182111
  • adam46
    Gondolom azért, mert a többieknél nincs kiélezett harc az 1. helyért.
  • Stockbauer33 #164072
    Hasonló helyzetben majd tudja az egy ujj hogy mennyire maradjon le.Így fékezgethet kénye kedvére Ham.

( A többiek miért nem mennek egymásba? )

(Illetve a hátsó az előtte levőbe? )
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.06.27. 23:56:35
  • RatBaG #164071

https://www.facebook.com/GaborWeber/posts/1439838499392277
  • IXEMGabeo
    az Hamilton volt eppenseggel es ott is megcsinalta...
  • szabii98
    "Van két fickó, akik a bajnoki címért harcolnak, és mérgesek egymásra. Végső soron nem történt semmi sérülés – mi itt a gond? A tévé szempontjából nagyszerű volt. Sokkal jobb ezt látni, mint azt, hogy megkérik Bottast, lassítsa le Vettelt Lewis kedvéért. Az szerintem kínos volt”

Erről van szó kéremszépen, 5 mondat de tökéletesen összefoglalja.
  • Magnum PI
    Valaki írta itt, hogy eddig az volt a baj, hogy robotok a pilóták, most meg előjött az ember belőlük és az baj.

Dehogy baj! Én nagyon is örülök, hogy ilyen történt de ettől még (sőt pont ezért) lehet arról beszélni melyik mekkora gyökér vagy sem :). Szóval ez nagyon is jó ami most történik. Most lesz csak igazán feszült köztük a harc.

És ez csak 2 pilóta versenyben a címért! Gondoljatok bele ha ott lenne köztük még egy abszolút versenyképes Alonso, Verstappen. Aranykorát élhetné megint az F1 ezekkel a srácokkal.
  • HTS s3rg1nh00
    hihetetlen,sokszor a nyilatkozatai alapján azt hinné az ember háztartást sem vezetett soha,nem még autót,pláne F1-est.
  • Stockbauer33 #164066
    második videó

http://formula1.autobild.es/noticias/5-maniobras-tan-sucias-o-mas-que-el-choque-de-vettel-9889?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=AB&utm_content=F1
  • Peppus
    Lauda is, mégis mekkora ökörségeket tud mondani :D
  • HTS s3rg1nh00
    még mindig megy a szájkarate...SC lámpa le,a tempót onnantól a vezető diktálja-Jackie Stewart meg lehet az elmúlt 20-30 évben nem nézett F1 versenyt,mert ezt mindenki játssza,sokan még jóval durvábban,lásd Alonso Scumacherrel,Vettel a Red Bullban bárkivel,Schumacher bárkivel (lásd Montoya esete monacoban,na az fékezés volt,ez lófing)...utána meg egy négy éves óvodás értelmi szintjén nekimegy a másiknak direkt,és letagadja...megjegyzem érdekes,a piros zászló után is közel volt Vettel,mégsem ment neki Hamiltonnak,pedig a két eset közt 3 km/h volt a különbség,viszont nem annyival ment bele...továbbra is nevetséges,hogy még mindig Hamiltonra van húzva a vizes lepedő,facebookon meg minden agyhalott írja a rasszista kommentjeit,nézni is kéne a versenyt nem csak látni.
  • Master91
    a kanadai éveken át F1es pilóta volt
  • bakkerman
    Vilnöv még mindig olyan sötét mint az éjszaka Telemetria adatokból kiderült,hogy NEM lépett a fékre Lajos,és nem volt drámai/indokolatlan a lassulása se. A kanadai nem olvas cikkeket,mielőtt megnyilvánulna?
  • greenkawa
    Azért én kíváncsi lennék Rosberg véleményéré! Így "Komlós után szabadon" meg főleg..
  • Stockbauer33 #164060
  • RatBaG #164059
    http://www.m4sport.hu/2017/06/27/vettel-vedelmeben-bajnokok-kritizaljak-a-balhet-kivalto-hamiltont/
  • AnuluWork #164058
    Ezen fog múlni? Persze, persze. A Ferrari döbbentesen amatőr lett. Ha rajtuk múlna, kormány nélkül állnának rajthoz ...
  • AnuluWork #164057
    Pontosan.
  • AnuluWork #164056
    Most őszintén, ha te 60-ról 48ra lelassulsz, abból a mögötted haladó csak akkor vesz észre valamit, ha a seggedben van. De ha a seggedben van, akkor ha nem lassulsz le, akkor is elqurhatja. Vettel most így tett, majd a saját balfaszságát próbálta máson levezetni.

Ha SC alatt a gumidat melegíted és a gyökér mögötted beléd megy, akkor te vagy a hibás, mert mit csinálták SC alatt, vagy a gyökér, hogy nem figyelt?
  • Peppus
    Vettel nem képes kezelni ezeket a helyzeteket.. Agybeteg sajnos.. Ezért sem szeretem, mert ezekben a helyzetekben előjön az igazi énje.
    Ez anno elnézhető volt neki, de 4x világbajnokként illene higgadtabban viselkednie.. Mert ugye csinált már egy ilyet, csak akkor Webbert ütötte ki.. Még a Toro Rossoban ült, ha jól emlékszem.. Akkor is a Safety car mögött mentek.. Biztos akkor is Webber fékezgetett előtte :D
  • Pitti
    Mindenki egyetért azzal, hogy Vettel túlreagálta és messzire ment ezzel. De nekem is elegem van már a macskajancsikból. Sírnak a rádióban, ... szóljatok Csárlinak... Hozzáteszem Vettel is tud nyafogni, kövezzetek meg de ez jobban tetszett, mintha kislány módra megint a rádióba nyafogott volna.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.06.27. 09:16:11
  • Pitti
    Annyit azért elért vele, hogy jobban tartanak majd tőle... Verstappen szindróma... mindenki tudni fogja, ha Vettelnek elgurul a gyógyszere akkor bármi megtörténhet... Legutóbb Ricardót tette arrább kerékkel a keréknek, és ezt versenytempóban, szóval ha kicsit is "félnek" a többiek, akkor ez neki előny. Mindenesetre nem biztos, hogy Vettel ellen mernek olyan manővert mint pl Barichello ellen, hogy aktuális pilótát ne sértsek meg :D
  • gpFan
    Ez egyáltalán nem hasonlítható az 1994-es Schu-Hill esethez. Esetleg annyiban, ha a VB cím azon a 13 ponton fog eldőlni, amennyit Vettel eldobott a hülye mozdulatával (amit én akkor, rögtön piros lapra (fekete zászló az F1-ben) büntetendőnek mondtam, írtam itten).
    Schumacher azzal a kicsúszással vsz- megsértette az autóját, de biztos hogy elvesztette a vezetést Hillel szemben , vagyis elveszítette a versenyt, meg a VB címet is - addig legalább is, ameddig Hill szerez pár ponttal többet mint ő. És ő tett róla, hogy ne szerezzen. Sajna, nem létezik pontelvonásos büntetés, úgy hogy meglett a VB cím neki.

A mostani Vettel eset egy igen felelőtlen, semmi haszonnal nem járó megmozdulás volt, ami miatt elbukta a versenyt - vagyis pont az ellenkezőt érte el mint Schumacher anno.
  • Pitti
    Nos, 60-ról épp 48-ra lassult már mikor vettel megtaszigálta... mindezt kanyarból kijövet, már az egyenesben.... teljesen mindegy, hogy a féken van a lába vagy sem. Ha már az utcai közlekedésnél tartunk, itt mindannyian meg akarnátok lincselni azt aki a zöldre váltó lámpa alá épp 60-ról 48 ra lassul, miközben mögötte még 50 autó szeretne átérni a túloldalra 70-es tempóban. És az valóban nem autóverseny, habár néha már simán felér azzal.
    Egyébként Usain Bolt végsebessége 45km/h, gyalog!! Aki azt mondja autóversenyen hogy ez nem sportszerűtlen az nézzen inkább szinkronúszást
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.06.27. 07:49:31
  • Lokker
    Felejtsük már el a versenyzésé és a közúti közlekedés összehasonlítását. Értelmetlen.
  • Count Adyn
    nyilván ugyanabban a lelkiállapotban vagy te is a dugóban mint egy forma 1 es versenyző a vb címért harcolva:D
  • HTS s3rg1nh00
    ha ez szerinted a normális emberi reakció,akkor már értem miért nincs az országban olyan,hogy közlekedési kultúra.
  • Lokker
    Eddig mindenki azért panaszkodott hogy a pilóták robot aztán EMBERI reakciót mutatnak és mindenki megijed. Az F1 meg sokat köszönhetne inkább nekik mert ennyit hosszú évek óta nem beszéltek róla.
  • Magnum PI
    Ha ezen a bakui eseten a VB cím múlott volna akkor tiszta 94 lenne :D

• RatBaG #164045
    hamiltonnal kakaskodtak valamit a gyors körön, aztán vissza akart vágni.
  • greenkawa
    Ne legyetek már "gyerekek" Semmilyen bosszú nincs ebben.Csupán a miheztartás végett,én nem Rosberg vagyok. Teljes mértékben érthető emberi férfias reakció,a nyulbélák meg menjenek kapálni,.... ennyi.Ez minden élsportban így van.
  • Magnum PI
    Jó de ott Maldonado nem azért csinálta hogy bosszút álljon hanem csak balfasz volt, nem? Elég sokat leszorítják egymást előzés közben a pilóták, de az más mint mikor direkt neki akarnak menni a másiknak.
  • RatBaG #164042
    már nem találom a postot redditen, de tegnap elemezgették ott a büntetést.
    valójában vettel szigorúbb büntetést kapott, mint maldonado, mikor spa-ban az időmérőn sokkal nagyobb sebességnél ráhúzta hamiltonra.
  • nearo
    Többször visszanézve az esetet egyre inkább hajlok rá én is, hogy ezt elsősorban Vettel nézte be. Még megnézném a korábbi újraindításoknál mi történt ebben a kanyarban, csak hogy biztos legyek - tudom mit mond az FIA, de jó lenne ha a saját szememmel is látnám... én már csak ilyen vagyok:)

szalagcímek
    Az utolsó a kedvencem: "A futballban Vettelnek utánrúgásáért vita nélkül piros lap járt volna." - ez ennyi, olcsón megúszta, senkinek egy szava nem lehetett volna ha kiintik fekete zászlóval. Szerintem meg kellett volna lépni, és pont azért, amivel magyarázták, hogy miért nem... épp egy éllovassal lehetne legjobban példát statuálni, hogy ilyen ne jusson eszébe soha senkinek, mert lehetsz te az atyaúristen is, akkor is kizárnak. Szájkarate oké, integetés-mutogatás is belefér, de a pályán tettlegességig nem fajulhat semmi.
  • Magnum PI
    Azt ugye vágod hogy 60-al mentek ott és hogy Hamilton nem satu féket nyomott?

Ennyivel mennek városban az emberek sokszor hasonló távolságra (volt köztük fél autónyi) és nem mennek egymásba csak mert az elől lévő elkezd kicsit lassítani, kivéve! mikor elbambulnak. Úgyhogy hagyjuk már hogy ez milyen váratlan kivédhetetlen dolog volt. Ezek F1 versenyzők nem 80 éves nyuggerek.
  • HTS s3rg1nh00
    az viszont az ő hibája,érdekes módon más nem ment neki az előtte menőnek.
  • greenkawa
    És nem is fogod megérteni! Ez a helyzet annyira váratlan volt és annyira közel volt hozzá,amivel nem lehet számolni.
    Őszintén szólva én sajnálom Vettelt,hogy még mindig ennyire nem tud uralkodni az érzésein,mindazok mellett,maximálisan meg is értem a "kitörését" csak sajnos ez így most egy futamgyőzelembe került.
  • Magnum PI
    Nem tudom mit forogtok az FIA-n. Nem mondtak olyat hogy nem lassított. Eleve nem mondtak semmit, de a "kiszivárgott" elemzés szerint

"Hamilton az első újraindítás előtt is hasonlóan ment abban a kanyarban, és nem lassított túl hirtelen". NEM LASSíTOTT TÚL HIRTELEN! Ez a lényeg.

Mindenki látja és tudja hogy volt lassulás és nem tagadja azt senki, de csak kicsi volt. 65ről ment le 52-re. Ott a videó. Ezen nincs mit variálni. De ez a lassulás még semmi. Nem akart még megindulni és kész. Az elől lévő dönti el mikor indul meg. Ezt simán kezelni kell a mögötte jövőnek. Miért nem lehet beismerni, hogy Vettel elbambulta? Én is a Ferrárinak szurkolok még is látom. Nem olyan bonyolult ez.
  • adam46
    FIA mindig is arról volt híres, hogy minden helyzetben igazságosan dönt!
  • argo001
    ...én meg az elvakultság. :D
  • adam46
    Szerintem genyóság pont a kanyar kijáraton befékezni, ilyenkor általában a másik arra számít, hogy menni fognak, ha az egyenesben lehúzódik kicsit és lelassít, az már korrekt lenne. De akkor tudjuk, hogy köcsög Vettel, Hamiltonnak meg jár a simi.