182110
  • Hasselhoff72
    Akar a lo....s:)) igy is a kikeruleseket lassitgatjak a tv-ben...

• IXEMGabeo
    nem tudom mit panaszkodtok regebben sokkal tobb baleset volt...mamar minden agyon van szabalyozva a cikazast is megtiltottak mennyire akarjatok megregulazni az egesz szeriat? Annyira, hogy a vegen totalisan elengedos verseny legyen?
  • adam46
    Igen, óramű pontossággal tud unfair lenni. :D
  • Totti5
    Max túlcsúszik és Maxot kergeti ki, mindenesetre nagyon messziről akart nagyon rövidet fékezni és bevetődni, már ha lett volna hely.

Elkapkodta, de ezt ő is tudta, nem hiába volt mérges ( magára ). Ott volt még 1 DRS egyenes és ott volt még egy lehetőség kifékezni az utolsó körben, csak hát Max keze, lába nem igen remeg meg ilyen helyzetekben, óramű pontosan tartotta és gyorsított ki.
  • oneal1
    igen mondjuk a B verzióra kiváncsi lettem volna, mert hogy ott nem fordult volna el Hamilton az biztos
  • Amiga
    Egyetlen irányváltás: pipa.
    Hamilton nem volt még mellette: pipa.

Bezárta az ajtót, ennyi történt. Szabályos? Igen. Veszélyes? Igen. De ilyen alapon Hamilton manővere is veszélyes volt, mert ha a jobb oldalon berongyol a sikánba és túlcsúszik, ki is ütötte volna Max-et. Láttunk ilyet is idén nem egyszer.

Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.10. 11:59:14
  • Totti5
    Ha nem fair akkor az Fia bünteti.
  • Hasselhoff72
    Ertem az allaspontod, de a fektavon iranyvaltas a problema semmi mas.
    Csata legyek, kemeny versenyzes is legyen, de fair legyen ne kocsmai bunyo.
  • Lokker
    Amíg Verstappen olyanokat nyilatkozik hogy bosszúból vezeti le a pályáról a másikat nem kell csodálkozni hogy utálják. Ráadásul pont a vétlent.
  • Totti5
    Hány és hány előzés van amikor összeérnek a kocsik... akkor miért nem megy az asztalverés hogy nem biztonságos? a veszélyes az hogy a Haas olyan autót ad a pilótája alá aminek hibás a fékrendszere. Na az életveszélyes. A csaták nem azok amíg nem történik baleset, hisz ezzel az erővel senki ne csináljon semmit, ne mozogjon mert bármikor ütközhetnek ( mint ahogy meg is teszik nagyon sokszor az autósportban )
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.10. 10:49:49
  • Totti5
    Szólj ha volt valami következménye, addig szabályos és nincs miről beszélni meg nincs mire teóriákat építeni.
  • Amiga
    Rengeteg olyan szitu van, ami nem teljesen korrekt. Pl. ezen a futamon a lekörözések is alaposan belenyúltak a versenybe. Az sem biztos, hogy Hamilton felért volna Vettelre, ha nem szivatja meg Nasr Vettelt. És akkor aztán mire átjut rajta, már sose látja többé Max-et.Múltkori versenyen Pereznek is volt vitatható védekezése. De akkor szólhatna persze arról a F1, hogy kinek vannak a jobb jogászai. Szerencsére legalább ebben az egy dologban a FIA következetesen elhajt mindenkit a francba.
  • Hasselhoff72
    Szamomra mindig erdekes olvasni hogy nem volt baleset addig csitu.
    Traktor ala sem csuszitt senki sem, aztan sajnos igen, meg azt sem ertem hogy egyezteted ossze a halal veszelyes maxon a haloval amit annyira szorgalmazol?

Most akkor van veszelyes.meg megveszelyesebb vagy hogy?
  • Pitti
    Valami okuk alapjuk biztos volt, elkapkodottnak tűnik, de egyértelműen azt mutatja, hogy nem volt teljesen korrekt a dolog...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.10. 10:38:02
  • Amiga
    Én tudom, hogy nem volt Hamiltopnnak 3 pontja, épp azt írtam, hogy ezt ő is tudta, így nem is volt kérdés, hogy gyerekes az óvásnak még a gondolata is. Szerintem csak valami elkapkodott nyilatkozat lehetett a Merci házatájátról az óvás.
  • Pitti
    Te soha nem is fogod megérteni miről van szó, számodra nem a szituáció a lényeg, hanem az ember aki elköveti vagy elszenvedi, és ahhoz kreálsz logikusnak ható számodra tetszetős fikciót. Ha téged is majd csak a baleset fog meggyőzni az régen rossz.
    De akkor is majd azzal jössz, hogy hát miért ment be oda, mindenki tudja, hogy Max az ilyen...
    De én azt most megmondom, hogy meg fogom mondani, hogy én megmondtam... (Mucsi után szabadon)
  • Amiga
    Mondj már egy sikeres óvást az elmúlt tíz évből. :-)
  • Totti5
    Hamiltonnak itt semmilyen 3 pontja nem volt, mert előzés nem történt, még csak kísérlet sem, egy másodpercig nem volt még a hátsó tengelye mellett sem.

Mint kiderült az óvást Paddy Lowe és az egyik túlbuzgó versenybíró álmodta meg, a vezetők tudta nélkül és Hamilton tudta nélkül. Miután ez kiderült Toto, Lauda és Hamilton is egyértelművé tette hogy hülyeség ezen rágódni, mert nem volt semmi és ezért gyorsan vissza is vonták. Kínos eset, pláne hogy Világbajnokok és ez volt a címlap tegnap a futam után estig, teljesen feleslegesen hergelve a hatereket.
  • Pitti
    Na jó, csak a csapatnál azért vannak jogászok meg ügyvédek meg sokkal nagyobb koponyák akik jobban ismerik a szabályokat és kiskapukat mint a versenyzők. Nem tudhatod mire és hogyan akarták felépíteni az óvást. Egy csapatnál nem mindenben a versenyző a legjobb...
  • Totti5
    Múltkor és most sem volt baleset, szóval minden csak fikció, miközben Vettel kétszer is amortizált figyelmetlenségből, meg még sokan mások ütköztek. Ha nem jók a szabályok akkor jövőre meg kell változtatni. Mindenki a szabályoknak megfelelően építi az autót és versenyez a határokat feszegetve. Max stílusát már mindenki ismeri, még Hamilton ennyi év tapasztalattal a zsebében sem gondolhatta komolyan hogy ilyen távolságból simán oda beesik, még csak az előzési pozíció közelében sem volt és előzési manőver sem volt megkezdve. Max éppen a féktáv előtt Hamilton bemozdulására reagált ahogy szokás, csak most éppen Hamilton elsiette és ez lett a vége, ami nem véletlen mert ezen kívül már csak 1 kör volt így meg kellett próbálni, de így Maxot beetetni nem igen lehet, pláne hogy körök óta figyelte már és éppen erre számított. Okos nem hülye, olvassa, felméri a másik mozdulatait és azonnal reagál ha kell, nem alszik be.
  • Amiga
    Hamilton mindenhogy szeretne 3 pontot, szerintem azért vonatta vissza az óvást, mert tudta, hogy úgysem nyerhetik meg. Amúgy ezen a 3 ponton akár el is mehet a VB, ne gondoljuk, hogy nem tenne meg mindent érte, ha látná esélyét.

2007-ben 1 ponttal vesztett, 2008-ban 1 ponttal nyert, ő igazán tudja, mit jelenthet 3 pont.
  • Pitti
    Azért nem tesznek semmit mert nyafogásnak hat, nem túl férfias, nem véletlen, hogy Hamilton kérte vonják vissza az óvást, nem így akar plusz 3 pontot, és igaza is van. Az van leírva, hogy egyszer változtathat az ívén, de hogy mikor az nincs leírva... így hát ez van... :) Maxi jókat röhög a markában, mindenki más meg már remegő térdekkel közelíti meg... valóban jó stratégia. Be fog ám nőni neki is a feje lágya, és nem kétség, hogy többszörös világbajnok lesz, minden bajnok lázadó fiatalként kezdte.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.10. 09:55:43
  • adam46
    Aztán majd nyomnak egy nagyobb balesetet és a FIA ráébred, hogy milyen veszélyes ez a sport és szerelnek a kocsikra egy ilyet.
  • Norbi1990
    Ezt már leírtam Spa után is. Azóta szimulátorba is csinálták ellenem nem sok sikerrel (Monzába az első féktáv előtt kivágtam a másik mögül aki rámhúzta, összeért a kerekünk és puff mindkettőnk irányíthatatlanul sodródott).

Dehát ez a szabálykönyv és az FIA szerint is szabályos, mivel eddig Verstappen nem kapott semmilyen büntetést. Amúgy ezeket a manőverek csak azok csinálják akik életük árán is védeni akarják a pozíciójukat.
    Ahogy te is írtad majd valaki jó nagyot fog esni és abból majd az FIA és mindenki fog tanulni. Amíg ez nem történik meg addig beszélhetünk mi bármit.

Egyébként nem értem, hogy a pilóták ez ellen nem tesznek semmit? Még nem vette észre senki, hogy erre kellene valamilyen megoldást találni?
  • Amiga
    Igazából a F1-ben azért így is elég sok az ütközés. Max-ról sokat beszélünk, elég piszkosak ezek a féktávon irányváltásos trükkök, de a FIA-nak kellene lépnie ellene, mert ameddig nincs tiltva, Max folyamatosan meg fogja csinálni, és igazából a helyében én is megtenném, hiszen a módszer remekül működik.

Szóval én utálom ezt Max vezetési stílusában, nagyon veszélyes, de a FIA-nak kell lépnie.

Amúgy viszont ezt túldramatizálni sem kell, a pilóták vidáman összetörik egymást a legegyszerűbb szituációkban is. Láttuk idén Alonsot is óriásit bukni (Gutierrez-en?), egymásba rongyolt Rosberg és Hamilton. Max autóján már villog a "veszély-veszély" felirat, mindenki tudja, innentől a próbálkozó sejtheti, mire számítson, ha előzni próbál. Világbajnok aspiráns a gyerek, nem kérdés. Ha jól választ a jövőben csapatot, óriási karrier állhat előtte.
  • Count Adyn
    Szvsz eléggé jó ötlet volt ott bepróbálkozni hiszen a sikánnál tudott mindig annyi előnyt hozni a red bull hogy drs el pont ne érje el, ha ott bemegy mellé akkor nem tud ideálisan kigyorsitani jó eséllyel és megtudja fogni az egyenesben. Szal a terv jó volt csakhát ugye..)
  • Pitti
    Max nem titkolja, hogy folyamatosan figyeli mit akar a támadó, és ő utána cselekszik és vág elé... Mint a linkelt videóban is látszik, Gyakorlatilag olyan mintha kiugranál a busz elé. Féktávon meg végképp..
    Az volt eddig Max szerencséje, hogy nagyon tapasztalt versenyzők ellen csinálta eddig, akiknek elég sok vesztenivalójuk is van. Na de majd ha pl Hamiltonnak már nem lesz vesztenivalója, máshogy fogja támadni ő is. Vagy egy másik "majd én megmutatom" zöldfülű... lesz még ebből baj, de még jót is tenne a forma1-nek :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.10. 09:38:54
  • Pitti
    Azért egy public szerveren ennél sokkal durvább dolgokra is fel kell készülni, na de ott viszonylag kicsi a sérülésveszély. Esetleg a monitor szilánkja sebesít meg, ha nagyon elveszti az ember a kontrollt.. azért ez itt komolyabb dolog...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.10. 09:34:47
  • Amiga
    Íratlan szabály nincs a Forma 1-ben, a szabályok azért vannak leírva, hogy megadják a versenyeknek a keretet. Ha mindenki mindig úgy versenyzett volna, ahogy az amatőrök szimulátoroznak (vagyis mi), akkor egy Prost-Senna párviadal soha ki sem bontakozhatott volna.

Hamilton tett egy kétségbeesett kísérletet, feltett mindent egy lapra és nem jött be neki. De már körök óta látszott, hogy ez nem lesz meg és szerintem nagyjából ő is tudta ezt, nem is állt le Max-el vitatkozni a leintés után.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.10. 09:24:11
  • Pitti
    Nem értem, itt tök sokan szimulátoroznak, akik egész jól tisztában vagytok azzal, hogy hogyan lehet vagy kell vagy kellene ezt a sportot művelni. Ha valaki féktávon az utolsó pillanatban ugrik eléd az autójával, nem tudod lereagálni mikor ráadásul maximális fékerővel fékezel te is. Nem volt szabálytalan papíron ok, de nem volt véletlen, hogy HAM kénytelen volt menekülni a manőverből, és hogy a Mercedesz óvást nyújtott be. Íratlan szabály, hogy nem veszélyeztetjük a másikat ilyen módon.
    Ebből egyszer lesz egy hatalmas látványos baleset, és már nagyon a küszöbön van, aztán utána talán történik valami. Én csak annak drukkolok, hogy ne egy Bianchi féle baleset legyen.
    Video
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.10. 09:19:06
  • mcmoha
    Tegnap Hamilton Lauda gépével utazott.
  • szabii98
    Hamilton legtöbbször a barátaival és a kutyáival utazik, de Vettel is mindig egyedül érkezik a versenyekre..
  • IXEMGabeo
    bazmeg ez egy vicc, ami itt folyik...

buzi Merci mit kepzelnek
  • Stockbauer33 #161227
    http://mcsatorna.hu/fastestslap/kvyat-alonso-exet-lajkolja-1793728
  • IXEMGabeo
    utso ami remlik tisztan az a 2011-es valenciai nagydij...azon is korbeert mindenki
  • Totti5
    Tudtommal egyedül a barátaival.
  • desigo
    Hami a magángépén egyedül utazgat vagy szállít más F1-eseket is?
  • Totti5
    Ugyan ott ahol sokan mások. Máshol :)

Tessék egy "Mercis", amiről meg sokan mások hiányoznak.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.09. 21:42:12
  • desigo
    Ezeken a fun képeken hol vannak a Mercis pilóták?
  • Totti5
    A Mercedes vezetői a repülőn értesültek saját óvásukról?