182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Stockbauer33 #164033 -
Pitti #164032 Naja én már értem... de többen is félreértettük... -
greenkawa #164031 Nem az elkerülésről beszélek,hanem a reakcióról! Tudtommal magyarul beszélek és nincs akcentusom ;) -
Pitti #164030 Ezt jól értem? Azt mondod hamiltonnak el kellett volna ugrani a a pofon elől? Még ketrecharcban is nehéz mikor erre vagy felkészülve.
Ez a hét vicce :) -
#164029 Ezt te sem gondolod komolyan hogy azt ott Hamiltonnak el kellett volna kerülnie? Szerinted az hogy megy előtted egy kocsi ami fékez az pont olyan váratlan mint SC alatt bejön melléd valami őrült és rádhúzza a kormányt?
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2017.06.26. 13:46:38 -
greenkawa #164028 Hogy ne koccolják egymást oldalról.Ez versenyhelyzetben teljesen normális reakció,hogy egy legyezést kikerülsz. A lényeg az indokolatlan jelzőn van. Mint ahogy egy kigyorsítási szakaszban sem azt várod,hogy belassítsanak előtted,főleg olyan helyzetben,mikor ennyire a nyakadon vannak és hely sincs kikerülni. -
#164027 Ezt nem biztos, hogy értem mire írod? Mire kellett volna reagálnia és arrébb menni? -
Stockbauer33 #164026 -
#164025 -
greenkawa #164024 Mint ahogy Hamiltoné is! Ennyire kiszámíthatatlan dolgokra nem lehet reagálni. Hamilton sem tudott,pedig volt helye arrébb menni. -
#164023 Semmit nem csinált. Picit lassított már eleve nagyon lassú tempónál. Vettel meg benézte, azt hitte onnan már nyomni fogja. Az is lehet, hogy Perezt nézte a tükörben már akkor és nem látta hogy Hamilton még nem indul meg.
Én bíztam benne hogy nem direkt ment utána neki Hamiltonnak és hogy csak az integetés hevében nem figyelt oda, de a nyilatkozataiban annyira kerüli a témát, hogy már gyanús hogy tényleg szándékos volt :( -
#164022 feleslegesen fejtegeted nekik,a facebook komment szekció is szarásig van az elvakult Ferrari-és Vettel-fanokkal.leszállt a vörös köd,még azt is megmagyarázzák hogy az FIA rosszul látta a Mercedes-telemetriát... -
#164021 Hamilton SEMMIT nem csinalt, nezzetek mar meg normalisan egy videot:))) -
argo001 #164020 Az okfolyamatot viszont Hamilton manővere indította el. Ha az nincs, nem történik semmi. Ezért is gondolom azt, hogy a megfelelő döntés az lett volna, ha mindkét pilótát megbüntetik. Vettelt IS. -
#164019 -
#164018 http://index.hu/sport/forma1/2017/06/26/hajszalon_mult_hogy_nem_zartak_ki_vettelt/
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2017.06.26. 11:30:53 -
gpFan #164017 Szerintem itten a 2 eset - vagyis a hátulról meg az oldalról neki menés elég tiszta - mindenkinek, aki megnézi objektíven a felvételeket, és előítélet mentes. Ami csakis az lehet, hogy Vettel a hibás mindkettőben. Fékteszt nem volt, ami volt az a nagyon közeli követés és a szándékos nekimenés. Hamiltonnak különben is szóltak, hogy vigyázzon ez újraindítással, mert az elsőnél majdnem túl gyorsan ment előre. - amiért kaphatott volna büntit.
Ami igazán érdekes az Vettel: vsz. a túl sok körözés a SC és Hamilton mögött nem tett jót neki, na meg, hogy madnem le lett előzve Perez által. És emiatt ment annyira közel. Ez még mind megbocsátható hiba, de az a nekimenés oldalról, és főleg amiket mondott utána, az már tényleg nem. Főleg, hogy teljesen ignorálta az egész oldalnekimenést a nyilatkozatokban. Talán nem is csinálta teljesen tudatosan. Kiváncsi vagyok lesz-e valami változás. mert nyilván megnézi az esetet felvételről.
Amúgy, a SkySport Post Race-ben jól látható, hogy mint Hamilton, úgy Vettel nyilatkozatát is felvételezék a csapat erre kirendelt hölgyei :-)
This is not the end yet :-) -
willtex #164016 Nem szokatlan jelenség az autósportban a felvezető autó mögött fékezgetni. A fékeknek is megvan az ideális üzemi hőmérsékletük, amit úgy próbálnak meg a pilóták fenntartani, hogy rátaposnak időnként a fékre. Ezért cseszegetni Hamiltont teljesen értelmetlen, és Vettel reakciója nem állt arányban az esettel. -
#164015 [url=http://index.hu/sport/forma1/2017/06/26/hajszalon_mult_hogy_nem_zartak_ki_vettelt/]Elvileg a kizárás lehetősége is felmerült Vettelnél^^[/url]
Mondjuk ez is izgalmas, hogy azért nem kapott fekete zászlót, hogy ne nyúljanak bele nagyon a vb-be. Ha valaki hülye, viselje a következményeit, de ez egy elég rossz üzenet, hogy ha vb-ért harcolsz, akkor megúszhatod...
szerk.: wtf, mérnem tudok linket csinálni?:O
Utoljára szerkesztette: nearo, 2017.06.26. 11:07:53 -
#164014 Igazából a bírák nem nyilatkoztak semmit. Egy kiszivárgott infóra hivatkozik mindenki, valamint Wolf szavaira. Semmi hivatalos nincs még arról hogy Hamilton mit csinált.
A videón tisztán látszik hogy mi történt, de egyrészt Hamilton nem szabálytalankodott másrészt meg egy ilyen szintű sebesség változás nem okoz gondot egy F1 pilótának lereagálni. Nyilván elmérte Vettel a dolgokat mert nagyon meg akarta előzni SC után rögtön. Amit meg után művelt meg azóta is meg szégyen.
Az meg, hogy Vettel azért nem kapott súlyosabb büntetést mert nem akartak beleavatkozni a VB-be nonszensz. Ennyit az objektivitásról.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2017.06.26. 10:28:18 -
Lokker #164013 A legnagyobb probléma hogy a versenybírák szerint nem fékezett a közvetítésben megjelent adatok szerint meg igen. Akkor valahol csak ferdítés van. Vagy a nézők felé küldenek manipulált/hibás adatot vagy az FIA-nál terelnek. Bármelyik lehet, mert tudjuk mennyire pontos az FIA munkája idén (Kvyat dupla büntetés). -
#164012 Na ha jobban megnézi mindenki a videót (ez amúgy jobban minőségű https://www.youtube.com/watch?v=KpL_LY-dTz8 ) akkor látszik hogy a kanyar közepén tényleg fékez de 66-ról lassít le nem hirtelen 52-re és rögtön ezután megy bele Vettel. Ez olyan mint mikor városban előtted lassít valaki. Értem én hogy itt versenyben már nyomni kéne de SC alatt ebben nincs semmi. Szerintem ezt elk*rta Vettel.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2017.06.26. 09:56:13 -
#164011 Én is azt gondolom, hogy ez Vettel rontotta el mindegy mi van és az azóta tett nyilatkozatai még jobban felháborítóak és nagyon unszimpatikusak.
Viszont ez a videó pont az ellenkezőét mutatja. Nyilván nem fékezett már az egyenes részen. Vettel azt mondja az volt a gond hogy a kanyar közepén a kijárati részen fékezett ahonnan igazából már gyorsítani kéne és eszerint a videó szerint tényleg fékezett. A hátulról belemenés a 11mp nél van! és ha megnézed még a rázókő után is nyomja a féket Hamilton.
De ez egy bináris lámpa és nem tudjuk mennyire nyomta a féket. A videój alapján nem úgy néz ki hogy olyan baromi nagyot fékezett volna még ha fékezett is.
Viszont az vicc hogy körök keresztül nyafognak hogy nem elég gyors a SC és lehül a gumi stb, de mikor kijön az SC és legjobban kéne a meleg gumi nem gond nekik 50-el totyorogni.
-
Derpington #164010 Én kérek elnézést az idióta cím miatt a feltöltő helyett, de ez szerintem sem volt fékteszt, egyszerűen nem gyorsított a kanyarból kifelé, csak gurult. Amit Vettel csinált meg védhetetlen. Mondom ezt úgy, hogy egyébként Vettelnek szurkolok.
Utoljára szerkesztette: Derpington, 2017.06.26. 09:02:04 -
#164009 Mintha leszarnák a srácot, hogy az agresszív kismalacot nyomják. -
#164008 Minden körben ugyanígy ment a telemetria szerint. Vettel elqurta, az elqurást megjátszotta, és meg is büntették érte. -
#164007 https://streamable.com/3857v -
#164006 wtf :DDDDDD
https://soundcloud.com/miezicat/baku-gp-2017-kimi-shouting-for -
SzocsA #164005 Előző újraindításnál messze volt hamiltontól Vettel, mikor elkezdte nyomni, Vettel nem hamiltonnal küzdött, hanem hátulról támadták.
Most azért akart rajta maradni..... -
greenkawa #164004 A FIA még a múltban jár és ostoba módon nem tételezi fel,hogy kikerülnek belsőkamerák felvételei. Igen tisztán látható,hogy gáz nélkül háromszor is belefékezett és ahogy mondod a kanyarkijáraton is,amit egy 7 éves gyerek sem csinál gokartban,mert tudja,egy ilyen indokolatlan mozdulatra,hárman mennek át a hátán.Azzal érvelni,hogy nem lassult drasztikusan,az meg elég nehéz,ha már tolnak hátulról.Gyanítom ennek még nincs vége. -
Lokker #164003 Az FIA oldalán pedig nyoma sincs hogy vizsgálták volna Hamiltont hogy féktesztelt-e. Csakk arról hogy Vettel-el ütközött. -
#164002 látom itt egyeseknek kényelmesebb a saját kis alternatív valóságukban élni.
wolfnak meg az a dolga, hogy a csillagokat is lehazudja az égről, ha kell. "Lewis egyáltalán rá sem lépett a fékre, csak gurult a kanyarban, és elvette a lábát a gázról." röhej...
ott a videó, minden néző láthatta a kijelzőn, hogy bőven a kanyarcsúcsponton túl fékezgetett, és nem veszélyeztette, hogy falba megy, vagy egyéb veszélyt akar elkerülni. szimplán szopatni akarta vettelt, vagy ennyire felelőtlen, de ez ugyanúgy kimeríti a "careless driving"-ot, és mindkettejüknek járt volna a büntetés. -
#164001 Miért nem büntették Hamiltont? -
#164000 mert mr.objektív megmondta,és onnantól mindenki hülye. -
#163999 Hihetetlen, hogy Prostnak csak 33 van 4 VB cím mellett ... -
#163998 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy mondat erejéig visszatérve Monacora. Én már egy nappal az eset előtt szombaton megírtam, hogy ez fog történni, mert máshogy nem verik meg. -
#163997 Ahhoz kepest, hogy visszavonult, otthon is ulhetne es TV-n nezne, nem olyan rossz;))) -
argo001 #163996 Más: elképesztő, Massa mennyire peches, ezt akár meg is nyerhette volna! De sajnálom Felipét, nem túl vidám a karrierje. :( -
#163995 Kanyar volt, fekezett;) Az utest ~1 masodperccel kesobb kapta, de meg akkor sem volt egyenesen kint a kanyarbol.
A keped: 0:12.221, az utes: 0:13.100.
-
argo001 #163994 Az, hogy Hamiltont nem büntették, a viccek vicce. Minden más csak értelmetlen mellébeszélés.