182111
  • b-type
    Azért egy jó amerikai versenyző segítene...ahogy a MotoGp-ben is, Hayden ráadásul eleinte tudta is hozni Laguna Seca-t.
    ...csak ahhoz kell egy ilyen versenyző..
  • bakkerman
    Nem értem hogy miért kell mindenáron felszopni magát az F1-nek amerikában,amikor nekik ottvan a NASCAR az Indycar meg a 4 mainstream sportáguk (NBA,NFL,NHL,MLB). Az F1-ek nincs tradíciója amerikában,ott 100 emberből 90-nek többet mond egy Kyle Busch mint egy Sebastian Vettel. Kutyának nem kell amerikában az F1,hiába voltak sokan az austini hétvégén,azok nagyrésze szerintem biztos európai volt. Izgalmassá,kiegyenlítetté kell tenni az F1-et,akkor nőnének az európai helyszíneken a nézőszámok,jönnének komolyabb befektetők,nőnének a jogdíjak,aztán lehetne gondolkozni az amerikai piacon.
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.11.05. 19:57:11
  • b-type
    sok igazság van benne, persze hogy kellene amerikai sztár, jöjjön is. A P1-s autók rondák...ez is igaz.
    Az elektromos kategóriák jövőjét meg a gyártók döntik el, a nézettség a tálalástól is függ, de ha nincs érdeklődés a gyártók részéről akkor hamar vége lehet. Egyelőre viszont van, sőt egyre nagyobb.
  • Dietrich
    Az autósport helyzete – amerikai szemüvegen keresztül
  • bakkerman
    Stroll

Varom mar mit fog nyujtani jovore
  • Adam Jonas
    És innentől kezdve (sem) értem, hogy miért pont Ricciardo osztogatja Vettel-nek a "nem kell mindent gondolkodás nélkül a rádióba bemondani" c. dolgot.

USA GP-n konkrétan Ricciardo motherfucker-özte Rosberget, Monaco-ba Kimi-t "cunt"-ként emlegette, mégis mindenki Vettel-re volt kiakadva, csak mert Whiting-ot elküldte a f*szba. Az nem árt a sport hírnevének, hogy a versenyzők egymást is elküldik a k*rva anyjukba kb.?

Nem értem én egyre jobban az egészet, a komplett maFIA-t meg végképp nem.

Én azért reméltem, hogy Ricciardo-ba lesz annyi tökösség, hogy a média előtt, nyíltan is ki meri majd mondani, hogy Verstappenke egy fasz - nyilván a Red Bull PR-gépezet hibátlanul működött most (is).
  • Stockbauer33 #161855
    https://www.jamesallenonf1.com/2016/11/fernando-alonso-ranks-daniel-ricciardo-as-the-best-current-f1-driver/
  • AnuluWork #161854
    Na, a hülye Horner adta Verstappen alá a lovat:
    "Ferrari panaszkodott miatta, de előtte voltál bőven, és sokkal jelentéktelenebb volt, mint amit Rosberg csinált az elején. Szép verseny, jól kezelted, Nico ellen is mindent megtettél."
  • mcmoha
    Az angol "bastard" szót tényleg többféleképpen lehet fordítani, legjobb a fattyú, de semmiképpen se köcsögnek.
    Ebből is látszik hogyan lehet befolyásolni az így-úgy fordított cikkekkel a magyar szurkolókat. Most a Verstappen fanok azt fogják hörögni, hogy az a genya Vettel leköcsögözte a kedvencüket. Pedig nem is.
  • adam46
    Totál igaza van Ricciardo-nak, amúgy jó látni, hogy a csillámpóni felszínen túl azért ők is kitöltik a dühöket.
  • Lebowski
    Verseny végi rádiózás
  • LBandi77
    Ricciardo a rádióba a levezető körben" mi ez kibaszott óvoda hogy így levágják az 1- es kanyart"
  • Count Adyn
    kavicságy+bólya szvsz elég lenne ja:)
  • adam46
    Igen, ilyen esetekben szerintem is megfelelő lenne egy lassító, amit a bukótérbe tesznek.
  • IXEMGabeo
    tenyleg bolond, ha ilyeneket nyilatkozik...pedig gyors a srac az latszik, de meg nincs esze neki se...
  • Jeffjohnson
    Én is ugyanezen a véleményen vagyok. Kerülgesse a bólyákat vagy csak egy bizonyos ponton mehessen vissza jó kis kerülővel. Régi F1-ben a kavicságy büntetett és ez is az izgalom része volt, hogy ha valaki hibázott bizony megbüntette de most csak átvág egy kanyart és megy tovább.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.11.04. 11:24:26
  • b-type
    Abban egyébként részemről nincs vita, hogy kell valami megoldás, csak ez így konkrétan nem került szóba, csak egyből a büntetés.
    A fal az nem, azt utálom, mert hiába mondják hogy akkor másként mennének, ahol nagy döngetős szakasz után jön egy falas kanyar, mint mondjuk Macau-ban, ott ziher hogy SC van vagy három körig a rajt után, vagy kemény előzési szituban, lehülnek a fékek/gumik.
    De hasonló mint Monza-ban nem lenne rossz, egy jól megtervezett büntető lassító.
  • adam46
    Persze, ezen már kár vitatkozni, szóval inkább hagyjuk. :)

Master91 #161838
    Amúgy igen, lehet itt mentegetni Hamiltont, hogy nem szerzett előnyt vele, egyszer belefér, blabla, mondják azok akik a párját fogják. Viszont, ha ott történetesen kavicságy van, vagy ha a második kanyar nem balra, hanem jobbra kanyarodik, akkor elég szépen kicsúszott volna a pályáról, és sokan elmentek volna mellette. A kavicságy esetében pedig ugyan ez volt a helyzet. Mivel történt egy vezetői hiba, elfékezte magát elég rendesen, ezért az lett volna a helyes, ha ennek a hibának következményei is vannak. Jelenleg csak annyi történt, hogy egyszer belefér, jó nagy mákkal megtartottam az 1. helyet és kész.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2016.11.04. 08:52:53
  • Stockbauer33 #161843
  • Papa01 #161842
    Ez tényleg erős volt... :)
  • nearo
    nem tudom mit szedsz, de adjál már belőle nekem is :D
  • SzocsA
    Ez az év is iylen lesz figyeljétek meg, hogy az utolsó futamon az utolsó körben MAx kiüti majd Rosberget.....
    Hami csak így tud nyerni vbt, hogy más nyeri meg neki.....
  • nearo
    "A versenyzőktől nem lehet elvárni, hogy úgy vezessenek, mintha fal lenne a pálya szélén, ha egyszer nincs fal."
    Ez tök jó, ezért tartom hülyeségnek minden egyes pályaelhagyáskor felróni, hogy ha fal lett volna ott, akkor összetöri. Ha fal lenne ott, akkor eleve máshogy vezet.
  • Master91
    http://www.gphirek.hu/f1/20161103-f1-lewis-hamilton-max-verstappen-sebastian-vettel-igaza-volt-e-barkinek-mexikoi-gorbe-tukor.html
  • bakkerman
    Ez már olyan szinteken lerágott csont mint a JFK gyilkosság...fel lehet hozni időről időre,meg beszélni róla,találgatni,de az 1000%-os vitathatatlan igazságra sose fog fény derülni.
  • b-type
    befuccsolt ő már az egész körben...leszakadt az eső, és be is akart jönni kereket cserélni, volt ilyen pont Hamilton-nal Monza-ban amikor Vettel nyert. Ott Kimi és Hamilton rajtolt nagyon hátul, és esőben Hamilton feljött a 2. helyre, és pont sz@rul járt, elvileg már nem jött volna, de leszakadt az ég újra.
  • adam46
    Igaz, már érdekes tényleg, hogy pont az utolsó kanyarban fuccsolt be Glock.

Más: A kis Schumi fejlődik, remélem pár éven belül a Forma 1-ben látjuk. :)
  • b-type
    Nem igazán tudom hogy épeszű ember hogy gondolhatja, hogy ez így lehetett...azt simán elfogadom hogy sokáig beszélni kellett róla, mert hihetetlen befutó volt, valóban döbbenetes. ...és Massa drámája pokoli.
    ...
    De hogy gondolhatja azt az ember, hogy ő tud valamit amit mondjuk a Ferrari nem. Ki gondolja azt komolyan, hogy ha volt vizsgálnivaló, akkor azt a Ferrari nem vizsgálta meg alaposan....az a Ferrari akinek tényleg van hátszele, és meg is érdemlik az F1-s szerepvállalásuk okán, komoly különpénzt kapnak.
    Szóval ez a Ferrari ölbe tett kézzel nézi, ahogy elesik egy VB címtől, az ezzel járó pénztől, presztizstől.
    ....és akkor ezt még mindenki tudja is..
    ..
    Azokról a dolgokról amiről nem tudok, mert nem tudhatok, ott megpróbálom elképzelni milyen logika lehet benne.
    ....ebben nincs, egy kicsi sem.
    Azt is nehéz elképzelni hogy a Toyota, és Glock miért is tenné mindezt, de hogy a Ferrari miért nem záratná ki még a WC-s nénit is 5 évre..azt pláne nehéz lenne elgondolni.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.11.03. 16:25:57
  • mcmoha
    Csak összeeskűvéselmélet.
  • adam46
    Igen, ez azóta is egy vitatott eset, mindenesetre Glock egy fikarcnyit sem tett azért, hogy megvédje a helyét, jó lenne látni egy telemetria adatot, meg egy rádió forgalmazást hallani.
  • szabii98
    Williams announce Stroll and Bottas for 2017
    WTF...?
    link
  • Lokker
    Fetl :D
  • b-type
    ?
    Na nee, ezt mond hogy poén...
  • Stockbauer33 #161828
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mint később kiderült végig a rádión mondták Glockra hogy fékezz, fékezz amit persze a média elsumákolt.Örültem Ham győzelmének de ez csalással lett.Sajnos.Itt a példa.Végig jólmenő Glock az utolsó körbe belasúlt mint egy .. . . . .

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.11.03. 13:20:31
  • SzocsA
    Tényleg ennyire idióta vagy csak megjátssza?
    Szerintem semmivel sem különb mint akivel helyet cserélt, így bárki tudna előzni!!!! Nincs olyan előzése amiből ne lenne probléma!!!!!

A bíráknak Hamiltont is büntetniük kellett volna, aki szintén levágta az első kanyart. És Rosberget is, aki pont ugyanazt tette egy velem vívott kerék a kerék elleni harcban. Ha őket nem büntették, én miért kaptam büntetést?”
    Ezt most komolyan mondja?

Kurva nagy tempóval megy a kanyar felé majd állóra fékezi a kereket és nekicsúszik Rosbergnek aki emiatt kénytelen levágnia a pályát.
    Kurva jó a gyerek, szerintem egy rakás szar.........

Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.11.03. 12:49:11
  • Stockbauer33 #161826
  • Pluskast
    És most már úriemberként is kell viselkedniük. De majd használhatnak olyan kifejezéseket, hogy a csudába vagy a macska rúgja meg :D Azt majd talán elnézi Charlie és nem fogja a pilóták száját kimosni szappannal :D
  • Jeffjohnson
    Ehhez képest az F1-es pilóták úrvezetők
  • nearo
    Azt szerintem eddig is sejtette mindenki, hogy a füvön nem nyélgázon ment át :D
    Mindegy, engem az a magyarázat elégített ki többé-kevésbé, hogy a rajt utáni első kanyart enyhébben nézik. Brazíliáig kell kibírni, utána úgyis máson fogunk csámcsogni :D
  • mcmoha
    NASCAR-ban is anyáznak rendesen.