FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A "tangapapucs" a nagyobb leszakadó alkatrészek ellen jó, mint pl. a repkedő kerekek, amik a több éve érvényben lévő rögzítési szabályok után (redbull nem egyszer dorgálva/büntetve volt miatta) is leszakadnak.
Nem kell bele ülni az autóba aki fosik, ezek régen hősök voltak most meg puhapöcs brittnyk mint ez a rosberg gyerek a legnagyobb támogató egy fos... Régen felnéztek a nagy harcosokra ugye?? Ma felnézel a drónpilótákra..... Amit totti itt meg művel forumozás címszó alatt az a régi szép időket idézi no comment...

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
300 km/h tempónál nehézkes lenne megoldani az ablak törlését. És olyan időben be is párásodhat az üveg vagy a plexi.
Szerintem csinálhatnak akármilyen anyagból a pilótafülkére akármilyen védőeszközt, akkor is lesz majd olyan balszerencsés helyzet, ami a pilóta halálát okozhatja. Ha úgy borul fel a kocsival, hogy a pálya szélén a korlát vagy valamilyen tárgy olyan szögben találja el azt a védőberendezést ahol simán át tudja bökni vagy eltörni. Értitek, hogy mit akarok mondani.
Bianchi balesete is mekkora balszerencse volt. Pont úgy találta telibe a traktor hátulját, hogy alá tudott menni. A hirtelen lassulás ellen semmi nem véd. Ezt soha a büdös életbe nem fogják tudni kiküszöbölni.
Ha ez a félköríves valami fent lett volna Bianchi balesetén a kocsikon, mennyit védett volna a gyereken? Kibírta volna ezt az ütést és a traktor nem veri telibe a fejét? vagy esetleg eltörik és pont belefúródik a sisakon keresztül a fejébe?
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2016.03.04. 00:55:38
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://globoesporte.globo.com/motor/formula-1/noticia/2016/03/com-raikkonen-ferrari-testa-protecao-de-cabeca-da-formula-1-em-barcelona.html
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Részemről elmondtam a véleményem, felesleges ezen tovább vitatkozni, meglátjuk mi lesz majd ha bevezetik.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:23:23
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Egyébként meg ez a vécéülőke középről takar ki egy elenyészően vékony csíkot, ami kanyarban ugyanúgy nem számít, egyenesben meg nem számít. Hogy miért? Azért mert a fotelből én így gondolom. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a pilóták megvétóznák, ha annyira szar lenne.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
F-1 már régóta nem az a sorozat, amit másolnak de ezt már korábban is leírtam.
Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy még mindig miért a 2004-2009-es kocsik tartják a pályacsúcsokat versenyben. Nem azt, hogy éppen melyik sorozat időmérőjét másolná az F-1.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 23:03:36
Megkérdezem újra, a papucs ettől megvéd?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:55:39
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:51:25
Traktortól megvéd a papucs?
Mondom mindenki üljön a boxba, ha el se indulnak az még biztonságosabb.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.03. 22:50:47
Az meg hogy ronda... hát ez van. Eleve sem szépek ezek a járgányok, a mikropöcsorral, a hólapáttal, meg az ahhoz képest mini hátsószárnnyal. Engem nem zavar úgy túlságosan a ferraris képeken.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Nem, nem azért volt a váltás. 2007re kipörésgátló, autómatikák, nagyon nagy mechanikai tapadás lett. Az nem volt tovább járható út.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.03. 22:42:29
csak szándékosan belassították, mert a biztonság... lehet majd örülni, hogy flip-flop papucs kinézetű kocsik lesznek, ami a látótér közepén kitakar, kanyarban még jobban. Az lenne a legjobb ha a pilóták a boxban maradnának és egy joystick segítségével irányítanák a kocsit, na akkor senki sem sérülne meg, csak a néző az unalomtól agyrákot kapna.
SPA
LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:47.197
S. Vandoorne ART Grand Prix 1:56.278
Hunring
LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:22.020
A. Lynn DAMS 1:28.022
amúgy meg bármilyen hihetetlen,a mérnökök sem képesek bármire,szóval ha lesznek olyan kvázi véletlenek mint egy autóból leszakadó rugó ami fejbe találta Massát,az ellen maximum akkor lehet védekezni ha rakunk egy hipererős számítógépet az autókba meg egy robotkart ami veszély esetén kiüti a pilóta felé 500-al repülő alkatrészt...jó lenne?persze,csak épp eurómillárdokról beszélünk,és az autók súlya az eddigi órási 690 kilóról mondjuk 1 tonnára hízna...
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
- Mexikói nagydíj, tengerszint legmagasabb pontján vagyunk, ritka a levegő, olyan szárny beállításokkal mentek mintha monzába lennének (vagy valami ilyesmi, pontosan nem emlékszem)
- lassú. nézzünk egy tavalyit, de főleg tavaly előtti F1 és Gp2 időt ugyan azon a pályán, szerintem nem sok különbség lesz. DE! Gyorsulunk!
Az a véleményem, ha ez egy zárt pilótafülkés sorozat lesz, akkor is lesznek halálos balesetek mert a traktor ellen semmi sem véd. A kocsik lassítását is azért találták ki, hogy milyen jó lesz mert így kevesebb baleset lesz, hát nem jött össze, cserébe a GP2 nem olyan sokkal maradt el... aztán most megint gyorsulni akarunk, akkor, hogy is van ez...<#fejvakaras>#fejvakaras>
El kellene dönteni mi a fontos a sport jövője vagy az idióta ál-biztonsági megoldások. Az F-1 ről nem sok széria másol viszont fordítva már nagyon is igaz. Emlékezzünk csak az egykörös időmérőre a kers-re vagy a mostani időmérésre, egyik se F-1 találmány de lehetne még sorolni.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Gondolom, a súlyhatár megszabásakor figyelembe fogják venni a glóriát, szóval nem gondolom, hogy teljesítmény szempontjából ez komoly hátrány lesz a csapatok számára. A csapatok együttműködnek az FIA-val, és keresik a lehetőségeket az autók súlyának csökkentésére. A lényeg, hogy senki sem ellenzi a dolgot. A glória a helyes út, vagy bármilyen egyéb eszköz, ami védi a pilóták fejét. Megtaláljuk a megoldást, és a teljesítménnyel sem lesz gond”
„Biztosra veszem, hogy a kilátással kapcsolatos problémák orvosolhatók. A katonai repülők esetében sikeresen alkalmazzák a zárt pilótafülkét. Úgy gondolom, megvalósítható az elképzelés, de sok vizsgálatra van még szükségünk. Szerintem egyébként ez a legjobb megoldás, hiszen a kisebb alkatrészek ellen is védelmet nyújt. Felipe Massa balesete bizonyította, hogy egy kisebb alkatrész is veszélyt okozhat” – érvelt.
Nico Rosberg
„Ez nagy dolog” – idézi szavait az Autosport. „Már délelőtt is feltettem egy kérdést a Facebookon, hogy lássam, milyenek a visszajelzések. Szerintem ez egy nagyon nagy előrelépés, hiszen a legtöbb halálos balesetet az elmúlt években a fejsérülések okozták. Ez az eszköz életeket mentett volna, szóval egyértelmű, hogy szükség van rá. Rendben, mondhatják, hogy nem néz ki túl jól, de bizonyos szögben, például szemből jól mutatott Kimi autóján. Egy kis gondolkodás, és még jobb lehet”
Attól hogy több a biztonság, nem lesz lassabb az autó vagy a pilóta.
Senna idejében ( meg előtte ) is el lehetett volna intézni annyival, hogy hát ez van. Valszeg páran ott maradtak volna azóta az azon a színvonalon épített "határt" feszegető járművekben.
Most képzeld el ugyan ezt egy személy autóra ott nem feszegeti senki a határokat nincs bukósisak,se monocock, és sokkal többen meghalnak olyan balesetben amit ki lehett volna védeni,mert ott valóban a biztonság lenne az első.
De itt az F1ben a gyorsaság a technologiák kifejlesztése lenne a cél.Ahogy régen is volt ott a kiforratlan technologiét is pályára vitték és addig nyomták mig birta a technika.Sajnos most ez már nincs igy itt már nincs kiforratlan technologia csak kevésbé megbizható.
Csak sporolos versenyek vannak,Már nincsenek határátörések csak a szabálykonyv áthágások.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.03. 18:39:11
Mindig is volt és mindig lesz is haláleset a pályán , ha full körbevennék a pilótát is meghallhat a lassulástól ha leszakad a belső szerve,az ellen nem tudnak semmivel sem védekezni.
a teljes verseny idő alatt bekövetkezett halálozások száma igy is alacsonyabb mint mondjuk a nascarnal sztem.
És ahogy horner is mondta, a veszély a sporttal jár, ha nincs akkor kihal vele eggyütt a versengés is az izgalom, ahogy már lassan meg is történik, hisz nem véletlenűl irják sokan,hogy elalszanak a futamon, meg kevés a néző