182111
  • Stockbauer33 #163066
  • AnuluWork #163065
    És? Rosberg családos ember. Van élete a F1 után. Hamilton meg egyelőre nem errefelé indult el. Ha befejezi, akkor mi lesz vele? Rosberg jól döntött. Megszerezte. Megverte a legnagyobbnak tartott tehetséget. Azt, akivel gyerekkorában is ment. És kész. Ha van két VB címe, akkor hol tart? Vagy ha van három? Esetleg neki is négy? (Rosbergről beszélek.) Ugyanott, mint ha egy van csak.
  • AnuluWork #163064
    Rosberg uolyan autóban ült, mint Hamilton. Vettel nem. Már csak ezért is más ellenfél lesz. Hogy kemény-e? Cirka 2008 óta nem rakott össze értékelhető autót a Ferrari.
  • adam46
    Neki ez volt az álma, teljesült, visszavonult. Éppen elég évet lehúzott ehhez a forma 1-ben. Rejtélyes meghibásodásokat meg hagyjuk. Előző években meg Rosberg szenvedett. Azokról senki nem beszél. Meg a sok Hamilton által elbalfaszkodott rajtról. Plusz inkább a bulizásra koncentrált. Úgyhogy felesleges itt a meghibásodásokra fogni. :)
  • Lokker
    Milyen rejtélyes meghibásodása volt Hamiltonnak?
  • bakkerman
    Es vissza is vonult azzal a lendulettel Rosberg,1x VB-kent. Lajos meg marad poleokat,gyozelmeket halmozni,es minden eselye megvan a 4. VB cimre.
  • Stockbauer33 #163060

#163059 öreganyám majd megvédi helyette a vb címet. nagy bajnok Ha idén nem lesz majd annyi rejtélyes meghibásodása a Ham-nak kiváncsi leszek a kétkedőkre
  • adam46
    Mégis elpicsázta tavaly, hopsz, bőrn.
  • Pitti
    Sokan vagyunk így...
  • Pluskast
    Az ilyen és ehhez hasonló kijelentései iatt nem kedvelem Hamiltont mint emberet.
  • Alexease
    Ez "szinte egyforma" autok, azok mindig szorosabb es izgalmasabb versenyeket. Az F1 "prototipus sorozat", szabalyokkal probaljak kiegyeliteni a penzt es az autokat, neha tobb de inkabb kevesebb sikerrel;)
  • SzocsA
    Ez sokkal izgalmasabb volt...
  • Stockbauer33 #163054
    http://f1vilag.hu/hirek/hamilton-vettel-kemenyebb-ellenfel-lesz-rosberg-volt

https://www.mercedesamgf1.com/en/mercedes-amg-f1/amg-f1-news/amg-f1-gallery/f1-gallery-australia-melbourne-best-images/
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.03.28. 20:55:57
  • Master91
    tavaly nem volt ekkora szabály módosítás, mondhatni "ismert" módon versenyzett mindenki
  • Derpington
    Vótmá'?
  • Alexease
    Azert kell meg 3 futam az "auknak/palyaknak", es 6 futam a "taktikanak". Lehet ez meg jo is. Bar valszeg inkabb a szabalyokba kellene belenyulni, talan a free DRS hasznalna valamit:D
  • argo001
    Most nehéz eldönteni, mi legyen, mert egyszerre mindent nem lehet megvalósítani. Az ilyen mértékű tapadásnövekedés és az autók kialakítása nyilvánvalóan ezzel a következménnyel járt, ugyanakkor a versenyzők számára ez élvezetesebb. Vagy elmehetünk mondjuk a 2012-13-as gumimizéria irányába, ahol szétfoszladozó, szétdurranó gumik okozták a show-t. Nehéz megtalálni az arany-középutat.

Én már azzal is elégedett vagyok, hogy van némi változás az élmezőnyben, az előzésekkel várjuk meg Kínát, ott mégiscsak hosszabb a DRS-zóna. Ha pedig nem működik ott sem a dolog, akkor lehet gondolkodni a változtatásokon, csak az megint a mesterséges belenyúlást jelentené. A sok előzéshez az kell, hogy nagy különbségek legyenek az élmezőny és a középmezőny egyes csapatai között is, ami meg ellentétes azzal az elvárással, amit célul tűztek ki (az autók közötti különbség elmosása).
  • adam46
    Totti hangoztatta nagyon tavaly, hogy jönnek az új szabályok, minden jobb lesz. Kár, hogy a fele se teljesült. Megvárhatjuk Kínát, vagy Magyarországot is, de szerintem nem sokat fog változni a dolog, az autókat nem fogják újratervezni az évad alatt.
  • McCartman
    'Az egész futamon összesen öt előzés volt, emeli ki a német Auto Motor und Sport, ami valójában csak három volt.'

'3 előzés a tavalyi 37-tel szemben, ami lesújtó szám.'

link

Forma-1 jobban teljesít.
  • IXEMGabeo
    az egyik legjobb palya, mert mindig tortent a multban valami, ami kaotikussa tette a futamokat...

az uj era nem fekszik ennek a palyanak es valoban itt max a celegyenesben tudtak leginkabb elozni korabban is
  • Magnum PI
    Elég nagy marketing érték meg tapasztalat van benne ahhoz, hogy ha otthagyja a csapott egy másik lecsapjon rá legalább még 1 évre ha nem kér túl sokat.
  • bakkerman
    pont ezért durva,amit mond,mert akkoriban az a legkisebb költségvetésű csapat volt,nem egy többszörös világbajnok istálló,a világ egyik legnagyobb gyártójával kézen fogva
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.03.27. 15:44:13
  • allock #163044
    Ült ő Minardiban is. :)
  • ShaiHulud
    Ausztral nagydij tobbnyire unalmas szar szokott lenni nem? Ne temessuk mar 1 futam utan az egesz szezont...raadasul vegre nem a merci vezeti a pontallast.
  • bakkerman
    Alonso:
    „Nem tudunk önerőből pontot szerezni, és egy normál pályán sokkal hátrébb leszünk. Nem teljesítettem ennél jobb versenyt még soha, de nem is ültem még ennyire gyenge autóban korábban. A teljesítmény tekintetében utolsók vagyunk, a tizedik csapat. Az időmérős köröm rendkívül jó volt, de normál körülmények között a miénk az utolsó és az utolsó előtti hely.”

tuti,hogy idén látjuk utoljára pályán :(
  • bakkerman
    félek,hogy egész szezonban ez lesz,még inkább a gumikon lesz a fő hangsúly,meg a boxkiállásokon,a pályán meg érdemi csaták maximum a 8-12. hely között lesznek...ez a spórolósdi fogja megölni az F1-et,mint "cirkuszt",a vége az lesz hogy kevesen fogják nézni,nem lesz annyi bevétel,és ezért fognak csődbe menni csapatok,nem azért mert annyira drágák az autók. Brawn-ban bízom hogy valamivel elő tud majd állni,de neki is megvan kötve a keze,a gyártóknak nem parancsolhat,pedig szerintem ő is hajlana afelé,hogy 20 motor/20 futam,és akkor mindenki nyomja csutkára. Csak akkor meg nagyot ugranának a kiadások...ördögi kör
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.03.27. 15:07:19
  • Pitti
    Na jó mint tudjuk Verstappen "nem azért jött, hogy 5. legyen" én nem vennék arra mérget, hogy nem próbálkozott volna, ha látja érzi esélyét...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.27. 14:51:54
  • adam46
    Következtess a futam színvonalára. :D
  • Lokker
    Azt már kitárgyaltuk, hogy a ferrarinak sikerült egy jó autót összeraknia, csak maradjon így továbbra is. Amúgy más nem történt.
  • sorler
    Tegnap futam kezdetete óta hogy hogy csak 34 hozzászólás született?
  • SzocsA
    Elvileg azt mondták, hogy 4-5 másodperccel lesznek gyorsabbak a kocsik mint tavaly. Tehát simán benne hagytak két másodpercet még az időkben.
    Kíváncsi lennék rá, hogy hány %on használják, használták a motorokat a versenyen.
    Ez a 4 motor/ 20 verseny baromi szar, így hogy lehet versenyezni? Ez olyan mint amikor a 100 méteres futásnál összekötjük a versenyzők cipőit és akkor fussatok :D
    Tele van rakva mindenféle energiavisszanyerő rendszerrel az egész annyira bonyolult.
    Egy sima szívómotor és e között a mostani rendszer között, motorárban mennyi különbség van vagy melyik az olcsóbb?
    Nem itt kell spórolni, hanem az utcai autóknál kellene.
    Mikortól találták ki ezt a spórolósdit, azóta hanyatlik ez az egész.
    Ha meg azt akarják, hogy a kicsapatok is életben maradjanak vagy jöjjön újabb kicsapat, akkor szerintem több pénzt kellene nekik adni, vagy őket jobban kellene támogatnia az FIAnak... A FErrarinak úgyis van pénze...
  • argo001
    Azok marhák, engem azért tiltottak, mert nemtetszésemnek adtam hangot a sokadik "Te mikor rúgnád ki Felipe Massát?" szavazás után.

Bár sajnos a hazai F1-es közösség 80%-a idiótákból áll, amelyhez idomulnak ezek a csodálatos oldalak.
  • HTS s3rg1nh00
    gp-live,ha jól emlékszem az f1-live utódja,ne csodálkozz ha marhaságokat írnak.
    kétszer javítottam ki a fordítási hibájukat fb kommentben,a másodikra az volt a válasz hogy a következőnél bannolnak :D :D inkább magamtól nyomtam unlike-ot a szerencsétlenekre.
  • nearo
    „a versenyben futott leggyorsabb kör két másodperccel elmaradt a tavalyitól"

What? 1:28,997 volt tavaly a versenyben futott leggyorsabb kör, pont hogy két és fél seccel gyorsabb volt az idei legjobb idő. A rekordtól (2004 Schumacher 1:24,125) marad el kb két másodperccel az idei leggyorsabb kör... de ezen meg mondjuk nem csodálkozok, lehet hogy a gumik bírnák, de a motorszabályok miatt még mindig nem fogják versenyen annyira széthajtani a technikát.
  • Count Adyn
    vagy elkéne felejteni ezt a zonázást és használja mindenki ott ahol meri:)
  • Alexease
    Egyelore en is vonatozast latok az egeszben, de talan valamit piszkalnak az autokon es/vagy lesznek "szabaly" valtozasok (bonusz szarnyacskak vagy capauszony eltuntetese). Bar az alacsony hatsoszarny miatt, akkor is kerdeses. Persze, igy jonak tunik, mivel "kap levegot" a hatul erkezo kanyarban, tudja kovetni, nem kopik a gumi stb. De emiatt, meg eyenesben kozel erve is lesz "rendes" legellenalasa, igy mar csak tisztan a motorerok (most mar kiegyelitodtek) es a DRS nyitas (kissebb legellenalas) a kulonbseg, ami nem olyan sok, es hosszu egyenes kell hozza.

Talan "rajonnek", es sokkal hosszabbra veszik a DRS-zonakat (pl. sok helyen nem a hosszu egyenesek kozepen fog kezdodni) es vagy sokkal tobb DRS-zona lesz (minden kozepes/hosszabb egyenesben). Esetleg lehetne trukkozni az erzekelo zonakkal is (1db a celegyenesben vagy szektoronkent).

Persze az eselyesebb (jobb, dragabb) csapatoknak az sem lenne jo, ha az 5-10%-kal gyengebb csapatok, ossze-vissza tamatgathatjak oket vagy elozgehettik:DDD Nem azert toljak bele a nagy penzeket, hogy lutrit csinaljanak nekik a versenybol:D
  • AnuluWork #163030
    30 kör volt Räikkönen gumijaiban, amikor a leggyorsabb kört futotta
  • AnuluWork #163029
    Daniel kiesésével be kellett mennie egy RBnek.
  • AnuluWork #163028
    Vettel: Verstappen kulcs volt a győzelemhez
    Ugyan nem mondta ki Kimit, de ha Kimi nem megy lassan, Hamilton Verstappen elé jön ki. Nem biztos, hogy megelőzi Vettelt, de az esély meg lett volna rá, ami Verstappen miatt nem volt meg.
  • Pitti
    Az első néhány körben Vettel még kísérletezett, ott volt 1 másodpercen belül talán 3 vagy 4 alkalommal próbálta, de teljesen egyértelmű volt, hogy még csak nem is közeledik, aztán feladta. De ott van Hamilton - Verstappen vonatozás. (Ha Hamilton azt mondja, "nem tudom, hogy sikerül-e" akkor az már veszett fejsze nyele) De pl Verstappen sem ment semmire Raikkönen mögött, mondjuk ő már nem is nagyon erőltette, pedig nem így ismerjük...