182110
  • mcmoha
    Egyelőre nem hiszem el, de ha így lesz annak örülnék.
  • Stockbauer33 #161699
  • Stockbauer33 #161698
    http://mcsatorna.hu/f1/ross-brawn-lesz-ecclestone-utodja-1797770
  • Totti5
    Pontosan így történt, semmi rosszat nem mondott.
  • adam46
    Na jó, ez a csávó totál hülye vagy nem tudja, hogy melyik világon él.

"Egyértelműen szabálytalan megmozdulás volt ez, melyet a szabályok szövetének megfelelően büntettek" - Én az ő helyében mélyen kussolnék a szabálytalan dolgok vagdalózásával. Ez őrült.
  • Totti5
  • Pitti
    Ismerjük egymást már vagy 15 éve a virtuális világban, így nagyon jól tudom, hogy nagyon jól tudod te is, hogy ez milyen... :)
    Ha látom, hogy folyamatosan csökkenő távolságban jössz a seggemben, teljesen biztos vagyok abban, hogy a féktávon be fogsz bújni hogy kifékezz. Természetesen még egy kicsit rövidebb féktávot fogsz venni mint én, azaz mikor már mind a ketten állunk a féken akkor fogsz mellém suhanni. No én ekkor egy óvatlan pillanatban elédkacsázok. Ekkor te jobban már nem fogsz a féken állni mint ahogy már eleve tiprod, így vagy belém szállsz vagy elrántod és elmész arra amerre épp van még hely. Persze ha lerongyolod a hátsómat akkor te vagy a hibás még meg is büntetnek... De szerintem durvább szövegkörnyezetben fogsz utána engem emlegetni mint Vettel Csárlit...
    De semmiképpen sem leszek tökös gyerek az biztos :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.31. 19:02:04
  • desigo
    Full kivezette Alonsot az aszfaltról...
  • nearo
    Hát... én azt figyeltem ott, hogy valaki nagyon nagy port kavar, és izgultam, hogy ne forduljon keresztbe, nagyobb balesetet okozva ezzel... utána Alonso belsőjét nézve kellett oda a rutinja, tudása, hogy összeszedje az autót, nem vagyok benne biztos, hogy a mezőnyből senki nem fordult volna ott keresztbe.
  • mcmoha
    Kel az a 10 perc mert előtte még Bernie-t is fel kell hívni.
  • Totti5
    Sainz

"Voltak, akik sokkal rosszabb dolgokért nem kaptak büntetést. Sajnálom, ha veszélyes helyzetbe hoztam Fernandót, de ilyen a versenyzés, ilyen az első kör. Nem fogom ingyen odaadni a pozíciókat, főleg akkor, ha egy autónyival előbb vagyok.”
  • IXEMGabeo
    egeszsegukre:)

keresni kell mas elfoglaltsagot...

ha bedolne az egesz akkor nagy valoszinuseggel egy masik szeria elinditasa sem hozna nagyobb elvezeteket...
  • bakkerman
    Nem baszol ki veluk,amig hosszu evekre bevannak betonozva a TV-s szerzodesek addig barmennyire is szarok a futamok,rohejesek a szabalyok dölni fog a le. A góréknak,a vezetöknek,a pilotaknak. A nezok a mai F1-ben mar nem tenyezok :) Ezert kell nezni gp2-t meg gp3-at :)
  • IXEMGabeo
    Formula 1 megrosszabb iranyba tart...akarki lesz a bajnok, amig igy tulszabalyozzak megint nem fogom nezni csakugy, mint masfel evig...nem is hianyzott inkabb dolgozom
  • IXEMGabeo
    Stirling Moss a nagylelkusege miatt sem nyert vb-t pedig megvolt ra a lehetosege, csak egy gentleman volt es Hawthorn neki koszonhette vb cimet
  • lac coo
    Eddig se kerult meg semmit mert nem volt ilyen szabaly ;)
    Tokos gyerek, megetet az meg egy par nagyfiut itt...
  • Adam Jonas
    Amíg olyanokat művel velük, ami a szabályokat nem kerüli meg, addig igen.
  • lac coo
    En szeretnem, de mindig elalszok, tehat valami csak nem jo ( nekem ) ! :)
  • lac coo
    Ha a pedallal meg a kormannyal trukkozik az a versenyzes...
    Nem a megbeszelesen kell nagyfiunak lenni ! :))
  • b-type
    én szeretem , nem szeretném tuti nem nézném.
    csak van ami nem jó sztem sem, viszont rendben van, befér.
  • Adam Jonas
    Ez a probléma. Nem versenyzünk, hanem trükközünk.
  • lac coo
    Hat tuti nem ezt szeretnek a nezok, ami most van ! :)))
    Ez egy nulla.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.31. 14:43:47
  • lac coo
    Most bunkosag ha azt mondom nem feltem Maxet, mert kitalal mast, az ilyen Vettel fele asszonnyokat vagy igy vagy de ugy is megszivatja ha arra van szukseg .
  • Adam Jonas
    Nem, nem velük vannak a gondok. És még Verstappen-nel sem lenne gond önmagában. Agresszív, nyerni akar, ezzel nincs is még gond.

A gond ott kezdődik, hogy Verstappen nem tudja elviselni, ha veszít. Kint volt egy majdnem 50 körös szettel, ami csoda, hogy ennyit is bírt, főleg, miután Rosberg-et keményen támadt vele a közepe fele. Bele kellett volna törődnie, hogy ez most nem fog neki összejönni - nem hinném, hogy a csapat ledorgálta volna érte, ha csak 5. lesz. Elhitetik vele, hogy mennyire jó, így azt hiszi, hogy ő mindent tud és neki mindent lehet - tudnék más sportágból erre példát mondani neked, lásd C.Ronaldo, de nem is kell ennyire messzire menni, ott van a WTCC-ben Yvan Müller. Yvan Müller is azt hiszi, hogy neki mindent lehet, és a gond, hogy az FIA még asszisztál is ehhez.

A másik, az FIA következetlensége. Nem tartom fair-nek azért, hogy Verstappen eddig szabadon csinálhatta azt, amit, meghozták a szabályt, és Murphy-törvénye, hogy más szopja be. AZONNAL elejét kellett volna ennek, és már rögtön az első ilyen alkalommal megbüntetni őt. Lásd, jó példa, 2009. Hungaroring - Alonso vs. elszabaduló kerék. Miért nem kaptak büntetést azért, mert Alonso 3 kerékkel ment vissza a boxba? Mert elkezdtek hivatkozni az ausztrál futamra, ahol Vettel is 3 kerékkel evickélt el a boxig. Ott is kellett volna azonnal szankciót adni, nem pedig a 2. vagy 3. ilyen esetnél vakarni a fejeket...

Az FIA kicseszett következetlen, sokszor határozatlanok, nem tudnak gyorsan és jól dönteni. Ez újabb és újabb kétes eseteket szül, és ez itt az egyik nagyon nagy probléma. Miért van az, hogy a DTM-be az ütközést követően 15 mp-cel már kiírják a képernyőre, hogy vizsgálják az esetet, rá max. 1 percre meg jön az értesítés, hogy van-e bűnös, ha igen, ki és mi a büntetése? F1-be ehhez meg kell vagy 10 perc, mire kielemzik a kedves bírák - még a teljesen egyértelmű eseteket is.
  • b-type
    ..és régen ők úgy vívtak hogy nem volt féktávon irányváltás, ez egy íratlan szabály volt, bár nekem úgy rémlik hogy kb. 4 éve mikor ez az egész cikázásos mizéria elkezdődött, akkor is volt erre valami hogy féktávon már nem vált irányt az autó, de ezek szerint rosszul tudtam, mert akkor nem hozták volna most létre.
    De mindezek előtte, ez alapvetően egy íratlan szabály volt, amit a versenyzők betartottak.
    A legtöbb hülye szabály egyébként azért jön létre hogy támogassák a támadót, mint amikor Schumi leszorította Rubinho-t a falnak, és kapott veszélyes vezetésért büntetést.
    Senki nem mondja hogy a támadónak nem lehet elvenni a gázt....de egy jó ideje támogatják a támadást, ugye üzleti okokból, legyen eladhatóbb a show.
    Na azóta egy kicsit szarabb minden :DD
    Sztem sosem lenne szabad figyelembe venni mit szeretnének a nézők, mert állandóan szeretnének valamit, de kevés a rálátás, ezért folyamatos felülbírálás az egész és így katyvasz. szvsz tetszik nézed, nem tetszik nem nézed...csak persze óriási a pénz benne, ezért fontos lett hogy nézd..
  • lac coo
    Mi lenne itt ha olyan pilotak meg autok lennek mint regen !? :)
    Szerintem mar sztrajkolnanak. Sumi ugy ment kersztul mindenkit Imolaban a sikanban mint a sz@r :)) De akkor meg senki nem hisztizett, hogy jajjdeveszelyesvot ! :)

Lehet ezert alszom at az osszes futamot, mert a Button fele meg Vettel fele asszonyok dirigalnak !?
  • Adam Jonas
    Alapvetően nem feltétlenül az irányváltással van a gond szerintem, hanem annak sebességével. Mert ha valaki annyira hirtelen rántja be, mint Verstappen csinálta eddig, arra lehetetlen reagálni bármit is. Ha tegnap Vettel is úgy rántotta volna be, mint Verstappen, majdnem 100%, hogy Ricciardo ledarálta volna oldalról Vettel-t, és nem azért, mert Ric béna.

Persze, egyszerűbb volt ezt a szabályt meghozni, hogy féktávon nincs irányváltás, mintsem tisztázni.

Ettől függetlenül gusztustalan, hogy Verstappen utána kaján vigyorral kezdi el ezt felróni Vettelnek, ahelyett, hogy a 18 éves kis taknyos fejével inkább elszégyellné magát.

Egyébiránt, ne haragudjatok meg, de ez az indoklás meg mi már:

"A bírák Rosberg és Verstappen összecsapását is alaposan kivizsgálták, hiszen koccanásuk után a német is „levágta” a kettes kanyart. Ehhez azonban Verstappen manőverére is szükség volt, ezért úgy döntöttek, nem szankcionálják az esetet. Noha az incidens során a holland alig hagyott helyet ellenfelének, végül őt sem büntették. A videofelvétel elemezésekor egyébként kiderült, a szélesítés előtt Rosberg volt elöl, és visszatérésekor is hasonló helyzetben volt, tehát nem szerzett előnyt."

Verstappen szabálytalan volt, de Rosberg volt elöl és nem vesztett vele semmit, így nem büntetjük meg. Csak nekem tűnik úgy, hogy ez burkoltan mire megy ki?
  • lac coo
    Hat inkabb ez mint a tobbi regi pilota, mindent megbeszelunk, nem tamadjuk egymast, nem elozgetunk , nem nezunk egymasra mert jajj a biztonsag...
    Picit szivarvanyponi szintre vittek mar le ezt az egeszet....
    Regen Alonso meg Shumi feloran at gyilkoltak egymast, csak akkor nem volt siras belole ha neha ne adj isten valakinek allora kellett fekezni a gumit :)))
    Most meg rogtok peticio van belole :)))

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.31. 14:23:50
  • RelakS
    Csak még mintha néha elfelejtené, hogy ez nem videójáték, és vannak szabályok.

Amúgy egyetértek, kell ő is a bandába.

Megjegyzés: Baromi fura lett volna számomra 17 évesen, hogy egy ilyen szörnyeteggel körözök a pályán, de a családi autót meg nem vezethetem, mert nincs még jogsim
  • lac coo
    Nekem amugy semmi bajom Maxel, sot vegre valaki nem csak foallasban vegiguli a versenyt az oraberert !
    Evek ota nem voltak olyan alozesek meg vedekezesek amit o csinal....
  • lac coo
    Elozoleg nem volt meg kisirva, hogy ez tilos, csak annyi , hogy egy iranyvaltas engedett amit Max be is tartott, most kisirtak be is kajalta Vettel.
    Plussz kapott egy ketszeres szorzot a b@zdmegolasert ! :))
  • RelakS
    Nézem a Formula1.com-on, hogy most akkor mi a franc is van.

Erre szembe jön ez a két sor XD

The Losers

Sebastian Vettel

itten
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2016.10.31. 14:07:09
  • b-type
    Nem volt jó, kiment szélre, reagálta hogy Verstappen mit csinál, jó benga lassan megy a kanyarban, és akkor elkezdett befele jönni. Ezt már meg kellett volna ennie, helyzetbe hozták, de megpróbált kimenekülni belőlle, azzal hogy féken elkezdett befele jönni, ez sztem nem jó, és nem szép. Nem megyünk össze-vissza, mert akkor helyzetbe sem lehet hozni, kiszámíthatatlan.
    Ez egy elég igazságtalan helyzet, de ha közrefognak egy csapatban lévők akkor ez van és sz@r ügy.
    Az is igazságtalan amikor csapattársak húzatják egymást az időmérőn, te meg egyedül vagy a csapatodban..Vettel itt egyedül volt, és Verstappen és Ricciardo meg olyan helyzetbe került hogy megjátszhattak egy ilyet.
    ..ha Vettel belül marad, akkor Verstappen is belül marad, hgoy Ricciardo kívül jöjjön, de ez még mindig jobb helyzet, mert Vettel túl is csúszhat, és akkor Ricciardo-nak már útban van. Utólagos fotelokoskodás persze, nem meszelem el Vettel-t mert így döntött, de akkor ez van, és másként kell valahogy kiemenekülni egy ilyen szituból, nem pedig azzal hogy otromba módon megpróbálom elvenni a helyet....fineszre finesszel, ha tud.
    Ez szemre csúnya volt nekem(!!)
  • Adam Jonas
    Belenéztem Verstappen 1-2 idei ilyen jellegű megmozdulásába, de megmondom őszintén, ezekhez képest a Vettel-eset még lehet beleférne az elmegy kategóriába.

Kövezzetek meg, bármiféle hovatartozás nélkül, de egyre inkább kezdek azon az állásponton lenni, hogy ez nem ért meg 10 mp-es büntetést. Tény, hogy bemozdult befele, ugyanakkor én úgy látom, hogy Ricciardonak bőven lett volna még hova menekülnie, ergo nem rázárta az ajtót, csak bentebb hajtotta.
  • b-type
    féktávon nem szabad mozogni (az autóval :) ), ha támadnak, mert nyilván te is kemény féket veszel mert védekezel, a támadó lehet hogy tud méllyebben fékezni akár gumiból, vagy mert más aero-val megy, vagy mert elfogja mérni de még pályán marad, azaz próbálkozik.
    De ha te bemozdulsz arra neki reagálnia kell, és kemény baleset lehet belőle. Főleg most bátrabban támadnak, akkora tempóelőny kialakulhat az miatt hogy ilyen a gumiszabály, hogy megpróbálhatsz két, de akár három autós távolságból is támadni, he alédtáncol akkor viszont kasza van.
  • lac coo
    Mondjuk kutya legyek , ha en mar eleve ertem ezt a fektavon nem mozdulhat be dolgot...
    Miert, csak a hatso auto van fektavon ???:))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.31. 12:43:57
  • lac coo
    annak idején Massáék ettettek be így valakit, talán Redbullt, már nem emlékszem :))
    De ott összejött , olyan lehetetlen helyzetbe hozta Massa, hogy mögüle kimi simán feljött .
  • lac coo
    Én nem szeretném ha nem lennének ilyen Max félék F1-ben ...
    Olyan szépen elautózgat mindenki, lóvé dől, leszarják ezek ,hogy versenyezni kell :)))
  • b-type
    Monaco-ban sem megy mindig :))
    Ez sem jellemző, gondolom senki nem feltételezi hogy szándékosan égette meg a gumija futófelületét, elég faxán megblokkolta. Az pedig már egy versenyzői döntés, és alapvetően kármentő döntés hogy elengedi egyenesen. Egyáltalán nem azzal a szemlélettel rajtol el, hogyha elbaxom akkor majd megyek tökön/babon át és elsőként jövök vissza a pályára, nem mondom hogy Rosberg megfogta volna ha nem teszik ki őt is, de közelebb lett volna, és a hideg gumi+fű/por/szöcske nem ideális a következő kanyarokra.
    Ez kármentő döntés, elfékezte, ha fal lett volna mindenki másként vezetne, és másként is támadnának, szal egy más szitu.
    Ott állsz lehülnek a gumi, aztán még egy 66-s út következő kanyarig..lehült, megblokkolta, elcseszte....ha minden versenyen blokk nélkül toronyirányt menne akkor persze, valami nem stimmel, de ez nem így van azért.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.31. 12:14:43
  • Pitti
    Tudod ezért kellene az első kanyarhoz tényleg fal, ...majd az büntet. És akkor nincs olyan, hogy jajj kicsit hidegebb a gumi nemtok megállni, mindegy elmegyek itt egyenesen, aztán hopp 100m előny. Érdekes monacoban el tudnak fordulni. Nem jó ez így...