182110
  • Amiga
    2005-ben, amikor sorozatosan Kimi alatt füstöltek el a motorok, arra a logikus következtetés az lett, hogy "vezetési stílus". Kimi kitaposta az autóból, ami volt benne.

Hamilton most is határon autózott folyamatosan, hogy Max-al szemben egy kiállásnyi különbséget összehozzon. Mindezt tette perzselő hőségben, szóval annyira nem csodálkozom rajta, hogy kigyulladt a motorja. Autó ritkán kerül ilyen szélsőséges körülmények közé, és az összes motorból ez volt a legnagyobb terhelésnek kitéve. A lerobbanás előtt zsinórban futotta a leggyorsabb köröket.

Szóval egyrészt balszerencse, de azt valószínűleg a saját vezetési stílusával idézi meg, kihajtja a motorokat és valószínűbben radikálisabban megy velük, többet követel, mint a többiek. Így a meghibásodások is nála jelentkeznek, illetve esetleg ő kényszeríti ki.
  • RatBaG #161017
    mintha a t1000-es üldözné
    (félreértés volt)

• Pitti
    De nincs
  • Totti5
    Pedig a szerencse, balszerencse lényege pont ez. Van ilyen.
  • Pitti
    Biztos igazad van, de akkor mi? Mindenképpen egyedi esetnek kell lennie, ha nyolc autóból mindig csak itt van sorozatban baj. Ekkora balszerencse sem nagyon van.
  • Totti5
    A motor nem volt feltekerve, ugyan abban az üzemmódban ment végig. Ha bármi! előjele lett volna akkor azt a mérnökök látják és azonnal figyelmeztetik a pilótát, de ilyen nem volt. Egyszerűen tönkrement valami, de nagyon.

Váltani és gázt adni nem lehet rosszul, minden elektronika szabályoz (le), ha baj van ( vagy lekapcsolja magát olyanra is volt már példa ).
  • Stockbauer33 #161012
  • Pitti
    Lehetne gyártani összeesküvés elméleteket, elsősorban ez üzlet és nem sport. Ezt a sok kettős mérce is igazolja. Pl maga Bernie rendeli meg ezeket, hogy végig izgalmas legyen a cirkusz. Sokat ront az üzleten, ha már nyár közepén megvan a világbajnok. Függetlenül attól, hogy Bernie bácsi imádja Hamiltont, de a pénzt sokkal jobban imádja az is tény. És Hamit is csak azért szereti mert ezzel a viselkedéssel, "háttérmunkával" több pénzt hoz az üzletbe... Na de hagyjuk is ezt mert ez egy nagyon béna összeesküvés elmélet, ezt én sem gondolom ám így
    De valami magyarázat tuti, hogy van, ilyen véletlenek nincsenek. Igazából tényleg valahol Hamilton vezetési stílusánál kell ezt keresni.
  • oneal1
    messze nem hülyeség szerintem amit mondassz.

Ráadásul szériáról nem beszélhetünk a motorok esetében ugye a brutális ellenőrzések miatt.

Valami mégis okozza a hibákat
  • Totti5
    Miről beszéltek?

Mercedes motor meghibásodásáról van szó.

A Mercedes első számú partnere maga a Mercedes AMG Petronas Formula One Team vagyis Hamilton és Rosberg.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.03. 17:55:50
  • Stockbauer33 #161008

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.10.03. 17:29:09
  • LaszloLedzenyi
    Én nem zárnám ki azt hogy Hamilton vezetési stílusa okozza ezeket a motor hibákat, vagy csak szimplán szar szériát fogott ki. Ez technikai sport benne van. Így viszont izgibb lesz a vége, bár egyiknek sem szurkolok.
  • bakkerman
    Ofisöl nem mondta ki a Merci,hogy Lajos lenne,de ha muszáj lenne választaniuk akkor nyílván a britet tennék meg elsőszámúnak
  • oneal1
    pfffffffffff :D :D ez az ember kikészít :D

nagyon remélem, hogy Rosberg lesz előrébb a végső elszámolásnál, vajon akkor mi lesz a duma?
  • Lokker
    Főleg a SC milyen jól jött ki neki, na ott volt szerencse bőven.
  • Totti5
    Miért, szerinted nem?
  • Master91
    "„A Mercedes számára én vagyok az első számú versenyző"

áh
  • mcmoha
  • adam46
    De, van olyan, hogy mák világbajnoki cím, ehhez elég, hogy a csapatársat folyamatos technikai, vagy csapat bakik sújtsák, vagy, hogy kiessenek előle, ezt hívjuk úgy, hogy szerencse, tehát mák. Nem kell kimagyaráznod, köszi.
  • Totti5
    Miután a szerelők szétszedték az autót, egy tátongó lyukat találtak a motorblokkban, amit a versenyző által is hallott robbanás idézhetett elő. A forgattyúsház jelentősen megsérült – alighanem már nem fogja használni Lewis Hamilton. A kérdéses motort egyből visszaküldték Brixworth-be – a csapat motorrészlegének mérnökei hétfőn kezdik a részletes elemzést. A cél, hogy még Szuzuka előtt kiderítsék, pontosan mi is történt.

„Semmilyen előjele nem volt, egyszerűen csak szétrobbant. Ezer kilométer sem volt még benne, és ötezret kellett volna teljesítenie” – állapította meg fejvakarva Toto Wolff.

„Lewis a kanyarokban növelte előnyét, nem az egyenesekben. Ráadásul ugyanolyan motormódban volt, mint előtte.”

Hamilton jelezte, ha kell, ő akár még szabadedzésekről is lemond, csak hogy bírja a maradék két erőforrása. „A Mercedes számára én vagyok az első számú versenyző, ezért ha ilyen eset történik, tudni akarom, miért, valamint hogy a Mercedes mit fog tenni az újabb eset elkerüléséért. Van még két motorom, és szeretném, ha elérnénk, hogy bírják, akármit is kell csinálni érte. Ha ez azt jelenti, hogy nem vehetek részt szabadedzésen, akkor nem veszek részt rajta. Ha ezt kell tennem, megeszek bármit” – fogalmazott.
  • Totti5
    Nincs olyan hogy "mák" VB cím, vagy EB cím, vagy OB cím, vagy bajnoki cím. Az mögött sok munka és sok sikeres verseny áll ami miatt megnyerte. Ha a cím sorsáról az utolsó verseny utolsó köre döntött valaki javára az sem szerencse. Mivel ha a másik nyeri meg akkor is szerencse lenne, tehát bárki nyert az szerencse. LOL.
  • Totti5
    Mindent elolvasok.

Kiszállt az autóból és ezt nyilatkozta. Teljesen jogosan, de az ilyeneket nem kell komolyan venni és nem kell úgy beállítani, mint ha Ő bárkit is vádolna bármivel. Nem tett ilyet. Borzasztóan csalódott, azért mert nála fordult elő a legtöbb alkalommal.

Rosberg engem nem érdekel, meg a többi. Ha nyernek nem fáj, de nem is érzek semmit. Nagyon bízom benne hogy Hamilton nyeri a VBt.

Hamilton, Alonso, Vettel, Max, Pascal akinek szurkolok a lehető legjobb eredményekért.

• adam46
    Hamiltonnak is volt bőven mák világbajnoki címe, szóval nem lenne fer Rózsit szidni érte.
  • Pitti
    Kezdem azt hinni, hogy ez a topic egy ideje már Hamilton és Verstappen fanklub, annyira egyoldalú elfogultak vagytok néhányan, hogy nem is értem. A BBC-nek pl ilyet nyilatkozott HAM:

"A Mercedesnek felelnie kell, túl sok motort vesztettem el. Nyolc versenyzőből mindig csak az enyém romlik el. Valakinek válaszokat kell adnia, mert ez elfogadhatatlan. Valami vagy valaki nem akarja, hogy az idén én nyerjek.”

Ilyeneket nem olvastok? Ami nem túl pozitív ez nem marad meg mi? Egyébként még igaza is van...
    Pl miért fájna annyira ha Rosberg nyerne egy VB címet? Nem érdemelné meg?? Most őszintén??
    Persze most lehet jönni azzal, hogy ROS csak úgy nyerhet ha HAM balszerencsés... Legyetek már picit objektívebbek légyszi...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.03. 11:43:12
  • Jeffjohnson
    Jó kis verseny volt ez. Vettel-nek nagyon nem jön ki jól a lépés, teljesen szét van esve, mondjuk én nem büntettem volna őt de Rosberget se. Ha már engedik Verstappen-nek a kemény stílust, meg Riccardo-nak is, akkor egységesen lehetne ezt hagyni. Ezek miatt az össze-vissza büntetések miatt puhul a sport, régen keményebb test-test elleni csaták voltak. Ezt a pilótákra kellene hagyni.

Nem tisztem Vettel-t védeni de elég büntetést kapott azzal, hogy kiesett. A 3 rajthelyes bünti kinek jó? Ha úgy üti ki Rosberget, hogy a merci sérül vagy folytatni se tudja, akkor megértem de így...
  • Totti5
    Sergio Pérez bejelentette, hogy a Force India versenyzője marad 2017-ben
  • nearo
    Azt olvastam VSC jobban jött ki neki.
  • IXEMGabeo
    nem ertem viszont Buttont hogyan gyurte le amikor a brit meg a futam bizonyos szakaszaban jobb tempot ment...boxkiallasaik mashogy alakultak volna? vagy az eltero taktika okan ugrotta at ot is es Hulkenberget is?
  • IXEMGabeo
    ezt a kommentet meg se lattam...Hamilton Schumi labujjaig sem erhet fel...
  • IXEMGabeo
    +1...

Coulthard, Hakkinen, Schumacher eraban ez mindennapos eset volt.... na meg a Williams BMW-k is hanyszor adtak meg magukat...2004-ben es 2005-ben Kimi alatt hanyszor is fustolt el a Mclaren? cohh
  • IXEMGabeo
    vegre jo verseny volt aranylag:) volt esemeny boven
  • Lokker
    Meg egy szingapúri 5. hely az utolsóról például. De van még három 2. helyezés és három 3. helyezés. Azzal a megbízhatatlan autóval nem rossz, de tény hogy nincs a toppon ebben az évben.
  • Lokker
    Lehet, kb a tavalyi Kimit láthatjuk most Vettel személyében.
  • desigo
    Arról van infó,hogy mi ment tönkre a Merci motorban?
    Vettel egyre nehezebben viseli az eredménytelenséget és ezért hibázik vagy mi baja?
  • SzocsA
    Te ma mit néztél? ma éppen nem történt semmi rosbergel? csak éppen nekimentek és visszaesett az utolsó helyre.....
    Vettel elront egy rajtot megint nekimegy rosbergnek kiesik és már ott van 25 pont :D

Amúgy az utolsó futamon dupla van? :D
  • AnuluWork #160983
    Azelőtt én is. A VSC előtt kellett volna, nem utána ...
  • nearo
    Érdekes különben, hogy a közönségszavazáson Max elvitte a nap versenyzője díjat, pedig ezen a versenyen szerintem pont nem alkotott maradandót. Inkább adtam volna Alonsonak, szép versenyzéssel az utolsó helyről 7. a Mekivel, na az már valami.
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.10.02. 19:48:11
  • Stockbauer33 #160981
    http://www.gphirek.hu/f1/20161002-f1-a-mercedes-ertetlenul-all-nico-rosberg-buntetese-elott-a-malajziai-nagydij-utan.html
  • HTS s3rg1nh00
    annyira imádom ezeket a fejtegetéseket,Hamilton ott van a tűz közelében,mindenki megnyugodhat a picsába.
    ha csak 1-2be jönnek be simán nyer,ha Rosberggel és vele is 1-1 dolog történik még akkor is simán behozhatja...semmi nincs itt még lefutva,főleg ezzel a pontrendszerrel.
  • AnuluWork #160979
    Akkor 80:80 volt a nagydíj után az állás a VBn. :)