182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#162183 " Webbert is agyonverte Vettel"
:D
Dehogy verte agyon. :) -
IXEMGabeo #162182 F1 2016-ban lehet esot generalni Abu Dhabiban:P:D -
IXEMGabeo #162181 o nem atmegy Vettel kategoriaba, hanem mindig is sirt es masokat hibaztatott, ha kikapott...
Vettel jelenleg elegge frusztralt, de nala futam kozben voltak nagy kirohanasai, mig a nyilatkozataival sosem volt gond...nem is el ilyen "celebkedo" eletet, mint Lewiska es a masik a Red Bullt anno agyonszidtak meg Vettelt mennyire jok es folenyesen nyerik a versenyeket...azaz igazsag, hogy 2011 es 2013-mon kivul a Red Bull kozel sem nyert annyit, mint most ebben a 3 evben a Merci... -
#162180 szerencsére holnapra szikrázó napsütést mondanak Abu-dhabiba :) -
#162179 #162154 ? :D -
kjhun #162178 Álmodik a nyomor. Talán, ha 90-120mm leesik egy évben, ha jól értelmezem az itt lévő táblázatot. Még, jó hogy nem augusztusban versenyeznek a 40-50fokban. -
#162177 Eső ... :) -
#162176 Utolsó szektorba jól odapakolt egyet Rosienak...nagy kör volt. Pedig az utolsó kanyar előtt volt egy ellenkormányzás. -
#162175 Nagyon nagyon messze vannak a bullok meg a ferkak a merciktol...SC/esö kell holnap vagy eldolt -
Stockbauer33 #162174 Nagyot ment Ham
Alonso,Massa
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.11.26. 15:02:18 -
#162173 Igen, mert itt mindig vannak egyesek, akiknek azonnal szemet szúr, ha a kedvencét bírálják, de akkor beállok a sorba.
Eléggé észrevehető a mezőnyben, hogy ki bírja elviselni a vereséget és ki nem. Rosberget agyonverte Hamilton az elmúlt 2 évben. Raikkönen alatt a McLaren párszor felrobbant. 2 vb címébe is került, azt hiszem. Webbert is agyonverte Vettel, esélye se volt. Webberen kívül ezt mindenki "jól" viselte..de ő se vitte túlzásba.
Hamilton az elmúlt 2 hétvégén tett nyilatkozatai alapján már kezd átmenni vicc kategóriába. Technikai hibák ide, vagy oda, ez egy ilyen sport. Benne van a pakliba..de ha jól tudom pályafutása során 2007-et nem beleszámítva ez az első eset, hogy kiélezett helyzetben Ő van a ló rosszabbik oldalán. Meg is látszik a viselkedésén...neki Rosberg nem győztes, mert ingyen kapta a pontokat, majd leírja könyvbe, hogy ebben a 3 évben 2szer alápakolt a Merci egy olyan autót, amiben megvert mindenkit, de amikor kikap (várjuk ki a végét), az azért történik, mert kicserélték mögötte a csapatot, szándékosan szabotálták az autóját...Lassan átmegy Vettel kategóriába, aki ha kiesik a komfortzónájából, úgy sír, mint egy kisgyerek. Megértem, hogy így sokkal rosszabb vesztésre állni, hogy igazából Ő nem is tehet róla, de ez sem kifogás az ilyen viselkedésre.
Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2016.11.26. 13:46:17 -
#162172 nem, nem nekem jó ez így, már jó ideje semmit nem érő topik.
-
Lokker #162171 Elhiszem, hogy nem tetszik, de had legyen már véleménye egy pilótáról a viselkedése, nyilatkozatai és stílusa alapján. Ezekből azért elég jól meg lehet ismerni egy embert, főleg hogy a magánélete is kb. nyitott könyv. Nem tetszik tovább tekersz és kész. Lehet menni a modi topikba panaszkodni, hogy a Szocsa felhasználónak negatív véleménye van egy F1-es topikban egy F1-es versenyzőről. Nagy a sansz rá hogy kinevetnek és elküldenek. -
#162170 ?
egy: semmi bajom nincs Rosberg-l, ha jobban tudod mint én akkor támaszd már alá igen kíváncsi lennék rá.
kettő: nincs kényszerem arra hogy ha nyílvánosan utálkozzak egy általam nem ismert emberre.
egyébként qvára alapvető alapelv, csak ugye minek elolvasni, vagy viselkedni, egyszerűbb együtt bégetni a kolomp után.. -
Lokker #162169 " tökre el kellene fogadni hogy mások nem feltétlen gondolkodnak vagy fognak úgy gondolkodni mint te. "
Ezt magadnak is mondhatod. Te meg Rosberget nem bírod, főleg ahogy bajnok lesz. Ennyi. :) -
#162168 ezt a véleményedet viszont igazán megtarthatnád magadnak, mivel ez egy F1 topik, és tökre el kellene fogadni hogy mások nem feltétlen gondolkodnak vagy fognak úgy gondolkodni mint te.
csinálj topikot az utálatodnak. -
SzocsA #162167 De miért? nekem sem lenne gyomrom egy ilyen öntelt, önelégült barmot tisztelni....
Hamilton magát tekintené morális bajnoknak
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.11.26. 12:12:21 -
#162166 Szerintem Alonso is hamarosan követni fogja :( -
IXEMGabeo #162165 Button se valoszinu, hogy visszater:((
sajnalom, mert az egyik kedvencem volt...tuti maradt volna meg, ha nem a mezony vegen kullogott volna...volt benne 2-3 jo ev siman, de 17 szezont lenyomni zsinorban nem semmi dolog... -
Stockbauer33 #162164 -
-
#162162 Lajos megérkezett a rongyfejűekhez
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
bocs mindenkitől,egy nappal lemaradtam,ezt tegnap posztolta Lali :/
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.11.24. 18:11:59 -
Stockbauer33 #162161 -
#162160 Button azért hiányozni fog :D :D
-
Stockbauer33 #162159 -
#162158 mondjuk ez is igaz és sajnos nem csak a forma 1re. a mai kor emberének nem éri meg,mert semmi sem jó neki . -
#162157 +1
-
#162156 "ÉS igen sajnálom Bianchit, de ő előtt és sajnos ezután is lesz aki meghal, ez egy ilyen világ, nem lehet mindenre felkészülni és nem lehet csak azért visszafogni valamit, hogy ne essen baja senkinek, persze törekedni kell rá, de nem lehet mindenkit megmenteni."
A probléma csak az, hogy nagyon megváltozott a világ, és az emberek véleményét már a közösségi média formálja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha most elengedték volna a futamot, és valaki komolyan megsérül - netán meghal -, akkor holnap mindenki #JulesBianchi hastag-gel szídja a szervezőket.
A helyükben, mivel ma a közösségi médiában felcsapott a gyűlölködés, én is leszarnám a nézőket és menteném a bőröm ilyen helyzetben és ráfognám, hogy ezt a biztonságért teszem.
Épp ma olvastam a FB-n egy kommentet (bár ne tettem volna) egy idiótától, aki le-"ratyivilágbajnok"-ozta Rosberget, aki még ahhoz is "gyáva", hogy kilökje Hamiltont az első kanyarban.
"Ezeknek" nekem már nem lenne gyomrom versenyzést csinálni, és "ezeknek", akik kifütyülik a győztest a lelátón, én már nem lennék hajlandó versenyzőként az életemet adni.
Régen más volt minden, ez igaz, de a nézők is mások voltak, tisztelték és csodálták a versenyzőket. És ma, nézd meg, mi van ma. A sportág nehéz időket él meg, az emberi bunkóság és trollkodás viszont burjánzik. :-/ -
Stockbauer33 #162155 http://www.formula1.com/en/latest/interviews/2016/11/farewell-felipe---massa-looks-back--and-forwards-.html
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.11.19. 09:56:34 -
#162154 -
#162153 azt írtad ha mindenki véleménye egyezik, nekem ez úgy jött le, hogy egy ember is megvétózhatja az egészet -
#162152 Ez elég fekete jövőkép.
..ha a többiek egyetértenek Rosberg-l akkor jöhet a félpont. ...de nem fognak egyetérteni :)
-
#162151 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(97ben spaban, egy évvel a 98as káosz verseny előtt SC mögött tették meg az első köröket a verseny előtt leszakadó eső miatt. De három autó kivételével mindenki intereken ment. Csaxólok. De régen minden jobb volt.)
Ki lenne az az öt ember? Ha lett volna most ilyen, és teszem azt Rosberg benne lenne, akkor körözgettek volna tovább SC mögött, ha jól rémlik ő veszélyesnek ítélte. Nyilván, mert vb szempontjából neki egy fél pontos második hely jó lett volna. Nem találsz 5 olyan pilótát, akinek adott esetben nem maga felé hajlana a keze.
Félreértés ne essék, szerintem is kell kezdeni valamit a jelen helyzettel, de én előbb a szabályokon változtatnék. Pl ha teljesen mások a körülmények a versenyen, mint előtte edzésen meg időmérőn, akkor beiktatnék egy félórás közözgetést, hogy kitapasztalják a körülményeket, és utána a rajtig még adnék lehetőséget a beállítások megváltoztatására. A gumikon is változtatni kell, mert röhej ami most van. Valamelyik évből amolyan anekdotikusan rémlik, hogy valaki lenyilatkozta, hogy a pirelli extrém gumijai szorítanak ki annyi vizet, mint régen az interek.
Szóval igen, elengedném őket én is, de nem akarok olyan versenyt látni, ahol a rajtot követő tömegbalesetet túlélik hatan, és a végén ketten állnak fel a pódiumra, Bernd Maylander, meg egy pilóta, aki teljesítette a versenytávot. -
#162150 A Pirelli inkább brutál magas guminyomást ír elő a régi 15-16-ról ugrottak 21-re a Pirelli időszak alatt, Baku-ban 22 vagy 23-t akartak, csak Hamilton kifakadt hogy ez már a világ röheje.
Egyébként meg igen, menniük kell esőben, mert ezt a sorozatot nem fedett pálya alatt rendezik, és a történelméhez hozzá tartozik az esős futam és a versenyzők tehetsége esős, extrém esős-esős, és változó körülmények közötti is.
..ha valami nem klappol akkor oldják meg, de nem SC meg teszetoszaság legyen. Az egész arról szól hogy ki viszi el a balhét ha baj történik...elejét kell venni, mert ez szvsz rossz irány. Vannak a versenyzők közt világbajnokok, és a tapasztalatuk okán hozzáértőnek számító versenyzők, kell 5 ilyen arc akit megkérdeznek, ha mindenki véleménye egyezik akkor huss, vagy fék. ha dillemáznak akkor lépjen a versenyrendezés.
De esőben menni kell, hozzátartozik az F1-hez. -
Laceee #162149 Pirelli úgy szar , ahogy van, a Slickeket sem használhatják csak megengedett minimum nyomáson... -
SzocsA #162148 Fiatalítani kéne a pilóták java részét, aki elmúlt 30 az mehet nyugdíjba.. Elkényelmeskedtek, kiégtek, nincs bennük tűz...
Vettel is mindjárt 30, Rosberg sem fog már nyerni több címet, ha idén nem nyer....
Hamilton, Button már 36, Kimi már 37..... Kiégtek.
Azon van kiakadva minden pilóta akit Max lenyomott, hogy megelőzték őket vagy jött valaki aki elkezdett versenyezni....
Jövőre ha össze lesz rakva az RB akkor max lesz VB -
#162147 Látom sikerült a "lényeget " kiszűrni a mondandómból és levetíteni egy azaz egy konkrét futamra.gratulálok.
Azt mondtam, hogy a linkelt videómban tényleg esett az eső , míg most fele annyira sem
Ott is és itt is felverték a kocsik a vizet ? igen.
Ott megszakították a futamot és várták, hogy elálljon? nem
Ezek a pilóták fejből tudják a pályát , a kérdés csak az , hogy mennyire merik bevállalni azt, hogy aki előttük van azt mennyire követik vagy megpróbálják megelőzni.
Max tökös volt , előzött is ott ahol mások nem láttak semmit, ahogy mondta kiállt mögülük, hogy lásson ilyen egyszerű.
Igen szerencse is sok kell hozzá meg bátorság.
Egyébként nem szimpi nekem a MAx gyerek, de legalább ő még versenyezni akart ilyen körülmények között is.
Ha nem a rajtnál történik akkor már nem ülhettek volna át a tartalékban és emlékszünk az amcsi versenyre ott 8 kocsi körözött .
Általánosságban írtam, hogy a régi versenyeken nem köröztek ennyit a SC mögött bármi is volt .
ÉS igen sajnálom Bianchit, de ő előtt és sajnos ezután is lesz aki meghal, ez egy ilyen világ, nem lehet mindenre felkészülni és nem lehet csak azért visszafogni valamit, hogy ne essen baja senkinek, persze törekedni kell rá, de nem lehet mindenkit megmenteni.
-
#162146 nem értelek,komolyan.szerinted mégis az autók mit csináljanak a vízzel hogy ne verjék fel és lehessen mögöttük látni esőben?használják üzemanyagnak?
azért ne felejtsük már el,hogy 1998-ban még minden csapatnak volt tartalékautója (nagyobbaknak 2 is!),mire eltakarították a romokat bele lehetett ülni és versenyezni vele.most egy ilyen rajtbaleset után maradnak 4-en a pályán,akkor az lenne a baj...
egyébként DC-be pont azért rongyoltak bele,mert nem láttak semmit.ha Raikkönent valaki eltalálja,ott is kiesik kb.mindenki aki mögötte jön...
valamint utoljára de nem utolsó sorban (sőt Őt kellett volna előre írni) ne felejtsünk el egy nevet: Jules Bianchi. -
#162145 Ja, a rajtbaleset tényleg azon múlt, hogy kinek milyen jó a technikája, és nem azon, hogy milyen számokat jelölt aznap a lottón... meg Schumi is a szar technikája miatt rongyolt bele DC-be. És abban az évben Hill volt a legjobb. -
#162144 igen szemerkélt, mert az autók által felvert viz miatt nem láttak nem azért mert olyan nagyon esett volna az eső
Néz meg itt tényleg esett az eső és törtek az autók is és mégsem köröztek a SC car mögött nem volt megszakitva a verseny.
Aki talpon maradt az nyerte meg a versenyt .Ez erről szól vagyis erről kéne , hogy szóljon, gyözzön a jobb legyen bármilyen körülmény is, akinek a technikája és a pilótája a legkevesebb hibát véti