182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #165324 te amúgy kajakra hány éves vagy? nem mondták otthon hogy ne trollkodj internetes fórumokon? -
ToxiMaxi #165323 -
pr3cious #165322 mivan? ki beszélt a kinézetről? -
ShaiHulud #165321 ahaaa, szoval az hogy milyen jo egy futam, attol fugg hogy, hogy nez ki az auto...erteeem. -
ToxiMaxi #165320
Kérsz egy ölelést? -
pr3cious #165319 de akkor menjünk tovább, esetleg motogp-ben nem akarsz egy keretet építeni a motorversenyző köré? akkor a következő legyen az hogy távirányítással menjenek a kocsik pilóta nélkül vagy csak játszanak a szimulátorban akkor garantáltan nem sérül meg senki. nevetséges az egész. nesze neked OPEN WHEEL -
pr3cious #165318 na pont az ilyen emberek miatt lett ez a szar ráerőltetve a mezőnyre, nézzed a fost az való neked. -
pr3cious #165317 what? neked majd jó lesz a győzike show ezek szerint. -
ToxiMaxi #165316 -
ToxiMaxi #165315 Ilyet a Ferraritól sohasem láthattunk volna. Szerintem hálás lehet mindenki a Mercinek és örüljünk, hogy náluk volt a fölény nem pedig a Ferrarinál. Persze az lett volna a jobb ha 2-3-4 egyforma erős csapat van. -
ShaiHulud #165314 blablabalbalablablalba 2 futam utan megszokod, ahogy eddig is minden valtozast az eletben, vagy meg keresel mast aztan ugyse erdekel. -
#165313 ok főnök! -
#165312 -
pr3cious #165311 2018-ban ez a "sport" halott lesz.
Kérek mindenkit nézze meg az első futamot amikor fent lesz a halo, de csak azt, utána zárjatok le egy fejeztet ahogy én is teszem. Ne csináljunk nézettséget ennek a szutyoknak. Ha fent van az a valami többé nem beszélhetünk nyitott üléses sorozatról. Nem nem a biztonságot kell leszarni erről szó sincs de ránk és sportra lett erőltetve valami amiből senki sem kért. Ez nem fair. Én egészen biztosan nem fogom nézni, 2003-óta követem a sorozatot jó lehet hogy nem túl rég óta de elvettek valamit ami miatt beleszerettem ami fontos volt, igen a veszély is hozzá tartozott. Nem a délutáni lan-partyra "vettem" jegyet. És ez nagyon nem tetszik. Tegyetek ti is így. köszönöm -
#165307 Durva hogy repül az idő,másfél éve volt ez a balhé de még mindig ugy emlékszem ezekre a képsorokra mintha 2 hete történtek volna :D Az biztos hogy emlékezetes,és történelmi bukta volt az a Mercinek -
Stockbauer33 #165306 Jobbos kanyar előtt jobbra húzodik a tehetséges vb Rosberg :)
az 1 ujj yes yes yes rágádzi még bizakodik :)
http://f1vilag.hu/hirek/video-malaj-nagydijak-legemlekezetesebb-pillanatai
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.09.27. 15:57:35 -
#165305 Még mindig jobb mintha Visszarionovics lenne... -
#165304 Apai név vagy mi. Ezek szerint a faterja neve Vjacseszlav. :)
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2017.09.26. 16:07:04 -
#165303 Minden orosznak van valami ilyesmi kozepso neve:D -
ToxiMaxi #165302 Nem is tudtam, hogy Danyiil Vjacseszlavovics Kvjat a teljes neve :). -
ToxiMaxi #165301 Ezzel kb. az is eldőlt, hogy Sainz nem megy idény közben Palmer helyére. -
ToxiMaxi #165300 Malajziában Gasly fog Kvjat helyére beülni, még nem tudni, hogy hány versenyről van szó. -
#165299 https://www.instagram.com/p/BZfmQwWnHyn/ -
#165298 A köcsög Raikkonen a hibás (-1. rész) -
#165297 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
pr3cious #165296 kedvenc :D
"blind or stupid" -
Stockbauer33 #165295 montoya -
Stockbauer33 #165294 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.09.20. 22:28:14 -
#165293 Így van, kicsit most már lépjünk túl azon, hogy ki volt a hibás, mindenki leírhatta a véleményét. A saját véleményünket pedig ne akarjuk ráerőszakolni a másikra ezáltal ha nincs egyetértés, akkor pedig személyeskedni. Köszi. :) -
ToxiMaxi #165292 Jó lenne visszatérni a kultúrált beszélgetéshez. Ha nem megy, akkor inkább nem kell ide írni. -
greenkawa #165291 Fiatal vagy és ostoba,erre nincs gyógyszer..... -
#165290 igen,tavaly malajziában láttuk mennyire nem robbanhat fel egyetlen Mercedes erőforrás sem.
#165288:akkor bizony te ezt beszoptad... -
#165289 A köcsög Raikkonen a hibás -
greenkawa #165288 Kiminek csak ki kellett volna venni a jobb hátsó kerekét Vers oldaldobozából és akkor nem akad bele a bal elsőjébe...ennyi.
De hát vakoknak a kontaktlencse sem segít! -
#165287 Aww, hiányzik a V10-esek visítása :S -
Stockbauer33 #165286 -
#165285 Wéber mótvá?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A tegnapi rajtbaleset akár a vb cím sorsáról is dönthetett, így ennél jobb felvételt nem is találhattam volna a történések elemzésére. A véleményem ugyanaz, mint tegnap élőben, azaz a Ferrarik maguknak köszönhetik a kiesést, de a sírjukat nagyrészt Vettel ásta, Raikkönen csak beverte az utolsó szöget a koporsóba. Ha már most hőzöngeni kezdenél, inkább olvass tovább. Használati utasítás: a pillanat tört része alatt lejátszódó dolgokról beszélünk, 200 feletti tempónál, esős pályán, vízpára függönnyel maguk körül.
A rajtnál Vettel jött el a legrosszabbul, Verstappen kicsit jobban és szokás szerint egymás irányába indultak el, hogy minél előbb pozíciót fogjanak a másikon. Vettel leterelni, Verstappen a leterelést megelőzni szerette volna, de ez minden rajtnál hasonlóan történik, itt semmi újdonság nincs. Ebben a szituációban mindkettő minden idegszálával a másikra, azaz előre meg persze a gázpedál pontos adagolására figyel (0:09-0:15 között).
A változás 0:15-től jön, amikor a megnőtt leszorítóerő miatt az autók nem ficánkolnak többet, így teljes erővel a helyezkedésre lehet koncentrálni. Vettel ekkor jóval nagyobb szögben kezd befelé zárni, amire Verstappen is reagál és enyhén a pálya belső fele irányába indul. Ebben a pillanatban még egyikőjük sem látja a bomba rajtot vett Raikkönent, aki legbelül maradva már pozíciót szerzett a hollandon, és mindhárman tökéletesen ugyanabban a fedésben vannak: a Red Bull első szárnya Vettel hátsó tengelyével egyvonalban, Raikkönené pedig Verstappenével (0:16). A szabályok szerint ez pozíció szerzés a hátul jövő számára, azaz egy autó szélességnyi helyhez joguk van.
0:18-0:19-nél jön az egyik kulcsmomentum, amikor Vettel egyre jobban befelé húzva átlépi a pályafelezőt, amire Verstappen egy nagyobb befelé mozdulattal reagál, és csak ebben a pillanatban veszi észre a másik Ferrarit, ami ekkor pont egyvonalba kerül vele, így reflexből rögtön nyit a kormányon (majdnem egyenesbe), miközben Vettel továbbra is folytatja a keresztirányú mozgást, változatlan elszántsággal. Ez az a pillanat, amikor már majdnem visszafordíthatatlan a helyzet, Verstappen és Raikkönen első kerekei között maximum 30 cm lehet, Vettel pedig úgy másfél méterre a hollandtól keresztben szűkíti a szöget.
És szerencsétlenségükre Kimi éppen ebben a pillanatban, (ahogy a hátsó kereke elhagyja Verstappen hátsóját) enyhén befelé kormányoz, amit a közvetítésben is kiemeltem. 0:20-nál érdemes megnézni az egymáshoz képesti pozíciójukat: itt már ők is V-alakban vannak, azaz egymás felé tartanak a párhuzamoshoz képest. Egy szempillantással később Verstappen ismét befelé kormányoz, de nem Raikkönen miatt, hanem Vettel elöl menekülendő, aki az ütközés pillanatáig abból a kb. másfél méterből 30-40 centire csökkentette a közte és a Red Bull közti távolságot, olyan vehemensen vágott befelé. Verstappen belső kamerás felvételéből látszik is a hirtelen tanácstalanság, egyszerűen összezárt az olló előtte.
Az ütközés előtti legutolsó képkocka teljesen egyértelmű abból a szempontból, hogy mindkét Ferrari V-alakban zár a Red Bull előtt, akinek nem maradt egy autó szélességnyi helye közöttük, miközben technikailag joga lenne hozzá, hiszen pozícióban van. Raikkönennek több mint egy autó szélességnyi helye maradt a pálya belső széléig, Vettelnek meg a teljes félpálya a bal oldalon. Önmagában egyikük sem tett olyat, amit nem tehetett volna meg és ne kellett volna megtennie rámenős versenyzőként egy ilyen helyzetben, azonban a körülmények miatt egyikük sem látta át a szituációt teljes egészében, azaz mindenki eggyel kevesebb résztvevővel számolt a csatában.
Az FIA döntése tehát nem is lehetett más, mint versenybaleset, ugyanakkor a Ferrarik szempontjából ez felesleges kockáztatás volt a rajt utáni 1-2 megszerzéséért. Vettel agresszivitása egy pontig védhető lenne, azonban ebben a csörtében épp nála volt egy szatyor tojás, amit sértetlenül kellett volna hazavinni, miközben Verstappen üres cvekkerrel érkezett. Önmagában tehát senki nem hibáztatható, a vb cím szempontjából azonban a Vettel és Raikkönen rámenőssége felesleges kockázatvállalás volt, amiért lehet, hogy nagy árat fizetnek majd a végelszámolásnál."
Utoljára szerkesztette: nearo, 2017.09.19. 18:34:52 -
#165284 Azert amig ott van Verstappen a mezonyben,es neadjisten egy jo idomero utan a 2. sorbol eltud rajtolni akkor nincs biztonsagban Hamilton. A vasarnapi nem az o hibaja volt szerintem de erdekes mindig ott van a balhe meg az auto zuzas ahol o megjelenik...en csak ettol feltem HAM-et... -
Lokker #165283 Motor téren 99,99% hogy nem fognak nullázni. Itt is régi motorral mentek. Aztán az a hülye olajégetéses szabálymódosítás év közben amit tökéletesen benézett a Ferrari, ez megint + a Mercedesnél. Egyértelmű Hamilton VB idén és nagy valószínűséggel az új motorformuláig végig. -
#165282 szerintem meg te vagy a fogyatékos,áruld már el Kimi belül Verstappen tökéletes takarásában hogy látta volna Vettelt (és ugyanez fordítva is igaz)...sehogy,az a büdös nagy igazság.egy 1 a 10000-ből való szerencsétlen eset,amikor senki sem hibáztatható igazán,csak a három résztvevő együttes cselekedetei dobtak egy szerencsétlen végeredményt.egyébként a 8 kameraszöges videón Kimi kameráján látszik,hogy mikor kivág Verstappen mellé akkor messzebb van a fehér vonaltól,mint amikor ütköznek-egyszerűen olyan villámrajtot vett,amit a legelső pillanatokban Vettel megtorpanására,majd befelé húzódására figyelő Max képtelen volt lereagálni.
mondom ezt Mercedes szurkolóként,meg azt hogy bár ne így dőlt volna el ez az egész,lehetett volna ebből egy jó verseny.ettől függetlenül bármikor beüthet egy nullázás Hamiltonnál is,akkor ott vagyunk mintha a vasárnapi meg sem történt volna-a tavalyi a legjobb példa,a szezonnak akkor van vége ha az utolsó versenyt is leintették a kockás zászlóval.
fun fact a végére:Vettel úgy vett lassú rajtot,ahogy Hamilton meglehetősen gyorsat: második fokozatból indulva,csak ők ketten tettek így az élmezőnyből.