182111
  • Count Adyn
    ezt mondom én is:) ezért fogalmaz ugy mindenki hogy nem lépett a fékre - nem fékezett :)
  • Roger6
    Heh? Vedd el a gázról a lábad, máris lassulsz, főleg egyes fokozatban.
  • Count Adyn
    jah nem fékezett, csak lassított:) ügyesen meg vannak fogalmazva ezek a propagandanyilatkozatok:) érzi a merci is hogy gondban lehetnek, ezért be van vetve minden, igy van ez rendjén:)
  • RatBaG #164110
    Money spent per point in the 2017 WCC after 8 rounds

• greenkawa
    Vajon miért nem lehet észrevenni a fa mögött az erdőt?! Ezek az álszent nyilatkozatok,csakis a médiának szólnak,ez gyönyörűen meg van koreografálva és a "háború" része. A lényege a vetélytárs minél nehezebb helyzetbe hozása.
    Ezt nem átlátni,elég együgyűségre vall.
    Gyerekkoromban én Laudának szurkoltam,még Prost előtt,de mivel tudom,hogy szabályozva van mit kell és mit mondhatnak,így nemigen csodálkozom semmin. Az sem lep meg,hogy Hamilton rögtön magára öntötte a ma született szüzek köntösét és bár pszichológiából nincs doktorim,de a természetes emberi viselkedés hiánya eléggé árulkodó.
    Kezdve a szemkontaktus kerülésével,mikor vettel mellé hajtott,majd a piros zászlós fázis alatt sem érdeklődött," ugyan pajtás ezt ,hogy képzelted".
    A másik ami viszont sokkal érdekesebb,hogy vajon Vettel miért nem tagadja a szándékosságot,hiszen nyugodtan mondhatná,a nagy mutogatás közepette,nem uralta az autót,kicsúszott a kezéből a kormány,vagy akármi és senki meg se kérdőjelezhetné,mert mint láttuk,igen heves mozdulatokat tett,amibe akármi is beleférhet.
    No de ez majd később talán kiderül,hacsak nem győzik meg arról,a hétfői meghallgatásáig,hogy ezt inkább engedje el és vegyen fel Ő is,valami szent szűz pozitúrát...
  • ToxiMaxi
    Ricciardo előzése szép volt és volt csata is bőven, Magnussen 2-ös előzése, Bottas előzése a cél előtt is izgalmas volt. Szerintem érdekes nagydíj volt és az F-1 része a cirkusz, amit azért rég láttunk.

Én meg a steril, sablonos, droid módjára körözgetést nem szeretem.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.06.30. 11:01:30
  • argo001
    Nocsak, még valaki, akit nagyon betámadott a hisztiroham a Schumacher-éra alatt?
  • gpFan
    "tavaly mar volt azeri nagydij az jobb volt ahol semmi se tortent csak besetakocsiikaztak? "
    Az az Európa Nagydíj nevet viselte. A versenyeket meg a nem azért nézem, hogy balhékat meg pályamunkásokat bámuljak fél órán át, hanem jó vezetést, némi szép előzéseket lássak. Itt szép előzés nemigen volt - nem is csoda egy ilyen szűk pályán a most még szélesebb autókkal.
    Viszont volt bőven pattogás a túl magas rázóköveken - ami a fő oka volt az egész marhaságnak, meg a sok SC-nak. Vagyis a FIA, versenyigazgatóság megint leszerepelt. Pedig csak hallgatni kellett volna azokra, akik a pályán vannak.
  • HTS s3rg1nh00
    nem gyakran van ilyen,de most egyetértek Laudával.
    „Teljesen nyilvánvaló, hogy Vettel a hibás. A biztonsági autós fázis alatt egyszerűen túl kevés távolságot hagyott, és belecsúszott Lewisba. Az FIA elemzései bizonyították, hogy Lewis nem fékezett. Ami utána történt, az érthetetlen. Hihetetlen, hogy oldalról belehajtott. De engem ennél is jobban zavar, hogy Vettel minden felelősséget hárít. Mindig ezt csinálja” – nyilatkozta az Österreich című lapnak.

Nem csodálja, hogy Hamilton dühösen nyilatkozott ellenfeléről. „Én magam is igen mérges vagyok Vettelre. Miért nem áll elő egyszerűen, és mondja azt, hogy: »Az én hibám volt, sz** dolgot csináltam«?”
  • Stockbauer33 #164104
  • repvez
  • Stockbauer33 #164102
    https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/f1-vettel-hamilton-baku-fia-penalty-collision-further-action.html
  • __Jacek__
    Jó vicc, de érteni kellene mitől baromság a cikk.
  • __Jacek__
    Toyota Avensis 100e km ment egyvégtében a Rába ringen nyélen, szervizekre és tankolni álltak meg:)
  • bakkerman
    Vagy ami ma nagyon divatos,egy 1.0-es turbós eco benyás motor
  • IXEMGabeo
    tavaly mar volt azeri nagydij az jobb volt ahol semmi se tortent csak besetakocsiikaztak?
  • gpFan
    A közölt diagramok pont azt támasztják alá. amit a verseny alatt mondtam: Vettel nagyon rámászott Hamiltonra.
    Mindamellett, hogy szerintem Vettel nagyobb büntetést kellett volna hogy kapjon (talán ebben is Schumacher példája lebegett előtte :-) ), ez, amit a FIA most akar, újabb felülvizsgálat, és esetleges + büntetés(ek), ez már tényleg badarság és önblamázs.. Most már hagyni kéne az esetet. Van még sok verseny, és Vettel ha valami hasonlót csinál megint, főleg idén, a fekete zászló le lesz porolva - nem is emlékszem, mikor láttam utoljára F1-es versenyen.
    Amúgy meg nekem nemigen tetszett az első Azéri nagydíj - túl sok SC idő, nemigen jó versenyirányítás, pálya takarítás ... Még ha valaki új nyert volna - pld. Perez vagy Stroll - akkor az hír lett volna. Ricciardo már lassan veterán az ilyen győzelmekben :-)
  • Magnum PI
    Lehet versenytempóban az sem bírna ki 21 futamot ;).
  • Lokker
  • __Jacek__
    Toyota Corolla 1.3 VVTi:) pl ez:)
  • mcmoha
  • Lokker
    Megnézném melyik motor bír ki 21 hétvégét..
  • __Jacek__
    Olvastam én is, csak ha a rönyó motor annyira le lenne tekerve mint amit a honda tud akkor 1 motor 1 season:))))
  • nearo
    Egyébként jelenleg a mekinek több versenyben megtett köre van, mint a redbullnak :D
  • IXEMGabeo
    nem csak...akcio is volt rendesen egy ujonc dobogos(Stroll), egy regi-uj gyoztes iden (Ricciardo), elszalasztott lehetosegek (Force India, Hulkenberg) oriasi hibak vb aspiransoktol (Vettel) ez mellett szep elozesek is voltak DRS ide vagy oda

szamomra ezert volt jo futam nemcsak a balesetek miatt...

egyebkent a regi Forma 1 izgalmat a taktikazas adta benzinnel es gumival karoltve plusz az esos versenyek amiket akkoriban engedtek...Szerettem mindig is azokat a versenyeket, amely kiszamithatatlansagot hozott vegig nehol a versenyzokon is latszott, hogy osszezavarodnak es hibaznak...Plusz en azt se bantam mikor egy egy motor eldurrant..(ilyen manapsag szinte baromi ritka kiveve a Hondanal)
  • Lokker
    Attól lesz jó egy futam, hogy lezúzzák az autókat? Akkor roncsderbit kéne nézned.
  • greenkawa
    Az az igazság,minél több videót nézek meg,annál kevésbé vagyok biztos abban,hogy Vettel manővere,tudatos volt..
  • IXEMGabeo
    Tortent, ami tortent az utobbi evek egyik legjobb szaraz palyas futama volt...bar a 14-es Kanadai, Hungaroring, 15-os Hungaroringet nehez elverni azota ez volt kb a legjobb verseny
  • mcmoha
    Igen ez egészen logikus védekezés lett volna.
  • RatBaG #164084
    https://streamable.com/p9n8k
  • Magnum PI
    Most az mennyire biztos hogy szándékosan ment bele egyébként? Én azt gondolnám, hogy csak nem figyelt a nagy integetés közben, bár sajtó előtti reakciója meg nagyon fura. Azzal hogy "nem emlékszik" kb. beismeri hogy szándékos volt. Nem tudom mi az igazság.

Annyit kellet volna mondania hogy "igen nekimentem sajnos mert nagyon ideges voltam, sajnálom. A büntetést megérdemlem, de szerintem Hamiltont viselkedését nem volt korrekt". Vagy ilyesmi és talán nem lenne ez a nagy meghurcolás.

Egyébként tök érdekes hogy miközben ment mellé Vettel Hamilton végig a tükröt nézte és mikor pont odaért mellé akkor elfordult. Pontosan tudta szerintem, hogy mi a szitu. Tudta ő pontosan mit csinál és hol van a határ. Ez a gáz elengedés még pont belefért.
  • bakkerman
    Kizarni mar valszeg nem fogjak (bar jogos lenne) max kap egy 5 helyes rajtbuntetest Ausztriara
  • Roger6
    Vizsgálat indul Vettel ellen.
  • RatBaG #164080
    https://gfycat.com/OddballSomeIcterinewarbler
  • gpFan
    Na jó, van még kb. 10 nap a következő versenyig. Addig lehet írogatni hogy ki, mikor, hogyan fékezett, lassított, stb. Csak egy dolgot nem láttam még sehol: Vettelt nem hibáztatják amiért túl ráment Hamiltonra az eset előtt. A szabály is a maximális követési távolságra ad csak irányvonalat (10 autó hossz). Ez szerintem nem jó. Amúgy is összerázódik a mezőny, elvesznek az előnyök. Igazságosabb volna megadni egy min. követési távolságot is. Na meg a hülye várakozás. hogy a lekörözöttek felzárkózzanak. Mondhatnánk, hogy az volt éppen az oka az egésznek - túl sokáig tartott a SC, és persze hogy mindenki ideges lett.
    A F1 az nem kéne az Indy irányába hogy menjen, ahol totál átkavarodás szokott lenni. Aki itt megdolgozott az előnyéért, megérdemli hogy megtartsa akkor is, amikor némi törmelék kerül a pályára. Részemről ennyi volt.
  • Count Adyn
    nem hiszem hogy azt akarta volna hogy belemenjen nyilván csak idegelni akarta:) végülis tökéletesen sikerült az ő szempontjából, de a karma ugye:) öljék csak egymást rendesen az a jó nekünk^^ és keresztre feszitheti mindenki Vettelt a sajtóban hogy hi meg hú, micsoda dolog ez, de akkor volt igazán jó ez a sport amikor a pályán intézték el a pilóták a dolgokat egymás közt ennél sokkal durvább módon is akár versenytempóban nem 50 el gurulva:)) ugyhogy inkább legyen ez mint a rádióban vinnyogás részemről:)
  • Lokker
    Az FIA-t nem vonták felelősségre Kanadában? :D
  • Stockbauer33 #164076
    https://hu.motorsport.com/f1/news/az-fia-korabbi-elnoke-felelossegre-vonna-vettelt/
  • Stockbauer33 #164075

• Magnum PI
    Vagy nem. Nem hinném hogy álmatlan éjszakája lenne bármelyikőjüknek is emiatt és egy fikarcnyit is változtatnának. Sőt, szerintem még jobban fogják hergelni egymást :)

Egyébként ha Hamilton szándékosan provokálta Vettelt az elég hülye lépés volt tőle mert egy hátsó defektet kockáztatott egy orrkúppal szemben. A legtöbb videó ahol ilyen fékteszt szitut láttam ott annak már volt előzménye és a fékteszt már a megtorlás volt ahol nem érdekelte az elől menőt a kockázat. Ebben a helyzetben indokolatlan volt ez Hamiltontól és nagyon is sokat kockáztatott kvázi fölöslegesen.