182111
  • mcmoha
    Mondjuk ő ült hozzá a legközelebb.
  • AnuluWork #164152
    Vettel azt mondja "fékteszt". Vettel ott ült Hamilton mellett? Csak mert a telemetria adatai alapján nem volt satufék.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.07.02. 10:30:27
  • AnuluWork #164151
    "nem akartuk túlzottan befolyásolni a világbajnoki küzdelmeket"

Anno hasonló, ennél kevésbé nyíltabb szándékosság miatt Schumachertől konkrétan elvették az összes pontját. :)
  • simonl #164150
    Miért, a boxutca összefoglaló ott ült az autóban hamilton mellett? Kérdezem naívan.....
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem is az lesz a legegyszerűbb,ha már egy érvet sem tudsz felhozni akkor elkezdesz személyeskedni és játszod a sértettet,"én befejeztem" kijelentéssel.
    #164147 kíváncsi lennék,ha veled történik akkor is így viszonyulnál-e a dologhoz...ki kellett sorolni a jobbra kanyarodóba,amikor fékeztem 30-ra ő is fékezett,akkor nyomtam egy padlót ő is nyomott egyet,a végén satuznom kellett majdnem állóra egy olyan helyen ahol már 90-el jönnek mögöttem,naná hogy nem hagyom a parasztkodását annyiban...
  • greenkawa
    Te egy igazi hülye vagy! Kár beléd minden betűért... Én részemről befejeztem........
  • Lokker
    "besoroláskor,aztán meg még nekik áll feljebb ha belemászol 2 méterre a seggükbe reflektorral." és ".iq meg közlekedési kultúra is zéró." hát igen, így nem is lesz. De még mindig nem értem, hogy miért hasonlítod a versenyzést a közúti közlekedéshez? Teljesen más szabályok vonatkoznak mindkettőre. Meg ez a flegma stílus is... kultúra ugye. :D (De még igazad sincs)
  • Stockbauer33 #164146
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    felrakták ncore-ra a boxutca összefoglalót.Tisztán érthetően a napnál is világosabban ott van minden.

Formula1.2017.06.29.Boxutca.HDTV.HUN.720p.x264-JVC
  • HTS s3rg1nh00
    lol,itt aki kettőnk közül játssza az ostobát az te vagy.imádom,amikor az "én vagyok a faszagyerek" stílus jön,amúgy meg lófaszt sem látsz a szemedtől...itt lenne az ideje újratanulni a szabályokat,mert jól láthatóan elfelejtetted a nagy versenyzésben.
    greenkawa
    #164143-ra meg csak annyit,hogy azt öreg barátom önbíráskodásnak hívják,és ha nekimész majd utána ezt elköveted akkor már halmozod az élvezeteket,mehetsz majd a hűvösre,kresz ide vagy oda.a veszélyeztetést meg úgysem tudod bebizonyítani,mivel te mentél neki,az első mondat az lesz a rendőrtől hogy követési távolságot kellett volna tartani,baszhatod a pofázásod a veszélyeztetésről.nagyon sajnálatos,ha ennyi idő után ezt nem sikerült felfognod...de már tudom honnan jönnek azok,akik pl.tegnap is vészfékezésre kényszerítettek a kanyarodósávba besoroláskor,aztán meg még nekik áll feljebb ha belemászol 2 méterre a seggükbe reflektorral...iq meg közlekedési kultúra is zéró.
  • Magnum PI
    Egyet ne felejtsetek el mikor a közúthoz hasonlítjátok a dolgokat, hogy itt nincs féklámpa. Én egyszer mentem valaki mögött 2-3 autó távolságra és egyik féklámpája sem igazán működött. Majdnem volt meglepetés.
  • greenkawa
    Képzeljünk el egy egyszerű helyzetet.
    Pest belváros,délutáni dugó áll a sor a piros lámpánál.Persze senki nem tart követési távolságot,mert meglincselnék,ha a sor nem fér be, két lámpa közé.
    Aztán zöldre vált a lámpa,elindul a sor,majd valamelyik őrült kettesbe a kereszteződés közepén,elveszi a gázról a lábát,aztán legalább hárman hátulról,garantáltan televerik.
    Nos a kresz szerint ugyan a hátul lévők sara (lenne) DE! garantáltan az ok kiváltójának,nem lesz keze amivel a betétlapot aláírja...
    Ráadásul veszélyeztetésért,amúgy is őt hurcolnák meg.....
  • Stockbauer33 #164142
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    „Természetesen keményebb büntetést is kioszthattunk volna. Például egy kizárást, vagy egy versenyre szóló eltiltást” – mondta a szakember.

„De Hamilton autója nem sérült meg, mi pedig nem akartuk túlzottan befolyásolni a világbajnoki küzdelmeket.”
  • IXEMGabeo
    bunteteset megkapta, de ezert eltiltas???

kb egyenerteku lenne azzal, amiert Grosjean kapott a 2012-ben Spaban okozott balesetert
  • adam46
    Mivel elsőnek bealudt, másodjára nem akart...
  • Stockbauer33 #164139
    A múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon versenybíróként tevékenykedő Paul Gutjahr elárulta, benne volt a pakliban az, hogy eltiltsák a következő versenytől a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt. A Ferrari versenyzője 10 másodperces stop-and-go-büntetést kapott a bakui versenyen, amiért a biztonsági autó bentléte alatt szándékosan nekiment Lewis Hamilton versenyautójának, mivel úgy vélte, a brit versenyző „féktesztelte” őt az egyik kanyarban. A rendelkezésre álló telemetriai adatokat megvizsgálva az FIA közölte, nem történt ilyesmi, Vettelt pedig veszélyes manőverért büntették már.

capisce
  • greenkawa
    Imádom mikor taknyosok oktatnak!! Évtizedeket versenyeztem más-más szériában,több mint 2 millió kilométer van mögöttem baleset okozás nélkül..
    Én látok és együtt élek a forgalommal,versenypályán is,meg az utcán is...
    De nyugodtan játszd az ostobát,én vevő vagyok rá!
  • Count Adyn
    nyomasd még:))
  • HTS s3rg1nh00
    kár,hogy 53 évesen annyi közöd van a közlekedéshez,mint egy újszülött csecsemőnek...
    simonl
    #164128:mi nem érthető azon,hogy a hátul lévő nem mehet neki az előtte haladónak,aki nem is fékez?akkora ostobaságokat írogattok itt,hogy a pofám leszakad...
  • AnuluWork #164135
  • AnuluWork #164134
    Annyi megkötés van, hogy az SC alatt minimum idő van (szektoronként), azt el kell teljesíteni.
  • IXEMGabeo
    Vettel 2010ben a magyar nagydijon a Hungaroringen is megszivta a SC-al amikor tul lassan haladt a SC mogott es buntit is kapott mert vagy 10 autonyi volt a SC es kozte
  • IXEMGabeo
    mondjuk valami allat ele ugrik a SC alatt amit lathat is a versenyzo
  • bakkerman
    Pár éve volt egy futamon amikor SC volt,Vettel vezetett,mögötte asszem Webber volt. A német folyamatosan hol felgyorsitott hol lelassitott,a végén már csak a tötyögött,aztán amikor jött a zöldjelzés ráállt a gázra,és Webber csak pislogott mert kizökkent a ritmusból. Akkor meg lett védve a német,hogy SC alatt az élen lévő diktálja a tempót...csak akkor Webber nem volt akkora fasz mint most ő,és nem mászott rá.
  • bakkerman
    Egy bizonyos követési távolságot tartani kell,még 30-nál SC alatt is,ugyanis most utcai pályán voltak,mi van akkor ha tegyük fel Lajos elé kiesik egy palack,egy gumilabda,bármi. Amire természetesen csekély az esély,de ha ez lett volna,és HAM satuzik egyet,akkor Vettel még jobban telebassza úgy hogy ugrik a futama. Azért,mert belemászott a seggébe
  • Lokker
    Biztos a közutakat is versenypályának veszi. :D
  • simonl #164128
    Srácok, sírva kérem ne a KRESZ -el magyarázzuk már az esetet.
    Ez elméletileg a világ leggyorsabb autóversenye......
    követési távolság b+, agyfaszt kapok....
  • Lokker
    "amúgy közúton is csak akkor felelős az elöl haladó,ha bizonyítani tudod hogy bevágott eléd/féktesztelt,egyébként követési távolság be nem tartása és pont."

El kell keserítselek mert nem csak ennyiből áll. :)
  • simonl #164126
    Utólag már mindent lehet videókkal, telemetriával magyarázni. hamilton egy sunyi kis köcsög, tudta mit csinál és tudta mik a várható következményei. (majd utólag hoznak ide is egy szabályt)
    Csapatszinten meg nincs mocskosabb csapat a mercedes -nél.
    PL. Emlékezzetek vissza, talán tavaly hamilton motorcseréjénél, az összes létező motort beletették az autójába, és megúszta egész évre a rajthelybüntetéseket.
    Papíron, jogilag, persze nem volt csalás, na de sportemberként nehéz magyarázni.

*hamilton szándékosan kisbetű....életem végéig:)
  • Firerock
    Teljesen igaza van pedig
  • greenkawa
    Ugye nincs jogsid és nem is tervezed!!!
  • HTS s3rg1nh00
    igenis a hátul haladó felelőssége,az amit monacoban Schumacher csinált Montoyával az fékteszt volt és unfair,ez meg 100% Vettel hibája.mellé kellett volna menni ott is ahogy értelmes emberek csinálják,aztán meg még bevágja a durcás gyereket,hát gratulálok.
    amúgy közúton is csak akkor felelős az elöl haladó,ha bizonyítani tudod hogy bevágott eléd/féktesztelt,egyébként követési távolság be nem tartása és pont.
  • Magnum PI
    Kicsit mindenkinek igaza van meg nem is. Ahogy az 1. képen is látjátok még ott az SC mert ez még itt nem az a pont ahonnan megindulnak. Itt egyáltalán nem kellett félnie Vettelnek hogy kanyar után megindul Hamilton. Még innen van asszem még 3 kanyar. Ha itt nyomná Hamilton igencsak hamar elmenne az SC mellett. Tök fölöslegesen ment rá ennyire Vettel.

Viszont mikor eljutnak a tényleges újraindulási zónához, ott meg mindig a seggében vannak egymásnak. Igazából ahogy allock írja akár egymás mellé is mennek. Nézzétek meg milyen közel van akkor mikor már a tényleges újraindulási zónában vannak. Szerintem sokszor nincs köztük 30cm sem és ez teljesen normális. Szóval allocknak is igaza van meg HTS-nek is. Ott akkor még nem kellett volna ennyire rámennie Vettelnek.

Itt van a teljes restart videó:

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2017.07.01. 08:03:42
  • greenkawa
    Nem fogja megérteni,kár is erőltetni!
    Abban a tévhitben van,hogy csakis a hátul közlekedőnek van felelőssége és az elöl lévő azt csinál amit akar. Pedig ez még közúton sincs így,még a mazsoláknál sem.
    Csakis ezért unfair amit csinált,mert pontosan tudta,hogy a seggébe van...
  • allock #164120
    Ha egyszer versenyző vagy, fszé maradnál le 3-4autónyi távolságot az előtted haladótól (hogy kitolj magaddal, másodperces hátránnyal kezdve?) Sőt, én mellé mennék, be ereszteném az első tengelyt, Lewis hátsójával egy vonalba. Nem tudom van e erre szabály.
  • HTS s3rg1nh00
    ez a kép kb.mindent elmond az esetről,szükségtelen magyarázni...
  • kifli
    a motorFÉK-ről beszélünk?
    Utoljára szerkesztette: kifli, 2017.06.30. 19:41:26
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #164116

• Master91
    SC alatt igen közel mentek eddig is egymás mögött
  • HTS s3rg1nh00
    az hogy lassított nem változtat a tényen,hogyha Vettel nincs a seggében akkor nem megy neki.