182153
  • Stockbauer33 #180349

https://hu.motorsport.com/f1/news/igy-nyilatkozik-a-mclaren-csapatfonoke-ricciardo-ujabb-kiabrandito-korszakarol/10335597/
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2022.07.10. 13:42:32
  • lac coo
    Jah, és akkor még nem is említettem a sok pályaelhagyás miatti büntit... :D
  • lac coo
    Hát igen remek futam lesz :) Egyenesek rövidek, kanyarok szinte alkalmatlanok az előzésre, főleg így, hogy szabályos bárkit kitolni a bukótérbe ....
  • PLaci #180346
    Alonso ezért nem indult a sprintfutamon.
  • lac coo
    F3- ban mindenki tolt ki mindenkit a picsába .... Ótvar az egész ....
  • barcalaci84
    Nem kell.. Hiszen jelenleg az az irányadó h ha a tied a kanyar belül ( előrébb vagy kanyar bejáraton) akkor akár ki is szoríthatod a másokat hisz csak akkor szabálytalan ha még ő is kiszélesíti és nem tud a pályán maradni...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2022.07.10. 07:10:30
  • repvez
    Pedig a 2 összegugg.
    Ha a pályát ki lehet szélesiteni egy auto szélesség -1cm-el ami még szabályos, akkor ahhoz, hogy egy másik autot szabályosan el tudj engedni magad mellett ahhoz le kelll annyira lassitanod, hogy 2 kocsi szélességnyit beljebb tud bevenni a kanyart, ez azért elég nagy különbség ha versenyezni akarsz.

Viszont ugyan ez ha a szabályos pálya bevétel a külsö kerékkel számolna kkor csak 1 kocsi szélességgel kellene beljebb jönnie, hogy el lehessen engedni a másikat , mert ha nem akkor az már a soderágyba lenne és igy jogos lenne a buntetés .

De mivel egyik eshetőség sem áll fenn igy buntetlenul ki lehet szoritani a másikat, mert nem éri hátrány , mivel a bukotérbe is közel olyan sebességgel tudja bevenni a kanyart , igy ha a birok, nem szakcionálják akkor simán menvan az elözés is,

• lac coo
    A pályaelhagyást értem, elején leszögezték ,szabálytalan, kész...
    De a sok leszorítást ??? WTF... Asszem Vettel is ezért szótbe :)
  • Bercy #180341
    A rázókövek a fehér, pálya szélét jelző vonalon kívül vannak. Ezért nem a külső kerekeket nézik. De abban teljesen egyet értek, hogy nem egységes a szabájozás.
  • repvez
    Ezt nem is vitatom, csak a modját annak ahogy meghatározzák, hogy mi számit a pályán és mi azon kivül, mert ahogy irtam, most ha a teljes kocsi már a bukotérbe megy, de még egy centivel a belso gumija érinti a fehér vonalat az még szabályos, pedig a kocsi 98%a mára a bukotérbe megy.
    Ezt pont forditva kellene hogy legyen.
    ÉS igen ha közvetlen soder lenne a rázókö mellett akkor egyrészt nem menne tul senki, mert lassabb lenne miatt , kettő kicsuszhatna, három, egyértelmu lenne hogy elhagyta a pályát már porzik.

ÉS igen ez egyfajta szelekcio is lenne a piloták között, hogy ki tud ugy is gyors lenni , hogy apályán van, régen meg lehet nézni, hogy az volt a kuriozum, ha mindenki befejezte a versenyt és még az élről is kiestel mert bent ragadtak a soderban, és ez is adott egyfajta kiszámithatatlanságot a bajnokságban és nem csak a jo kocsi , de a pilota is számitott , hogy ne hagyja el a pályát.

Most szinte max 2 auto esik ki a 20 bol, de néha azok is ugy, hogy elöbb leállitják öket a boxba, hogy sporoljanak az alkatrészzel, mig régen mindenki addig hajtotta amig el nem fustolt valami vagy ki nem estek mert annyira a határon mentek.
    Most ebbol semmi nincs, nem mennek a határon, csak amit a box és a stratéga elöre kiszámolt .
  • sure
    Mi abban a dedós, hogy egy, a precízióra végletekig kihegyezett sportban adott esetben 5 centin múlik a top köridő vagy annak elvétele? Századmásodpercek, sokszor ezredek döntenek el helyezéseket, ez pont azon a pár centin múlhat. Sok pilóta van a mezőnyben, akik pályán belül maradva gyorsak.

Egyéb sportágakban is, mondjuk egy gól, egy szerva érvényességét is sokszor pár centi dönti el.

Hogy pont ezen a pályán sírsz megint a sóderágy miatt, az külön vicces, hiszen a két Merci meg Vettel is megmutatta, hogy könnyen ki lehet ott kötni.

Ha meg az lenne, amiről álmodozol, hogy mindenhol sóderágy az aszfaltcsík/rázókő mellett mindjárt, és minden verseny 3-4 piros zászlóval megtűzdelt roncsderbi lenne, akkor meg fogadok, az lenne a baj.
  • repvez
    ez az egész FIA és az F1 kezd elég nevetséges és dedós szintre menni.

Sztem a legjobb az lenne ha 2026tol amikor az uj kocsik bejönnek akkor az egész szabálykönyvet is kidobnál a Pics@ba és uj alapora helyeznék a mostani kihivásokra reagálva és lényegesen egyszerüsitve.
    Mert most sztem az 1955 ös szabály van toldozva foldozva és még mindig amiatt büngödik valaki mert egy ritkább esetnél még ilyen szabályok is vannak.

Az is milyen, hogy a pálya elhagyás miatt több helyet bukik valaki mint akinél alkatrészt cserélnek. Perez több mint 6 helyet bukott, akkor ennyi érővel már motort is cserélhetett volna azért csak 5 jár. Ahogy már sokszor leirtam, soder ágy kell a pálya mellé és akkor mindenki a pályán marad. Mert az is milyen, hogy nem a iv külsö kereket nézik hanem az iv belsőt, tehát a teljes kocsi már a pályán kivül mgy de ha a belsö kerék, még egy centire még a pályán van az szabályos, pont forditva kellene.
    ugyan igy az elözéseknél is, ha valakit kiszoritanak akkor aki kivülre kerül az vagy elveszi vagy kitölják a pályáról, de akkor van miért buntetni a másikat, de igy, hoyg most azon megy a vita, hogy pár centivel szélesebben fordult aki kivül volt, de semmi hátrány nem érte és meg is elözte a másikat azzal már megint csak a magyarázkodás van.

És pont ez amit meg kellen szuntetni, hogy mindent megmagyaráznak, hogy egyszer miért máskor miért nem lett buntetve ugyan az az eset. . a nézöknek sem egyértelmü igy a szabályok és bent a kocsiban ulve meg füleg nem azzal törödnek, hogy most pár centi ide vagy oda.
  • mcmoha
    FIA doksi
  • mcmoha

Engedély nélkül elhagyta a versenyzői eligazítást vagy minek hívják. 24000 euróra büntették de felfüggesztve.
  • repvez
    nem tudom mit csinálhatott Vettel
    De Lajost nem hivták be elbeszélgetésre mikor az ékszerei miatt variált az FIA-val
  • mcmoha
  • lac coo
    egyébként ric beugrásairól jut ezsembe? elég vacak ez az idei autó. Lassan tököm tuidja 2mp-cel gyorsabb autó kell, hogy előzni tudjon még DRS-el is... kifékezés mint olyan az meghalt, lomha oríás dög autók vannak ....
  • lac coo
    De legalább feljebb arazta Norrist ! ;)
  • sure
    Imádom én is, hogy minden futam előtt felszopkodják Ricciardót, hogy micsoda great overtaker, aztán közben csak folyamatosan ég, mint a Reichstag.
  • RatBaG #180330
  • PLaci #180329
    #180327: A szabadedzésen Ricciardo hátsó szárnya rezonált, Norris (friss!) motorja megadta magát.
    Ez a sprint hétvégék átka: Ha az első szabadedzésed kuka, akkor megszívod az időmérőn.
  • RatBaG #180328
  • repvez
    #180324 én inkább ugyan ezt kérdezném a Mclarennel? nekik látszolag nem volt hiba és mégis csak 15-16. helyen vannak .
    Nem értem, hogy hova tunt és tunik el a jobb szereplés egyik pályárol a másikra. meg szinte ök voltak a ferrari után a második csapat a téli teszteken , aztán élesbe meg semmi.
  • lac coo
    ez valami beállítás hiba lehet, Kár értük, érzésre nagyon jó tempot mentek... De lesz sprint futam, szerintem a 3 sor lazán meglesz nekik .
  • desigo
    szerelőknek lesz dolguk...

• nearo
    Mercik wtf
  • RatBaG #180323
  • lac coo
    Hát ha kis Schumi bennt tarja az orrát, akkor Ver simán megint ugyanígy kibassza magát acélvonal előtt.... Hagyjuk már ...
  • RatBaG #180321
  • mcmoha
  • paj01
    #180315 Nem volt ez olyan nagyon megérdemelt. Már a pole se igazán tudásból, inkább mákból lett meg, a futamon meg kvázi le kékzászlózta a csapata. Én speciel nem igazán tudnék értékelni egy olyan győzelmet ahol kiritkus helyzetben hibázok, később meg rám szólnak rádióba, hogy engedd el a csapattársad mert nem tudod megautózni a szint időt. Utána meg csak azért nyersz mert neki elkúrják a taktikáját a másik két győzelemre alkalmas versenyző meg galibába keveredett.

Sainz nekem csalódás, többet vártam tőle. Tudtam, hogy nyers tempóban nem ér fel Leclerchez de azt gondoltam észből, szorgalomból tud kompenzálni. Az eddigi produkció kevés, győzelem ide vagy oda.
  • mcmoha

Kellett, hogy legyen mert a szabályok szerint négy autót kellett nevezni a versenyre. Később már csak hármat aztán betiltották a tartalék kocsit.
    Még régebben a kettes számú versenyzőnek kellett átadnia a kocsiját a favoritnak. Mai szurkerek képzelem hogy dühöngenének ilyen esetben.
  • AnuluWork #180317
    Régen, baleset után beleültek egy tartalékautóba, ha volt.
  • Master91
    https://www.youtube.com/watch?v=q99k2r6GeS4
  • lac coo
    Nem mintha nem érdemelte meg ugyanannyira Sainz is ezt a futamot mint Lec.... Igazából seggrakétát kaptak, de mindketten döntő pillanatban képesek hibázni ....
  • Magnum PI
    Sajnos pedig el volt baszarintva az egész. Az SC után használt hideg kemény gumikon nagyon lassú volt Leclerc. Csak azt kockáztatták volna a feltartással, hogy Hamilon esetleg mind a két Ferrári elé kerül. Ennél sokkal értelmesebb lett volna a dupla csere, Sainz meg előzze meg Luist a pályán, ami szerintem simán meg lett volna.
  • repvez
    PLaci#180307

azért érdekes , hogy ilyenkor be tudnak menni a pályabirok is a pályáramikor a kocsik is a pályán vannak, de olyankor nem amikor a kocsi a megnyitásba van és csak be kéne tolni, hogy ne kelljen a VSC-t vagy az SC-t behozni és mehessen a verseny tovább.

Ahogy a késöbbi régi videokon is látni, csak ott lassitanak a versenyzők ahol a baleset van ,máshol meg tolják tovább megy a versenyzés.
    Miért nem lehet ezt megoldani, hogy csak azt a szakaszt korlátozzák ahol a probléma van ? Vagy ha amugy is már a bukotérbe van a kocsi akkor meg a versenyzés sárga zászlo alatzt mehessen tovább és tolják vissza a kocsit vagy csinálják a mentést, de ez , hogy 3-4 kört csak azért mennek a SC mögött, hogy betoljanak egy nem sérült kocsit csak mert megált a pályán , eléggé tulbiztositás.
  • lac coo
    Amúgy szerintem jót akartam a Ferrari, nem volt az a taktika elbaszva, Sainz- nak akartak kedvezni, csak ő odaszart az asztalra.

Kihozhattak volna őket dupla csrere is, akkor viszont Sainz bukta a 2. helyet, egy megtarhatta cserébe azt kérték tartsa fel picit Hamiltont..... Csak ugye pont leszarja, saját feje után azonnal leelozte Lecrercet....
  • mcmoha
    Régen megszokott dolog volt segíteni a bajbajutott versenyzőtárson. Laudát is a társai mentették ki a kocsibol.

• HuHam
    A versenyirányítás megint a helyzet "magaslatán" volt: Russelt nem engedték újraindulni miután odaszaladt rögtön Csout segíteni. Pedig vissza is hajthatott volna a boxba ha a pályamunkások nem pakolják fel a kocsiját. Ezt nem kellett volna így kezelni, Nem Russell hibája volt.
    Valamennyi flexibitás - és a versenynek is jót tett volna ha indulhatott volna az új rajton.

A másik oldalon, Verstappen "szépen" kitolta Mick Schumachert, de bünti neki ... ahhh .
    Szarházi banda.