182111
  • greenkawa
    Kíváncsi lennék ki volt az a 18 fogyatékos aki Vettelre szavazott.
    Ezt az ütközést Vers és Kimi tudta volna elkerülni,ha jobban látnak a pályán.
  • Stockbauer33 #165280
    http://f1vilag.hu/hirek/video-8-kameraszogbol-szingapuri-rajtbaleset
  • gpFan
    "mindenki azt a versenyzőt okolja aki számára a legkevésbé szimpatikus, vagy kifejezetten útálja. " - ebben van igazság, de persze az a szó hogy "mindenki" nem helyes - "a többség" lenne inkább az. Nekem Verstappen a legkevésbé szimpatikus - az egész mezőnyben voltaképp, de itt egy fikarcnyit sem hibáztaható. Azt is hozzá kell tenni, hogy idén jóval érettebb mint tavaly, de még lehet hogy ó lesz az okozó idén
    Sokszori utánnézés után is Kimi az egyértelmű hibás. Rengeteg helyzet van amikor mennek ilyen közel egymáshoz, és nem lesz ütközés, esetleg hozzá is érnek egymáshoz. Kimi meg egyszerűen tül hamar vágott Verstappen elé, ami miatt ütköztek, és megfordult annyira, hogy Vettelnek menjen. Ez olyan gyorsan történt, hogy Max nem reagálhatott. Vettel jóval kisebb mértékben hibás - az ilyen leszorítósdi nem ritka, de alighanem kicsit eltülozta.
    Én azt látom, hogy Kimi néha nincs egyszerűen már egy top F1 pilóta szintjén. Ami Schumacherrel is volt az utolsó pár szezonjában, és balesetet is okozott.
  • Lokker
    Én nem érzem egyiket se bűnösnek, sima versenybaleset volt. Hamilton is így vág keresztbe mikor nem úgy sikerül a rajtja. Azt meg kész ténynek veszem hogy ment volna a fújolás ha Vettel nem védi a pozícióját és hagyja elmenni Verstappent. :)
  • mcmoha
    Azt vettem észre az elmúlt napokban, hogy mindenki azt a versenyzőt okolja aki számára a legkevésbé szimpatikus, vagy kifejezetten útálja. Wéber Gábor nem szereti Kimit ezért őt hibáztatja, Dávid Sándor nincs odáig Verstappenért tehát szerinte Max a főbűnös, nekem Vettellel van tele a tököm szóval szerintem ő kurta el.
    Hamilton azt mondta szerinte Vettel nem látta Verstappent a tükrében, ami logikus mert balra tartott ezért Max nem is látszódhatott a visszapillantóban.
  • adam46
    A közvélemény szerint: 18 szavazat szerint Vettel a fő bűnbak, 2. a Medvedisznóember 16 szavazattal, 3. Verstappen 4 szavazattal, végül 4. Kimi 3 szavazattal. Akkor ezt azt hiszem megbeszéltük. :D
  • Pares
    Ja, nem is írtam ide az elmúlt két napban több mint egy tucat hozzászólást...
  • adam46
    Tessék, lehet szavazni.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2017.09.18. 22:09:38
  • argo001
    Ez egy kib*szott versenybaleset volt, mindenki a rajtnál akarta eldönteni a versenyt, sajnos.
    Btw, ha KR nem rajtol jól, lehet, hogy ez az egész meg se történik. Ironikus.
  • ShaiHulud
    vartam ez lesz, vegulis legalabb igy most ugy erezheted hogy te vagy a meno, hisz en a gonosz szemelyeskedtem, de az ervekre nem kell valaszolni legalabb igy SE... byebye
  • desigo
    Kellene már egy szavazás,hogy ki volt a hibás...
  • Pares
    "beszukultek", "en tenyeket", "ok meg kitalaciokat"

Jóvan, gúdbáj.
  • ShaiHulud
    ezt irom en is,(csak ez ilyen beszukultek mint a gpfan meg pares csak annyit lat hogy verstappent akarom sarozni...en tenyeket irok, ok meg kitalaciokat) hogy vettel olyan slunggal jott, hogy ha nicns a verstappen kimi utkozes akkor vettel kimi utkozes lett volna.

azon meg nincs mit ragozni hogy max mar probalt vedekezni kimi ellen mieltot vettel ott lett volna rajta, megegyszer ajanlom alexease gifjet azon latszik jol minden.

nem akarom en a draga maxikat kihozni bunosnek, ha valaki okozta a balesetet az vettel volt. ha vettel nincs akkor verstappen es kimi nem utkoznek ossze. viszont nem tudom elviselni hogy kimire akarjak rahuzni a vizes lepedot a weber fanok.
  • AnuluWork #165268
    Galamb
  • Pares
    Én éppenséggel nem szurkolok egyik csapatnak sem, és nem utálom zsigerből egyik csapatot vagy versenyzőt sem, persze van néhány versenyző, főleg az új fiatal tehetségek között, akinek szoktam szurkolni, ha összejön nekik egy jó rajtpozíció, de nem több... De ha nagyon mondanom kéne két versenyzőt, akiket nem bírok, az Hamilton és Vettel... Konkrétan azért szoktam szurkolni, hogy valaki más nyerje meg a versenyt...
  • AnuluWork #165266

Mindkét autó (Vettel, Verstappen) balra tart, de Kimi a Hibás, mert nem adott Maxnak helyet. Hülye Szujó szerint pl. jobbra húzta. Mondom, mindkét marha balra tart, de csakis Kimi a hibás, aki jobbra húzta.

• Lokker
    Fos volt a digi net, valahol kábelszakadás volt és nem tudtam a külföldi csatornát nézni így jobb híján maradt az m4.
  • lac coo
    Lehet ha Verstappennek van ideje beleugrani a fekbe, a ket ferrari tori halomra egymast, az mekkora lett volna mar :))
  • Lokker
    Te pedig egy elvakult Ferrari hater. Most akkor melyik a rosszabb? :) Ajánlom figyelmedbe Farkas Péter és Wéber Gábor írásait a futam utánról. :)
  • Pares
    A te hozzászólásaid visszanézve meg egy elvakult Kimi/Ferrari rajongó vagy, aki mindenképp Verstappent akarja beállítani a baleset okozójának...

"De ismetlem, verstappen tudataban votl kiminek, mert o mar kimi ellen vedekezve kezdte meg eleve a falra huzodast."

Még csak véletlenül sem. Vettel miatt húzódott balra, Kimi meg olyan gyors volt és olyan közel volt hozzá (Kimi jobb elsője még éppen nem ért hozzá Verstappen első szárnyához, de a hátsó kerék már túl széles volt), hogy hiába kezdett el lassítani már akkor, amikor Kimi még csak épphogy félig volt mellette, már nem tudott hová menni, ha jobbra rántotta volna, akkor meg Vettelnek megy neki... Elfogyott a hely körülötte, ezt nem bírod felfogni. És az egész nem több tíz másodperc alatt történt, hogy át lehessen gondolni a helyzetet, hanem 1-2 másodperc leforgása alatt... A #165215 hozzászólásban linkelt videót nézegesd...
  • nearo
    nem is értem minek nézed a magyar közvetítést
  • Lokker
    Tök mindegy mikor látta. Az akkor is látszott mekkora kráter volt Vettelt autóján mikor a baleset történt és jöttek a visszajátszások, Wéber meg elkönyvelte pilótahibának a tények ismerete nélkül. Kezd ráragadni a Szujó féle amatőrködés közvetítés közben. Pedig a futam utáni írásai elég jók, elhiszem hogy élőben sokkal nehezebb követni az eseményeket mert közvetíteni is kell meg mást is nézni. De akkor se tudom hova tenni. Ami egyértelműen látszik hogy évről-évre egyre többet hibáznak futam közben.
  • ShaiHulud
    na majd pont a te velemenyednek van alapjai, nezd mar vissza a hozzaszolasaidat, mindegyikben kimit fikazod honapok ota... na ugyenezert szar a weber meg szujo mostani velemenye hogy kimi a hibas, mert evek ota kimi haterek, mint ahogy te is.

Ez paresnek is: Megneztem meg parszor, es ugy modosult a velemnyem, hogy Verstappen mar huzott ra kimire akkro amikro meglatta a tukorben hogy jol rajtolt kimi. Tehat nem vettel elol menekulve ment a fal fele verstappen, mert vettel meg 2-3 autonyira volt amikor verstappen mar ment a fal fele kimi iranyaba. Viszont verstappen idoben abbahagyta a blokkolasi kiserletet, miutan kimi elviharzott melette, csak ugye jott az orult vettel, aki meg meg kimit is letolta volna, ha nem tortenik elobb a kocc.

Amugy ekkroa hulyeseget amit Pares ir, hogy kimi latta meg kimi ment kozel... nezd mar meg kimi es verstappen kozti vektorokat. Kimi megy egyenesen, verstappen megy kimi fele, amikro kimi elment verstappen hatso kerek melett akkor meg votl fel autonyi hely, ami boven eleg. csak kozben verstappen tovabbra is jott kimi fele, itt mar feltehetoleg az is kozre jatszott hogy vettel orult modjara tolta. De ismetlem, verstappen tudataban votl kiminek, mert o mar kimi ellen vedekezve kezdte meg eleve a falra huzodast.
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.09.18. 14:12:15
  • ToxiMaxi
    Ahhoz hasonlítsuk már, hogy kik voltak előtte és ott azért baromi nagy a kontraszt.

Vetteles esetnél pedig első látásra jót mondott mert Vettel tényleg a gumizott ívre kanyarodott Hamilton pedig tényleg esős íven ment. Az csak a visszajátszásból látszott, hogy fojt a hűtővíz, amit utána mondott is.
  • ToxiMaxi
    Versenybaleset. Nincs hibás. Bár sokan ezt eléggé nehezen emésztik meg, mert valakit mindig szidni kell.
  • Stockbauer33 #165256
  • bakkerman
    Ohhh shit...ja,annyira mélypont volt nálam Rosberg tavalyi "sikere" hogy én lelkem mélyén Lajosnak adtam azt az évet is :D Sorry
  • adam46
    Milyen 5.? Lemaradtam valamiről és közben bezsebelt még 1 vb-t Hamilton? :D
  • Pitti
    Mindenki ezt tette volna, Hamilton is, Max is, Scumacher is, Senna is, (én is meg ti is :) ) tökmindegy ki indul a poleból.
    Aki nem most látott először F1 rajtot az mind tudja.
    Abból a szögből nem láthatta, hogy Kimi így el tudott jönni. Senki ne gondolja, hogy nem adta volna fel az első helyét, ha látja a másik autót ott a falnál.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.09.18. 11:11:29
  • simonl #165252
    Srácok, nem olvastam vissza, mi a fórum végső konklúziója, de még elvakult Ferrari szurkolóként is úgy látom, hogy ezt Vettel b@szta el.
    Sajnos.
  • Lokker
    Főleg hogy az olasz nagydíjon Hamilton pontosan ugyan ilyen manővert hajtott végre Bottas ellen aki nem Verstappen. :) Szóval még mindig nem értem a megrökönyödést Vettel manőverén.
  • Pitti
    Most sem sokkal nagyobb monitoron nézik, talán 23colosnak nézem. Persze jó közel ülnek hozzá. Egyébként néznek egyéb mást is ugye live timing miegymás. Nem akarom védeni őket én sem, de nagyon nehéz ám figyelni és közben folyamatosan beszélni. Mi ugye csak figyelünk és látunk.
    Azt azonban észrevettem én is hogy részre hajlóak mindketten. Pl mikor Monzaban Max leterelt mindenkit a fűre előzés után az egyértelműen rendben volt. Itt Vettel manővere már nem volt olyan egyértelműen rendben. Holott eddig én még nem nagyon láttam más rajtot csak ilyet, amikor a poleból rajtoló koma tűzzel vassal védi a pozícióját és próbálja kifele befele terelni szorítani a mögötte érkezőt. Azon lettünk volna meglepve, ha nem ezt csinálja. Most balul sült el. Egyébként itt most MAX tényleg nem tehetett sokat.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.09.18. 10:34:19
  • bakkerman
    Lajos tegnap visszakapta a sorstól a tavalyi Malajziát :) Közel az 5. innen már meg kell tudni csinálnia!
  • Alexease
    A kommentatorokat piszkalni sose igazsagos. Ok is ugyanazt a kozvetitest nezik TV-n, plusz meg 1-2 monitort az adatokkal es infokkal, es valos idoben, azonnal kell "valamit" kozvetiteniuk, az alapjan amit akkor eppen lattak. Meg 1-2 eve (erthetetlen modon) szarabb volt a helyzetuk, mert otvar 14 collos monitoron toltak;DD Nincs nehany orajuk es kismillio visszajatszasuk elemezni es gondolkodni rajta.

Persze kaphatnanak realtime stream rogzitot, amit visszatekerhetnek, lassithatnak; vagy lehetne meg egy-ket premium TV-csatornajuk, speci egyeb kameranezetekkel, onboard felvetelekkel – de fizikalisan megoldhatatlan, hogy kozvetites kozben elemezgessenek:) Max ha lenne egy harmadik ember a hatterben, aki ezekkel foglakozik, kibanyassza a dolgokat, mutatja Weber-nek, es o az alapjan mondja a tutit.

De 95%-ban "nem tortenik semmi" az F1-ben, teljesen felesleges.
    A kocka fanokat meg ugy sem erdekli, jonnek a niggerezo meg kaposztazabalo hozzaszolasok:D

• Lokker
    Azért divat mert egyre többet hibázik és már előre hülyeségeket beszél. Ez lassan kezd rendszeressé válni, szerinte Vettel kipördülése is saját hiba volt mikor folyt az autója baloldalából minden az ütközés után. Nem tesz jót neki hogy Szujó mellett ül.
  • gpFan
    Ennyi vak ember dumáját .... Elsősorban Verstappen teljesen ártatlan volt most (kivételesen) . Vettel meg csinálta a maga szokásos leszorítását. De az öngólba fulladt. Kimi rakéta rajtja továbbra is azt sugallja, hogy a Ferrari valami rafinált kipörgésgátlót használhat - és ezen buktak el végül is. Ettől függetlenül, itt Kimi volt aki közvetlenül okozta a galibát a túl hamar Verstappen elé vágással.
    Szerintem a 2 Ferraris büntetést érdemel - mert egy ártatlant is kiütöttek. Vagyis inkább 2-őt .
    De a legvakabb Alonso - már ha tényleg azt mondta hogy Hamilton mögötte volt az 1-es kanyarban . A 3 Hondás szezon (2.7 inkább) jpbban kikészít mint egy rossz anyós
  • ToxiMaxi
    "Most csak röviden, holnap majd hosszabban is kielemezve: ez nálam továbbra is versenybaleset volt, de most is azt gondolom, hogy Vettel indította el a lavinát, ami végül mindhármukat elsodorta.
    Mindenkinek joga volt ott lenni és oda menni ahova tették, de veszteni való szempontjából nem voltak egyforma helyzetben. C'est la vie."
    Weber Gábor Fb postja...

Mióta divat Weber Gabit szidni? Mert Szujó szar az okés de Weber legalább tényleg versenyzett és felkészült. Nem úgy mint itt egyesek...
  • Pares
    Jólvan, én befejeztem veled, egy Kimi/Ferrari rajongótól más reakciókat nem is várok...
  • Pares
    Szerintem meg aki Verstappent okolja az egy "...". Kimi Verstappen mögül jött, ha valami, akkor lehetne mondani, hogy látnia kellett, hogy, hogy Vettel miatt mindketten balra tartanak előtte, erre fel nem elég hogy indokolatlanul közel akart elmenni Verstappen mellett (minden videófelvételen látszik, hogy bőven volt még hely a bal oldalán), de túl hamar is akart bevágni Verstappen elé. Nem, elsősorban nem Kimi a hibás. De ha fel kéne állítanom a sorrendet, akkor hármuk közül Verstappen volt a legkevésbé vétkes. A lassítások meg nagyon csalókák, mert valójában néhány másodperc alatt történt a dolog, a lassítások meg olyan látszatot keltenek, mintha lett volna akár mennyi idő lereagálni például Kimi rakéta gyors rajtját és előzési szándékat...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.09.18. 02:13:02
  • ShaiHulud
    fel autonyi hely volt koztuk, amikor elment melette, csak kozben verstappenke fosott a vettelketol es huzta tovabb balra... nezd mar meg alexease linkjet...