedes, ugyan azon gyártási, ellenőrzési és szerelési fázison mennek át. Manor, és az egyik partner csapat sem ellenőrzi azt vissza amit már a Mercedes megtett. Nem is tudják. -
#160965 Alonso remélem visszatalál a sikerekhez, ha betalál a McLaren a jövő évi leszorítóerőbe, és gumihasználatba, akkor talán végre elől mehet.
Verstappen-t inkább hasonlítanám Hamilton-hoz, de ja, Alonso is hasonló.
Nem Hamilton VB címe érdekel a mostani témában, nyert már eleget, Alonso-nak pl. 'csak' kettő van, pedig én többet kívánnék neki...de ez van, kell hozzá a technika, ezzel szív most Hamilton, és ez segítheti vissza Alonso-t. A Honda most jóval visszafogottabban és eredményesebben fejleszti a motorját sztem. -
SzocsA #160964 Azért az elég durva hogy Rosberg egy olyan autóval lett 3. az utolsó helyről, aminek a verseny elején akkora ütést kapott a hátsó tengelye, hogy kitörte vettel első kerekét és még menet közben Kiminek is nekiment......
Gondolom a motor sem ment 50% on :D -
#160963 jah viszont az érdekes hogy pont Alonso a másik peches mókus aki hasonlo style ban vezet:) -
#160962 Azt tökéletesen ismeri a Mercedes, erre írtam hogy már 10 éve tudja a Mercedes hogy vezet Hamilton.
Van még motorja, nem az a gond, a Belga cserék után van annyi ami elég, csak téthelyzetekben elromolnak, ezért érthető, számomra, hogy letesz egy ilyen nyilatkozatot, hogy nem tudja mi lesz a következő futamokon, és nem érti miért történik mindez, nincs válasz, vagy megoldás.
-
#160961 Lehet, hogy a vezetési stílusával van összefüggésben? -
#160960 Lehet értelmetlenül is válaszolgatni. Max tényleg lassan homokozó lesz az SG-s F1 topik, azt kiveszem a kedvencekből.
dupla annyi motort használt el mint a Williams, Force India versenyzői, közel háromszor annyi MGU-H, kétszer annyi MGU-K, 8. TC míg 3.(!) egységet használják a többi Mercedes motoros istállók versenyzői.
Konkrétan Hamilton Alonso-val egálban vezeti az elhasznált egységek listáját.
..még Button is jobb.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.02. 16:47:29 -
#160959 Nem szeretik a Mercinél Hamiltont, ezért mindig kicsit hibás alkatrészeket adnak neki. Ezért! -
#160958 Nem tudom mitől lenne m@rhaság.
Nem mindenki szenved, vagy nem a fele, de még csak nem is ketten. Csak Hamilton.
Lehet ezt szőnyeg alá söpörni, de qva nagy a különbség az elhasznált alkatrészek tekintetében Hamilton és a többi Mercedes-t használó versenyző között, és már az év elején érthetetlen volt hogy fordulhat elő két hiba egymás utáni hétvégén csak egy versenyzőnél, ami lenulláz egy korlátozott egységet. -
#160957 Volt már erre példa. Akkor az illető megnyerte a vébét ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#160956 ezt senki nem feltételezi, csak elég furcsa, hogyha ennyire nem kiszámitha a dolog akkor miért csak 1 versenyzönél fordul elő , a gumira vetitve ha elfogadjuk azt amit te mondasz akkor mit mondanál ha a pirelli mindig csak egy versenyzönél adná meg magát mikor 22en használják ugyan azt?
A motornál meg sokkal jobban tudják tesztelni az alkatrészeket, röntgen vizsgálat próbapad , minden alkatrész többszörösen átnézve, gondolom a mercinél többször és pontosabban is mint mondjuk a manornál ott mégsincs gondjuk, pedig a kasztni nem olyan jó a hütése meg a többi rendszer sem ott. -
Lokker #160955 Tavaly vagy tavaly előtt meg Rosberg alatt adta meg magát a motor futam közben, senki nem kezdett el konteót gyártani. -
#160954 Annyira fennakadt most mindenki ezen a szegény Hamiltonnak megy csak tönkre a motorja témán. Régen minden futam velejárója volt, hogy alkalomadtán elfüstöl egy motor. Most meg a világ 8. csodája, ha 1 évadban megadja magát egy motor és már mennek az összeesküvés elméletek. -
#160953 ez pont olyan mint a gumi,nem tudják előre hogy melyik motor mennyire lesz az adott tűrésen belül erős és melyikbe került bármilyen gyártási hiba.nevetséges feltételezés,hogy pont a saját versenyzőjükkel akarnak kibaszni.csak gondolj már bele,ha kiderül hány pilóta akarna a jövőben általuk gyártott motoros autót vezetni?milyen marketingértéke lenne a márka számára,ha ezt csinálnák?na ugye hogy marhaság... -
#160952 Erre kell megkeresni a választ, valahol megvan.
Annak idején a fénymásolós ügynél is csak nézett ki az ember a fejéből,..valahol oka van, valamit valaki nem jól csinál, mert 8 versenyző használja a belsőégésű motort, és a többi korlátozott alkatrészt, és még senkinek sem kellett extra egység, csak a regnáló világbajnoknak, akinél most egy új egység adta meg magát, miközben a falon a mérnökök semmi bajt nem láttak, és azt üzenték Hamilton-nak hogy jó a tempó így tovább.
Majd azt látod, hogy elfüstöl a motor. -
#160951 jó, akkor mi? a gyárban átnézik az összes motort, és a selejtet direkt Haminak szállítják? -
#160950 Nem, ilyen számoknál, ilyen arányoknál ez már nyilván nem lehet az.
Hamilton a teszteket is számolva 10 éve használ Mercedes motorokat, ilyet mérnök nem mondhat hogy 'Bad Luck'. -
#160949 Bad luck. -
#160948 nincs gomb, gondolom, de kellemetlen:
május:
"Ugyanúgy egy megégett szigetelés okozta Lewis Hamilton vesztét az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, mint két hete a kínain. A Mercedes kissé tanácstalan: miért csak nála fordult elő a hiba, és miért kétszer egymás után?"
július:
„A motor egyes elemeiből az utolsót használom ezen a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy lesz legalább egy verseny, amelyet a legutolsó helyről kell kezdenem, de inkább kettő, mert ilyen ütemben a hatodikra és a hetedikre is szükség lesz – mondta Hamilton. – Az egészben az a legszörnyűbb, hogy a Mercedes-motort használó nyolc versenyzőből én vagyok az egyetlen, akit ez a veszély fenyeget. A csapatnak is nehéz, hogy a negyven motorból, amit gyárt, nem mi kapjuk meg a legjobbakat. ha a táblára nézek, azt látom, hogy a másik hétnek semmi gondja sincs, az eredeti ütemtervnek megfelelően halad. Nem könnyű elfogadni, de muszáj, mert nem tudok tenni ellene.”
október:
„Ez van, jövő héten megint versenyzünk, tovább kell lépni. Ki tudja, mi lesz a többi motorommal? Én erről nem tehetek. Csak azt nem értem, ha van nyolc Mercedes-motoros autó, miért mindig az enyémben megy tönkre a motor? Valami nem stimmel, és ez nem jó érzés” – mondta a vb-pontversenyben 23 pontos hátrányba kerülő Hamilton.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.02. 15:42:16 -
LBandi77 #160947 De miért ment neki? Nézd vissza re is.
-
Stockbauer33 #160946 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#160945 https://streamable.com/ojbp -
#160944 a tottitévében biztos:) sima rajtbaleset volt... -
#160943 Spában 3an voltak egymás mellett, itt Vettel Rosberg hátsó kerekét kapta el, teccik érteni?! -
#160942 Mindig benne van a motorhiba, akármilyen fiatal az a motor, nincs két egyforma erőforrás. Gyártásnál történik valami akármi, ami minimum lefelezi az élettartamot pl, ilyesmikre kell gondolni ezeknél, nem az "idén Rosberg a bajnok gomb"-ra... -
#160941 Egyébként ez a motor hiba elég érdekes, főleg Haminál.Mert az előző versenyen épp azért cseréltek nála ha jol emlékszem 2 motort is, hogy már a végéig kihuzza motorcsere nélkül és igy csak 1 futamot bukik a csereberékkel. Viszont rosbergnek meg még van egy motrocseréje amit megtehet a végéig.
Tehát rosberg motorja most használtabbnak kéne hogy legyen mint Hamié. haminak talán 2 verseny volt ebben a motorában mig rozsiéban már vagy 5 is.
Ilyen megbizhatóság mellett egyáltalán nem volt benne a motorhiba lehetősége még feltekert beállitások mellett sem, foleg, hogy gondolom rozsi is igy ment , hogy a végéről minél jobban fel tudjon jönni és pontokat szerezzen. -
SzocsA #160940 Itt meg rosberg húzta rá a kocsiját vettelre, spában ki volt a hibás? Ugyanúgy fordult itt rosberg mint spában vettel.....
Nézd vissza a videót tök ugyanaz az eset......
Amit verstappen csinált spában az jó de itt ugyanazt csinálja vettel az már nem jó azt büntetni kell.....
Spában az volt a baj, hogy vettel fordult szűken itt rosberg forult szűken, de az nem baj az jó itt vettel volt a hibás ahogy spában is>........
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.10.02. 14:22:40 -
#160939 Spaban Vettel ment neki Kiminek és nem Max. Nézd vissza.
Vettelnek jobban kell figyelni a rajtnál. Ez már a második komoly hiba.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.02. 14:16:08