182110
  • Totti5
    Pont 10 éve.

• mcmoha
  • Lokker
    Vettelnél ismét váltó probléma. Már meg se lepődök. Megint kilátásban van Vettelnek egy 5 helyes rajtbüntetés.
  • Totti5
    Toro Rosso megerősítette, hogy Carlos Sainz és Danyiil Kvjat lesz a két versenyzőjük a következő szezonban.
  • mcmoha
  • mcmoha
  • nearo
    Kimi 10 évvel ezelőtt
  • IXEMGabeo
    Webbernek a koreai nagydijon ment el a vb ugyanis Vettel kiesett muszaki hiba miatt o pedig falhoz csapta majd Rosbergnek ment tolatva...azt o rontotta el egyertelmuen...,ha azt megnyeri es Vettel pontokban se erte volna be Abu Dhabiban eleg lett volna neki Alonso elott beernie
  • nearo
    gondolom úgy, ahogy megbeszélték az eligazításon
  • Stockbauer33 #161411
    Az utolsó előtti kanyar megint 4 kerékkel elhagyós.Kiváncsi leszek holnap hogy megy az időmérő?
  • Lokker
    Összetévesztettek már valakivel?

“Sok keresztnevet hallottam már, de mindig a megfelelő vezetéknévvel. Vicces, mikor az emberek azt mondják: Te vagy az a versenyző, Alex Vettel.”
  • mcmoha
    1983-as safety car.

• Totti5
    Rubens, Mark, Massa is szerezhetett volna, de nem szereztek. Ott voltak egyszer közel nagyon, de nem jött össze ( Sumi, Vettel, Hamilton, Alonso pedig éveken át ott vannak, így az idő őket igazolja mindig hogy miért voltak ( már ha voltak ) előnybe részesítve... mert ami az adott években volt, azt kimaxolták ellenben a csapattársaikkal... ( kivéve Rosberg, az odaküzdötte magát, simán egyenrangú ellenfele lett Hamiltonnak ) ) . S utána sok évet meg nem voltak ott, ezért nem szereztek. De mindegyik kiváló pilóta. Webber amúgy WEC világbajnok lett, szóval a csúcsra ért, onnan vonult most vissza.
  • bakkerman
    +1,én a mai napig mindig azt mondom ha róla van szó,hogy 1 VB cím biztosan lett volna a srácban. Sajnos ezt sose tudhatjuk meg,hogy rámcáfolt volna,vagy beváltotta volna a reményeket
  • Jeffjohnson
    Kubica-ért nagyon kár őt megnéztem volna mit tud, végre lett volna egy igazán jó "keleti" pilóta is.
  • Jeffjohnson
    Bringa balesetét el is felejtettem. Jogos! A többi meg:
  • AnuluWork #161404
    A "hülye voltam, bocsi srácok"-ról Kubica is tudna mesélni, nem csak Webber. Sajnos ...
  • Amiga
    Igen, Webber majdnem megnyerte, de ott az is közrejátszott, hogy pár versennyel a vége előtt komoly kerékpáros balesete volt, amit eltitkolt a csapat előtt, csak az orvosa tudott róla. Emiatt leromlott a végére a teljesítménye, szerintem ha nincs az a baleset, Webber megnyerte volna a VB-t. Később már a Vettelre fejlesztett autóval nem vehette fel a harcot igazán és ez meglátszik a későbbi teljesítményén azért.

Massát nagyon sajnálom, neki egyértelműen a hungaroringi baleset kaszálta el a karrierjét. Sosem tudjuk meg, hová fejlődhetett volna, ha nincs az a csavar. Nagyon tisztelem őt azért, amit ennek ellenére is le tudott tenni azóta az asztalra. Megérdemelte volna azt a hockenheimi győzelmet...

Button szerintem is a top-pilóták között van, neki legalább össze is jött egyszer a cím, mint Kiminek. Én anno Mansell sikerének is örültem, nagyon keményen megdolgozott érte, és végül a Williams-ben ő is valóra válthatta az álmát.

Senna nálam a gyermekkori Prost-rajongásom miatt nem lehetett kedvenc, de benne valóban nagyon erős tűz lobogott a versenyzés iránt, és mindenkit az őrületbe kergetett az utolsó perces időmérős gyorskörével. :-D Nem véletlen, hogy a Prost-tal összehozott 16-ból 15 győzelmes McLaren Honda rekordjukat azóta sem tudta senki megismételni. A Professzor és Senna, a víz és a tűz... tökéletes páros voltak, és egyébként a kapcsolatuk Senna halála előttre barátivá is vált. Olyannyira, hogy Senna Prostnak tudott a végére igazán megnyílni, és ki is fejezte annak visszavonulása után, hogy hiányozni fog a mezőnyből. Senna igazi legenda és valóban óriási veszteség. :-(
  • Jeffjohnson
    Webber azért majdnem nyert egy vb-t, utolsó versenyen ment el neki. Én akkor nagyon nem szerettem a RB-t, amit Webber-el műveltek az nem volt szép. Ennek ellenére Vettel a jobb de az a vb meglett volna Webber-nek , ha a csapat nem mindenáron Vettelt akarja vb-nek. Hasonló eset Massa is ő is a majdnem kategória. Barichello-t én egyel lentebb tenném.

Button szerintem egy szint a többi világbajnokkal. Róla nem tudok rosszat mondani, Kimi-röl sem, Mika-ról sem és Hill-ről sem. Őket jó volt nyerni látni.

Örök kedvencem egyébként Senna ő már megosztóbb személyiség de én őt tartom az elmúlt 30 év legtehetségesebb pilótájának (szigorúan magánvélemény, nem akarok róla vitázni).

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.10.21. 14:35:15
  • Amiga
    Nem kisebbitettem az érdemeit, csak azt emeltem ki, hogy Hamilton a műszaki gondjaival együtt is tűzközelben van úgy, hogy Rosberg amúgy idén szétnyerte magát. Vagyis ez a gondolatom még mindig arra próbál rávilágítani, hogy nem egy átlagos képességű pilótáról beszélünk (Rosberg sem az). Átlagos egy Webber vagy egy Barrichello, akik jó autóban képesek voltak időnként elkapni a fonalat, de nem voltak képesek lekövetni, amit a csapattársuk művel, hanem beleragadtak a második számú szerepbe.
    Vagyis Hamilton műszaki gondjait nem Rosberg ellenében emeltem ki, hanem hogy nagyjából még így is megy vele, most gondold meg, hol tartana ilyen évadban Barrichello vagy Fisichella például...

Én itt látom a különbséget jó pilóta és bajnok között.
  • Jeffjohnson
    Nekem ez a véleményem rólad, ha nem tetszik ne olvasd! És leszel szíves másnak dirigálni!
  • Jeffjohnson
    Najó, de akkor ne csodálkozz ha ez másnak annyira nem tetszik. Szerintem ha idén Rosberg nyer, akkor azt maximálisan megérdemli és ne kisebbítse senki azzal az érdemet, hogy Hamilton-nak műszaki gondjai voltak. Mint ahogy Hamilton is megérdemelten nyert tavaly vagy azelőtt.
  • Amiga
    De kérlek, azért említettem Hamiltonnál a műszaki hibát, mert az egész kommentemet Hamiltonról (és Vettelről) írtam. Nem akartam jogilag, politikailag, F1-történelmileg korrekt lenni, csak Hamilton tehetsége védelmében fogalmaztam a gondolataimat, mert azok szerintem abszolút vitathatatlanok. Amúgy abban az évben, amikor Massával sorra ütközött és magánéleti válsága volt, azt hittem, vége is lesz a karrierjének. Amikor Button le is győzte a pontversenyben.

Amúgy én Prost-ot és Schumacher-t szeretem a legjobban, ők ketten az én nagy kedvenceim. A maiak közül senkinek sem vagyok különösebb elkötelezettje. Kiminek örülnék, ha még nyerne, mert a pályán egy szuperkorrekt pilótának tartom, aki a győzelemtől soha nem vált arrogánssá és ez számomra nagyon szimpatikus. Hamiltonnal kapcsolatban odáig jutottam el, hogy már nem gyűlölöm (nagyon utáltam kezdetben a nagy arca miatt), és azt is a helyén kezelem, ha olyasmiket nyilatkozgat, mint hogy "neki csak saját magát kell megvernie", meg hogy a "csapattársa számára igazi csapás, hogy ő ott van". Oké, tudjuk, a bukást gőg előzi meg és valószínűleg idén bukni fog, egy kis nevelés neki sem árt. De szenvedélyes, extrém-tehetséges, maximalista, igazi bajnok alkat. Ha ő átlagos, akkor az egész mezőny szar. Akkor nincs is értelme őt megverni, ahogy egy magasugrót sem dob fel, ha átviszi a 150 centit.
    Nem, Hamilton magas léc, aki azt megugorja, az joggal lesz büszke a serlegre.
  • Totti5
    Ezt fejezd be, mert nem ezt írtam.
  • Jeffjohnson
    Tudjuk, amennyiben valami nem a te igazadat bizonyítja az nem számít...
  • Jeffjohnson
    Értelmezéssel semmi gond. Csak furcsán Hamilton-nál megemlíted a műszaki hibát Rosberg-nél pedig nem.

Ha annyit írtál volna, hogy igaz a múltban Rosberg-et is hátráltatta műszaki hiba, akkor közelebb lennénk az igazsághoz. Pusztán ez piszkálta a csőrömet. Nem vagyok Rosberg fan, én már akkor temettem, amikor Hamilton utolérte pontokban, eléggé meg is lepett, hogy nem esett össze.

Miheztartás végett akinek én drukkolok az már nem lesz többet világbajnok (Alonso).
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.10.21. 13:44:29
  • Totti5
    Idei év szempontjából teljesen mindegy mi volt a múltban
  • Amiga
    Látod, látod, nem ártott volna, ha értelmezed is, amit írtam:

"Rosberget is minden évben verte, pedig Rosberg nagyon erős, és idén is partiban van vele, noha elég sok technikai hiba hátráltatta."

Igen, 2015-ben Rosberg esett ki az élről. És akkor most mondd meg nekem légyszíves, hogy 2015-ben ennyi futammal a vége előtt Lewis hány ponttal is vezetett?
    Rosberget minden évben verte: ez egy tény, nincs min vitatkozni.
    Idén partiban van vele a műszaki hibái ellenére: ez is egy tény. Lehet, hogy holnapután már nem lesz partiban vele. :-).

Ettől függetlenül Rosberg nagyon jó pilóta (szintén írtam), és az idei a legerősebb éve. Így szerintem egyébként idén meg is fogja a VB-t nyerni, én neki drukkolok ebben a párharcban, ahogy eddig is neki drukkoltam, pedig minden évben kikapott.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.21. 13:20:45
  • Jeffjohnson
    "noha elég sok technikai hiba hátráltatta"

Mint Rosberget az elmúlt években?

Pont Wéber Gábor mondta, hogy az együtt versenyzett évek alatt Rosbergnek volt több műszaki gondja, ha jól emlékszem de javítson ki aki tudja 7/4 az arány. Vezető helyről esett ki Rosberg mert beesett a gázpedál vagy amikor váltóhiba miatt kiesett, esetleg 2015 orosz nagydíj. Persze az ilyesmikre nem emlékeznek az emberek.
  • adam46
    Ericsson és Kvyat tökösebb, a többi csak a modern fost hallgatja. :D
  • Totti5
    Hamilton és Vettel is bizonyított gyengébb autóval ( és előtte más szériákban ) Annál több nem kell, amúgy is az idő igazolta őket, szóval tök mindegy ki mennyit szívott egy gyenge autóban. A világbajnokság meghatározó bajnokairól beszélünk... Sok oldal szól már most is róluk az F1 történelemkönyvében és ennek még nincs vége...
  • Amiga
    Hamilton a Vettel-érában is tudott versenyeket nyerni és időnként ellopni a show-t a RBR elől, amikor az abszolút a csúcson volt, a McLaren pedig nagyon nem. Rosberget is minden évben verte, pedig Rosberg nagyon erős, és idén is partiban van vele, noha elég sok technikai hiba hátráltatta. Partiban volt Button-nal is, aki igazán alulértékelt pilóta (a Brawn-ban azért megmutatta, mit tud, de már annak idején a Renault-ban is Alonso mellett).

Vettel megmutatta, mit tud még a Toro Rosso-ban, amivel permanensen alázta a RBR-t, illetve megnyerte Monza-t 2008-ban. Webber azt mondta róla, "egy más szint" a karrierje végén.

Nincs olyan, hogy verhetetlen pilóta. Lauda verte Prostot, Prost verte Sennát, Senna verte Mansellt, Mansell verte Prostot. Mindenki meg tud verni mindenkit a megfelelő autóval a F1-ben.

Személyiség? Sok bajnoknak volt óriási EGO-ja, némelyik bizonyosan nárcisztikus is. Nyilván az arrogancia senkinek nem szimpatikus, de ez sokszor csak egy páncél és nem ismerjük feltétlenül a magánembert mögötte.

Amúgy az, hogy Hamilton KEGYETLENÜL JÓ, már 2007-ben kiderült. Első éve a F1-ben, csapattársnak megkapott egy Schumacher-verő kétszeres világbajnokot és partiban volt vele, sőt, erősebb volt. Mit kell még bizonyítson? :-DDDDD

Nézd meg a kis Piquet első évét a F1-ben. Összeszarta magát az első versenyhétvégén ("jaj, minden olyan gyorsan történik"). Kovalainen első hétvégéje a Renaultnál? Azt mondta Briatore, hogy bizonyára az ikertestvére jött ma versenyezni, olyan gyenge volt.

Na a bajnok az, akinél általában már az első versenyhétvégén látod, hogy itt valami van. Vettel és Hamilton pont ilyenek voltak. Mindegy az autó. Persze, szerintem a Mercedessel Suzie Wolf is minimum a dobogóért harcolt volna, de az igazi sztárok a kevésbé versenyképes autókkal is villannak.

Amúgy pl. a RBR-nél két VB-alkat is ül most, de Kimi is VB-alkat és még mindig képes lenne rá, ha egy kicsit erősebb lenne a Ferka.

Az elmúlt sok kommentes vitához csak annyit tennék hozzá, hogy Totti szíve joga szerintem egy F1-es oldalon rajongóként viselkedni. Nem is értem, hogy jön ez ide. Miért ne posztolna Lewis-ről? Valami embargó van, vagy mifene? Ti, többiek miért nem posztoltok a kedvenceitekről? Vagy van egy napi limit, hogy egy pilótáról hányat szabad posztolni?
  • Totti5
  • IXEMGabeo
    nekem sincs ezzel bajom, ha a Codban szerepel...felolem szinesznek is elmehet, egy ember attol jo, ha tobb labon all...

nekem a problemam csak azzal van, hogy egy nagykepu gyoker volt mindig is:DD valakinek tetszik, de nekem nem, mert veri a mellet mikozben mindig is versenykepes auto volt alatta es ezzel dontoget rekordokat holott kozel sem olyan jo, mint a nagyok voltak...ezt elmondhatom Vettelrol is, aki szinten nem verhetetlen...
  • Jeffjohnson
    Kvyat-on meglepődtem. Mint ahogy azon is, hogy kevesen hallgatnak "tuc-tuc" zenét.
  • Totti5
    Így van, hisz Vettelnek is dobta.
  • Master91
    Ja igen, ez is itt ki lett magyarázva hogy semmi sértő nem volt itt Hamilton részéről
  • greenkawa
    Csodálkoztam is volna,ha Hamiltonnak lenne zenei izlése....
  • Jeffjohnson
    Mit hallgatnak a pilóták:

• Lokker
    Aszongyák tán a merci is veszteséges volt tavaly. Ha igen akkor a ferka mennyit bukhatott? Kész csőd már az a csapat vagy még többet tolnak bele és sehol nem lesznek mint mindig vagy dobbantanak.